Benimde teller metal braketler şeffaf.Dişlerdeki sorunumda seninkine benzer durumda.İki köpek dişim üstten çıkmış ve soldaki yan kesicimde geri gitmiş durumdaydı.Bu geri giden yan kesicinin öne doğru gelmesi çok zaman alıyor.Ve de köpek dişlerin aşağı inmeside öyle.Köpek dişleri hareketlenmesi en zor dişlerden.Bu ay üst köpek dişimden alt köpek dişime doğru lastik kullanmaya başladım.Lastik bayağı bir farkettirdi 15 gündür kullanmama rağmen köpek dişimin hareketlenip milim milim de olsa aşağı indiğini farkediyorum.
Yani tel tedavisi büyük sabır işi.Moralini bozma illaki düzelecek bu dişler.Hergün aynada inceleme bence arada unut varlıklarını.Çünkü insan inceleye inceleye daha çok kafası karışıyor ve değişimin farkına varamıyor bazen.Bide ben şöyle düşünüyorum.Eğer doktor bana ilk muayenede 1.5-2 senede ancak düzelir deseydi ben taktırmazdım sanırım gözüm korkup kaçabilirdim erteleyebilirdim.Zaten maddi manevi erteleye erteleye bu yaşa geldim:)Şimdi süreyi hiç dert etmiyorum başlamak bitirmenin yarısıdır mantığıyla yola devam edelim.
gecen sene Aralık ayında başlamıştım tedaviye , çelik braket taktırmıştım doktorum 1,5 yıla yakın süreceğini söylemişti üst çenem genişletildi ,Üst ön dişlerimin yanındaki sağlı solu kesici dişlerim altlardaydı onlar tamamen düzeltildi,alt dişlerim 3 aya yakın bir zamanda düzeldi ..Dün tekrar kontrolüm vardı doktoruma mart ayına kadar bitermi dedim ,oda alt çenemde ortada tek dişimin eğikliğinin kaldığını ve mart ayını bulmadan diş tedavimin biteceğini söyledi,37 yaşındayım ve bu kadar çabuk düzeleceğini düşünmemiştim . aslnda dişlerimin ilk halinin görüntüsü var resim atmaya çalışıyorum ama atamıyorum eğer becerebilirsem yüklemeye çalışacağım .
bence çok güzel olmuş dişlerin ve hızlı düzelmiş , hele üst yan kesici dişlerin ne güzel oturmuş ole , maşallah Allah nazar değirmesin , inş en kısa sürede çıkarırsın tellerini ve bütün ömür boyu sağlıklı gülersin
selam kızlar sonunda benimde üst dişlerime tel takıldı.doktora gargara yapıyorum bir zararı olur mu dediğimde bazıları sararma yapıyor bence kullanma dedi.
siz ne yapıyorsunuz kızlar farklı diş fırçası ve şu hazır gargaralardan kullanan var mı ?
merhabalar ben oral B ortodontik diş fırçası ve ara yüz fırçası kullanıyorum, geceleride yatmadan önce ağız bakım suyu ile gargara yapıyorum ..ağız içim çok yara olduğunda da tuzlu suyla gargara yapıyorum
cevabın için teşekkürler peki hiç sararma oldumu dişlerde ya brakette
cevabın için teşekkürler peki hiç sararma oldumu dişlerde ya brakette
Merhabalar, bendede şuan diş telleri var, arkadaşın dediği gibi oral-b nin diş teli fırçasını ve arayüz fırçasını kullanırsan bir sorun yaşamazsın. Yine braketler için diş ipi kullan oral-b nin, birde kendine uygun naneli gargara al birşey olmaz. Ben 5 aydır takıyorum sararma olmadı, fazla çay içmemeye çalış içersende açık iç, kola da içmemeye çalış sarartıyor. Bu kurallara uyarsan hiç bir sorun yaşamadan bu süreci atlatırsın. Kolay gelsin inş. en yakın zamanda kurtuluruz, güzel gülüşlere sahip oluruz
resmi koyuyorum üstteki resim üst dişlkerim tellendikten 1 ay sonra çekildi alttaki resimde gecen gün çektim ..Çok sararma olmadıo sağ üst kesici içerideydi, oraya yay takıldığı için çok ayrıntılı temizleyemeyince sararmıştı ilk zaman şimdi çok bir sarartı yok çayı çok tüketiyorum .Eki Görüntüle 870416
selam kızlar sonunda benimde üst dişlerime tel takıldı.doktora gargara yapıyorum bir zararı olur mu dediğimde bazıları sararma yapıyor bence kullanma dedi.
siz ne yapıyorsunuz kızlar farklı diş fırçası ve şu hazır gargaralardan kullanan var mı ?
Bende 3 aydır tel takıyorum ve Curaprox 'un fırçalarını kullanıyorum çok da memnunum. Oral-B, Colgate gibi markalardan kat kat daha iyi ve kaliteli bi marka tavsiye ederim :) Kendi kullandığım fırçanın haricinde 3 fırça daha kullanıyorum biri tek demet fırça, diğeri otodontik fırça diğeri de arayüz fırçası
bu arada hergün en az 5 6 bardak çay içen birisiyim ve gargara da kullanmıyorum. sadece her yemek sonrası bütün fırçalarla güzelce fırçalıyorum hiç bi sararma olmadı şuana kadar:)
sLm kızLar benimde tedavimin 8.ayı 25 yaşındayım doktorum tedavimin en az 2 sene süreceğini söylediyani teller çıkana kadar evlenmek yok banaaa bu tedavi qerçekten çok sabır qerektiriyo bende ilk aylarda sürekli aynaya bakardım az bi ilerleme bile çok mutlu ediyo insanı zaten zamanla alışıyosun varlıklarına hatta bazen okadar çok alışıyosun ki varlıklarını unutup şebek qbi kahkahalar atıyosun etrafa her ay tellerini sıkılaştırıyolar birkaç qün ağrı oluyor bu sefer bunada alışıyosun ağrımayınca niye ağrımıyo diye sorquluyorum ben kendi kendime meselaa zor bi süreç ama beklemeye değer
merhaba.bu markayı duymamıştım daha önce peki nerden temin edebilirim eczaneden mi
merhaba arkadaşlar, 20lik diş ve üst çene daralmasına bağlı olarak üstte ön 4 dişimde çapraşıklık oluşmuştu hafif-orta arası bir düzeyde, doktor 5-6 ay tel tedavin sürer demişti.
bu sene 9 ekimde teller takıldı(sadece üste), 30 ekim ilk kontrol, 20 kasımda ikinci kontrol oldu. (3 hafta arayla yani.)
20 kasımda gittiğimde bir sonraki kontrolun 25 aralıkta (yani 5 hafta sonrası) olacağını söyledi. (alta da takılacak o randevuda)
1, 1,5 mm falan düzelme oldu tahminimce, öndeki bir dişim öne gitmeye başlamıştı, o diş normal hizaya girmeye başladı.
ama yan kesicilerde değişiklik göremiyorum, yani çapraşıklık değil de ön-arka hizası düzeldi gördüğüm üzere.
ve tellerle çok rahat yemek yiyorum dürüm, ekmek arası falan aklınıza ne gelirse rahatlıkla ısırabiliyorum, ve etraftan gördüğüm kadarıyla ve burdan okuduğum kadarıyla çok rahat yemek yiyen yok, tedavim yavaş mı ilerliyor acaba bu durum beni endişelendirdi, hiç acı ağrı falan çekmiyorum, sadece takıldığı ilk hafta olmuştu biraz, doktor teli çok sıkmıyor heralde, ama yinede buna rağmen gözle görülür bir değişiklik oldu, tedavim bu hızla geriye kalan 4-5 ay içinde bitmicek gibi geliyor bana. sizce gergin tel olmaması tedavi sürecimi çok uzatır mı.
Merhaba:) bana alt üst aynı anda takıldı 3 ay oldu nerdeyse ama en başından beri en ufak ağrı bile hissetmedim :) bende kendime kendime soruyordum niye acaba benim ki böyle herkes acı çekiyo diye ama doktorum tel takmadan önce demişti ağrının olması kişiden kişiye göre değişiyor demişti belki de hiç ağrı çekmezsin demişti ve dediği gibi çıktı, aynı zamanda da dişlerimde çok büyük değişiklikler oldu, onun için kafan takılmasın yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?