- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
Meal prep videoları var youtube da, insanlar haftada 1 saat yemek hazırlayıp buzluğa falan atıyor, porsiyon porsiyon, sonra da hafta boyunca onu yiyor. Hergün aynı şey değil ama çeşitli sebzeleri farklı soslarda etleri beraber fırında pişiriyor sonra onları farklı şekillerde bir araya getiriyorlar. Mesela br gün için eti ve sebzeleri lavaşa sarıyor, dürüm gibi, ertesi gün salatayla yiyor, sonraki gün tavuğu pilav ve sebzeyle yiyor falan. Mikrodalga fırında şipşak ısıtıyorlar. En azından fastfood yerine böyle birşey daha iyi olabilir.
Zalımın gızı bizim aklımıza ne getiriyon bunlarıben çalışan, iki çocuklu biri olarak hiç sipariş etmiyorum, aldıkların ne kadar sağlıklı olabilir ki? ya da hijyenik? nasıl hazırlandığını bilemiyorsun sonuçta adam hazırlarken neresini karıştırdı, wc den sonra el yıkadı mı, o eller eldivenli mi..... düşününce hakikaten iğrençkendin hazırla, az olsun sağlıklı olsun temiz olsun
Yemek yapmaya zamanınız olur bence gün boyu mu ders calışıyorsunuz. Bi kıymalı makarna bi çorba yapmak ne kadar vaktinizi alır ki? Bence siz hazır olan şeyleri Seviyorsunuz. Pizza hamburger gibi. Evde yapmak zor geldiği için hazır alıyorsunuz
Ben zaten mikrodalgaya güvenmediğim için almadım eve ama buzlukta çok şey saklıyorum. Özellikle et. Nasıl bir sakıncası var buzluğun?buzluk ve mikrodalga hiç iyi değil yalnız. direkt trans yağ sebebi protein yapısını da bozuyor
Ben zaten mikrodalgaya güvenmediğim için almadım eve ama buzlukta çok şey saklıyorum. Özellikle et. Nasıl bir sakıncası var buzluğun?
Ben evliyim bir çocuğum var min haftanın 3 günü dışardan yiyorız diyebilirim. Tek başına yemek yapmaya kalksan verdiğin emeğe çıkardığın bulaşığa değmiyor inan.Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Eşim diyet yaptığı için bir aydır bir siteden kalori sınırlı yemek sipariş ediyor 3 ana 2 ara öğün. 1500 tl gibi bir rakam. Sebze protein sağlıklı tatlılar herşey geliyor. Madem sipariş veriyorsunuz Fast food söylemeyin ya da haftada bir söyleyin.Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?