Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Evet senin çok giderin oluraslında bulunulan yere ve yenilen yemeğe göre ucuza gelebilir
ama ben her gün öğlen dışarıda yiyorum 20 tl nin altında bir şey yiyemiyorsun buralarda öğrenci vs çok olan yerler daha uygun olabilir
bunu 3 öğün hatta iki öğün yesen bile 1200 gibi bir miktar olur ki bu da çok
Yarım saat miEve cok nadir yemek söyleriz. Dışarıya kahvaltı ve yemek iciny çıkıyoruz ama belli başlı yerlere. Her yerde yemek yemem. Çocuklarım var onlarada yedirmem. Fast food zaten yemiyoruz hiçbir şekilde.
Yemek yapmak çok zaman alan birşey değil ayrıca. En fazla yarım saatinizi alır standart tencere yemekleri. Başta sağlınıza sonra paranıza yazık.
Meal prep videoları var youtube da, insanlar haftada 1 saat yemek hazırlayıp buzluğa falan atıyor, porsiyon porsiyon, sonra da hafta boyunca onu yiyor. Hergün aynı şey değil ama çeşitli sebzeleri farklı soslarda etleri beraber fırında pişiriyor sonra onları farklı şekillerde bir araya getiriyorlar. Mesela br gün için eti ve sebzeleri lavaşa sarıyor, dürüm gibi, ertesi gün salatayla yiyor, sonraki gün tavuğu pilav ve sebzeyle yiyor falan. Mikrodalga fırında şipşak ısıtıyorlar. En azından fastfood yerine böyle birşey daha iyi olabilir.Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Bu dediğiniz yemekleri yarım saatte pişmesi için ocağa ve fırına koyarım benYarım saat mi
Neredeyse 3 saattir anca bi bulgur pilavı ve fırında köfte patates yapabildim. Vallahi bu işler hiç benlik değil ya
Mesela börek yapıyorum tavada 5 dk oluyor.Aksam patatesi hasliyorum sabah el açması kuru yufkalardan tavada katlama olarak yapiyorum.Patetesli yumurta, ev pogacasi,tost,kahvaltiliklar,haşlanmış yumurta bazen evde ekmek yapıyorum küçük küçük yanına kahvaltılık bayiliyor.Nasıl yaoıyosunuz evde kalhavltıyı ya ben esım 6da gıdıyor ıse aman ac gıtmesın dıye ondan once uyanıp yarm saat kahvaltı hazırlıyorm kahvaltı hazırlarjen asla elım cabuk olmuyor. Sız ne koyyosunz kahvaltısuna brnde oyle yapım evde ugrasmaym
Çocuk var da uyuyordu benim elim yavaş malesefBu dediğiniz yemekleri yarım saatte pişmesi için ocağa ve fırına koyarım benoyalayıcı çocuk gibi faktörler yoksa tabi. 3 saatte çok fazla gerçekten
Hem yüksek lisans tezini yazıp, aynı zamanda yds ve ales ' e çalışacaksan bi zahmet evde yemek yapmaCanın çıkacak zaten...
Ama tabi akademik kariyerine çok fazla odaklanıp onu hayatının merkezi yapmak yerine bir spor salonuna yazılabilir, ilindeki gezi veya trekking kulüplerine katılabilir ara sıra sosyalleşebilirsin.
Sonuçta bu işler bitmiyor yanii. Yarın yüksek lisans bitecek sonra hoop doktora alsana en az 4 yıl daha .. Doktora bitene kadar sen hayatı ertelersin ama o ertelediğin zamanları geri getiremezsin.
Sevmeye baslayin bence bir an once. Tum diyet listelerinde mutlaka salata var, hem saglikli hem besleyici hem de kolay.Salata sevmem ki.
Beslenme insanı manende etkileyen bir şeydir. Ben evliyim ama uzun uzun yemek yapmayı sevmem o yüzden uygun olduğum zamanlarda bir çok şeyi hazırlayıp buzluğa koyarım , konserve yaparım , bakliyatlari az haşlayıp öldürürüm. Köfte yapar koyarım. İsim varken ,misafir gelince , eve yorgun gelince her zaman mükellef bi sofra hazırlarım. Dışarda yediğimiz de olur bunun iki sebebi vardır biri açken eve varmamiza çok zaman olması diğeri de özel gün olması. İlk zamanlar daha sık yerdik dışarda ama artık sanırım bende kendi düzenimizi oturttugumuz için hızlı ve güzel yemekler yapıyorum tabi eşim de öyle.Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?