• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerim çapraşıkmış

sizin söylediklerinizde bir yanlış yok ama fön çekmek, kaş aldırmakla diş yaptırmanın maliyeti aynı mı? ortodonti tedavileri bütün dünyada çok pahalı. kızımı götürdüm geçen çenesine bir aparat takılacak doktor 5bin dedi direkt. tabi arada gelip gittiğinizde de ödeme olacak dedi. dişlerinde de çarpıklık var 3 sene sonrada tel takılacak 10-15 binde ona vericez. çok şükür karşılayabiliyoruz ama karşılayamayan bir çok insan varken yaptır kendin için ne olacak canım diyemiyorum ben. bende ergenliğimde yaptıramadım, babam karşılayamazdı, devlette sıraya girmiştik 17 ağustos depremi oldu kaynadık arada. bu yaşımda yaptırabiliyorum anca.
İstanbul için konuşuyorum marmara üniversitesine giderdik ben küçükken diş kontrollerine çok memnunduk. İlkokulda başka bir arkadaşım da yıllarca tüm kafasına geçirdiği garip teller taktı marmaraya gidiyordu aynı şekilde evimize yakındı. Şu an kızın dişleri inci gibi.

Siz de zaten devlette yapılabildiğini biliyorsunuz. Bu yaştan sonra telle uğraşılmaz zaten belki ön dişlere lamine yapılabilir. Daha yeni bir arkadaşım ön 4 dişine yaptırdı. 16bin gibi bir şeye mal oldu. Ona da kredi çekti. Çalışıyordu ödedi. İlla ki pahalı. kendi geliri olmayan bir insan için pek mümkün değil. Ama bekar ailesiyle yaşayıp çalışan bir kadın için rahat ödenebilecek tutarlar. Sağa sola sigaraya alkole kıyafete çar çur etmektense böyle şeylere para biriktirmek daha mantıklı. Tabi ki herkesin önceliği geliri yaşam şartları bambaşka.
Ben konu sahibine cesaret vermek istedim. Çünkü insanlar görüntüsünde böyle radikal değişikler yapmaya korkabiliyor. ☺️

Ben asla adama hak vermiyorum. :KK20: Elbette insanların dış görünüşüyle ilgili tercihleri olabilir ama konu bu değil ki!! Bu tercihler bir ilişkiye başlamadan değerlendirilir ve ona göre ilişkiye başlanır ya da kibarca hayır denir. Herhalde adamın başına gökten paraşütle inmediniz. Yüzünüzü de dişinizi de baştan gördü. Düzgün diş kendisi için önemli idiyse sizi tercih etmeseydi. Bir insanla sevgili olup iki gün sonra gidip başkalarına dişi çarpık, kulağı kepçe, burnu yamuk diyen bir kişiyle ilişki yaşamasını hiç bir kadına önermem. Sizi bilemem, insanlara ayrıl demeyi sevmiyorum. Ama ben o adamı bırakır, dişlerimi yaptıracaksam da sonrasında yaptırır ve beni her halimle beğenen birisiyle sevgili olurdum. Bugün dişleri başkasına dile getirenin yarın başka bir kusurunuzu dile getirmeyeceğinden emin misiniz? Ya da diyelim ki özür diledi sizden, her öpüştüğünüzde acaba dişlerimden rahatsız oluyor mu, bunu kime söyleyecek acaba diye mi düşüneceksiniz.?

için değil ki. Sevdiğimiz için ❤️

Bir de kendime aşı
Kendimizi olduğumuz gibi sevicez diye kendimize bakmayalım mı. Diş yaptırmakta ne var. Rahatsız edici bir şey varsa yaptırın diş önemli. İnsana kendini iyi hissettiriyor. Ben de yılda 1 diş hekimine gider beyazlatma işlemi yaptırırım mesela. Sabah işe giderken saçımızı düzleştiriyoruz makyaj yapıyoruz. En güzel giysilerimizi giyiniyoruz. Kaş aldırıyoruz saç boyatıyoruz. Bunlar kendimizi sevmediğimiz için değil ki. Sevdiğimiz için ❤️

Bir de kendime aşık ettim falan demişsiniz. Erkekler için yapmıyoruz bunları. Aynaya bakınca mutlu olmak için.
Konu şuan bir flortle ilgili olduğu için erkeklerden söz ettim. Hala aynı şeyi söylüyorsunuz. Dişinizi beyazlatmaniz sizin iradeniz ama insanlara "bu bakimdir" demeniz dayatmadir. Makyaj bakım değildir kaş almak sac boyamak bakım değildir hanımefendi. Çünkü bir kadın makyaj yapmak zorunda değildir kaş almak zorunda değildir çünkü toplumu ve kişinin kendisini rahatsız edicek olan mecburi bir durum değildir. Zihniyetlerinizi degistirin. Dişi yamuk bir kadın da çekicidir velev ki değilse de kimseye çekici görünmek zorunda degildir

Konu şuan bir flortle ilgili olduğu için erkeklerden söz ettim. Hala aynı şeyi söylüyorsunuz. Dişinizi beyazlatmaniz sizin iradeniz ama insanlara "bu bakimdir" demeniz dayatmadir. Makyaj bakım değildir kaş almak saf boyamak bakım değildir hanımefendi. Çünkü bir kadın makyaj yapmak zorunda değildir kaş almak zorunda değildir çünkü toplumu ve kişinin kendisini rahatsız edicek olan mecburi bir durum değildir. Zihniyetleri işi degistirin

Hayır bunlar örnekler. Ben de saçımı boyamıyorum mesela. Genel örnek verdim. İhtiyacımız olduğunu düşündüğümüz bir şey varsa yapmalıyız kendimizi iyi hissedeceğimiz şeyler. Ben her kadın kaşlarını almak zorundadır demedim. Ama kaşlarımı almak bana kendimi iyi hissettiriyor alıyorum.
Konu sahibinin arkadaşının ve görüştüğünü adamın terbiyesizliğinde de hemfikiriz diye düşünüyorum.
Sadece dişlerde sıkıntı varsa yaptırmanın ona kendini iyi hissettireceğini söyledim biraz cesaret vermek istedim. Konu sahibi erkek olsa da aynı tavsiyeyi verirdim. Kadınlar dişlerini yaptırmak zorunda demedim. ❤️

Konu sahibi, Instagram'da şu reklam çıktı karşıma, senin adam aklına geldi,paylaşmak istedim :confused: :confused:
IMG_20210418_155116.jpg

Benim de dişlerim ayrık. Hafif değil baya ayrık. Arasına dilim (yan şekilde), serçe parmağım, kalın pipet vs girebiliyor. Hatta pipet kullanımı baya rahat oluyor, araya sabitleyebildiğim için :D.

Mutlaka beni reddeden kişiler arasında dişlerimi beğenmediği için reddeden vardır. Erkek arkadaşım ‘tavşan dişli, dişlek seni’ diyerek sever bazen beni. Yaptırayım diyorum, o istemiyor yaptırmamı. Ben yine de maddi imkanım olduğunda yaptırmak istiyorum. Fotoğraflarda gülümseyemiyorum gönlümce. Günlük hayatta onu unutarak hareket edebiliyorum. Nasıl göründüğümü umursamadan gülüyorum, gülümsüyorum kahkaha atıyorum. Ama aynada veya fotoğraflarda hiç beğenmiyorum, üzülüyorum.

Benim gerizekalı eski görümcem de demişti bunu ben dişlerimi yaptirdim düzeldi ama onun leş karakteri hâlâ ayni

Benim eski kocam denen terliksi hayvan sevgilisine karımın dişleri caprasik ağzı kokuyor yazmış zamanında mesajlarını görmüştüm aklıma o geldi. Gerçi o kadına yaranmak için iftira atmış bana da neyse. Kendisi çirkin herifin tekiydi timsaha benziyordu. Ay için soğudu rahatladı.🤣
Siz de uzak durun o saçma adamdan.
Timsaha benziyordu da koptum 😂😂

Ben şeye takıldım ya, bunu size ileten kişiye 🙄 bunu böyle baya dümdüz söyledi mi yani?

Böyle bir konuda aracı olsam asla karşıdakine bu konuşmayı aktarmam, hiç iyi niyetli bulmadım davranışı.

Tabii kendisinin karşı tarafta aradığı spesifik şeyler olabilir ama ortak arkadaşınıza gidip bunu söylemesi hoş değil. İçiniz de soğuduysa konuşmayı kesin bence.

Back
X