- 11 Aralık 2018
- 41.961
- 260.731
- 598
Ekonomi değişti. Geçen sene tek maaşla geçinebilirken bu sene geçinemiyor insanlar.Fikriniz doğru yada yanlış.
Bence elinden gelen ne varsa kadın bir meslek sahibi olmalı ailesine destek olmalı.
Hayat standartınız bugün bahsettiğiniz gibi devam etmeyebilir nihayetinde.
Ancak siz eşinize baştan beni çalıltıracaksan evlenmeyelim demişsiniz o kabul etmiş. Şimdi ne değişti de çalış diyor. O da önemli bence.
Ya da teyzem gibi 75 yasindadirYalnız paraya hala milyar diyen insanın paradan haberi yoktur, ev nasıl geçinir bilmez. Bu konuda çok eminim.
Ekonomi değişti. Geçen sene tek maaşla geçinebilirken bu sene geçinemiyor insanlar.
çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya
Çocuğm yok
Yalnız paraya hala milyar diyen insanın paradan haberi yoktur, ev nasıl geçinir bilmez. Bu konuda çok eminim.
Ev hanımı olma isteğiniz gayet normal , ben de çalışan bir bayanım ama eşim için değil kendim için çalışıyorum, siz de ne ile mutlu olacaksanız o şekilde tercih yapın, fakat elinizde bir maddi kaynak olması eşiniz için değil sizin için önemli, günümüzde erkeklere güvenip koca bir ömrü ellerine bırakmakta çok akıllıca değil tüm mutluluğun bir kere aldatmasına ya da bir tokadına bakar, o yüzden kendiniz odaklı düşünün herşeyi...Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
bu nerenin yükümlülüğü ki?Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü.
Eşiniz uzman derken tam mesleği ne onu anlayamadım?Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
eskiden olsa oooo 10 bin lira epey iyi kazanıyormuş eşiniz derdim ama günümüz şartlarında ne yazık ki çok büyük bi para değilÖncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Uzman dediği uzman çavuş yavbenle nişanlım uzmanız, sizin eşinizden daha fazla alıyoruz her birimiz, yine de evlenince nasıl geçineceğiz diye kafayı yiyorum.
valla bence de çalışın, çalışmak iyidir, kadına özgüven güç katar, sosyalliği gelişir.
Ekleme olsun güzel gönderinize;eskiden olsa oooo 10 bin lira epey iyi kazanıyormuş eşiniz derdim ama günümüz şartlarında ne yazık ki çok büyük bi para değil
hele ki çocuk olduktan sonra nereye yetireceğinizi şaşırırsınız
çünkü çocuk büyüdükçe masrafı da büyüyor ve çocuk kısmetiyle gelir de tamamen hikaye
bir de çalışmayı sadece maaş olarak düşünme sigortan olacak ileride emekliliğin olacak
ben de şu anda maaşımın %90ını bakıcı masrafına harcıyorum ama bi günden bi güne de düşünmedim aman işi bırakayım madem öyle diye, sigortam yatıyor en azından diye düşündüm
kafanızı değiştirin ama eşiniz için değil kendiniz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?