Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

teşekkürler yorumların için. söylediin gibi yapıcaam ve biraz unutucam, fazla bakmamaya çalışıcam. bi de sen üst köpek dişinden alt köpek dişine doğrumu takıosun yoksa azı dişine mi doğru. eger alt köpek dişine doğru takıosan gerçekten çok zor olmalı konuşurken falan . bana da takıcakmı acaba o yöne doğru lastik, çalışırken takabilicegimi düşünmüyorum beniim şimdilik alt köpek dişimden üst azıya doğru , o yüzden lastik fazla gözükmedii için rahatım ama ileride o lastiği nereye takacağı hiç belli olmaz :)

bence çok güzel olmuş dişlerin ve hızlı düzelmiş , hele üst yan kesici dişlerin ne güzel oturmuş ole , maşallah Allah nazar değirmesin , inş en kısa sürede çıkarırsın tellerini ve bütün ömür boyu sağlıklı gülersin

Teşekkür ederim inşallah isteyen herkesin sağlıklı dişleri ve gülüşleri olur sağol iyi dileklerin için .

selam kızlar sonunda benimde üst dişlerime tel takıldı.doktora gargara yapıyorum bir zararı olur mu dediğimde bazıları sararma yapıyor bence kullanma dedi.
siz ne yapıyorsunuz kızlar farklı diş fırçası ve şu hazır gargaralardan kullanan var mı ?

Herkese merhaba =)

Burdaki herkes birbirine destek oluyor benimde en çok ihtiyacım olan şey aranıza katılmak istedim =) Yaşım 21 bende telliyim=) dün alt tedavime de başlandı çok ağrım var malesef hayattan soğuyorum bazen.. Herkes inci gibi dişlerle çevremde gülüp dururken ben o aşamaya gelmek için neler çekiyorum hayat işte =) Bana doktorum 1.5 sene dedi ben onu 2 yaptım çünkü genelde uzuyor süre.. 4 tane dişim çekildi şubat ayında damaklık mayıs ayında üst teller dünde alt tellerim takıldı daha yolun başlarında sayılırım.. Ailem erkek arkadaşım hepsi çok destek oluyorlar ama beni anlayan aynı durumda olan arkadaşlarla konuşmak da yararlı olur diye düşünüyorum =)

merhabalar ben oral B ortodontik diş fırçası ve ara yüz fırçası kullanıyorum, geceleride yatmadan önce ağız bakım suyu ile gargara yapıyorum ..ağız içim çok yara olduğunda da tuzlu suyla gargara yapıyorum

selam herkese..Bu sabah itibariyle ben de tellerimi taktırmış bulunmaktayım.Hemen paylaşayım dedim :)Şimdilik bi ağrı sızım yok çok şükür ama acısı akşama çıkacak belli :) sıra bekleyen bi arkadaş çıkartmak için gelmiş.Nasıl imrendim anlatamam.Neyse sabır diyelim.Buna da şükür..

cevabın için teşekkürler peki hiç sararma oldumu dişlerde ya brakette

Merhabalar, bendede şuan diş telleri var, arkadaşın dediği gibi oral-b nin diş teli fırçasını ve arayüz fırçasını kullanırsan bir sorun yaşamazsın. Yine braketler için diş ipi kullan oral-b nin, birde kendine uygun naneli gargara al birşey olmaz. Ben 5 aydır takıyorum sararma olmadı, fazla çay içmemeye çalış içersende açık iç, kola da içmemeye çalış sarartıyor. Bu kurallara uyarsan hiç bir sorun yaşamadan bu süreci atlatırsın. Kolay gelsin inş. en yakın zamanda kurtuluruz, güzel gülüşlere sahip oluruz

resmi koyuyorum üstteki resim üst dişlkerim tellendikten 1 ay sonra çekildi alttaki resimde gecen gün çektim ..Çok sararma olmadıo sağ üst kesici içerideydi, oraya yay takıldığı için çok ayrıntılı temizleyemeyince sararmıştı ilk zaman şimdi çok bir sarartı yok çayı çok tüketiyorum .

o zaman bende oral-b nin diş tel fırçalarına bakayım.çayın sararttığını bilmiyordum kola zaten tüketmiyorum ama çayı severim.
tabi artık dikkat etmem gerekecek.sonuç güzel olacak inşallah hepimizin

oo dişiniz ne güzel yerine gelmiş.o kadar sararacak artık ne yapalım agzımızda yabancı bir maddeyle yaşıyoruz

Bende 3 aydır tel takıyorum ve Curaprox 'un fırçalarını kullanıyorum çok da memnunum. Oral-B, Colgate gibi markalardan kat kat daha iyi ve kaliteli bi marka tavsiye ederim :) Kendi kullandığım fırçanın haricinde 3 fırça daha kullanıyorum biri tek demet fırça, diğeri otodontik fırça diğeri de arayüz fırçası

bu arada hergün en az 5 6 bardak çay içen birisiyim ve gargara da kullanmıyorum. sadece her yemek sonrası bütün fırçalarla güzelce fırçalıyorum hiç bi sararma olmadı şuana kadar:)

Son düzenleme:
sLm kızLar benimde tedavimin 8.ayı 25 yaşındayım doktorum tedavimin en az 2 sene süreceğini söyledi yani teller çıkana kadar evlenmek yok banaaa bu tedavi qerçekten çok sabır qerektiriyo bende ilk aylarda sürekli aynaya bakardım az bi ilerleme bile çok mutlu ediyo insanı zaten zamanla alışıyosun varlıklarına hatta bazen okadar çok alışıyosun ki varlıklarını unutup şebek qbi kahkahalar atıyosun etrafa her ay tellerini sıkılaştırıyolar birkaç qün ağrı oluyor bu sefer bunada alışıyosun ağrımayınca niye ağrımıyo diye sorquluyorum ben kendi kendime meselaa zor bi süreç ama beklemeye değer

merhaba.bu markayı duymamıştım daha önce peki nerden temin edebilirim eczaneden mi

selam bende 26 yaşındayım ve tellerim takılalı 1 hafta oldu.fakat ben hiç zorlandım çünkü 6 ay öncesinde iki tane aparey takmaya başladım.onların yanında teller sinek ısırığı gibi geldi evlenme konusuna gelince bende sizin gibi düşünüyorum telli gelin olmak istemem

merhaba arkadaşlar, 20lik diş ve üst çene daralmasına bağlı olarak üstte ön 4 dişimde çapraşıklık oluşmuştu hafif-orta arası bir düzeyde, doktor 5-6 ay tel tedavin sürer demişti.

bu sene 9 ekimde teller takıldı(sadece üste), 30 ekim ilk kontrol, 20 kasımda ikinci kontrol oldu. (3 hafta arayla yani.)

20 kasımda gittiğimde bir sonraki kontrolun 25 aralıkta (yani 5 hafta sonrası) olacağını söyledi. (alta da takılacak o randevuda)

1, 1,5 mm falan düzelme oldu tahminimce, öndeki bir dişim öne gitmeye başlamıştı, o diş normal hizaya girmeye başladı.

ama yan kesicilerde değişiklik göremiyorum, yani çapraşıklık değil de ön-arka hizası düzeldi gördüğüm üzere.

ve tellerle çok rahat yemek yiyorum dürüm, ekmek arası falan aklınıza ne gelirse rahatlıkla ısırabiliyorum, ve etraftan gördüğüm kadarıyla ve burdan okuduğum kadarıyla çok rahat yemek yiyen yok, tedavim yavaş mı ilerliyor acaba bu durum beni endişelendirdi, hiç acı ağrı falan çekmiyorum, sadece takıldığı ilk hafta olmuştu biraz, doktor teli çok sıkmıyor heralde, ama yinede buna rağmen gözle görülür bir değişiklik oldu, tedavim bu hızla geriye kalan 4-5 ay içinde bitmicek gibi geliyor bana. sizce gergin tel olmaması tedavi sürecimi çok uzatır mı.

Merhaba:) bana alt üst aynı anda takıldı 3 ay oldu nerdeyse ama en başından beri en ufak ağrı bile hissetmedim :) bende kendime kendime soruyordum niye acaba benim ki böyle herkes acı çekiyo diye ama doktorum tel takmadan önce demişti ağrının olması kişiden kişiye göre değişiyor demişti belki de hiç ağrı çekmezsin demişti ve dediği gibi çıktı, aynı zamanda da dişlerimde çok büyük değişiklikler oldu, onun için kafan takılmasın yani :)

sağol içimi rahatlattın, değişim ve ağrı doğru orantılı gibi bir algı oluşmuş heralde bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…