Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar mustafa kocaaga yı tanıyan tedavi olan, tedavisi devam edip de memnun olan, olmayan varmı acaba nasıl bir doktordur kendisi başarılı bi doktormudur

Müthiş bir hasta yoğunluğu vardır.Haftanın hergünü başka bir hastanede hizmet verir. Sakin pozitif bir doktordur.Çok konuşkan deildir sorduğun kadar cevap verir.Konuşmaktan çok işine konsantredir.Benim tedavim devam ediyor memnunum.
Bence işinin ehli diyebilirim.Ve de piyasaya göre ücreti en uygun doktorlardan da biridir.

arkadaşım çok saol cevabın için. ben çok araştırmamıştım doğrusu doktoru. sen tavsiye üzerine mi gitmiştin mustafa kocaaga'ya. tavsiye edilen bir doktormu dur acaba genelde benim tedavim biraz yavaş gidiyo da söyledii süreye göre. açıkçası başka bir doktora görünsemmi diyorum. ama işinin ehli bir doktor diyosun, biraz sabredeyim . başka tanıyan, iiyi veya kötü olduunu duyan biri varmı acaba

Alt dişler üst dişlere göre daha çabuk düzeliyomuş galiba *_*

Evet banada öyle söylemişti doktorum benim üst dişlerimde çarpıklık çok fazlaydı. gecen aralık ayında üst çenemi genişletmek için bir tel takıldı ağız boşluğuma 8 ay kadar kaldı çok rahatsızlık vericiydi .Şubat ayındada üst dişlerim tellendi .Temmuz ayında alt dişlerime tel takıldı ve alt dişlerime lastikler ağustosta takıldı çok hızlı düzelme gösterdi alt dişlerim ...

3,5 ayda dis duzeldigini ilk defa duydum valla bnce yalan soyluyo tel taktirman icin o 3 ay olur sonra 3 sene bide kendisi ortodontis deilmis ben acikcasi guvenip gitmem ...
Aynen işte güvenip gidemiyorum bir türlü. Referans üzerine gitmiştim kendisine ama bir türlü güvenemedim. Bir de nişantaşının göbeğinde olunca muayenehanesi insan hepten şüpheye düşüyor ya acaba iyi de ben mi kuruntu yapıyorum diyosun.

Ben çok araştırdım ve tavsiye üzerine gittim.Benim de tedavim yavaş ilerliyor ama bu benim diş yapımla alakalı.İlk muayenede 3 ayda dişlerin düzelmeye başlar demişti ama diğer muayenelerde dişlerin düzeliyor ama nazlana nazlana dedi:)Gerçektende öyle dişlerim çok direnç gösteriyor şu an 7.ayımdayım lastik kullanmaya başladım üstten çıkan köpek dişlerimin yerine yerleşmesi için kullanıyorum lastikleri.Lastik sayesinde daha hızlı hareket etmeye başladı dişler.Aslında 3 ayda dişlerin düzeleceği 1 senede tedavinin biteceğini hemen hemen herkese söylüyor ama kişilerin tedaviye cevap süreleri değişiyor bence.
Aynı doktora birlikte gittiğim arkadaşımın tedavisi daha hızlı gidiyor mesela.7.ayda dişleri tamamen dümdüz oldu.Doktorda beklerken konuştuğum başka biride dişlerinin 3 ayda düzeldiğini söyledi.Yani bu düzelme doktorla alakalı deil emin ol.Dişlerle ,kullanılan braketle(benimki şeffaf,arkadaşımın metal) ve yaşla alakalı olabileceğini düşünüyorum(benim yaş 29)
Senin ne kadar oldu takalı?Şeffaf mı ,metal mi?

Ya bu ortodonti olayı dişlere bakılıp kesin konuşulacak bi durum değil bence. Tedavi başladıktan sonra kişiden kişiye değişiklik gösteriyor.Yukarıdada yazdığım gibi aynı doktora aynı anda gittiğim arkadaşımla 7.ayımızda onun tedavisi bitmek üzereyken ben henüz yarısındayım.Yani belli olmuyor.Tedavi yavaş gidincede ben bundan sıkıldım çıkarıcam diyemiyosun 1 senelik tedavi oluyo 1,5-2 sene .Diğer arkadaşlarında dediği gibi bu konuyu çok araştırmış biri olarak 3,5 ayda tedavisi bitip telleri çıkan hiç duymadım.
Zaten ortodontinin mantığıda dişlere aynı anda belli bir kuvvet uygulamak.Fazla kuvvet uygulamak diş köklerinin erimesine ve diş kayıplarına sebep olacağından bu kuvvet yavaş yavaş dişlere uygulanır .Dolayısıyla genelde 1 seneden önce sonuç alınmaz.

benm 6 ay oldu hemen hemen. yaşım 27 braketlerim şeffaf tellerim metal. beni sinirlendiren şey doktorun ilk muayenede 3 ay diyip 6 ay geçtikten sonra çok da gözle görülür bi degişikliin dişlerimde görülmemesi. şimdi doktorumun dediii şey alt köpek dişimin boşluğa doğru ilerlemesini sağlamak (alt köpek dişim ileri doğru biraz çıkık olduu için üst yan kesici dişimin önüne geçio ) daha sonra üst dişlerimin alt dişlerime göre öne gelmesini sağlamak (üst dişlerim alt dişlerimle üst üste gelio) en son da köpek dişlerimin aşağıya inmesini sağlamak ve gerideki yan kesicilerin hizaya gelmesini sağlamak. ayrıca çapraz kapanış sorunum da varmış. işte dişlerimde bu kadar sorun varken bana 3 ay denip boşa umuda kapılmamı sağlaması beni üzüo. hıı dişten dişe farkeder belki ama 3 ay olur 6 ay bilemedn 8 ayda hizaya gelir bu kadar sapma olmaz. üstelik bu 2. tel tedavim. ilkini orta okuldan liseye kadar 2 sene sabit olmayan tel takmıştım. ama onu yarıda bırakmıştım. hal bole olunca insan üzülüo. ama bana baştan süreyi biraz daha fazla söylemiş olsaydı ve aşamalardan bahsetseydi ben de kendimi ona göre hazırlardım . sonuçta ilk muayeneden dişlerimde bole sorunlar olduunu görmemesi imkansız dimi ama... bu saydıım şeyler 2 seneden önce düzelmez.. ya sabır...

Benimde teller metal braketler şeffaf.Dişlerdeki sorunumda seninkine benzer durumda.İki köpek dişim üstten çıkmış ve soldaki yan kesicimde geri gitmiş durumdaydı.Bu geri giden yan kesicinin öne doğru gelmesi çok zaman alıyor.Ve de köpek dişlerin aşağı inmeside öyle.Köpek dişleri hareketlenmesi en zor dişlerden.Bu ay üst köpek dişimden alt köpek dişime doğru lastik kullanmaya başladım.Lastik bayağı bir farkettirdi 15 gündür kullanmama rağmen köpek dişimin hareketlenip milim milim de olsa aşağı indiğini farkediyorum.
Yani tel tedavisi büyük sabır işi.Moralini bozma illaki düzelecek bu dişler.Hergün aynada inceleme bence arada unut varlıklarını.Çünkü insan inceleye inceleye daha çok kafası karışıyor ve değişimin farkına varamıyor bazen.Bide ben şöyle düşünüyorum.Eğer doktor bana ilk muayenede 1.5-2 senede ancak düzelir deseydi ben taktırmazdım sanırım gözüm korkup kaçabilirdim erteleyebilirdim.Zaten maddi manevi erteleye erteleye bu yaşa geldim:)Şimdi süreyi hiç dert etmiyorum başlamak bitirmenin yarısıdır mantığıyla yola devam edelim.

Öncelikle herkese merhabalar. Bende bugün itibariyle aranıza katıldım. Yaklaşık 1 ay önce kadar ortodonti tedavim başladı. Bugün üst dişlerime tellerim takıldı. Yazılan mesajların birçoğunu okudum. Deneyimlerinizi paylaşmışsınız. Özellikle benim gibi yeni başlayanlar için, mesajlarınız çok fikir verici. Yalnız kafama takılan şu. Birçok arkadaşın tedavisi çok uzun sürüyormuş. Bana 7 ay gibi bir sürede tedavimin biteceğini söylediler. Dişlerimde çok büyük problemler yok fakat yine de bu kadar kısa olmasına biraz tereddüt ettim, buradaki mesajları okuduktan sonra. Umarım yanıltmıyorlardır. Gittiğim klinikten ve doktorumdan çok memnunum çünkü.

Gerçekten büyük sabır isteyen bir dönem. Herkese kolaylıklar ve sabır diliyorum..

Merhabaa:) konuyu gördüm üye oldum bende buraya, bende yeni sayılırım diş teli konusunda, yaklaşık iki ay oldu tel takılalı ve ilk andan beri hiç bi problem yaşamadım ne ağrı ne de başka bir şey :) bi daha ki kontrolde de doktorum kalın tel takacağını söyledi ne amlama geliyor bilgisi olan var mı :)

Braketlerinin arasından geçen teli çıkarıp onun daha kalınını takıyor.Hoşgeldin aramıza:)

Son düzenleme:
gecen sene Aralık ayında başlamıştım tedaviye , çelik braket taktırmıştım doktorum 1,5 yıla yakın süreceğini söylemişti üst çenem genişletildi ,Üst ön dişlerimin yanındaki sağlı solu kesici dişlerim altlardaydı onlar tamamen düzeltildi,alt dişlerim 3 aya yakın bir zamanda düzeldi ..Dün tekrar kontrolüm vardı doktoruma mart ayına kadar bitermi dedim ,oda alt çenemde ortada tek dişimin eğikliğinin kaldığını ve mart ayını bulmadan diş tedavimin biteceğini söyledi,37 yaşındayım ve bu kadar çabuk düzeleceğini düşünmemiştim . aslnda dişlerimin ilk halinin görüntüsü var resim atmaya çalışıyorum ama atamıyorum eğer becerebilirsem yüklemeye çalışacağım .

Braketlerinin arasından geçen teli çıkarıp onun daha kalınını takıyor.Hoşgeldin aramıza:)

Hoşbuldukk:) Dişlerinde baya düzelme var dedi ama ben çok bi şey farketmedim, evet değişiklik var ama abartılacak kadar değil ya da ben hemen dümdüz görmek istiyorum ondan da olabilir:) her yemekten sonra 4 fırçayla ayrı ayrı fırçalamak zor geliyo sadece onun dışında bi problemim yok çok şükür taktırmayı düşünenler hiç dşünmesin bence

gecen sene Aralık ayında başlamıştım tedaviye , çelik braket taktırmıştım doktorum 1,5 yıla yakın süreceğini söylemişti üst çenem genişletildi ,Üst ön dişlerimin yanındaki sağlı solu kesici dişlerim altlardaydı onlar tamamen düzeltildi,alt dişlerim 3 aya yakın bir zamanda düzeldi ..Dün tekrar kontrolüm vardı doktoruma mart ayına kadar bitermi dedim ,oda alt çenemde ortada tek dişimin eğikliğinin kaldığını ve mart ayını bulmadan diş tedavimin biteceğini söyledi,37 yaşındayım ve bu kadar çabuk düzeleceğini düşünmemiştim . aslnda dişlerimin ilk halinin görüntüsü var resim atmaya çalışıyorum ama atamıyorum eğer becerebilirsem yüklemeye çalışacağım .

Eklentiler

• $page.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 728

Değişim mükemmel ama ağız bakımınıza çok önem göstermemişsiniz gibi :)

Değişim mükemmel ama ağız bakımınıza çok önem göstermemişsiniz gibi :)

slında soldaki kesici dişte sağdaki kesici dişim kadar olmasada içerideydi , üst foto üst dişler dizildikten bir ay sonra çekildi. Braketlerin yeri sarardı sigara kullanmamama ve günde en az 3 kez fırçalamama rağmen....bahsettiğim gibi 37 yaşındayım ama ağız bakımının sadece bir diş macunu ve diş fırçası ile fırçalanarak yapıldığını sananlardandım.. bu yaşıma kadar sağüst 20 lik di ve alt çenemde solarka dişimi çektirdim sadece .Diş hekimine düğzenli olarak gitmedim.Diş etlerimde çekilme ve kemik kaybı var şu an dişlerimde , teller çıktıktann sonra da küretaj ( diş taşı temizleme ve sararan yerleri beyazlatma işlemi yapılacak.

Diş etlerindeki çekilme çok açık görülüyor evet.. Bence daha dikkatli olun temizlik konusunda çekilme daha da ilerlemesin. Bu arada ortodontik fırça ve arayüz fırçası kullanıyor muydunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…