Dışarı çıkmak istemeyen eş

Semiramisz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2017
37
12
88
Selam kizlar.. 7 yıllık evliyim eşime ne zaman dışarı çıkalım hava alalım denize gidelim desem hep bı bahanesi oluyordu. Geçen yıl kız kardeşini kaybettik. Ben her zaman destek olmaya çalıştım onu arkadaslariyla görüşmesi kafasının dağılması için ikna etmeye çalıştım filan neyse. Eşim yaz geldiğinden beri kahveye gidiyi arkadaşlarıyla Okey filan oynuyo.ailecek görüştüğümuz arkadaşları var bazen onlar bazen biz giriyoruz. Ama ben ne zaman bı denize gidelim bı dışarı çıkalım desem psikolojim bozuk diyor. Ben kendim oğlumla gidiyorum . Sürekli bütün herşeyiyle ben ilgileniyorum oğlumun. Ama çok sıkıldım yalnız olmaktan kendi arkadaslarimla takilmaktan. İstiyorum ki eşimle biseyler yapayım. Yanlış mı düşünüyorum acaba bana bı yol gösterin lütfen ya

Geçen seneden önce böyle değil miydi?
Belki kalabalık ortamlarda iyi hissediyordur kendini bilemedim

Psikolojim bozuk nasıl bir bahane ya. Siz kız kardeşini kaybettiğinde biraz fazla hassas davrandınız sanırım, bu yüzden hala bu bahaneyi kullanıyor gibi geldi.
Örnek: benim eski eşimin annesi vefat ettiğinde, onun çok fazla üzerine titredim, o kadar çok üzerine titredim ki aradan çook aylar geçti ve mesela ben oğlanı kucağına verip al parka gidin baba oğul dediğimde, annemi özlüyorum gidesim yok diyordu.

Benimki hiç kardeşinden bahsetmez sadece psikolojim bozuk der yani o manada söyler. Galiba dediğiniz gibi oldu

Arkadaşları ile vakit geçirirken kardeşi aklına gelmiyor da karısı ve çocuğuyla vakit geçirirken mi acısı aklına geliyor

Misal dün denize bıraksan bizi dedim başka zaman filan dedi. 1 aydir söylüyorum sanki çok zor dedim. E zaten gittin diyo. Kendi goturmuyo ben bı arkadaşımla gidince e zaten gisiyosun bana ihtiyacın yok cart curt diyo. Benim arkadaşımla kendi başıma çıkmam aslında işine geliyo ama bundan rahatsız oluyomus gibi davranıyor anlatbilmisimdir umarım söylemek iatediklerimi

Adam deniz, gezmek sevmiyor bence. Bazı insanlar gerçekten hoşlanmıyor aktivitelerden.
O da okeyle eğleniyor demek ki.
En iyisi beraber evlenebileceğimiz insanlarla evlenmek.

Böyleydi. Sadece bunu bahane olarak göstermesi beni uzuyo aslında. Öyle diyince bişey diyemiyorum ben
İşte öyle dediğinde birşey diyemediginiz için bu bahaneyi kullanıyor. Birşey deyin, mesela deyinki neden psikolojin bozuk, arkadaşlarınla okey oynarken bozuk değilde karına ve çocuğuna gelince mı bozuk? Söyleyin yani.

Haklisınız. Eşinizle bu durumu ciddi ciddi konuşun. Eskiden de böyle miydi. Hep böyleyse bahane demektir son bir yıldır böyleyse bilemiyorum

Söyledim hayır demiyor. Ama adımda atmıyor. Bizim oldugimuz ilçede doktor yok. Merkezde var oraya gittiğimizde söylüyorum başka zaman diyip duruyor
Sanırım online psikolojik destek veren doktorlar da var. Yani bir şekilde doktor görüşmesi ayarlayıp eşinizi götürmeniz en doğrusu. Hayattan keyif almayı bırakmış. Ve bahanesi ile de yaşadıklarını ortaya atıp olaylardan sıyrılmaya alışmış.

Adam açık açık istemiyorum,çok sıkılıyorum,artık boğuluyorum diyemiyor da sizi uzmemek adına bahaneler gösteriyor işte.
Yani siz bu adamı Paris'e de götürseniz,Londra'ya da götürseniz ; okey masasından aldığı hazzı alamayacak.
7 yıllık bir evlilik var,çok da yeni sayılmaz.
İnsan zaman zaman sikilabilir,kalabalık aktivitelerden hoşnut kalmayabilir,ruh hali tatil için elverişli olmayabilir.
Sizi kisitlamadigi sürece problem yok bana kalırsa.
Birlikte bir şeyler yapmak istemeniz normal ancak esinize hitap etmiyor demek ki bu birlikte zaman gecirme hadisesi.
Ha ben kocamla bir tatile bile gidemeyeceksem,birlikte vakit geçirmeyeceksem ne anladim böyle kocadan derseniz ; onda da haklısınız.

Son düzenleme:
Sadece deniz, havuz vb. gitmek istemiyorsa vücudu ile ilgili bir takıntısı veya su ile ilgili bir sıkıntısı olabilir, farklı yerlere gitmeyi teklif ettiğinde ne diyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…