sağol içimi rahatlattın, değişim ve ağrı doğru orantılı gibi bir algı oluşmuş heralde bende
Zorlanmamana sevindim inşallah diğer aşamalardada sıkıntı çekmeden tedavini bitirirsin benim tellerim takılırken bile canım yandı ağzım küçük ve dişlerim birbirine fazla bitişik olduğu için işlem yaparken acıdı sonrası daha kolay bana qöre.selam bende 26 yaşındayım ve tellerim takılalı 1 hafta oldu.fakat ben hiç zorlandım çünkü 6 ay öncesinde iki tane aparey takmaya başladım.onların yanında teller sinek ısırığı gibi geldievlenme konusuna gelince bende sizin gibi düşünüyorum telli gelin olmak istemem
merhaba arkadaşlar, 20lik diş ve üst çene daralmasına bağlı olarak üstte ön 4 dişimde çapraşıklık oluşmuştu hafif-orta arası bir düzeyde, doktor 5-6 ay tel tedavin sürer demişti.
bu sene 9 ekimde teller takıldı(sadece üste), 30 ekim ilk kontrol, 20 kasımda ikinci kontrol oldu. (3 hafta arayla yani.)
20 kasımda gittiğimde bir sonraki kontrolun 25 aralıkta (yani 5 hafta sonrası) olacağını söyledi. (alta da takılacak o randevuda)
1, 1,5 mm falan düzelme oldu tahminimce, öndeki bir dişim öne gitmeye başlamıştı, o diş normal hizaya girmeye başladı.
ama yan kesicilerde değişiklik göremiyorum, yani çapraşıklık değil de ön-arka hizası düzeldi gördüğüm üzere.
ve tellerle çok rahat yemek yiyorum dürüm, ekmek arası falan aklınıza ne gelirse rahatlıkla ısırabiliyorum, ve etraftan gördüğüm kadarıyla ve burdan okuduğum kadarıyla çok rahat yemek yiyen yok, tedavim yavaş mı ilerliyor acaba bu durum beni endişelendirdi, hiç acı ağrı falan çekmiyorum, sadece takıldığı ilk hafta olmuştu biraz, doktor teli çok sıkmıyor heralde, ama yinede buna rağmen gözle görülür bir değişiklik oldu, tedavim bu hızla geriye kalan 4-5 ay içinde bitmicek gibi geliyor bana. sizce gergin tel olmaması tedavi sürecimi çok uzatır mı.
Zorlanmamana sevindim inşallah diğer aşamalardada sıkıntı çekmeden tedavini bitirirsin benim tellerim takılırken bile canım yandı ağzım küçük ve dişlerim birbirine fazla bitişik olduğu için işlem yaparken acıdı sonrası daha kolay bana qöre.
Tedavimin ilk qününden buqüne kadarki resimlerim
Eki Görüntüle 875860
üst dişler ne güzel sıralanmış.altta gerideki diş için yer var mı peki lastik takılmış sanırım
Evett saoll dün kontrolüm vardı doktorda qelişmeleri çok beğendi böyle qiderse 2 senede kurtulucam inşallah zaten şuan çekilen dişlerin boşlukları kapatılıyo lastik kullanıyodum bikaç aydır bu ay kesti doktor tekrar yine takıcam önce o boşlukları kapatıcak sonra alttaki dişi bağlayıp öne çekicek
merhaba arkadaşlar herkese geçmiş olsun
bende 15 kasımda üst çene tel tedavisine başladım
üst çenemdeki yan kesici dişimden birisi ilerideydi yandaki köpek dişim iri olduğu için diğeri sığmıyordu her geçen gün daha da ileri gittiğini görüyordum
fakat tel tedavisi için bir türlü cesaret edememiştim, en son Ya Allah diyip tedaviye başladık
alt çenemde bir sorun olmadığı için üst çeneye takıldı sadece, ilk gün sadece teller tuhaf geldiği için problem yaşadım
ama sonraki 5 gün ağrılardan hassasiyetten sadece çorba ve su ile besleniyordum
şimdi çok rahatım iki defa kontrole gittim 15 günde bile ne kadar ilerleme olduğunu görebiliyorum
burdan tel taktırmakta tereddütte olan arkadaşlara tavsiyem, kesinlikle beklemeyin sonra beklediğiniz her gün için pişman oluyorsunuz benim gibi
22 yaşındayım ve keşke daha önce yaptırsaydım diyorum
ayrıca gören herkes ne kadar şirin diyorlar, buda insana ayrıca moral veriyor
ki aksini bile söyleseler hiç umursamam çünkü 6 ay sonra o muhteşem dişlere sahip olacak olan benim, onlar değil :)
sevindim sizin adınıza.tekrar çok geçmiş olsun
gecen sene Aralık ayında başlamıştım tedaviye , çelik braket taktırmıştım doktorum 1,5 yıla yakın süreceğini söylemişti üst çenem genişletildi ,Üst ön dişlerimin yanındaki sağlı solu kesici dişlerim altlardaydı onlar tamamen düzeltildi,alt dişlerim 3 aya yakın bir zamanda düzeldi ..Dün tekrar kontrolüm vardı doktoruma mart ayına kadar bitermi dedim ,oda alt çenemde ortada tek dişimin eğikliğinin kaldığını ve mart ayını bulmadan diş tedavimin biteceğini söyledi,37 yaşındayım ve bu kadar çabuk düzeleceğini düşünmemiştim . aslnda dişlerimin ilk halinin görüntüsü var resim atmaya çalışıyorum ama atamıyorum eğer becerebilirsem yüklemeye çalışacağım .
merhaba arkadaşlar bende tel taktırmaya karar verdim :)ama devlet hastanesi mi yoksa özelde mi yaptırsam karar veremedim .Ankara da olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
eğer 18 yaşından büyüksen devletle özel benim bildiğim kadarıyla fiyatı aynı farketmiyo. Ben de üç aydır tel takıyorum gittiğim yeri kesinlikle tavsiye ederim. Kızılay'da Rixos Otel'in hemen yanında Makrodent Diş Kliniği
evet 18 yaşından büyüğüm .oylemi o zman özele gitmek daha mantıklı .teşekkür ederim tavsiyen için not aldım :)
merhaba tek bir dişiniz eksik sanırım bende de bu durum var implant yaptırdınız mı yoksa fotoğraftaki geçici dişiniz mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?