Dışlanığınızı hissettiğiniz an ne yapıyorsunuz?

ALLAH merhamet ve vicdan versin kv lere...babaanneniz koca odunla nasıl vicdanla dövmüş annenizi yazık yaa. babaanneniz yaşıyormu şuan?

günaha girmıyım de hepimizi gömer derler ya o cinsten

tabıkı yalnız yasıo kımsenın yanına gitmez ıster kı herkes benım ayagıma gelsın hızmetımı görsun gıtsın

eee etme bulma dünyası yaşlanacakları günler gelmiyor akıllarına.annenizin dayak yemesine üzüldüm.kim bilir kalbi çok kırılmıştır.aklına eski günler gelince içi acıyordur.

eee etme bulma dünyası yaşlanacakları günler gelmiyor akıllarına.annenizin dayak yemesine üzüldüm.kim bilir kalbi çok kırılmıştır.aklına eski günler gelince içi acıyordur.

valla o çok ezıyet çekmiş ama onlardan mıdır nedır bana da cektırmedıı dııl hanı

aynı benim gibi yani:))

biri bizi gozetliyor evinemi basvursak ne yapsak bizde iceri girip kanal 1 Numara gelmezse bende namerttimama biz olmazsak bunlar birbirine sarip mahkemelik oluruzbide o yasda kv toplariz mahkeme kapilarinda

cık cık cık. çok yanlış düşünce canım. sadece 2- 3 kez sinirlerini çelikleştir. git oraya otur tv varsa aç izle gerçi bunlar seni sıkıştırmak için tv yide kapatırlar yada nete giren bi telin varsa aç teli. el işin varsa al yanına el işini. yada okuyacak bir kitap vs al yanına. otur önce aralarına hiç konuşma bunlar konuşmaya başlayınca baktın seni dışlar gibi konuşuyolar sanki konuşmaları sana saçma gelmiş gibilerinden sessiz sadece dudaklarınla '' ne saçma konu bunlar ya'' ifadesiyle gülümse. sonra tv olur telefon olur (kitap demiştim ama bu uygun olmaz eşin seni suçlayabilir) bence en iyisi el işi. al eline aynı anda tv yide kısık bi sesle açarsan dahada mis olur başla örmeye tv izlemeye. onlar dikkatni çekmeye çalışacaklar bu sefer dahada saçmalıycaklar. sana bişey sorarlarsa hiç yüzünü bozmadan cevap ver. yada niye öyle ayrı duruyon derlerse yoo ben sizi dinliyorum de güler yüzle sonra yine aynen işine bak.

düzelirlermi bilemem ama 2-3kere yap ya düzelcekler, yada sinirden kendilerini kabahatli çıkaracak bi laf edeceklerdir. ama eşine sakın annenler benle muhabbet etmiyo ondan bunu bunu yaptım deme. yoo ben onları dinliyodumgitmişkende el işimi aldım bana bişey sorduklarında cevapta verdim dersin. sinir olurlar sinir.

ama sakın bu duruma bozulduğunu ne onlara ne eşine belli etme bidaha.
dinle sen beni dinleeee

Dışlandığımı anladığım bir ortama gitmezdim.

Eğer gitmek zorundaysam da (sizin gibi) onların beni dışlamasına izin vermeden ben onları dışlardım.

evlendikten 1 yıl sonra ziyarete gittik k.validemlerin yanına zaten sorunlu olmuştu evliliğimiz k.validem bir sürü oyun çıkarmıştı onu affetmiyorum asla ve Allah'a havale ediyorum..aslında hiç gitmemem gerekiyordu ama büyüğüm dedim gittim..

neyse gittik suratmıza bakan yok..eşimin diğer kardeşi de gelmiş onlarla çok çok yakınlar ama bize hoş geldin bile demiyorlar neredeyse..1 gün böyle geçti,ikinci gün yine aynı..k.validem eltimle çok yakın benimle tek kelime dahi konuşmuyor suratıma bakınca da ters ters bakıyor öldürecek gibi..3.gün eşime ben gidiyorum dedim.valizimi aldım sabah onlar uyuken ben artık bu görgüsüzlüğe bu insaniyetsizliğe dayanamıyorum ve gidiyorum artık ölsem de bu şehire ayak basmayacağım dedim..eşim haklısın diyebildi sadece..annesini uyandrdı ve yaptıklarını te tek anlattı..kadın diyor ki olur mu canım o da bizim kızımız.. eşim de anne dedi sen kızının suratına bakmıyorsun,tek kelime konuşmuyorsun adını dahi söylemiyorsun bu nasıl annelik o zaman dedi..biz gidiyoruz ve artık buraya gelmeyeceğiz istenmediğimiz yerde durmayacağız dedi ve çıktık gittik...

çok sonra hatalarını anladılar ve şimdi normal davranıyorlar..onlar beni umursamadı be de onlara aynı taktiği uyguladım..hatalarını anlayana kadar ne aradım ne gittim..onları yok farzettim.

Sıfatı ne olursa olsun, beni dışlayanı bende dışlarım
Mecbur olmadıkça görüşmem
Mecburi durumlarda da merhaba-merhaba

ben ailemde öyle gördüğüm için konuşmuştum benim ailemde herkes eşine düşkün anneye söylenir anne anlamıyorsa herkes kendi yuvasında mutlu mesut oturur eşiyle bilmem anlatabildim mi

siz şanslıymışsınız ne güzel de
burda bir hiç uğruna eşinin anasından özür bekleyenleri mi görmedik nişanlısının annesinden özür dilemesini bekleyenleri mi.. ben erkeğim siz benim ailemi hep idare edecek çıkarlarını gözteceksiniz diyenleri mi..

Çoğunluk böyle yani. Bilmem anlayabildiniz mi :)

gıybet/dedikodu aslında kötü bir hastalıktır. Ençok yapan kişiyi rahatsız eder. Vicdani olarak rahatsız olur ve elbet biyerden patlak verir.

fakat böyle olması da sizin elinizdedir. Siz güler yüzlü olun, sorulan sorulara kibarca yanıtlayın ama asla fazla fazla cevaplar vermeyin. Onun dışında da ne araya girmeye çalışın ne de sorulan fazlasını yanıtlayın. Siz eğer böyle bir tutumda devam ederseniz ve o kişiler daha önce sizin hakkınızda dedikodu yapmışlarsa veya başka bir durum varsa vicdanlarını yavaş yavaş rahatsız etmeye başlayacak. Siz olumlu, güler yüzlü olmaya devam ettikçe onlar azap duyacaklar. En sonunda bu tutumu sürdüremezler. Söz gümüş ise, sükut altındır lafı devreye giriyor burda. Dinlemek herzaman daha iyidir. Boş konuşmanın önüne geçer. Ağzınızdan gereksiz ayrıntılar çıkmaz.

Fakat siz bu duruma muhalefet etmeye başlarsanız, bu sefer her görüşmeniz ızdırap halini alacak, üstelik arkanızdan konuşanlar kendinde pay görmeye başlayıp, gönüllerini ferah tutmaya başlayacaklar. Olan size olacak.

Birinci tavsiyem sizin ruhunuzun darlığını siler. İkinci durum ise size azap onlara ödüldür.

Eminimki iyi insanlardır, fakat insanlar nefslerine yenik düşerler... bu hastalığı çözümlemek anlayış sayesinde olur. :)

Bu arada asla ve asla nekadar güvenilir olduğunu düşünseniz dahi, önemli sorunlarınızı anlatmayın. Onları tanımayan insanlarla paylaşın ama asla onlarla değil. O sorunlar size yol su elektrik olarak onlar tarafından geri döner, söylediğinize binlerce pişman olursunuz.

seninki gerçekten haddini aşmış.
ben yerinde olsam gitmezdim.
madem eşin seni anlayabiliyor durumu anlat o tek gitsin.
elbet seni ararlar niye gelmiyorsun diye.
sende dersin dışlandığım yerde duracak kadar değersiz vaktim yok diye.
ha illa gitmek zorunda mısın,yüzlerine bakma.git başka odalarda falan oyalan..
tele takıl hiç umursama,giderkende soğuk bir hoşçakal tamamdır.hakettikleri bu çünkü.

Ah bu eltiler yokmu eltiler Canım acıkta itiraf etmisler iste seni kıskanıyorlar belli ki o yüzden seni bu kılığın icine sokmak hoslarına gidiyor Bence kendinle gurur duymalısın senin yapacağın tek sey onlar seni dısladıkları zaman sende takmıyormus gibi davranmak o zaman takmadıklarını görünce vazgecerler belki :) Ben öyle yapıyorum cünkü takmıyorum öyle hissettiğim zaman , arada sırada bende cimciriyorum onları değersiz hissettiriyorum

Hiçbir mecburiyetin yok.Saygını göster mesafeni koru ve lütfen önemsemeyeni önemseme.Amaaan eltin,kaynanan seni konularının içine dahil edeceklerde ne olacak.Senin eşinle muhabbetin iyi olsun.

haklısın ilgi göstermiyorsalar bende onların anladığı dilden cevap vermeliyim.benimle ilgilenmeyenlerle bende ilgilenmemeliyim.

bugün daha iyiyim hiçbirşeyi takmıyorum.görmüyorum,duymuyorum amaaa oaraya gittiğim zaman o an takmamak mümkün değil.bende aynısını söylüyorum kendime aman larisya ne yaparsalar yapsınlar önemseme. saatlerce insan yerine koyulmamak beni çok rahatsız ediyor.kendimi çok yalnız hissediyorum.evime gidene kadar olayın şokunu atlatmam uzun sürüyor.şuan bile kelimelerle tarif edemiyorum o anları.kalbim kırılıyor,duygusallaşıyorum karşıdakini anlamaya çalışıyorum neden yaptığını anlayamıyorum.kafamdaki soru işaretleri cevaplanmadıkcada neden sorusu herzaman beni düşündürecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…