Dışa dönük kocam ve mutsuz ben

Tubilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2020
336
305
53
Merhaba Canlarım
Problemim eşim. Sözde beni çok seviyor. Ama bana bakmıyor birşey söylüyorum yüzüme bakmadan cevap veriyor, herkesle kakara kikiri üstelik rahatsız edici boyutta yani ben biraz soğuk yapılı biriyim ama ona çok sıcak oda herkese sıcak biri bana soğuk. İnsanlarla bu kadar konuşur benle konuşmaz hergün arar iş yerindeyken saat 12 de ve 15 de molası var ama hep aynı napıyosun arayan soran var mı bilmem ne. Bana hiç bir şey anlatmaz, konuşmayız bende kimseye yakın değilim olmak da istemiyorum eşimle uzun uzun konuşmak istiyorum ve eşimin elaleme tabi çoğunlukla ailesine( kalabalık bir ailesi var ablalar abiler yengeler enişteler yeğenler teyzeler vs) aşırı laubali davranmasından nefret ediyorum. Adam resmen beni görmüyor, duymuyor, benle birşey yapmıyor, sürekli sarılıp yatalım uyuyalım istiyor uyumak için mi evlendik keşke evlenmeseydim, zaten ailesinden bezdim, şimdi ondan da uzaklaşıyorum. Bu durumu düzeltebilir miyim, yoksa böyle böyle biter mi bu evlilik bilmiyorum. ( ailesi ile de çok sorunlarım var ama bu daha çok mutsuz ediyor beni) yorumlar için teşekkürler..

Ne kadardır evlisiniz de böyle sürüyor?

Ne kadarlık evlisiniz? Siz her detayı biliyorsunuz ama onlara anlatacakları birikiyor. Sohbet için konu açar mısınız? Durup da ilgi mi beklersiniz?

Dur tahmin edeyim Esin her aksam Ailesine akrablarına da gidiyordur dimi

Ne kadarlık evlisiniz? Siz her detayı biliyorsunuz ama onlara anlatacakları birikiyor. Sohbet için konu açar mısınız? Durup da ilgi mi beklersiniz?
İki buçuk yıldır evliyiz
Hayır birikiyor mesela iş yerinde komik bir şey oluyor ben bilmiyorum gitmiş abilerinin yanında anlatıyor bana anlatmıyor aslında, ya da rüya görüyo yanında yatan benim rüyasını annesine anlatırken duyuyorum..
Ben onla konuşmaya çok çalışıyordum sohbet etmeye falan ama biz hiç sohbet edemedik ilgisizliğine de moralim bozulunca ya kavga ediyoruz yada ben orayı terk ediyorum oda gidip yatıyor
Artık muhabbet açmaya çalışmıyorum hiç oturdum ilgi sevgi görecek miyim diye bekliyorum

Bu konuyu konuşup karşılıklı olarak sorunun ne olduğunu çözmek ve telafi etmek için yapıcı bir şekilde görüşmeniz lazım aksi halde bu şekilde devam eder tabii kendi kendine düzelmesini beklemek garip olur. Sorunun kaynağını bulmalısınız belliki sosyal ve dışadönük biri sizinle böyle olmasının bir nedeni olmalı ailesiyle yaşadığınız sorunlar olabilir, onu laubali bulduğunuzu ona yansıtmanız olabilir, sizle iletişim kurduğunda verdiğiniz tepkiler olabilir yani olabilir de olabilir. Önce kendinizi gözlemleyin varsa bi kusurunuz onu değiştirin sonra eşinizle yapıcı bir şekilde konuyu paylaşmanızı öneririm.

Dur tahmin edeyim Esin her aksam Ailesine akrablarına da gidiyordur dimi
Yok gitmiyor ama benle ilgilenmiyor elinde telefon saçma sapan sayfaları geziyor işten geliyor yemek yiyor, telefonla oynuyor erkenden yatıyor, hafta sonları geç kalkıyor, çöp oluyor zaten birşey yapmıyoruz genelde ailelere gidiyoruz ama

Bir şeyler yanlış gitmiş ama ne bulamadım.

Konuşabilsek konuşacağım da ne bileyim konuşamıyoruz, zaten biz hiç bir sorunumuzu konuşup çözümlerden olamadık, hep kavga gürültü. Mesela şöyle ben mantıklı birşey söylüyorum finlemediğinden, dinlemiş gibi yaptığından anlamıyor, sonra sinirleniyorum kavga ediyoruz, sonra beş kere anlatıyorum olurda dinlerse hassa şimdi anlafım falan diyor saçma sapan bir haldeyiz.. hepsi dinlenmesinden kaynaklı ama evet laubali davranışlarını çok aşağılıyorum belki sebebi bu olabilir.. çünkü ben ciddi olmasını istiyorum, şimdi diyeceksiniz ki madem öyle neden böyle biriyle evlendiniz işte onu gerçekten bilmiyorum. Dışarı ciddi bana samimi laubali olması gerekmez mi

Bir şeyler yanlış gitmiş ama ne bulamadım.
Şimdi böyle anlatınca kısa tutuyoruz ve o anki sinirimizi yansıtıyoruz ya, çoookk şey atlıyoruz aslında o yüzden şu an bende bulamadım hangi yanlışı anlatmayı atladım acaba

Burda hergün mutlaka eşim ilgisiz gibi konular açılıyor ve inanın evlilikten soğudum Ya bu erkekler neden evlendikten sonra böyle oluyorlar

Aşağılandığı için size karşı cephe almış olabilir mi? Yani siz beğenmiyor olabilirsiniz ama herkesin karakteri işte aşağılanınca eleştirilince değiştirmez.

Burda hergün mutlaka eşim ilgisiz gibi konular açılıyor ve inanın evlilikten soğudum Ya bu erkekler neden evlendikten sonra böyle oluyorlar
Benimki evlenmeden de böyleydi biraz karakter meselesi galiba aslında eşin güzelse ailesi güzelse evlilik de güzel bir de ben anlatıyorum sonuçta belki eşim anlatsa ona hak verirsiniz bilmiyorum ki.. soğumayın ama

Söylediklerinize dayanarak dışarı ciddi size laubali olabileceği alanı siz ona tanımamışsınız ama. Bence gemileri yakmadan önce bir deneyin onu olduğu gibi kabul ederek belki laubali davrandığında onun seviyesine eşlik ederek vs sizin bu tip bi ilginiz eminim alışık olmadığı için onu da şaşırtacaktır. Paylaşımınızın artması için bir şeyler yapmalısınız o beceremiyorsa siz deneyin ne kaybedersiniz? Çocuklar için hep şey derler “bir çocuğun en çok sizi kızdırdığı yaramazlık yaptığı zaman sevgiye ihtiyacı vardır” diye. E erkeklerin kafası da çocuk gibi çalışıyor genelde :) onu olduğu gibi kabul edin bence ve konuşabilmesi için alan tanıyın paylaşımınız artınca rahatsızlığınızı dile getirirseniz daha etkili olacaktır.

Aşağılandığı için size karşı cephe almış olabilir mi? Yani siz beğenmiyor olabilirsiniz ama herkesin karakteri işte aşağılanınca eleştirilince değiştirmez.
Olabilir, haklisiniz..
Ben napcam şimdi.. evlenene kadar sevmediğini falan düşünüyordum arada sırada
Sonra baktım seviyi ve evlendik
Ee yine aynı
Bir de aşağılamadan önce de beni çok dinlemezdi hatta şöyle bir kere ben buna şarkı sözü attım mesajda altına da bu bizim şarkımız olsun aşkım falan bir şeyler yazdım tam hatırlamıyorum, demesin mi şiir güzelmiş aşkım diye mesajımı bile sonuna kadar okumamış muhabbetim mi sıkıcı acaba

Benimki evlenmeden de böyleydi biraz karakter meselesi galiba aslında eşin güzelse ailesi güzelse evlilik de güzel bir de ben anlatıyorum sonuçta belki eşim anlatsa ona hak verirsiniz bilmiyorum ki.. soğumayın ama
Es kadar aile de önemli haklısınız.Soğuyorum ama aklımı başımdan alanı bulsam bırakmam belki de

Yani ya muhabbetinizden sıkılıyordur ya da soğumuştur. En başta sevmese evlenmezdi. Bir de artık evlilikte alışkanlık hali oluyor çiftler birbirini eskisi gibi gözünün içine bakarak dinlemiyor zaten.

Teşekkür ederim, bunu deneyeceğim

Yani ya muhabbetinizden sıkılıyordur ya da soğumuştur. En başta sevmese evlenmezdi. Bir de artık evlilikte alışkanlık hali oluyor çiftler birbirini eskisi gibi gözünün içine bakarak dinlemiyor zaten.
Yaaa soğumuştur deyince kalbimde bir parça kırıldı sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…