Dışlanmanin acısı

Marianihal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2022
766
En iyi cevaplar
1
1.291
43
Kendi memleketimden uzak bir yerde görev yapıyorum üç yıldır. Yalnızlığı iliklerime kadar hissediyorum . İnsanlara çok iyi davranıyorum onların da beni sevdiğini düşünüyorum. Ama beni hiçbir zaman yakın görmediler. Evet yaşam tarzlarımiz birbirinden farklı. Ama bu arkadaşlığa engel değildir diye hep ben yanaştım. Ama hiç kabul edilmedim. Mesela bir ortamda bir sohbet dönüyor diyelim kimse bana laf atmaz ancak ben bir şey sorarsam cevap verilir ve konu başka kişilere döner. Ben yalnız otururken kimse benim yanıma oturmaz sohbet etmez ama ortamın sevilen kişisi bir dakika boş kalmaz. Benim gibi yalnız olanlar da var diyeceksiniz ki sen de git onlarla takıl. Ama onlar bilinçli olarak yalnızlığı seçen kişiler, evli çocuklu zaten hepsi dışarıya çıkalım desen çıkmaz yanlarına gitsen telefondan kafalarını kaldırmaz. Ama ben sosyalleşmek istediğim halde nedense hiç ilgi çekmiyorum.
Sıkıcı biri değilim, olsa idim daha önce de arkadaşım olmazdı heralde. Zaten iyi anlastigim eğlendigim birkaç kişi vardı ama onlar da gittiler tek tek. Sanki ben yalnız kalayim diye hep işler ters gidiyor.
Öyle çok güzel çok iddialı bir tip değilim. Çok dikkat çekici giyinen biri de değilim. Konunun kıskançlık olduğunu falan sanmıyorum ama yok sayiliyorum hep. Birkac kadın arkadaş toplanip bir yerlere gidiyorlar ben evde yalnızken onların Instagram storylerini görüyorum ve içim acıyor. Konu sosyallik de değil, ben bu insanlara jep iyi davranirken hep guleryuzlu yardımseverken neden dislaniyorum hissi canımı yakıyor.
Bulunduğum ilçe çok küçük hiçbir sosyal aktivite yok. Ailemden sevdiklerimden binlerce kilometre uzaktayım ve ot gibi yapayalnız geçirdiğim bir hayatım var ve burda daha geçirmem gereken koca iki sene var. Gidip beni de aranıza alın diyecek kadar zayıf karakterli değilim ama onun dışında yapılacak her şeyi yaptım sayılır. Olmadı.
Kimseyi kötülemek istemiyorum. İyi insanlar olduklarına şüphem yok ama enerji uyumsuzluğu mu desem bilemedim eminim ki beni hiç yakın görmüyorlar kendilerine. Derdimi buraya dökmek istedim. Bu durumla nasıl başa çıkılır?

Yapılacak her şeyi yapmışsınız bence aralarına alacak olsalardı çoktaaaan alırlardı. En güzeli onların size davrandığı gibi davranmak. Hiç değilse bir taraflarını daha fazla kaldırmamış olursunuz. Evcil hayvan edinin, resim ile uğraşın youtube da bir sürü yağlı boya videosu var, dil öğrenin. İki sene dolunca da başka yere atanırsınız. Biliyorum çok zordur dış kapının dış mandalı gibi hissetmek…

Sohbetin sarmıyordur belki? Dışarıya verdiğin enerji negatiftir.
Kendine hiç dış göz olarak baktın mı objektif olarak?
İllaki senden kaynaklı bir durum vardır yani. Hadi bir kişi istemez iki kişi istemez. Herkes mi istemiyor seni, sende bir şey yoksa?

Yani durumuna üzüldüm lakin seni cagirmiyorlar disardan sen hep iyisin diyorsunda kendine .
acaba insanları sıkan bogan tarza bi konuşma yapiniz mi var sizi istemiyorlar . bi arkdsim vardi mesela cok kafa utuluyordu tabirse hep kendi dertleri hep dünya onun yıkılmış hep magdur imaji konismasi hep ben ben diyordu her konusmada vala yanina gitmek istemiyordum içim sıkılıyordu azicik sen sakrak mi olsaniz bilemedim

Zaten yedi kişi var ve dördü grup halinde takılıyor. Diğer kalan iki kadın da evli çocuklu hiç kimseyle muhatap olmaz. Ben çok sorguladım zaten kendimi hep guleryuzlu ve samimi olmak dışında bir durumum olmadı. Sohbet derken küresel ısınmadan bahsedilmiyor günlük havadan sudan sohbetler. Ne kadar sarmayabilir ki?

Yok valla aksine eşitlikçi bir sohbet ortamından yanayimdir hep. Şen sakrak olma olayına gelince başta öyleydim ama dislana dislana o da kalmadı.

Bayaa zor. Dediğim gibi zaten sürekli beni de aranıza alın modunda değilim sadece yapılması gerekenleri yapıp karşılık bulamamak beni çok üzdü. Önemli olan o da değil hadi onlar olmaz ama o kadar dar bir çevredeyim ki kendi iş ortamınizda çevre yapamıyorsaniz başka hiçbir yerde şansınız yok demektir. Çünkü hiçbir aktiviteye müsait değil yaşadığım ilçe.

Yok valla aksine eşitlikçi bir sohbet ortamından yanayimdir hep. Şen sakrak olma olayına gelince başta öyleydim ama dislana dislana o da kalmadı.
2 sene sabret dizi kahve keyfi yap bol bol kendine bi kapsül makine kahve makinesi al cesit cesit kahveleri dene .bol bol dizi izle ben mesela dizi izleyince unutuyodim dunyayi hele kore dizileri ahey ahey ...amannn sabret nabacan belki batiya gelsen daha üzülecen bi seye onun garantisi yok

Doğu batı meselesi değil. Zaten gidince her şey düzelecek kafasında da değilim daha kotu de olabilir. Dediğin şeyleri yapıyorum en güzeli pek gezmeyince iyi para birikiyor:)

Reactions: Cac
Ya şöyle söyleyim bizim bir arkadaşımız var. Mecburen görüşmek zorundayız. Kız esasında çok tatlı, sohbeti güzel ama o kadar çok konuşuyor ki. Herrr konuda bilgisi var. Bilgisi olmasa da fikri var. İki kişi konuşurken araya girer, her şeyi sorar sorgular. Çok fazla konuşur. Böyle olunca ortamlara çok çağırılmaz. Çünkü çok konuşmasına rağmen sohbeti akıcı değil. Sorsak kendine o da güleryüzlü ve Samimi. Ama işte toplu ortamlarda istenmiyor
Böyle bir durum olabilir. Kimse küresel ısınmadan bahsetmiyor zaten konu havadan sudan diye her konuşanın muhabbeti sarar mı sanıyorsun?

Anliyorum ama bilmiyorum. Bu dediğiniz şey bende yok çünkü cidden çooook sorguladım kendimi. Kaldı ki benden çok konuşan her konuyu ailesine akrabalarına ya da kendine getiren biri var ki ona resmen tapiliyor. İtici bir özelliğim var ama ne? Ben de anlayamadım.

Ya bak aslında bende çok konuşurum ama o bahsettiğim arkadaş gibi sıkmıyorum kimseyi. Yani öyle olduğunu düşünüyorum çünkü olumsuz hiç yorum almadım bugüne kadar :) dediğin gibi muhakkak bir şeyler vardır ama sorsan da kimse söylemez ki

Açıkçası arkadaş olmak için uğraşmak boşuna, arkadaşlık kendiliğinden oluşur, ortak noktalarınız vardır, birlikte vakit geçirmekten zevk alırsınız. Olmuyorsa olmuyordur, zorlamanın anlamı yok.
Kendi başınıza plan yapın, kitap okuyun, film izleyin, spor yapın, hobi edinin, açık havada yürüyün. Bugünleri de özlersiniz. Yalnızlığın da güzel tarafları var.

Çok doğru. Zorlamayla olan bir şey değil. Normal zamanda tatillerde umrumda bile değiller artık zorla mı olduracağim diyorum. Ama oraya gidince cidden vakit geçmiyor beş dakika beş yıl gibi geliyor bana. Buna alışmam lazım. Ama dislanmak çok acı bir şey.

Bir keresinde üniversitede beni sebepsiz yere sevmeyen gıcık davranan bir kız vardı. Sonra sonra az da olsa birbirimizi sevmeye başlamıştık. Yıllar sonra ona mesaj attım beni başlarda sevmemesinin nedenini sordum o da bir sebebi olmadığını büyük ihtimal enerji uyumsuzluğu sebebiyle sevmediğini söyledi. Arkadaşlık da artık sevgililik gibi bir şey oldu galiba birbirinden elektrik alamayan arkadaş dahi olamiyor halbuki bu çok çocukça bir insana başta gıcık olabilirsin ama onun davranışları karakteri bambaşka olabilir şans vermen gerekir tabi bunun için. Hadi sevgili olmak için elektrik şart da arkadaşlık için ne alaka? Sanırım ben şu anda da aynı şeyleri yaşıyorum. İş arkadaşlarım daha medeni en azından selam veriyorlar kötü davranma eğilimleri yok ama bence ben yine aynı sebepten dislaniyorum

Evet kesinlikle enerji meselesine inanıyorum. İlk başta tutmayıp sonradan saran arkadaşlıklar da var ama o enerjiyi yakalayana kadar kendi enerjini yüksek tutman lazım. Normalde herkesle hemen kaynaşabilirim, arkadaş olabilirim ama bazen öyle ortamlar oluyor ki kendimi zorlasam da olmuyor yani yok tutmuyor enerjiler. Ne ben sevebiliyorum karşı tarafı ne de onlar beni. Böyle zamanlarda bırakıyorum her şeyi olacağına. :)

Şöyle söyleyeyim onlar dışladıkları için değil 4 arkadaş iyi anlaştığı için sizi çağırmıyor olabilirler. İhtiyaç hissetmiyorlardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…