• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışarı çıkamama ve insanların alaycı yaklaşımı

Ben size suçlayıcı bir şekilde konuşmamışken sizin konuşma tavrınızı anlayabilmiş değilim. Evimde sokaktan sahiplendiğim 3 köpek ve 7 kedi ile yaşıyorum yine sokaktan sahiplendiğim. Hiçbiri de cins değil. Ayrıca vejetaryenim. Hayvanseverliğimi de size kanıtlamaya çalıştım ya.

Sizi anlıyorum. Evimde küçük bir sürü ile yaşıyorum neticede. Ve benim o sürüyü yönetmem gerekiyor ne yazık ki. Bir ara hayatımın mutsuz bir döneminde gerginliğimden dolayı evdeki köpeklerim birbirlerine saldırdılar. Almanya'dan Türkiye'ye yerleşmiş bir hayvan psikoloğu ile tanıştım o dönem ve kendisiyle çalıştık gergin dönemi atlatana kadar. Ve ben kendimi değiştirdim. Köpeklerimi değiştirmeye çalışmadık. Kendi yaptığım hataların farkına vardım ve onları düzelttim. Bu yüzden söylüyorum sizden kaynaklı diye. Kaldı ki, 9 yıl öncesine kadar ben de çok korkardım. İlk köpeğimi kardeşim eve getirdiğinde ben koltuk tepelerinde dururdum ısıracak diye korktuğum için. Ve şimdi her gördüğüm hayvanı sevmeden geçmek içimi huzursuz ediyor. Ya da karnını doyurmadan. Hayvanların doğasının bir parçası elbette saldırganlık. İnsanların da olduğu gibi. Ama doğalarında sadece saldırganlık var diyemezsiniz. Sizin bu hayvanlar konusunda bilgi sahibi olduğunuzu düşünmüyorum çünkü artık. Aç olduğu halde önüne koyduğum yemeği ya da mamayı yemeyip, sadece onu sevmemi isteyen çok hayvanla karşılaştım çünkü.

Evet bir sorun var ortada düzeltilmesi gereken. Ama bunun sonucunu masum canların ödemesinin yanlış olduğunu söylüyorum. @Mune dediği gibi köpekleri öldürseler kediler, kedileri öldürseler fareler, fareleri ölürsek haşereler, v.b. uzar bu liste. Avrupa'da bir ülkede (adını hatırlamıyorum şuan) hayvanları telef etmeyi denediler ve sonraki yıllarda popülasyonun önüne geçemediler. Ve çözümü kısırlaştırıp aşılatmakta buldular en son. Çözüm bu. Kısırlaştır ve aşılat. Kısırlaşmayan hayvan agresyon geliştirir. Aç hayvan agresyon geliştirir. Alanını korumak isteyen hayvan agresyon geliştirir. Ya da kendini korumak isteyen hayvan da aynı şekilde. Onların da bizler kadar bu dünyada yaşamaya hakları var. Duyguları olan, acıkan, korkan ve nefes alan canlılar çünkü. İnsanın bencilliği yüzünden böyle sefil hayatı yine insanın bencilliği yarattı onlara.

Ayrıca başıboş hayvan sorunu yoktur. Başıboş insan sorunu vardır!
Başıboş hayvanlarda, aklını ve iradesini kötü şeylerde kullanan ahlaksız başıboş insan sorunu da vardır

Yine hayvan düşmanı yeni üye olmuş BİR TROL.
Utanmıyor musun yalan konuşmaya . Sizin yarattığınız sahte algı yüzünden hepsi katledildi köpeklerin .
Diğer sosyal medya algınız yetmedi bu siteye dadandınız değil mi
O masum hayvanların AHI cayır çayır yaksın sizi aynı şekilde can verin

Evet bende aynı şekilde tahmin edilemez buluyorum ve yaklaşık 3-4 yıldır kendi köpeklerime bile dokunamıyorum bu yüzden, son yaşadıklarımdan sonra da zaten haksız olmadığımı bir kez daha gördüm, bende zorunda olduğumda telkin veriyorum hep ama ne bileyim bu defa o da işe yaramayacak gibi, öyle düşünmek bile zor geliyor. Bende kendimi savunma, kaçma refleksi de olmuyor engelliyim zaten istesem de yapamam donup kalıyorum ben sesimde çıkmıyor 🥹keşke belediyeler işini yapsa da rahatça bir nefes alsak, kendi hayvanları mı da ailem izin verirse sahiplendirmeyi düşünüyorum, daha fazla kendimi eve hapsedemeyeceğim…
Ne yapsın istiyorsunuz belediyeler siz korkuyorsunuz diye öldürsünmü.Bu dünya sadece size ait değil

Başıboş hayvanlarda, aklını ve iradesini kötü şeylerde kullanan ahlaksız başıboş insan sorunu da vardır
Arada şöyle bir ince çizgi var ki, sizin deyiminizle başıboş hayvan sorununu (!) yaratan hayvanlar değil maalesef. Onların bir suçu yok bunda. Doğaları gereği yaşamak için mücadele veriyorlar.
Başıboş insan sorunu ise en ciddi sorun bana göre. İnsanların yarattığı.

Konuyu açtınız, çözüm istiyorsunuz. Burada birçok kişi size terapi alın diyor. Siz onlara da muhalefet oluyorsunuz. Siz gerçekten ne istiyorsunuz? Hayvanlar telef edilsin ve siz özgürce sokaklarda dolaşın mı? Hayvanlar yok olduğu zaman sokaklarda daha ciddi sorunlar olacak. O zaman o sorunları yaratanların da telef edilmesini isteyecek misiniz? :)

Bu arada, duyarlı arkadaşlara sesleniyorum. 21 Eylül pazar günü, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak, belirlenen yerlerde hayvan hakları basın toplantısı yapılacak. Duyarlı arkadaşların destek olmasını beklerim. Biz olmazsak onların sesini duyuracak kimse kalmaz. (Trol olduğunu düşündüğüm konu sahibine istinaden bu çağrıyı yapmaktayım.) :)

Arada şöyle bir ince çizgi var ki, sizin deyiminizle başıboş hayvan sorununu (!) yaratan hayvanlar değil maalesef. Onların bir suçu yok bunda. Doğaları gereği yaşamak için mücadele veriyorlar.
Başıboş insan sorunu ise en ciddi sorun bana göre. İnsanların yarattığı.

Konuyu açtınız, çözüm istiyorsunuz. Burada birçok kişi size terapi alın diyor. Siz onlara da muhalefet oluyorsunuz. Siz gerçekten ne istiyorsunuz? Hayvanlar telef edilsin ve siz özgürce sokaklarda dolaşın mı? Hayvanlar yok olduğu zaman sokaklarda daha ciddi sorunlar olacak. O zaman o sorunları yaratanların da telef edilmesini isteyecek misiniz? :)

Bu arada, duyarlı arkadaşlara sesleniyorum. 21 Eylül pazar günü, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak, belirlenen yerlerde hayvan hakları basın toplantısı yapılacak. Duyarlı arkadaşların destek olmasını beklerim. Biz olmazsak onların sesini duyuracak kimse kalmaz. (Trol olduğunu düşündüğüm konu sahibine istinaden bu çağrıyı yapmaktayım.) :)
Sanırım ısrarla demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz, ya da gerçekten anlamıyorsunuz, buraya herkes farklı farklı görüşler yazdı ve kimseye muhalefet olmadım, sizin dışınızda bunun nedeni de sizin sorunları kıyas edip başka bir sorunla kapatmak istemeniz, benim tepki gösterdiğim nokta burası oldu yarın bir gün çocuk hakları konuşulduğunda siz, durun önce ekonomiyi konuşalım der misiniz, bu ne kadar abesse bu kıyasınız da aynen o kadar abes bir de yazdıklarımdan sonra sizi suçlamıyorum diyorsunuz lakin yazdığınız paragraf suçlama ve zanlarla dolu, ben hiçbir zaman hayvanlar telef edilsin vb. Bir şeyi savunmadım, savunmamda, diğer üyelerle konuşmalarımı okursanız o zaman neyi istediğimi anlarsınız. Onların bir suçu yok yaşamak için mücadele veriyorlar diyorsunuz, bende aynı şeyi defalarca yazdım burada, hayvanları saldırdığı için suçlamak, insanı düşündüğü için suçlamak gibi burada gereğinin yapılmasının yetkililerin suçu olduğunu ve başıboş köpek sorununu ortaya koyduğunu ifade ediyorum, sadece korkuyu bir yana bıraktım, sokaklar köpekler içinde sağlıklı bir alan olmadığından, barınak koşullarının sağlıklı olmadığından ve sağlıklı bir çözüm getirilmesi gerektiğinden söz ediyorum, ben çözümü, terapiyi kendi köpeklerimi sevecek düzeye gelmek için istiyorum, benim gördüğüm olayları görseniz, sokak köpekleri konusunda terapinin faydasız olacağını görürdünüz, gözümün önünde yavru bir köpeği hırpalayıp kulaklarını kopardılar, canım çok acıdı o yavrunun sesine hiç kimse müdahale etmedi, edemedi, anlıyor musun, bu durumlar sürekli oluyor, napıcaz bu durumda bu onların doğası deyip parçalanan hayvanı görmezden mi gelelim, yazık değil mi o hayvana onun canı yok mu, belki ülkemizin şartları iyi olsaydı, o köpekler sıcak bir yuvada karınları tok olsaydı böyle yapmazlardı, şimdi anlıyor musunuz demek istediğimi

Yine hayvan düşmanı yeni üye olmuş BİR TROL.
Utanmıyor musun yalan konuşmaya . Sizin yarattığınız sahte algı yüzünden hepsi katledildi köpeklerin .
Diğer sosyal medya algınız yetmedi bu siteye dadandınız değil mi
O masum hayvanların AHI cayır çayır yaksın sizi aynı şekilde can verin
Yıldım sizin gibilerden, bana trol diyorsunuz ama belli ki bu ay estetik için gereken paranızı zavallı hayvanlardan kaldıramamış gibisiniz, bunu kolay kolay söyleyecek birisi değilim ama umarım onların yaşam koşullarında yaşayıp, ihtiyaçları olduğu yerden sınanırsınız, savunduğum şey katletmek değil yaşam koşullarını iyileştirici çözümler bulmak, ama umurunuzda değil tabii, bu dünya hepimizin, ama kimse mutlu değil kaç çocuk hayata veda etti, basit bir korku olarak gördüğünüz şeyler sandığınız kadar kolay değil hanımefendi,siz sanıyor musunuz ki onlar sokaklarda mutlular, bu hayvanlar çeşitli istismarlara maruz kalıyor, yağmurda, karda titriyor, kendi yavrusunu yiyor ya kendi yavrusunu yiyor açlıktan buna ses çıkarıyor musunuz siz, sokakta binlerce var bunlarda bu sorunlarını görebiliyor musunuz size göre hayvansever olmak ne demek sadece bir kap mama ve su mu, eğer öyleyse size kalbiniz gibi bir hayat dilerim her şeyden önce ve kendime de aynı kalbim gibi bir haya diliyorum. Neden bir şeylere her şeyin yararına çözüm odaklı adım atmak yerine taraf tutuyoruz, ben sizin gibilerin zihin yapısını çözemiyorum neden hayvansever olmak için insan düşmanı olmak, ya da neden insan sever olmak için hayvan düşmanı olmak gerekiyor, mesele çok basit, insan olmak… her şeyden önce iyi bir insan olmak, işte o zaman adaleti kategorize etmeden gerçek anlamda sağlayabiliriz, ben burada dünden beri farklı fikirlerle olan insanlarla konuştum ve temelde hepimizin aynı fikirdeydeydik, beni hayvan düşmanı olarak görmeniz sizin algınız ve zannınız inanın zihninizde canlandırdığınız kişilerden biri olsam konuyu böyle bir şekilde açmazdım bile, size kızamıyorum çünkü haklısınız çözümü ötanazide görüp destekleyen de bir sürü insanda var ama benim istediğim bu değil, siz benim yazdıklarımı bile okumaktan aciz olmalısınız ki böyle bir şeyle beni suçluyorsunuz.

Ne yapsın istiyorsunuz belediyeler siz korkuyorsunuz diye öldürsünmü.Bu dünya sadece size ait değil
“Öldürülsün, bu dünya bizim”dediğim ifademi alıntılayıp iletirseniz sizden özür dileyip hesabımı sileceğim ama eğer aksi bir şey söylemişsem ben alıntılayım siz hesabınızı silin kabul mü hanımefendi?

“Öldürülsün, bu dünya bizim”dediğim ifademi alıntılayıp iletirseniz sizden özür dileyip hesabımı sileceğim ama eğer aksi bir şey söylemişsem ben alıntılayım siz hesabınızı silin kabul mü hanımefendi?
Terapi alacaksiniz baska yolu yok yok edemeyiz hayvanlari siz korkuyorsunuz diye

Allahım çıldıracağım ortada yok etme, hapsetme gibi bir talebim yok neden anlamıyorsunuz, teklifim hala geçerli
Ne istiyorsunuz biz de bunu anlayamıyoruz. Çok çelişkili konuşuyorsunuz. Hem hayvanların yeri sokaklar değil diyorsunuz, hem de "ben öldürülsün mü dedim?" diyorsunuz. Terapi almanız gerek diyoruz. Ona da karşıt bir sürü savunma cümlesi sarf ediyorsunuz. Hepimizin istediği çözüm basit. KISIRLAŞTIR, AŞILAT VE YAŞAT! Ama bunu STK'lar tek başına başaramıyor maalesef. Vatandaş olarak bizler de gücümüz yettiğince yapabiliyoruz bir şeyler. Ama nereye kadar. Bu çözümü devlet (!) dışında bizler köklü bir şekilde elde edemeyiz maalesef. Kaldı ki, bazı STK'ların da yaptıkları ortada. Tanımadığınız insanlara yok estetik, yok cins hayvan seversiniz gibi ithamlarda bulunuyorsunuz. Şahit olduklarınızı anlamakla beraber, ne istediğinizi anlayamıyorum. Pardon, sokaklar hayvanlara göre değil. Sokaklarda olmasınlar ama ölmesinler. Nasıl peki?

Evet aldım, yavru köpek besle dedi, besledim. ben çocukluktan bir travma yaşadığımı hatırlamıyorum ama bazen başkaların söylediği yada yaşadığı şeylerden çok etkilenirdim, mesela birisini siyah bir köpek ısırmışsa siyah köpeklerden korkardım onun gibi, zaten ilkokul 3. Sınıftan bu yana evimizde hep köpek olmuştur bizim gayette rahattım… ta ki üniversiteye başlayana kadar, tekrar destek almakta istiyorum, tamamen korkusuz olmak mümkün değil ama en azından bir bakkala gidebilirim belki 😁😁
Onu ben de yaptim ama onun disindaki köpeklerden yine korkmaya devam etmistim 🤣 herkes diyordu bu köpekse disaridakiler timsah mi bundan korkmuyorsan ondan da korkma diye

Yıldım sizin gibilerden, bana trol diyorsunuz ama belli ki bu ay estetik için gereken paranızı zavallı hayvanlardan kaldıramamış gibisiniz, bunu kolay kolay söyleyecek birisi değilim ama umarım onların yaşam koşullarında yaşayıp, ihtiyaçları olduğu yerden sınanırsınız, savunduğum şey katletmek değil yaşam koşullarını iyileştirici çözümler bulmak, ama umurunuzda değil tabii, bu dünya hepimizin, ama kimse mutlu değil kaç çocuk hayata veda etti, basit bir korku olarak gördüğünüz şeyler sandığınız kadar kolay değil hanımefendi,siz sanıyor musunuz ki onlar sokaklarda mutlular, bu hayvanlar çeşitli istismarlara maruz kalıyor, yağmurda, karda titriyor, kendi yavrusunu yiyor ya kendi yavrusunu yiyor açlıktan buna ses çıkarıyor musunuz siz, sokakta binlerce var bunlarda bu sorunlarını görebiliyor musunuz size göre hayvansever olmak ne demek sadece bir kap mama ve su mu, eğer öyleyse size kalbiniz gibi bir hayat dilerim her şeyden önce ve kendime de aynı kalbim gibi bir haya diliyorum. Neden bir şeylere her şeyin yararına çözüm odaklı adım atmak yerine taraf tutuyoruz, ben sizin gibilerin zihin yapısını çözemiyorum neden hayvansever olmak için insan düşmanı olmak, ya da neden insan sever olmak için hayvan düşmanı olmak gerekiyor, mesele çok basit, insan olmak… her şeyden önce iyi bir insan olmak, işte o zaman adaleti kategorize etmeden gerçek anlamda sağlayabiliriz, ben burada dünden beri farklı fikirlerle olan insanlarla konuştum ve temelde hepimizin aynı fikirdeydeydik, beni hayvan düşmanı olarak görmeniz sizin algınız ve zannınız inanın zihninizde canlandırdığınız kişilerden biri olsam konuyu böyle bir şekilde açmazdım bile, size kızamıyorum çünkü haklısınız çözümü ötanazide görüp destekleyen de bir sürü insanda var ama benim istediğim bu değil, siz benim yazdıklarımı bile okumaktan aciz olmalısınız ki böyle bir şeyle beni suçluyorsunuz.
Kendim kazanıyorum hem kendime hem hayvanlara harcıyorum . Benim param seni ilgilendirmez .zaten şu yazdıkların trol olduğunun ekstra ekstra ispatı . Hayvanlar üzerinden para kaldırmak , estetik vs . İşte bunlar son 3 yıldır hayvanları hedef göstermek için sizin dilinize pelesenk olmuş argümanlar.
Hayırdır X platformu yetmedi mi katliam yaptırmanıza , yoksa maaaşlarınız primleriniz mi az geldi ?

A anonim1ii ben dediginizi anliyorum. Sartlar iyilestirilsin, barinaklar dogru duzgun yasam merkezleri haline gelsin, kopekler sokakta degil bu yasam merkezlerinde hak ettikleri gibi yasasinlar diyorsunuz.

Ama sizin konunuzun su anki cozumu bu degil. En azindan yakin gelecek icin degil. Cunku bu iyilestirmelere bugun baslasalar yine senelerce surecek bir surec ve sizin elinizde degil. Ama sizin kendi kopeklerinizle barismaniz, yolda korkudan olmeden en azindan disari cikabilmeniz icin hızlı ve sizin yapabileceginiz bir cozum bulmanız gerekiyor.

Kendi basiniza yenemiyorsunuz. Travmatik seyler gormussunuz bunda hak veriyorum size. Ama maalesef su anki kosullarda cok bir alternatifiniz yok. Sokaklar bir gecede köpeksiz kalmayacagina gore ya bunu aşacak, gunluk hayatinizi idame ettirecek noktaya geleceksiniz, ya evde duracaksiniz. Su an icin baska bir alternatif cozum yok.

O yuzden bence kopek al, besle seklinde bir yaklasimdan ziyade daha terapi esasli giden, farkli ekolden bir psikologla korkunuz uzerine calismak su an elinizdeki en iyi (ve bence tek) secenek.

Onu ben de yaptim ama onun disindaki köpeklerden yine korkmaya devam etmistim 🤣 herkes diyordu bu köpekse disaridakiler timsah mi bundan korkmuyorsan ondan da korkma diye
Korkunun bazen bir mantigi olmuyor. Ben senelerce yilan beslemis insanim, solucan gördüğümde cigligi basar bes metre kacarim :D

Ne istiyorsunuz biz de bunu anlayamıyoruz. Çok çelişkili konuşuyorsunuz. Hem hayvanların yeri sokaklar değil diyorsunuz, hem de "ben öldürülsün mü dedim?" diyorsunuz. Terapi almanız gerek diyoruz. Ona da karşıt bir sürü savunma cümlesi sarf ediyorsunuz. Hepimizin istediği çözüm basit. KISIRLAŞTIR, AŞILAT VE YAŞAT! Ama bunu STK'lar tek başına başaramıyor maalesef. Vatandaş olarak bizler de gücümüz yettiğince yapabiliyoruz bir şeyler. Ama nereye kadar. Bu çözümü devlet (!) dışında bizler köklü bir şekilde elde edemeyiz maalesef. Kaldı ki, bazı STK'ların da yaptıkları ortada. Tanımadığınız insanlara yok estetik, yok cins hayvan seversiniz gibi ithamlarda bulunuyorsunuz. Şahit olduklarınızı anlamakla beraber, ne istediğinizi anlayamıyorum. Pardon, sokaklar hayvanlara göre değil. Sokaklarda olmasınlar ama ölmesinler. Nasıl peki?
Trolün teki bu .

Back
X