Dışlanıyor muyum?

boslukboslukbosluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2021
413
518
33
Merhaba, iyi geceler. Bir üniversitede araş. gör. olarak çalışıyorum. İş yerinde genellikle araş.gör. arkadaşlarla aynı ortamları paylaşıyoruz. Üniversite ortamını bilenler tahmin edecektir. Aram herkesle iyidir. İnsanlara saygılı davranırım, onlar da bana karşı öyledir. Çalışmalarım fazla olduğu için muhabbetlere her zaman katılmıyorum. Genelde çalışmalarımla ve idari işlerle uğraşıyorum.
Geçen hafta bir arkadaşın doğum gününü kutlamışlar toplanıp. Beni davet eden olmadı. O gün tesadüf işte hoca bir sınıfında flashını unutmuş almamı istedi. Sınıfa gittiğimde kutlama yapıldığını gördüm. Bir şey demedim flashı aldım çıktım. Gördükleri halde “sen de gel unuttuk haber vermeyi” demediler. Haber vermeyi unutsalar beni görünce davet ederlerdi. Ben bilerek çağrılmadığımı düşünüyorum. Sizce dışlanıyor muyum? Ben işimi yapmak için uğraşıyorum çok da koymaz bana ama kötü bir şey yapmadım, demedim. Dışlanıyorsam insanlar bunu neden yapar anlamak istiyorum.

Evet maalesef dislaniyor gibi gorunuyorsunuz ama bunun sebebini biz bilemeyiz; dusunup siz bulacaksiniz

muhabbetiniz işlerin dışına pek çıkmıyorsa ve mesafeli duruyorsanız samimi olmak istemediğinizi düşünmüş olabilirler.
ben her zaman karşıdakilerin yaptıklarından önce insanın kendi tavırlarını incelemesi gerektiğini düşünürüm.
misal beraber öğlen yemeğine çıkar mısınız ? arada bir çay-kahve ısmarlar mısınız kantinden ? okul dışındaki hayatlarla ilgili muhabbetleriniz olur mu ?

Evet tabi ki

Sınıfa girdiniz ve belleği alıp çıktınız mı?
Yani orda aynı meslekteki arkadaşlarınızı görüp selam verip arkadaşlar napiyorsunuz, nasılsıniz demediniz mi?
Yani oraya dalıp bilgisayardan belleği alıp gitmek de çok soğuk değil mi?
Belki o yüzden çağırmadılar sizi?
Onlar baştan ayıp etmiş ama boş sınıfa kimsenin geleceğini düşünmemislerdir ve sizi de kendilerine yakın hissetmedikleri için davet etmemislerdir.
Ama sizin yaptığınızda normal değil ya..iş arkadaşınız değil mi onlar? Onların işi yok mu? Onlar arastirmasi yok mu? Onların idari işi yok mu?

Belki sadece çok yakın olduklarını çağırmışlardır
Dışarda yaptıkları bir etkinlik olsa haklısınız ama okulda sınıfta yapılan bir kutlamaya davet edilmemek, sınıfa geldiği halde buyur etmemek nezaketsizlik. Basit bir "çok yakın değilseniz" gibi durmuyor bence. İçten içte başka durumlar var gibi

Öyle ama yapıcak bi şey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…