Dişlerime çok taktım bi bakın nolur ne yapabilirim ? :(

kesinlikle teli onerırım .porselen en son dusunecegın sey olmalı .hele kı cok genc bırı ısen porselen dısın yanından bıle gecme derım .

ı

Canim henüz 16 yasindayim diyorsun.
Disteli demeyin yazmissin. Sadece ilk iletini okudum, digerlerini okuyamadan yorum yapacagim.
Dis teli senin yasin icin en uygunu, ayrica dis teli sadece yukarda olan disini asagi indirmekle kalmaz, alt ve üst disleriyin arasindaki araligida kapatir.
Porselen disi aklina bile getirme, cok cok pismanlik yasarsin.
Benim büyük ogluma da dis teli taktirdik, hemde senin gibi degil üst ön ve alt ön disleri fazladan 2 ser tane daha cikmisti dolayisi ile diger dislere yer kamamisti ve damaktan cikmisti:(
Yavrucum geceleri bile yatarken resmen yular gibi tel takti:(
ama simdi Rabbime süküeler olsun düzeliyor.
Dis teli cikarildiktan sonra inci gibi dislere sahip olacaksin.
En fazla 1-1,5 sene sonrasinda cok güzel dislerin olsun

Son düzenleme:
bende aynı sorunu yaşayanlardanım ama benım öncedende cok iyi hazır yapma dişler gibiydi .bütün gittiğim diş doktorları beğenirdi tam reklamlık dişler kıymetini bil diye.. sonra bende bi tane dişimin arası seyreldi ben önemsemedim yirmilil dişler çekilmişti ondan olabilir dedım .sonra baktımkı dişlerdeki seyrelmeler diğer dişlerdede olmaya başladı meğer ben sadece diş seyrelme sorunu derken altta yatan başka sorun varmıs diş eti hastalığı oluşmuş ..inanın bendekı dişleri görseydiniz hayran olurdunuz ..sende bence iyi bı muayene ol. sebep ne öğren sonra doktorlar gerekli tedaviyi yapıyolar...ben ısparta diş fakültesine gidiyorum ayda bır kontrolum var bence sende büyük şehirde sıra gelmez dersen küçük şehirlerdeki diş fakültelerini araştır randsevu al ilerde zor olmasın.ısparya yakınsan ben ıspartayı tavsıye ederim... benimde şimdi iyileşmiş değil ama ilerde düzeleceğini umuyorum

diş yapılarımız çok benziyor. keşke bende tel taktırmadan önce ki dişlerin resmini çektirseydim. ben tel taktırdım yalnız benimkilerde çapraşıklık yoktu araları açıktı. o yüzden tedavim 9. ayında ama bitti gibi birşey. yalnız diş yapısından ötürü önde 2 dişim ki seninkilerle aynı birleşmedi. onlara kompozit yapılacak. ama bence kendi dişlerin gibisi yok. porselenle falan dişlerini heba etme. para biriktirip yaptır. bende 20 yaşında taktırdım.
ailem bir sorun görmedikleri için destek olamak istemediler. bende yazın işe girdim ve borç bitene kadar çalıştım. toplamda 4.000 tl tuttu. tellerimde safir olduğu için diş rengine yakın zor anlıyorlar tel olduğunu.

Kendi sağlam dişin dururken onları kestirip porselen yapma sakın.
Isırmak,çekirdek yemek,mısır yemek en basitinden elma ısırmak bile sorun olur.

Artık şeffaf teller veya renkli teller var,hiç rahatsız edici görünmüyor.
Ayrıca güldüğünde dişleri çok önplanda olmayan biriysen,teller dikkat bile çekmeyebilir.

Unutma ki şimdi 1-2 sene sıkıntı çekmekle,dişlerin hayat boyu düzgün ve sağlıklı olacak.
Porselen yaptırırsan,bu genç yaşta dişlerini kaybedeceksin.

Bizim gittiğimiz diş kliniği,bir iki ay önce,mesaj atmıştı.Ortodontik tedaviler sgk kapsamına alınmış.Yeni bir düzenleme yapıldı sanıyorum,ortodonti merkezlerinden birini arayıp bilgi alabilirsin.

Of ya hayatta neyi beğenmediysem hayatım boyunca hepsi benim başıma geldi. Millet nelerle dalga geçiyor birşey olmuyor ben çocukken birşey desem başıma geliyor. Kaç sene önce 10 yaşındayken falan birinin dişinde diş teli görmüştüm ben onu sanmıştımki kız dişlerine süs olsun diye takmış onları.Hani burunlarına falan takıyolar ya ondan sanmıştım.Anneme demiştim anne kıza bak güzel göründüğünü sanıyor herhalde bence çok itici bide süs diye takmış demiştim.Hep uzak geliyodu bana tel taktırmak şimdi bende taktırmak zorunda kaldım :( Daha neler neler. Yine 11 yaşındayken falan demiştim şişkolar nasıl hissediyolar acaba demiştim önlerini falan nasıl görüyolar nasıl taşıyolar demiştim kahretsin o da başıma geldi.

Of ya ben üşengecin önde gideniyim tele uyum sağlayamamki taksam bile.Kullanamam tele ters olan şeyler yaparım kesin.Bi kereden nolur derim. Alttaki bir dişim porselen ne güzel ucuza yapmıştı bi dişçi bulmuştuk annem son taksidini ödemedi erteleyip durdu bu ay ödücek o kadar ucuza taksit verdiği halde zar zor ödedik bi daha gitsek kapıdan kovar onun parasını düzgünce ödeseydi ona giderdik ucuza yapardı yine of ya :5::5::5::5::5::5:

canım yanlış düşünüyorsun. birincisi porselen kolay falan değil ölcü alımı dişlerinin kesilmesinin yanısıra sapasağlam dişlerinden oluyorsun. neresi kolaymış. kandırma kendini.

daha 16 yaşındasın git devlet hastanesinden üniversite hastanesinden randevu al ne kadar zamansa bekle taktır tellerini 1 bilemedin 2 senelik tedavi ile düzelirler.

en güzel yıllarımı tellerle geçiremem deme benim şimdiki aklım olsaydı okul yıllarımda taktırırdım tellerimi. şimdi çalışıyorum iş arkadaşlarımla yemeğe gidiyoruz ya o yemekten yiyemiyorum yada ne yediysem arasına kaçıyor kahve içiyorum braketler sararıyor bu durum o resmi ortamda hoş olmuyor. hemen fırçalamak için lavaboya koşuyorum. okul arkadaşlıkları daha samimidir bu zor dönemleri okulda arkadaşlarla atlatmak en mantıklısı.

maddi durumun yeterli değilse bekle çalışıp kendi paranla ilk yaptıracağın şey tellerin olur. biraz zor ama her güzelin bir kusuru var .

bir kaç sene sıkıntı çekmen hayat boyu güzel dişler kazandıracak sana. hem çok zor değil aslına bakarsan. korkutmuşlar seni. bak erik çıktı ben seffaf braketlerle erik bilem yiyorum kütür kütür yenmiyo ama asilzadeler gibi eriğimi bıcakla kesip kesip yiyorum hatta şu anda bir yandan eriğimi kesip yiyorum bir yandan sana yazıyorum. porselen fikrini aklından çıkart. 27 yaşımdayım 3 aydır tellerim var taktırdığıma pişman olmadım ama halim vaktim yerinde olsaydı lisede üniversitede taktırırdım ama olmadı bu zamana kaldı. yapıcak bişi yok herkes şanslı doğmuyor işte ;))
Bende şimdi diyorum keşke daha küçükken uğraşsaydım bu tel işleriyle :18::18::18:

sen iple dis teli yapmamismiydin sonuc alamadin mi ha bide parmak emmeye devam edersen cene yapin iyice bozulacak:34:

basit ya da kristenn gördüğün gibi eski konunla aynı cevapları aldın :) dilerim bu sefer anlayabilmişsindir.4 kez profil açıp gene aynı konuda fikir sormazsın :)

basit ya da kristenn gördüğün gibi eski konunla aynı cevapları aldın :) dilerim bu sefer anlayabilmişsindir.4 kez profil açıp gene aynı konuda fikir sormazsın :)

ondan oncesindede bi nicki vardi cicii:27::27:

Doktorun sana hangi careleri sunduysa, secenegin okadardir! Dis yaptirmak ucuz birsey degil ama görüntü acisindanda en önemli yerlerden birisi!
Kaplama meselesine gelince o Senin piskolojine kalmis birsey, cogu Insanlar Protezleri bile Ömürleri boyunca takamiyorlar, cünkü piskolojisine oturmus o artik benim Disim degil diye. Sendede öyle bir durum var. Aslinda Kaplama kötü birsey degil ve isini iyi yapan bir Doktora gidiyorsan, kaplama oldugu belli bile olmaz. Renklerinide uydurmasi sarti ilke tabiki..
ama sen bikere Kafanda kendi dislerim gibi his etmeyecegim diye olusturmussun, o yüzden yaptirsan bile rahat etmeyeceksin. Kimse fark etmese bile, herkes fark ediyor sanacaksin..

Bu sefer millet porseleni övsünlerr hiç belli bile olmuyor porselen olduğu desinler çok rahat daha hoş duruyor çektiğin emeğe değmez tel için desinler bende dişlerim porselen kaplama kendi dişimden farkı yok falan desinler istemiştim :19:Yine tel yine tel :51:

ha birde tel konusuna degineyim :) nice tel taktiran insanlar varki, basta disleri inci gibi ama sonradan aradan biraz zaman gectikce dislerin sekli yine yamuluyor. Herkeste olan birsey degil ama olanlar da var bunlarida göz önünde bulundurmak gerek.

Bu sefer millet porseleni övsünlerr hiç belli bile olmuyor porselen olduğu desinler çok rahat daha hoş duruyor çektiğin emeğe değmez tel için desinler bende dişlerim porselen kaplama kendi dişimden farkı yok falan desinler istemiştim :19:Yine tel yine tel :51:

yukaridaki yorumumu oku basit ;-)

Doktorun sana hangi careleri sunduysa, secenegin okadardir! Dis yaptirmak ucuz birsey degil ama görüntü acisindanda en önemli yerlerden birisi!
Kaplama meselesine gelince o Senin piskolojine kalmis birsey, cogu Insanlar Protezleri bile Ömürleri boyunca takamiyorlar, cünkü piskolojisine oturmus o artik benim Disim degil diye. Sendede öyle bir durum var. Aslinda Kaplama kötü birsey degil ve isini iyi yapan bir Doktora gidiyorsan, kaplama oldugu belli bile olmaz. Renklerinide uydurmasi sarti ilke tabiki..
ama sen bikere Kafanda kendi dislerim gibi his etmeyecegim diye olusturmussun, o yüzden yaptirsan bile rahat etmeyeceksin. Kimse fark etmese bile, herkes fark ediyor sanacaksin..
Yok ya alttaki 2 dişimde köprüyle porselen kaplama.Rahat ediyorum sadece altları biraz açıldığı oluyo bazen dilime değiyo falan onun dışında çok rahat elma bile ısırıyorum benim içim sorun olmuyor. Bu arada bende ne cinsim teli posrselen kaplamayı falan görüntüsünü dert ettiğim için istemiyorum sanki şimdi çok güzel duruyo ya dişlerim aralıklı aralıklı.

Bütün kk geçmişimi çıkardınız ortayaa sessiz olun yine banlanacam yav:1::1:

sen ilk uyeliginden neden ban aldin yani yonetime durustce mesaj attim ben bu bu nicklerin sahibiydim boyle boyle oldu uyeligimi iptal etmeyin filan yazsan belki 2.uyelik olarak ban yemiceksin:31:

daha 16 yaşındasın acele etmenin bir anlamı yok hem artık tedaviler çok ilerledi para birktirip 25 yaşında gelsen de taktırabilirsin.şimdi dişlerini kestirirsen 35yaşında ne yapıcaksın?

Back
X