Dişlerime çok taktım bi bakın nolur ne yapabilirim ? :(

Kalıcıyla yapıştırdı.Yok ya garanti falan yapmadı zaten bütün dişçiler direk 2 bin tl peşin istiyolardı veya 800 tl peşin istiyolardı diğerini öbür ay istiyodu.Çok taksit yapanda kredi kartı istiyodu. Babasının hayrına yaptı gibi birşey çok iyi doktordu parayı önemsemiyodu annem durumumuz böyle dedi tamam dedi ama son taksidinide ödemedi rezil oldum bi daha bakamam yüzüne.Çıkarsa başka bir dişçi ne kadara takar hemen takılırmı ?

canim ben Türkiyede yasamiyorum bilemicem ne kadar tutar ama fazla birsey tutacagini sanmam eger tutacaksa. Evet hemen takilir.

Yatak odasına aynalı gardrop aldıktan sonra psikolojim bozuldu benimde zaten :9: Ama kapanış bozukluğu olduğundan dolayı dişimin bi yanı kapanırken bi yanı havada kalıyor şu an çenem yorgun mesela :18:

Kapanış bozukluğu varsa nap et tel taktır. Benim de kapanış bozukluğum var. Yamukluğu bertaraf etmek için çene yamuk kapana kapana bozuluyor resmen. Ve çenemden neler çektiğimi anlatamam. Yaşın da güzel tel için. Estetik kaygıları da bırak bir yana. Yaptırmadığında 18ine 20ne gelince diyeceksin ki taktırsam şimdiye kurtulmuştum... Bu da çok sinir bozuyor. Taksitle filan yaptırmaya çalış. Ağzımı 3 santimden fazla açabilmem için çenemi kaydırıp rayına oturtmam gerekiyor. :53: Bu da ağrı yapıyor. Orayı aşındırırsam devamında gülerken, çiğnerken falan hep işkence. Bu yüzden asla ihmal etme. Ve kapanış sıkıntısı varsa kesinlikle porselenden vazgeç. Diş köklerinin yamuk gelmesi de sıkıntı yaratabilir. En sağlamı tel. Benim için bazı açılardan geç. Aman sen ihmal etme. Bu durum suratını da yamultabilir. Benim dişlerim kötü oturduğundan yamukluk da var. Bir dişçi dışında kimse farketmedi ama sen farkedersen aman aman... :52: Yaptırabileceğini umarak şimdiden geçmiş olsun.

bence sen en iyisi iyicene bi arastir eminim maddiyat konusunda yardim bulacaksindir bi sekilde... Haberlerini bekliyorum :)
Şu yazılılar bitsin istanbulda dişçi serüvenimize kaldığımız yerden devam edecez annemle :1: Acıtasyon falan yaparak ucuz bi yer bulup tel yada porselen hallederiz artık bi şekilde :52:

Kapanış bozukluğu varsa nap et tel taktır. Benim de kapanış bozukluğum var. Yamukluğu bertaraf etmek için çene yamuk kapana kapana bozuluyor resmen. Ve çenemden neler çektiğimi anlatamam. Yaşın da güzel tel için. Estetik kaygıları da bırak bir yana. Yaptırmadığında 18ine 20ne gelince diyeceksin ki taktırsam şimdiye kurtulmuştum... Bu da çok sinir bozuyor. Taksitle filan yaptırmaya çalış. Ağzımı 3 santimden fazla açabilmem için çenemi kaydırıp rayına oturtmam gerekiyor. :53: Bu da ağrı yapıyor. Orayı aşındırırsam devamında gülerken, çiğnerken falan hep işkence. Bu yüzden asla ihmal etme. Ve kapanış sıkıntısı varsa kesinlikle porselenden vazgeç. Diş köklerinin yamuk gelmesi de sıkıntı yaratabilir. En sağlamı tel. Benim için bazı açılardan geç. Aman sen ihmal etme. Bu durum suratını da yamultabilir. Benim dişlerim kötü oturduğundan yamukluk da var. Bir dişçi dışında kimse farketmedi ama sen farkedersen aman aman... :52: Yaptırabileceğini umarak şimdiden geçmiş olsun.
Bu arada kapanış bozukluğu alt ve üst dişerin birbirine değmemesi ve sağdaki bi diş altındaki dişe değiyosa soldaki dişin altındaki dişin değmemesiydi dimi benimki öylede:44:

bnmde dişlerm çok bozuk. yıllaaar önce diş teli için çok uğraşmıştık devlet hastanesinde.. sıra var diye erteleyip durdular! 4 sene geçti. sıra geldi ama diş telleri çok yıprattı dişlerimi. hep çizdi diş minesine zarar verdi.. sonra özele gittik ordada aparey verdi ama oda fiyasko.. şimdi porselen lamine yaptırcam en son çarem o çünkü.. dişlerim yıprandı çok. yanlış anlama fikrinden caydırmak için söylemiyorum tabiki. ama aynaya baktığımda veya gülerken çok zorlanıyorum. mutlu olmak için bazen zorluklara katlanmak gerek.. :ssz: ama tabi sen yinede teli denemeden karar verme diyorum

gecmis olsun cok kötü bi durum cene agrisi :(

Son düzenleme:
Bu arada kapanış bozukluğu alt ve üst dişerin birbirine değmemesi ve sağdaki bi diş altındaki dişe değiyosa soldaki dişin altındaki dişin değmemesiydi dimi benimki öylede:44:

Benimki artık tam değiyor. :53: Ama küçükken değmiyordu. Değen dişler birbirine baskı yapa yapa kaydırıp oturuyor yıllar geçtikçe. Bu da işte zamanla çenene zarar verecek. Şuan dişlerimin tam oturması yamuk yumuk olmaları sayesinde. Anlatabildim mi? Ve zamanla oluşan oturuş dişleri yamultarak değil çeneni de yamultarak olur o da daha zor. Bu arada dişler tam oturuyor dedim ama sadece gerideki büyük dişler oturuyor. Önlerdekiler aynen dediğin gibi. Ya değmiyor ya üstüne biniyor falan filan. Amaan anlattıkça, konuştukça içim karardı :D Sadece ön dişlerin sıkıntılıysa, arkadaki büyük dişlerin normalse çenene sorun yapmaz.

Benimki artık tam değiyor. :53: Ama küçükken değmiyordu. Değen dişler birbirine baskı yapa yapa kaydırıp oturuyor yıllar geçtikçe. Bu da işte zamanla çenene zarar verecek. Şuan dişlerimin tam oturması yamuk yamuk olmaları sayesinde. Anlatabildim mi? Ve zamanla oluşan oturuş dişleri yamultarak değil çeneni de yamultarak olur o da daha zor. Bu arada dişler tam oturuyor dedim ama sadece gerideki büyük dişler oturuyor. Önlerdekiler aynen dediğin gibi. Ya değmiyor ya üstüne biniyor falan filan. Amaan anlattıkça, konuştukça içim karardı :D Sadece ön dişlerin sıkıntılıysa, arkadaki büyük dişlerin normalse çenene sorun yapmaz.
Şu an arkadakiler birbirine oturuyor ama öndekiler her geçen gün oturmamaya başlıyor yoksa geçen ay onlarda oturuyodu.Arkadakilerde yavaştan başladılar kaymaya . Dişime dişçi eli değdikten sonra isyan çıkardı benim dişler üst dişlerr açıldı yanındaki dişlerin arası açıldı yamuklaşmaya kapanmamaya falan başladılar porselen kaplatmadan hemen sonra sevinmiştim kurtuldum diye hiç aralık yoktu ama 1 aya kalmadı acı gerçekle yüzleştim üst dişler açılmaya başlıyordu o.O

Dişlerimin birbirine değmedi aklıma gelince psikolojikmen çenem ağrıyor yav şu an olduğu gibi buda ayrı konu:1::1::1::1:

Diş teli taktıramam devlet hastaneleri yapmadı maddi durumumuzda iyi değil. Porselen dişlerde pahalı ama diş teli kadar değil belki taksitle falan halledebiliriz. Ama porselendede benim içim rahat etmiyorr üst dişlerim hep yapma olacak porselen bana ilerde nasıl sıkıntılar yaratır ? İnsanlar garipsermi ? Kendi dişin kadar rahat olmuyormuş ama böylede hiç rahat değilim zaten.Üstteki aralıkları dolguyla falan kapatsalar porselen olmadan alt ve üst dişler arasındaki aralık nasıl kapanacak porselen şartmı başka yolu yokmu lütfen birşeyler önerin :20::20::20::20::20: Ama lütfen diş teli demeyin en doğrusu o olurdu biliyorum ama olmayınca olmuyor.

fiyatını bilmiyorum ama artık renksiz şeffaf diş telleride varmış galiba ben öyle duymuştum dişçiye bi sor istersen

Son düzenleme:
bende 22-24 yas arasi tel kullandim
oncelikle sunu soylemek istiyorum eger devlet hastaneine gitmek istiyorsan surekli gidip randevunu kontrol etmen gerekiyor bazen gelmeyen olabiliyor randevunu one alabiliyorlar(ben boyle oldugunu bilmedigim icin pesinde kosmamistim)
eger ozelde yaptirmak istiyorsan
benim tedavim 2.500 lira falandi ama sadece ilk ay malzeme parasi olarak 400lira vermistim daha sonra 150lira taksotler halinde odemistim bu sebeple fazla zorlanmadim
tel taktirmak icin cekinme onc sagligin onemli bende tel tektirdigimda evliydim!!!!
ama artik teller guzel istersen seffaf taktirabilirsin
ya da metal taktirsan bile cok guzel renkli lastikler takiyorlar ben her ayfarkli renk taktiriyordum hatta bazen rengarenk yaptiriyordum cokta goze batmiyorlardi
sagligin icintel taktirman getekiyorsa taktir goruntuyu kafana takma sagligin en onemlisi dua etki telle duzelebiliyor ben tedavi olurken bazi hastalr vardi tel dyzeltmiyordu sadece ameliyat olur diyordu doktor

Canım ya daha 16 yaşındasın yazık değil mi sapasağlam dişlerini porselen yaptırmaya..

Ben 17 yaşımda tel taktım 1buçuk yıl boyunca, çarpıktı ve dediğin gibi oturmuyordu, ama teller lastikler derken şuanda dişlerim inci gibi çok şükür..

Zorluğu yok mu var ama çıkınca dişlerin öyle güzel oluyor ki vay be diyorsun bunlar benim dişlerim mi ve sonra o dişlere hiç kıyamıyorsun öyle güzel bakıyorsun ki..

Sana tavsiyem aynı yaşlarda böyle durumları yaşamış biri olarak mutlaka ve mutlaka tel taktır sonucuna değiyor emin ol.. Tabi kalk yarın taktır demiyorum güzelce araştır, soruştur, olmadı işe girince ya da üniversitede burs kredi falan alınca taktır canım benim hiçbirşey için geç değil..

Başka bir arkadaşımda üniversitede takıyordu, annemin bir arkadaşı koskoca kadınken takıyordu, tel artık o kadar sıradan birşey ki, güneş gözlüğü gibi düşün..

Sonuçta ömür boyu takmayacaksın ya elbet çıkacak...

Ama eksik diş değilki süt dişimi çektirmemişiz küçükken ana dişim yukardan çıktı. Aslında çekilen dişim sağlamdı ama çürüktü resime dikkatli bakın havada kalan bi dişim var onu tel taktır aşağı indir dedi doktor.

aynı sorun bende vardı, 6ayda düzeldi canım bilgine.. yanağımdan çıkmak üzereydi dişim ki sadece tel takıldı ve ilk 1hafta ağrıdı.. evet ilk 2gün çorba içmek zorunda kaldım, ama şu an inanılmaz memnunum... sakın sakın porselen düşünme, annemin yaşadığı zorlukları anlatamam sana... yaşın daha küçük, tel takma sürecinin çok uzun olacağını sanmıyorum ayrıca... en güzel günlerin de tel ile geçmeyecek, dişlerin düzeldi mi her günün güzel olacak bunu düşün :)

takıntı haline getirmişsin canım ama lütfen lüttttfen tel taktır bi yolunu bulupta... emin ol beklediğin kadar zor olmayacak...

Tel hakkında çok yanlış düşünüyorsun. Evet biraz pahalı ama bu işi bir kaç taksitle yapan doktorlar var, onları bulmaya çalış. Artık diş teli takan insanların üstüne gülünmüyor, hayatının en güzel yılları üni yılları değil bunu bi kere aklından çıkar. Hadi öyle diyelim diş teli seni hiçbir şeyden ayrı koymaz. Kısıtlamalar var fakat sonucu düşününce katlanırsın. Diş teli öyle senelerce takılmaz ayrıca, daha doğrusu herkes senelerce takmaz, kişiden kişiye değişir. Benim kuzenim lise sonda takmaya başladı ve hiç de kompleks yapmadı, insan önce kendine güvenecek. ablam 30 yaşında taktı, 3 sene takacağı söylenmişti fakat sadece 1.5 senede dişleri düzeldi. Gülü seven dikenine katlanır diye boşuna dememişler.

Back
X