Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

He karnım doysun yeter diyorsunuz. Sizin bileceğiniz şey. Ama o zaman çocuk yapmayın lütfen. Bir (ya da birkaç) çocuğu bu yaşamak istediğiniz maddi sıkıntı dolu hayata mahkum etmeyin. Yazık günah.
Evet ben de artk çocuk istemediğimi söylicem esime ya calısmak ya da çocuk dicem kendisine bırakıcam. Ben çalısmaya karsı değilm dısarda çalısmak beni yoran. Kadınlar istese evden de para kazanır ve öyle yapıcam. Burdaki çoğu insan para ile mutlu oldukları için her seyi paraya bağlamıslar.

Herkesi niye kendinizle bir tutuyorsunuz ki? Kadın çalışdığı zaman eve aşırı yorgun geliyordum demiş. Herkesin bünyesi aynı mı ki?

Benzer bünyede olsam para için kendimi bu kadar parçalamazdım. Anca boşanırsam, eşim çalışamazsa veya maddi sorunlar yaşarsak işe girerdim. Elimde mesleğim var mı? Var. Çalışma hayatını gördükten sonra soğudum da zaten. Beden ve ruh sağlığım daha önemli.

Konu sahibi, siz de eşiniz dedi diye KPSS'ye hazırlanmak zorunda değilsiniz. Eğer kapasiteniz yeterliyse ve istiyorsanız hazırlanın. Evlenmeden önce madem konuşulmuş bu, eşinizin laf çakmalarını da önemsemeyin. Çalışacağınız zaman ev işlerinin bölüşümünü, sizin de giderlerinizi hesaplayacağını, elinizde kalacak muhtemel kalan parayı konuşursunuz. Belki o zaman ağzını açmaz daha.

Sanki makale yazıyoruz da noktalamaya takılmıs.
Makale yazmaya gerek yok ki, ilkokul mezunu herkesin uygulaması gereken bir beceri bu. Noktalama okumayı kolaylaştırıyor. Siz de madem çalışmak istemiyorsunuz, hazır evdeyken bol bol kitap okuyun bari, geliştirin kendinizi. İlğilenmek nedir mesela, hiç mi gözünüzü tırmalamadı bu kelime?

Hem çalışıp hem evle çocukla tek başınıza ilgilenmek zorunda değilsiniz zaten, birlikte yapmalısınız her durumda

Ben hem ev işi yapan hem de çocuk bakan erkek görmedim, duymadım. Varsa da çok azdır. Erkek en fazla haftada bir gün ütü yapar, bulaşık makinesini boşaltır, perde asar; ayda bir de yeri süpürür. Çocuk varsa da günde maksimum 1 saat ilgilenir ki bunu yazarken bile oha abartma dedim kendime. Benim eşim böyle diyenler illa çıkacak ama siz ciddi anlamda azınlıktasınız. Gerçekler hiç de öyle değil.

Yok tam tersi, çalışırsanız çocuk yapmalı çalışmazsanız yapmamalısınız.
Evden para kazanmak diye bir şey yok. Ancak ekmek parası kazanırsınız evden, o da belki.

Tabi ki para mutluluk getirir. Para varsa tatile, sinemaya, yemeğe, oyuna, konsere gidebiliyoruz, sosyalleşebiliyoruz. Para varsa kurslara katılıp hem kendimizi geliştiriyor hem yine sosyalleşiyoruz. Para varsa iyi giyiniyor, iyi besleniyor, iyi yaşıyoruz. Para olmasa birbirimize bakar durur en sonunda da kavga ederiz. Hiiiç öyle para mutluluk getirmez masallarıyla kandırmayın kendinizi.

Maalesef şuan hayat güllük gülistanlık geliyor konu sahibine ,bu hayatta kimseye tam anlamı ile güvenilmez eş bile olsa insan önce kendine dayanacak Allahtan sonra..

Çok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )

Ayrıca evimde tv yok sırf bu tarz sunum sevdalısı insanları görmek istemediğim için. Sosyal medya hesabım bile yok simdi buna da kötü yorum bulurlar

Siz bütün bir gün evde ne yapıyorsunuz? Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Masrafım yok dediğinize göre dışarı da çıkmıyorsunuzdur pek.

Kocanız günü birinde sizi terkederse ne yapacaksınız? Bu soru birkaç kez sorulmuş cevap vermemişsiniz.

O zaman zaten bekar hayatıma döner çalısırım bu kadar basit.
Demek istediğim ben ev hanımlığı ile dısarda çalısma hayatını bir arada yürütebilen bir insan değilim. Biri olmazsa zaten bos duracak halim yok çalısırm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…