Dişlerime çok taktım bi bakın nolur ne yapabilirim ? :(

basit

Hayat devam eder....
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
399
0
46
İstanbul
Diş teli taktıramam devlet hastaneleri yapmadı maddi durumumuzda iyi değil. Porselen dişlerde pahalı ama diş teli kadar değil belki taksitle falan halledebiliriz. Ama porselendede benim içim rahat etmiyorr üst dişlerim hep yapma olacak porselen bana ilerde nasıl sıkıntılar yaratır ? İnsanlar garipsermi ? Kendi dişin kadar rahat olmuyormuş ama böylede hiç rahat değilim zaten.Üstteki aralıkları dolguyla falan kapatsalar porselen olmadan alt ve üst dişler arasındaki aralık nasıl kapanacak porselen şartmı başka yolu yokmu lütfen birşeyler önerin :20::20::20::20::20: Ama lütfen diş teli demeyin en doğrusu o olurdu biliyorum ama olmayınca olmuyor.

Eklentiler

• $dişşşşşşş.webp
    $dişşşşşşş.webp
    1 KB · Görüntüleme: 162
  • $diş2.webp
    $diş2.webp
    954 bayt · Görüntüleme: 180
Bu arada resimlerden biri sağ taraf biri sol taraf. Sağ taraftaki çürük dişi çektirdim arkalardan sağ taraf sürekli açılmaya başladı bakın ardarda iki dişte açılıyor bu da son 2 haftada oldu.

Kesinlikle ve kesinlikle, son care olmadigi surece porselen kaplamayi onermiyorum. Dogru, asla kendi disin gibi olmaz. Bu sefer de hep disleri kendinin olanlara ozenirsin, imrenirsin. Tel takmaya simdi durumun yoksa, para biriktirmeye calisin biraz ailecek ve tel taktirin sana. Tel her yasta takiliyor, ille de cok genc olmaya gerek yok. Ayrica dislerinin sekli gayet guzel, evet bozuk ve duzensiz ama telle inci gibi olur onlar. Ben ne disler gordum, duzelince inci gibi olan.

Ben kucukken yaramazligimla 1 on disimi kirdim da, porselen taktirdim daha 9 yasinda. Hala pismanim ne diye yaramazlik yaptim da disimi kirdim, keske orada bulunmasaydim diye.
Asla boyle birsey icin kaplama/takma dusunme, ilerde pisman olursun. Bence tabii.

canım eksik dişinin yerine diş yaptır.diğer dişlerin daha da açılmasın.baban sigortalıdır.sigortalılara diş hastaneleri çok çok ucuza yapıyor.:34:

Kesinlikle ve kesinlikle, son care olmadigi surece porselen kaplamayi onermiyorum. Dogru, asla kendi disin gibi olmaz. Bu sefer de hep disleri kendinin olanlara ozenirsin, imrenirsin. Tel takmaya simdi durumun yoksa, para biriktirmeye calisin biraz ailecek ve tel taktirin sana. Tel her yasta takiliyor, ille de cok genc olmaya gerek yok. Ayrica dislerinin sekli gayet guzel, evet bozuk ve duzensiz ama telle inci gibi olur onlar. Ben ne disler gordum, duzelince inci gibi olan.

Ben kucukken yaramazligimla 1 on disimi kirdim da, porselen taktirdim daha 9 yasinda. Hala pismanim ne diye yaramazlik yaptim da disimi kirdim, keske orada bulunmasaydim diye.
Asla boyle birsey icin kaplama/takma dusunme, ilerde pisman olursun. Bence tabii.
Tel sadece parasıda değil her yönden sıkıntı. Binlerce lira istiyorlar düzeleceğide kesin değil. Senelerce takıyorsunn o tel parasını biriktirene kadar tel takılıp çıkana kadar benim lise hatta üniversite bile bitmiş olur neredeyse.En güzel yıllarımı telli geçirmekte istemiyorum.Acısı yasakları çok çok gayret isteyen birşey. Bide senelerce telli gözükmekte cabası.Çok zor benim içinn ne yapıcam bennn :19:

Sen hangi ildesin devlet hastaneleri neden takmıyor anlamadım...Ben daha dün çapadaydım diş için diş bozukluğu olan bir kaç genç kız vardı gelmişlerdi hatta teli olanlar da vardı...Bence iyi araştırmalısın

canım eksik dişinin yerine diş yaptır.diğer dişlerin daha da açılmasın.baban sigortalıdır.sigortalılara diş hastaneleri çok çok ucuza yapıyor.:34:
Ama eksik diş değilki süt dişimi çektirmemişiz küçükken ana dişim yukardan çıktı. Aslında çekilen dişim sağlamdı ama çürüktü resime dikkatli bakın havada kalan bi dişim var onu tel taktır aşağı indir dedi doktor.

Sen hangi ildesin devlet hastaneleri neden takmıyor anlamadım...Ben daha dün çapadaydım diş için diş bozukluğu olan bir kaç genç kız vardı gelmişlerdi hatta teli olanlar da vardı...Bence iyi araştırmalısın
İstanbuldayım seneler sonraya randevu veriyorlar geçen yaz gittik. 4-5 sene sonra tel takılacak 6 ay sonra diş temizleme için çağırıcaz dediler.Nerdeyse 1 yıl oluyor onada çağırmadılar.

Ama eksik diş değilki süt dişimi çektirmemişiz küçükken ana dişim yukardan çıktı. Aslında çekilen dişim sağlamdı ama çürüktü resime dikkatli bakın havada kalan bi dişim var onu tel taktır aşağı indir dedi doktor.

Ya hangi doktor dedi onu sana allah aşkına...Benimde aynen senin gibi dişlerim hep süt dişlerimin üstünden çıktı ve onlar çıkar çıkmaz alttaki süt dişim çekildi çünkü zarrlı o şekilde...Bence daha iyi bir hastanede tekrar muayene olmalısın

İstanbuldayım seneler sonraya randevu veriyorlar geçen yaz gittik. 4-5 sene sonra tel takılacak 6 ay sonra diş temizleme için çağırıcaz dediler.Nerdeyse 1 yıl oluyor onada çağırmadılar.

Evet ileri tarihe veriyorlar doğru ama eğer vereceğin masrafı bütçen kaldıramıyorsa bu daha iyi bir seçenek senin için... Ben de çene ağrım için gittim diş temizliği de yaptırmam söylendi ama onun için ayrı randevu aldım yani biz çağırcaz demediler yanlışlık olmasın sana söylenende :44::44::44:

Ya hangi doktor dedi onu sana allah aşkına...Benimde aynen senin gibi dişlerim hep süt dişlerimin üstünden çıktı ve onlar çıkar çıkmaz alttaki süt dişim çekildi çünkü zarrlı o şekilde...Bence daha iyi bir hastanede tekrar muayene olmalısın
Benim şimdi 7 yaşından beri çürük dişim vardı yani süt dişi 7 yaşından sonra çekilmesi gereken dişim. Ama biz onu çektirmedik hep ihmal ettik. Diş çürüktü ama sağlamdı yani sallanmıyordu.Biz bu aralıklar için doktora gittiğimizde doktor bize dedi bu dişi niye çektirmediniz diğer dişleride çürütür dedi.O muayenede çekti hemen dişi.Yukarda kalan dişiminde aşağı inmesi için tek şartın diş teli olduğunu söyledi.

benim çocuklarımda olmadı ama arkadaşımın oğlunda olmuştu.süt dişini çektiler,zamanla diğer diş yerine geldi.dişçi tel taktırın falan dememiş:34:

Evet ileri tarihe veriyorlar doğru ama eğer vereceğin masrafı bütçen kaldıramıyorsa bu daha iyi bir seçenek senin için... Ben de çene ağrım için gittim diş temizliği de yaptırmam söylendi ama onun için ayrı randevu aldım yani biz çağırcaz demediler yanlışlık olmasın sana söylenende :44::44::44:
Bize mektup yollucaz demişlerdi :1::1::1:

Bize mektup yollucaz demişlerdi :1::1::1:

yok tatlım ya olurmu öyle şey sen tekrar randevu al git bir görün... Dişin üzerinden diş çıkması çok zararlı damağını bile kaydırır ben özel mesaj atarım sana telefon numarasını gece 00:30-01:00 arası gibi denersen hemen alırsın randevu

benim çocuklarımda olmadı ama arkadaşımın oğlunda olmuştu.süt dişini çektiler,zamanla diğer diş yerine geldi.dişçi tel taktırın falan dememiş:34:

Evet benimkilerde çekildi hemen...

Benim şimdi 7 yaşından beri çürük dişim vardı yani süt dişi 7 yaşından sonra çekilmesi gereken dişim. Ama biz onu çektirmedik hep ihmal ettik. Diş çürüktü ama sağlamdı yani sallanmıyordu.Biz bu aralıklar için doktora gittiğimizde doktor bize dedi bu dişi niye çektirmediniz diğer dişleride çürütür dedi.O muayenede çekti hemen dişi.Yukarda kalan dişiminde aşağı inmesi için tek şartın diş teli olduğunu söyledi.

Diş ihmale gelmez :50::50::50: İltihap yaparsa vücuduna bile dağılır allah korusun... Kulak,boğaz,baş ağrısı bile yapar :50::50::50:

Telden çok korkuyorum ama ben :( Porselen falan kolaydaaa ...:26::26::26::50::50::50:

Porselenin kolay oldugunu yapilirken ve yapildiktan sonra gorursun canim. Sen porselenin nasil takildigini biliyor musun? Dislerini kesecekler bir elektrikli aletle, kucuk kucuk direk gibi olacak dislerin. Dislerinin kesilmesi kolay birsey mi? Sonra ustune porselen disi yapistiracaklar dis yapistiricisiyla. Sonra dua et ki o disler dusmesin, etmesin. Amaan, bir ara amma duserdi porselen disim ya. :52: Sonra doktor yeni dis yapti da senelerdir dusmuyor Allah'tan.

Amacim moralini bozmak degil kesinlikle. Ama ben yapma disin ne oldugunu cok iyi biliyorum. Benimki 1 tane, ya sen butun dislerini kaplama yapmayi dusunuyorsun. Ustelik kendin secerek, isteyerek. Teli cok uzun yillar takman gerek diye birsey yok. Bu kisiden kisiye degisiyor. Kimi 1-2 yil takar, kimi daha uzun. Ama sonunda omur boyu duzgun kendi dislerinle gezmek var. Benim yazdiklarindan cikardigim sonuc, senin tel ve porselen kaplamalar konusunda fazla bilgin yok. Ben bizzat kendim yasadigim birseyi anlatarak fikir verdi,. Sonra ilerde kafani taslara vurma diye. Bu konulari iyice arastir, tel taktiranlara ve kapma dis yaptiranlara fikirlerini sor bence.

Back
X