Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaslar 17 yasındayım ve sıze çoğu kişiye kabus gibi görünen teller hakkındaki deneyimlerimi paylaşıcam, yaklaşık 2 sene önce tedaviye büyük bir heyecanla başlamıştım benim hem üst dişlerimde çarpışıklık (iki dişim olması gerekenin gerisinde) bir de alt çenem öndeydi, önce filmlerim çekildi ve daha gelişimim bitmediğinden tedavi edilebilecektim normalde gelişimi tamamlananlara alt çene tedavisi yapılmıyor, öncelikle üst çenem darmış bunu genişletmek için berbar ötesi bir şey taktılar, ağzım olduğundan daha büyük durdu önlerdende çengeli vardı ama eğer kendinizi seviyorsanız onlarlada barışacaksınızdır :), bi süre o surdu ilk günler çok garipsedim ama 3 gün sonra geçti onunla birlikte 6 ay boyuncada çenelik taktım gece yatarken okulda ve dışarıda asla takmıyordum çünkkü uzaylı gibi görünüyorsunuz insanların bakışları sizi güldürüyor, gerçekten oda rahatsız ediyordu çenemi yara yaptı falan, taktığım damaklıksa daha kötüydü sanırım 2 günde bir bir aletle genişletiyor ilk 2 gün yemek yiyemiyordum ama sakın korkmayın bi bakıma eğlenceli bir şey en azından pollyannacılık yapabilene :), sonra onlar .çıktı arka dişlerime yeniden sadece bir demirimsi bir şey taktılar bu dışarıdan hiç belli olmuyordu ve rahatsız etmiyordu en kolay olan buydu denilebilir, oda çıktıktan sonra bir plak daha taktılar alt tarafa valla o kadar sey taktımki hatırlamıyorum, en sonunda teli taktım, size sunu soyleyebılırım kı en zevklısı tel takmak, her ay onun rengını degıstırmek, ınsana verdıgı tatlılık, sakın tellerınızı garıpsemeyın tam tersı tellerınızı sevın sıze yakıstıgını dusunun kı emın olun cogu kıza yakısıyor ayrı bı hava verıyor, takılırken hıc canım yanmadı sadece yanaklarım surttugunden bı kac defa yara oldu ama onada mumsu bı madde verdı doktorum ve gectı abartılıcak bır sey degıl, yaklasık 1 senede tel taktım ve sımdı tellerım cıktıııı :), sürenin ne çabuk geçtiğini emin olun anlamadım ilk gün hiç sevmedim allaaahııım tellerimi geri takmak istiyorum dedim içimden, dişlerim beyazlıktan parladı, bana kocaman gözüktüler sanki bana ait değilmiş gibi, ama şimdi yavas yavas alısmaya baslıyorum lakin beni sinir eden bir husus var ki oda teller çıktıktan sonra verdikleri lanet plak!, üst dişlerime 1 sene boyunca her gün takacağım lanet olsaı şeyi ne yersem çıkarmak zorundayım yaşlı nineler gibi, ve hemen leke oluyor sanki dişlerimde bir şey varmış gibi yansıyor, ama emin olun ki bunun zamanıda çok çabuk geçicek, insan tellerim çıktı dişlerim düzeldi diye takmak istemiyor ama siz öyle olmayın, cevremden bunu takmadığı için tedaviye yeniden baslayan cok ınsan oldu, ve sunu soylıyım buu tedavı sırasında dudaklarınız cok buyuduyse aklınızda bulunsun tel çıkınca geçiyor resme yüzümün şekli değişti :) çenemde düzeldi dişlerimde, bence bu çok zor bir tedavi değil ama sabırlı olmak ve kendinle barışık olmak gerekiyor, çok fazla acı çekmiyorsunuz hepsi 2 güne geçiyor sonrasında gelsin güzel dişleeeer :), tellerim çıkınca okuldakıler resmen beni görmeye geldiler herkes sordu falan, biraz da gizemli bir hava yaratın, bana plağımın kutusunun içinde ne olduğunu sordular onlara özel bişey falan dedim arada böyle şeylerde gerekiyor , tel takmak komik bi o kadar da garip bir durum, tedaviye yeni başlayanlar için tavsiyem doktorunuz ne diyorsa yapın ve her gün fırçalayın dişleriniziiii en önemliside tellerinizi sevin, gülmeye küsenlerden olmayın, öptümmmmm (tedavide tele en fazla yakışan renk lacivert ve kırmızı bence ama dudaklarınız benımkı gıbı guzelse )

Zorlanmamana sevindim inşallah diğer aşamalardada sıkıntı çekmeden tedavini bitirirsin benim tellerim takılırken bile canım yandı ağzım küçük ve dişlerim birbirine fazla bitişik olduğu için işlem yaparken acıdı sonrası daha kolay bana qöre.
Tedavimin ilk qününden buqüne kadarki resimlerim

Benimde tellerimle 6,5 ayim oldu dedigin gibi agrim sizim yok istedigim herseyi yiyorum ekmek arasi falan rahat ol bende oyleyim bi kere randevumdan sonra cok agrim olmustu o kadar inanilmaz rahatim bende :)

üst dişler ne güzel sıralanmış.altta gerideki diş için yer var mı peki lastik takılmış sanırım

üst dişler ne güzel sıralanmış.altta gerideki diş için yer var mı peki lastik takılmış sanırım

Evett saoll dün kontrolüm vardı doktorda qelişmeleri çok beğendi böyle qiderse 2 senede kurtulucam inşallah zaten şuan çekilen dişlerin boşlukları kapatılıyo lastik kullanıyodum bikaç aydır bu ay kesti doktor tekrar yine takıcam önce o boşlukları kapatıcak sonra alttaki dişi bağlayıp öne çekicek

sevindim sizin adınıza.tekrar çok geçmiş olsun

merhaba arkadaşlar herkese geçmiş olsun
bende 15 kasımda üst çene tel tedavisine başladım
üst çenemdeki yan kesici dişimden birisi ilerideydi yandaki köpek dişim iri olduğu için diğeri sığmıyordu her geçen gün daha da ileri gittiğini görüyordum
fakat tel tedavisi için bir türlü cesaret edememiştim, en son Ya Allah diyip tedaviye başladık
alt çenemde bir sorun olmadığı için üst çeneye takıldı sadece, ilk gün sadece teller tuhaf geldiği için problem yaşadım
ama sonraki 5 gün ağrılardan hassasiyetten sadece çorba ve su ile besleniyordum
şimdi çok rahatım iki defa kontrole gittim 15 günde bile ne kadar ilerleme olduğunu görebiliyorum
burdan tel taktırmakta tereddütte olan arkadaşlara tavsiyem, kesinlikle beklemeyin sonra beklediğiniz her gün için pişman oluyorsunuz benim gibi
22 yaşındayım ve keşke daha önce yaptırsaydım diyorum
ayrıca gören herkes ne kadar şirin diyorlar, buda insana ayrıca moral veriyor
ki aksini bile söyleseler hiç umursamam çünkü 6 ay sonra o muhteşem dişlere sahip olacak olan benim, onlar değil :)

Hoşgeldinz aramıza ooohh ne güzel 6 ay da demek ,, benim 10 ayı devirdik kaldı 8 ay

Herkese geçmiş olsun. Bende bir yıldır tel takıyorum alttada üstte de var. Alt çene ileriliği vardı önce üst çenem genişletildi sonrasında yüz maskesi taktım çeneyi geri iten. Bu genişletme aparatı ve maskeyi 6 ay taktım. Sonrasında da geçen yıl aralıkta tel takmaya başladım. Ağız kapanışım düzeldi şimdi bir tane köpek dişim doğuştan olmadığından oradaki boşlukları kapatıyoruz. Başka bir işlemim kalmadı yaza biter dedi doktor biter çıkarırım inşallah çok sıkıldım

Tavsiyem , eğer alt çene ileriliği sorunu yaşayanlar varsa korkmasınlar öyle zor bir tedavisi yok. Ben ameliyat yaptıracaktım alt çene küçültme ameliyatı. Ama doktor bana güldü ameliyatlık bir durumun yok diye.. Zaten ben söylemeden farkedilmiyodu çenemdeki sorun. maske kullandım 6 ay. Günlük en az 16 saat takılması gerekiyordu. Dışarıya çıktığımda çıkartıyodum evde takıyordum gece uyurken takıyordum falan. Ağrılıydı ama sonunda güzel sonuç aldım.
Tellere gelince alışması zor değil bir ağzınız yara oluyor başta o kadar. Ağrıları dayanılmayacak kadar olmadı. 1 Yılda üst çenem bayağı öne geldi.
Görüntü olarakta teller öyle bir hale geldi ki moda mı desem ne desem artık herkes taktırıyor renkli renkli aksesuar gibi bişey :)) Rahatsız olmuyorum öyle ama artık sonuca ulaşmak istiyorum. Bu arada 19 yaşındayım :) Keşke küçükken taktırsaydım doktor demiştide ayy yoook ne teli demiştim ah kafam

3 aydır hiç ağrım sızım yok diye seviniyodum dün muayenede doktorum alt dişleri baya sıkıştırdı heralde çok fena ağrı var yemek yiyemiyorum (

merhaba arkadaşlar bende tel taktırmaya karar verdim :)ama devlet hastanesi mi yoksa özelde mi yaptırsam karar veremedim .Ankara da olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

merhaba tek bir dişiniz eksik sanırım bende de bu durum var implant yaptırdınız mı yoksa fotoğraftaki geçici dişiniz mi ?

merhaba arkadaşlar bende tel taktırmaya karar verdim :)ama devlet hastanesi mi yoksa özelde mi yaptırsam karar veremedim .Ankara da olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

eğer 18 yaşından büyüksen devletle özel benim bildiğim kadarıyla fiyatı aynı farketmiyo. Ben de üç aydır tel takıyorum gittiğim yeri kesinlikle tavsiye ederim. Kızılay'da Rixos Otel'in hemen yanında Makrodent Diş Kliniği

evet 18 yaşından büyüğüm .oylemi o zman özele gitmek daha mantıklı .teşekkür ederim tavsiyen için not aldım :)

evet 18 yaşından büyüğüm .oylemi o zman özele gitmek daha mantıklı .teşekkür ederim tavsiyen için not aldım :)

Rica ederim :) gideceğin yeri iyi seç, araştır iyice kliniğe girdiğinde için sinsin yani, benim gittiğim yere gidip görüş bence tavsiye ederim fiyatı da makul :)

merhaba tek bir dişiniz eksik sanırım bende de bu durum var implant yaptırdınız mı yoksa fotoğraftaki geçici dişiniz mi ?

merhabalar Sizin sorduğunuz üst dişlerim galiba eksik dişim yok üst dişlerimin hepsi kendimin eğik dişlerim var onlar düzeltildi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…