Dışarıdan çok sık yemek sipariş ediyorum.

Metro market gibi yerlerde dondurulmuş sebzeler oluyor at buzluğa
Ayrıca marketlerde, kasaplarda hazırlanmış köfteler de var onları da at buzluğa hatta marketten geldiğin gibi kendin köfte bile yapabilirsin yarım saatini almaz birazını hamburger köftesi, birazını normal yaparsın.
Canın istediğinde hepsi elinin altında olur.
Tavuk baget alıp 2-3 adet porsiyon şeklinde buzluğa at sonra çözdürüp at suya haşlansın al sana haşlanmış baget
Nohut fasulye haşlayıp buzluğa at, ya da konservelerini de alabilirsin.
Evde tarhana, şehriye çorbası yapabilirsin.
Mercimek çorbasında da hepsini aynı anda koyup altını aç hepsi yumuşayınca blender ile ez bitti.
Yani bütün yemekleri tam tarifine, kuralına uygun yapmaya gerek yok :)

10 sene disarlardaudim.3 senei disinda tek yasadim.Insanin yemek yapasi hic gelmiyor.Benim fast foodla aram yoktu.Ben esnaf lokantalarin mudavimiydim ve hala ara gider yeriz esimle de.Tabi her lokantda yenmez.Guvenilir bir yer olmali,temiz olmali,yagi,malzemesi iyi olmali.1 sene evimdeki ocagin yanmadigini bilirim cay demlemek disinda.Mudavimiydim lokantanin.

Ben dogum yapınca baya dışardan yemistik ya. Neden çünkü gece gündüz ciddi anlamda o kadar az uyuyorduki uyanik oldugu zamanlarda da aşırı huysuzdu. Birak yemek yapmayi wc ye 2 tutup 1 gidiyordum he es kaza 1 saat uyudu diyelim ondada hazir yemek bile olsa onu yicek halim kalmiyodu uyumayi tercih ediyordim. O yuzden o sekilde gitti bir sure. Onun oncesinde haftada bikac kez yerdik. Cocugumda duzene girdikten sonra yine haftada bikac kez yemeye basladik oyle de gidiyor.
Bence gunde en fazla 1 kere yiyorsan asiri masrafli degildir. Malzemede masraf bide sonrasında bulasikla ugrasmak falan hazir yemek olunca copunu at gitsin ben sana yapma diye tavsiye veremiycem ya yerinde olsam bende oyle yapardim simdi yaptigim gibi
Ama mesela illaki bos zamanin oluyordur kofte hazirla buzluga koy, borek sar buzluga koy, balik hemen al bikac sebze koy at firina mis gibi yemek , sulu yemek hazirlasan 2 gun rahat gider ve kalanını kavanozda sakliyolarmis sanirim oyle yapabilirsin. Annenle melemen yapabilirsin hemen pratik yemegin olur kısa

Evde kendi fast food mutfagini olustur. Disardan her turlu iyi. Kofte yapip buzluga at. Azicik kusbasi, tavuk balik dondurulmus sebze, borek her zaman elinin altinda olur. Soguk sanvicler. 5 dklik is. 5 dk da mola veriyorsundur zaten.

bu online sipariş döngüsüne ben de bi' girdim mi çıkamıyorum. stres ve depresyon da beraber gelince geçtiğimiz kış 73 kiloya kadar çıkmıştım. ne kadar sinir bozucu olduğunu, nasıl kötü hissettirdiğini çok iyi bilirim....
son 2-3 aydır eve düzenli alışveriş yapıyorum, gözüm yavaştan dönmeye başlayınca meyve sebze ne bulursam idareten onu kemirip sonra kendime bir şeyler hazırlıyorum. hiç halim yoksa, illaki dışarıdan sipariş vereceksem salata sipariş ediyorum. en azından 59 küsur kiloya düşebildim sonunda. :')
bunun bir de maddi boyutu var tabii, ona hiç girmiyorum. malum siteye girip yemek fiyatlarına şöyle bi bakınca "hmmm şu fiyata bence bi tişört elbise bi şey alırım ben" deyip kendimi vazgeçiriyorum belki o tarz düşüncelerin yardımı olur. ya da hesabı mı kapatsanız ki acaba? ben ona cesaret edemedim henüz ama, kış depresyonum gelirken öyle yapmayı düşünüyorum. bir daha o kilolara çıkma fikri çok korkutuyor

Yemek yapmak neyse de bir de bulaşığı çıkıyor. Makarna kısır, patatesli yumurta, şu bu pratik şeyleri yapıyorum da bulaşığı çıkıyor. Düdüklüde kuru fasulye, taze fasulye yapıyorum..

Cok nadir disaridan yerim. Genelde yedigim sey de su kaliteli ev tip hamburgerler. Sevdigim icin yiyorum onu da. Ev yemegi severim ben. Evde cocuk var o sebeple her gun degisik bir menu olmasi lazim. Cocugun oku menusuyle cakismamasi da lazim. Ben ac da oturabilirim ama ogluma yemek yapmam zorunlu.

Sizin yerinizde olsam bolca yesillik alirim,yikar kurutur hava gecirmez kaplarda saklarim. Bir salata yapmak zor degil,5dakika. Yanina oglen bulgur pilavi yapmak 10 dakika. Ocakta piserken dersinize yogunlasirsiniz. Aksama da yine salata ayran yanina bir gun izgara biftek,bir gun izgara koy tavugu,bir gun de izgara balik. Koy kisik ateste kendi kendine piser. Kiytirik mini firinlarin bile izgara ayari var,tam bekara gore. Sizinki sadece usengeclik,fast food sevmekten degil

mb1 nadir yerim ama kalitesine, temizliğine çok güvendiğim yerde. akrabalar var şef aşçı, anlattıklarını duysan kendini öyle bir frenlersin ki...
Ne gibi?

Salata sevmem ki.

Pratik şeyleri yapıyorum. Ama mesela tezimi yazarken çok mecburdum. Belirli süre içinde yetişmesi gerekiyordu yoksa kaydının silinmesi söz konusuydu.
sana tavsiyem bi akşamını yemek yapmaya ayır. yapabileceğin yemekleri yap sigara börekleri falan sar buzluğa at. bi kısmı normal bölümde bi kısmı buzluk bölümünde olsun böyle kendine 1-2 haftalık yemek yap. yiyeceğin zaman ya dolaptan ya buzluktan çıkar çözdür pişir veya ısıt.

Reactions: mb1
Hiç dışarıda yemek yemiyor musunuz?
Ben de unıde senn gıbıydım. Kı ben de tez mez yoktu vızeler fınaller zamanı boyleydım. Üşenirdim ben mutfaga gırmeye. Sureklı dısardan dısardan yerdım bırgun geldıkı ıcınde gogus kılı cıktı ya da sac kılı ama bı erkege aıt oldugu bellı kısa bı tur tiksindim ıstıfra ede ede. Bırdaha asla dısardan yemedım

Yemek için pratik şeyler tercih edebilirsiniz azıcık fazla yaparsiniz yemek yaparken biraz kafanız dagilmis olur hem.Ben üniversite okuyorum ayriyeten suan kursa gidiyorum.iki çocuğum var ikiside okuyor.Disardan birşey almıyorum eşime bile evden kahvaltı hazırlıyorum iş yerinde yiyor.Bence çok gerekmedikçe evde yapin hem sağlıklı hem kafanız dagilir

15 gunde 1-2 disaridan olur evde yapilamayacak bir sey olur canin ceker hemen anlik soylersin eyvallah ama bu kadari hem keseye hem bunyeye zarar. Sana onerim disaridan yemeğe harcadigin parayi en azindan ev yemekleri yapan bir yerle anlas ev yemeği al ya da cok daha guzeli sana ev yemegi yapabilecek bir bayanla anlasip gunluk yevmiye ver atıyorum 50 tl, haftada 1 pazara kasaba cik malzemeleri al bayan 1-2 gun gelsin 2-3 gunluk yetecek yemek yapsin dondurucuna stoklasin. Olmaz öyle hep disaridan sonra nasil zayiflicam diye karar kara dusunursun. Hic olmadi memlekete ailene haber sal sana kargoyla taşınabilir yemekler yollasinlar 20 gune 1 mesela. Bazisi dondurucuya atılabilir olsun. Annen gelsin yapsin mesela yine stok. Netten hic olmadi pratik corba sebze yemegi tarifi aç bak dene. Hep ders de bir yere kadar. Ye ic otur ders ye ic otur ders kafayi da siyirirsin canim.

Aynen börek yap, sıgara boregı sar, köfte yap, tavuk gogsu falan al dolaba koy. Ne bıleym sebze sevıyorsan fasulyelerı domateslerı fogra dolaba koy pişirmelık hazır olsun. Yanı anlasulan yemekten mutfaktan anlıyorsun bunlar 1 gun ıcınde yapabılcegıb seyler

Yaklaşık 7-8 sene önce Yalnız yaşadığım dönem aynıydım. Aldığım kilolara yanayım, sağlıksız beslenmeye mi. Psikolojik durum iyi olmayınca aynı dediğin gibi oluyor tatlı çekiyor hop sipariş ettim. Bir de insan yalnız olunca yemek yapmak istemiyor kesinlikle. Çocuk bile olsa yanında farklı oluyorsun ama yalnızlık zor ya. Şu an 3.5 senelik evliyim, eşim vardiyalı çalışıyor. O olmadığı zaman zar zor yemek yapıyorum. O olduğu zaman daha bi istekle

Nasıl yaoıyosunuz evde kalhavltıyı ya ben esım 6da gıdıyor ıse aman ac gıtmesın dıye ondan once uyanıp yarm saat kahvaltı hazırlıyorm kahvaltı hazırlarjen asla elım cabuk olmuyor. Sız ne koyyosunz kahvaltısuna brnde oyle yapım evde ugrasmaym

Ben en iyisi köfte hazırlayıp buzluğa atayım, kuru bakliyatları haşlayıp yine buzluğa atayım.. Kötü olmuş ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…