- Konu Sahibi April wind
-
- #1.381
Kesinlikle! Biz de 8 olduk çok şükür iyiyiz sağlığımız artık yerinde .Gorecek gunu varsa kim nederrse desin inatci ve guclu oluyor bizim bebeklerimiz benm.kizin suanda 5 yasinda ve okula gidiyor sukurler olsun
Merhaba bende 26 haftalık hamileyim 23. Haftada öğrendik kızınızın hernisi sağ taraftamıydı sol mu hangi organlar yukarıdaydı acaba ne yapacağımızı bilmiyoruz bizim herni sağ tarasfda dr lar kötü diyorlarGorecek gunu varsa kim nederrse desin inatci ve guclu oluyor bizim bebeklerimiz benm.kizin suanda 5 yasinda ve okula gidiyor sukurler olsun
Merhaba geçmiş olsun. Son durumunuz nedir acaba bende 26 haftalık hamileyim 1 ay önce öğrendik dünyamız yıkıldı bi andaGeçmiş olsun. Ben de 20 haftalık hamileyim diyafram hernisi teşhisi komdu bebeğime. Şu an kızınız normal cocuklar gibi herseyı yapabiliyor mu ? Kısıtlamaları var mı koşmak yasak, spor vs gbi ?
Merhaba çok geçmiş olsun son durumunuz nedir acaba malesef bebeğimizde bu hastalığın olduğunu öğrendik bizde dua ediyoruzBende yardımınıza ihtiyacım var 31. haftada sıkıntı çıktı diyafram hernisi İstanbulda yaşıyorum Çam ve sakura hastanesine gidiyorum sağlıklı doğan ve sonradan sıkıntı oluyor mu bebeklerde
Merhaba bebeğim 19 aralıkta doğdu. 4 günlükken ameliyat oldu şimdi yoğun bakımda durumu iyi şükür artık tedavisinin sonlarına yaklaştık. Yakında taburcu olacak nasipse. Bu arada wp grubumuzdasınız sanırım isminizden tahmin yürüttüm. Hernili bebek anneleri grubundayım ben deMerhaba çok geçmiş olsun son durumunuz nedir acaba malesef bebeğimizde bu hastalığın olduğunu öğrendik bizde dua ediyoruz
Ben newyorkta yasıyorum burda da bu hastalık çok sık görülüyor doktorlar tecrübeli. Bizim teşhisimiz 19. haftada jinekolog farketti ve 20. Hftada detaylı ultrasonda tanı kesinleşti. Mr, amniyosentez ve tüm genetik testlerİ yaptırdık. Sonuçlar temiz geldi genetik değil dedi doktorlar. Mrda daha net belli oluyor ince ve kalın bağırsaklar ve mide kalbin yanındaydı kalbi sağa itmişti.19. Haftadan 39. Haftaya kadar Her hafta perinatologa muahene oldum ultrasonda her hafta takıp ettiler. Ayda bir de kalp cerrahı fetal eko cekıyordu bebeğin kalbini yakından takıp ediyordu. Doğuma kadar bu sekılde devam ettik. Doğum sezeryan ve planlıydı doğumda da kalp doktoru ve ekip vardı. Doğunca direkt Yanagıma bile koymadan direkt entübe ettiler oksijen takıldı yoğun bakımda takşp ettiler. Bebeği zaten hemen ameliyata almıyorlar değerlerini takip ediyorlarlar kan gazı vs gbi.4. Gün ameliyatta da ince ve kalın bagırsak mide ve mrda gorunmeyen dalak da yerinde değilmiş onu da yerine koydular. yamaya ihtiyac oldugu için 4 cmlik de yama koydular. Çok Şükür şimdi iyi 15 günlükten sonra durumunu takıp ederek anne sütüne basladılar burnundan beslendi hala da öyle besleniyor. Oksijen makınasından cıkmasına az kaldı o cıkınca sırayla biberon ve sonra emzırmeye alıstırmayla zaman gececek ve taburcu olacak nasipse. Umutsuz olmayın doktorlar her ihtimale bizi hazırlıyor bol bol dua edin olumlu dusunmeye calısın biliyorum cok zor ama bugunleri bilebilseydim hamıleyken o kadar üzülmezdim. Hala da zor gelıyor 31 günlük oldu bebeğim ben süt sağıp götürüyorum. 4 keredir kucaklayabiliyorum maskeyle giriyoruz kokusunu bilmiyorum. Artık zıbın atlet giydirmeye basladılar gecen gün kirlilerini eve getrdim kokusunu ilk kez duydum koklayıp ağladım.zor geciyor ama dayanıyorum bir şekilde çok şükür yaşıyor ve tedavisi cevap veriyor eve gelceği günü sabırsızlıkla bekliyorum.biraz zor geçiyor ama her halimize şükrediyorum. Rabbim tüm bebeklerimize ,hastalarımıza şifa versin sevdiklerine bağışlasın inşallah . Sizin de bebeğinizi bağışlasın26 haftalık hamileyim 23. Haftada sağ herni olduğunu öğrendik yardımcı olurmusunuz şuan karaciğer ve safrası yukarıdaymış çok üzgünüz
Ben hamileyken öğrenmemiştim diyafragma hernisi olduğundan haberim bile yoktu.. doğumda anlaşıldı... bizim bağırsaklar yer değiştirdi ve akciğerleri tıkadı. Kalbi de hafif sağdaydı.. umarım iyi bir doktor bulursunuz bu süreci de atlatırsınızÖncelikle herkese geçmiş olsun. Benim bebeğim için de 20.haftada sol diyafragma hernisi teşhisi koydular. Şu anda 26 haftalığım. 1 ay önce teşhis koyulduğunda sadece midenin bir kısmı yukarıda ve kalp sağa itilmişti. Bu sefer gittiğimde karaciğer, safra kesesi, bağırsaklarda olmak üzere tüm organlar yukarıda dediler. Midenin ve karaciğerin yukarı çıkması kötü prognoz olarak değerlendiriliyormuş. Doktor moralini bozma dedi haftası çok erken bu yüzden son haftanın raporu önemli. Hem burası bu konuda çok gelişmiş dedi. Her bulduğum doktora mail atıyorum özeldeki doktorlar zaten bu operasyonu yapmaktan çok kaçıyor. Üniversite hastanesindeki doktorlar çok iyiler. Benim gittiğim hastanedeki bölüm başkanı olan Perinatoloji prof. gerçekten çok iyi bir kadın.
Herkesin yorumlarını tek tek okudum fakat detaylı olarak süreci anlatan çok az arkadaş var. Bu durum başından geçen çocukları operasyon olan annelerden ricam tüm organların yerleşim yeri ile cevap verirlerse en azından bizi nasıl bir süreç bekliyor onu bilelim.
ilk haftalarda nasıldı durumları sonraki haftalarda nasıl oldu. e/oHLsi kaç olarak hesaplandı? Karaciğeri safra kesesi yukarıda olup operasyonu başarılı geçen bebeklerimiz var mı içinizde? Çünkü bu diyafragma hernisinde her organ yukarı çıkmıyor. Hayati tehlikeyi karaciğer barındırıyor örneğin. En azından bizler için fikir olsun.
Bunları detaylı anlatabilirseniz çok sevinirim.
Doğumda anlaşılması bir yönden iyi bir yönden de kötü. En azından insan stresli ve üzgün olmuyor hamilelik boyunca . İnşallah ben de süreci kolay atlatanlardan olurum. Sizin operasyon nerede olmuştu ?ı. Kalbi de hafif sağdaydı..
Ben doğumumu avcılar hospital'de yapmıştım dolayısıyla orada müdahale edildi. Doktor Seçme şansımız olmadı. Orada çocuk cerrahisinde Özgür bey yapmıştı ameliyatını. Yenidoğan yoğun bakımdaki baş doktor çok iyi bir doktordu Elif Toros. Bizde çok emeği geçti çok yardımcı oldu. Şuanda medicana'da normal çocuk doktoru bölümüne geçmiş.Doğumda anlaşılması bir yönden iyi bir yönden de kötü. En azından insan stresli ve üzgün olmuyor hamilelik boyunca . İnşallah ben de süreci kolay atlatanlardan olurum. Sizin operasyon nerede olmuştu ?
Merhaba beni de wp grubunuza alma şansınız olur mu benim de bebeğim 1 günlükken ameliyat oldu şu an 31 günlük olduk çok şükür durumu iyi sonrası hakkında merak ettiğim çok şey var ve Tecrübe etmiş insanların tavsiyelerine ihtiyacım varMerhaba bebeğim 19 aralıkta doğdu. 4 günlükken ameliyat oldu şimdi yoğun bakımda durumu iyi şükür artık tedavisinin sonlarına yaklaştık. Yakında taburcu olacak nasipse. Bu arada wp grubumuzdasınız sanırım isminizden tahmin yürüttüm. Hernili bebek anneleri grubundayım ben de
Ameliyat sonrası süreciniz nasıl geçti nelere dikkat ettiniz ev içindeki yaşantınız nasıldıRabbım düşmanıma yaşatmasın diyafram hernili olarak doğan bir kızım var ve şuan 5 yasinda şükürler olsun atlattık geçti tüm sikintilarimiz
Ameliyat sonrası süreciniz nasıl geçti nelere dikkat ettiniz ev içindeki yaşantınız nasıld
Ben kısaca bahsedeyim... kasık fıtığı genelde çıkıyor. Onun kontrollerini yapmak lazım.. ayrıca bizim bağırsaklar kalbi tıkadığı için 3 yaşındayken bağırsak düğümlenmesi + tıkanması yaşadık... bu da bu hastalığın dezavantajıymış maalesef... sağlıklı yiyecekler yemesine, abur cubur kesinlikle tüketilmemesine dikkat etmeniz gerek. Kedi köpek tüylü hayvanlarla aynı evde olmasa iyi olur, + olarak ben yüzmeye verdim 5 yaşına geldiğinde. O da akciğerleri için yararlı oldu. Onun dışında tüm çocuklar gibi aynı yaşıyor şuan. Sadece bi tık daha minyon kaldı erken doğumdan dolayı... sağlıklı günleriniz olsun hepinizinAmeliyat sonrası süreciniz nasıl geçti nelere dikkat ettiniz ev içindeki yaşantınız nasıldı
Merhaba uzun zaman olmus grmıyordum foruma şimdi gördüm mesajınızı. Öncelikle geçmiş olsun taburcu oldunuz mu ? Benim oğlum 71 günlükken taburcu oldu. Emmeyi öğrenemedi emme refleksi düşüktü bu yüzden g-tube takıldı midesine yani sağdığım sütün yarısını içebiliyor yarısını makına yardımıyla mideden besleniyor 7 aylık oldu. Newyork’ta yasıyoruz burda g tube kullanımı bu bebeklerde cok yaygın. Bebeğin bir gün bilr yoğun bakımda fazla kalmasını istemiyor doktorlar emmeyi öğrenmesi uzun zaman alabilir bebeğin gelişimine zarar vermeyelim diyerek g tube takıldı o yüzden bizim durum biraz daha hassas. Ama genel oşarak hijyene dikkat ettim anasınıfına giden büyük oğlum okuldan gelir gelmez o gün dus aldıramasam da komple üstünü değiştirip el yüz yıkamadan bebeğe yaklastrmadım. Evin ısısını sabit tuttum, dısarı da cıktıgımız oldu karlı havada ama yine de hasta etmemeye calıstım eve hapsetmedim güzel havada bebek arabasına koyup yürüyüş yapıp acık havada uyuttum. Yani bebeği zorlayacak durumlardan kacındık acıkcası onun dısında herni ile ilgili de manhattan’da doğduğu tam teşekküllü cocuk hastanedinde ameliyat eden cerrah ve mide, kalp, ciğer ve diyetisyenden olusan 5-6 kişilik dr randevumız oluyor aynı odada hepsi toplanıp bebeği sırayla muayene ediyor ve hakkında konusuyoruz. Öncesinde kalbinden fetal eko ve ultrason da cekılıyor. 2 ayda bir kontrollerimiz oluyordu. Hersey yolunda cok şükür on gün önce son kontrolümüze gittik artık 5 ay sonraya randevu verdi. İyi gittikçe senede bir iki randevuya düşecek. Tabi gruba ekleyelım nasıl yapalım mail atın isterseniz bana. İnsta da artık kısıtlamada malum.Ameliyat sonrası süreciniz nasıl geçti nelere dikkat ettiniz ev içindeki yaşantınız nasıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?