Diyet bitti şimdi sıra sohbette...

Düzeltilmiş ayına göre hesaplıyoruz dedi doktor.Ama bizimki sanırım hareketleri ile 5 aylık bir bebek gibi.Gerçi 5 aylık bebek neler yapar tam bilgim yok ondan sana soruyorum:))Mesela bizim ki 1 aydır kahkaha atıyor,oyuncaklarını yakalayıp çekiyor,çıngırağını sallıyor,elleriyle emziğini kendi ağzına sokuyor.Herşeyi ağzına götürüyor,önlüğünü çekip çıkartıyor.Uzaktan konuştuğumuz da görüyor ve tepki veriyor.Kucakta hep kendi zıplıyor kendini çekip itiyor,yatırdığımda öne doğru mekik çeker gibi kalkıyor ve yatmak istemiyor,parmağını emiyor,elini yumruk yapıp emiyor.Bizim çıkardığımız sesleri taklit edip aynısını çıkarıyor nerdeyse.Agu anniiiiiii diyor ve çığlık atıyor bazen söylenir gibi sesler de çıkarıyor cadı.Dönme olayımız pek yok ama teşebbüs ediyor,yattığı yer çöktüğü için yapamıyor.YÜüzü koyun yatırdığımda dirsekleriyle yaslanıp dik tutuyor boynunu kaldırıyor baya.Şuanda aklıma gelenler bunlar bizi tanıyor sadece sesimizden bile biz olduğumuzun farkında.
Bizim göz rengimiz değişik tam belli değil ama maviş değil sanırım ela,çakır ya da yeşil gibi birşey olabilir.
Ek gıdaya 4. aydan sonra başlıyacaz sanırım 25 gün sonra falan başlarız.Doktor düzeltilmişten hesapladığı için ona göre.AmA şu sıra hep eli ağzında sanki diş çıkarcak gibi kaşıyor sanki ve kolları sırılsıklam oluyor.Sence kaç aylık gibi.
Buarada bizde hastalandık ama çok şükür ilaçsız atlattık canım geçmiş olsun sana ve eylülümüze öptüm ikinizi

Son düzenleme:

canım senin kız tamda 5 aylık.
bu anlattıklarının birebir aynılarını eylülde yapıyor
dönme olayı henüz bizdede yok altı açıkken biraz çabalıyor ayaklarını tutuyor ağzına götürmeye çalışıyor
sanırım kıyafetler engel oluyor dönmelerine yaz olsa daha kolay olurdu heralde
eller bizimde hep ağızda bazen çok hırslanıyor oyuncaklarını ısırırken kızıyormuş gibi sesler çıkarıyor
önüne sürekli önlük takıyorum ağzının suyu akıyor
sizede geçmiş olsun canım ilaçsız atlatmanıza sevindim tekrarını yaşamayalım inşallah

Maşallah eylüleKilo olarak 5 aylık değil:) 6 kilo ancak olmuştur bizimki.Aynen dediğin gibi kıyafetlerinden dolayı dönemiyorlar yaz olsa çıplakken eminim döner ama fazla çıplak bırakmıyorum üşütüyor hemen.Televizyon izliyor bide oynayanlara tepki verip gülüyor.
Kızlar ne fena oluyorlar:))O kızgın sesler söyleniyor gibi Nilsu sürekli söylenir emziğini bazen alamıyor sinirleniyor,süt içmek istemedğinde söyleniyor.Kıyafetlerinin kolları hep ıslak canım ne yiyeceğini şaşırıyor,kurt gibi gırt gırt ses çıkarıyor.
Saol canım inşallah kızlarımız hasta olmasın bizimde dikkat etmemiz lazım.
Bu arada ev taşınma yorgunluğu berbat haldeyim,evde tadilat yapıldı ayın 1 inde taşınıyoruz beyin yorgunluğu da var bir an önce atlatırız inşallah..

slm canım hoşgeldin,3 gün boyunca hastanedemiydiniz yoksa eve gidip geliyormuydunuz.
bizim evden hastaneye ulaşmak 1,5 saat sürüyor o yüzden çok dert ediyorum:18:
başka hastanede doğurmak istemiyorum ama kısmet tabi mecbur kalırsam ilçedeki hastaneyede giderim.
ne güzel 3 saatte kavuşmuşsun bebişine,Allah ikinizede uzun ömürler versin.
bizde eylül koymak istiyorduk ama vazgeçtik sanırım ela olucak kızımın adı

Canım eve gidip geliyorlardır muhtemelen.Eğer senin uzaksa hastanede yatış yaparsın hiç sorun etme bir şekilde herşey yoluna girer.Bildiğin hastanede yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede kontrole gittiğin doktorunla doğumunu yapmalısın.
Nasılsın nasıl gidiyor?Ela içeride kuduruyormu

anladım canım,eşime kalsa zaten tahmini doğum tarihinin olduğu hafta hastanede kalalım diyor,
Bende otel mi zannettin orayı dedim,o zaman otelde kalalım diyo
Çok heycanlı çok panik
Yarın kontrole gidicez, renkli ultrasonada giricem ilk kez çok heycanlıyım
Ela içerde kuduruyor gerçekten,çok hareketli maşallah
Nilsudan daha cadı olacak gibi

şu an evde temizlikçi var,kışın ortasında temizlik yaptırıyorum.
perdeleri yıkadım,camlar silindi,halıları yıkatmaya gönderdim,
Şimdiden hazırlıklı olmalıyım,anneme çektiysem erkenden doğururum Allah korusun
2hafta sonrada rapor alıcam işe gitmiycem belim çok ağrıyor.

Eee baba oluyor kolaymı:))İnşallah Ela renkli usg de kendini bol bol gösterir size poz verir annesi.
Nilsu dan daha cadı olacaksa yandın heeEla napıyorsun canım sen orda yaz bana

Anlıyorum canım ama mecbur sen yapamazsın herzaman herşeye hazırlıklı olmak lazım biliyosun ben 31 hafta 6 gün doğurdum.Allah korusun tabi ama inşallah Ela zamanında gelir.Biz temizliği eşimle akşamdan akşama yaptık o pisliği ne temizlik şirketi bizim gibi temizliyebilirdi ne de gündelikçi bir bayan.Biz günlerdir temizlik yapıyoruz.Bu cumartesi allah izin verirse taşınıyoruz.
Bencede rapor al belin kötü hemde dinlen bol bol öyle biravantajın var işinden dolayı:))

günaydın canım,şeker yüklemesi yapıldı berbat bişe ıyykk kustum
çok şükür idrar ve kan tahlillerim normal çıktı,şekerim yokmuş.
ela renkli usg'de ilk önce sırtını döndü sonra ben yan yattım yüzünü döndü ama
eli ayağı durmuyor kıpır kıpır
eli hep ağzında burnunda yüzünü kapattı yani,biraz bekledik elini çekince doktor bir kaç poz çekti
diğer kontrolde tekrar bakalım dedi,çok hareketli dedi,afacan yaa
aynı babasına benziyor,erkek fatma olucak heralde

normalde gelişimi 3 gün gerideydi,açığı kapatmış hatta 1 hafta öne geçmiş,
930 gram 35 cm. olmuş,şişko kızım

normal doğumu sordum doktora il dışında olmazsam girerim dedi,kısmet artık.
bugün taşınıyormuşsunuz Allah kolaylık versin,güle güle oturun canım,
nilsu büyüsün sana ev işlerinde yardım eder annesi üzme kendini öptüm

Günaydın canım mesajım geç oldu biliyorsun taşındım:)Iğrenç dimi biliyorum iki kez şeker yüklemesi yapılmıştı bana.Neyse ki sorun yok canım.Maşallah Ela yatombiş olsun hafif çok tatlı oluyor.
Çok yorulduk taşınmak çok çok zor hemde bebekle,Saol canım Nilsu sadece yaramazlık yapar sanki

biliyorum canım,hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun.öptüm

:slm eylül uzun zaman oldu yazmadım,kontrollere gigiyoruz herşey normal çok şükür,
Boyu biraz uzun kızımın,vitamin içmeyince az kilo alıyor tekrardan vitamine başladım ama benide şişiriyor😞
Dün göbek deliğimin sağında minik bir kırmızı çatlak gördüm şok oldum ağladım krem sürdüm.
2 saat sonra tekrar baktım bu seferde sol tarafta aynen çatlama başlamış offf ne yapcam ben,daha doğuma çok var neden erken başladı çatlamaya ve neden yukardan başladı bu gidişle komple çatlak olucam korkuyorum...

Siz napıyosunuz Nilsu nasıl?

Canım ne zaman yazmışsın görmedim kusura bakma,Çok sevindim herşeyin yolunda olmasınaBen hiç vitamin içmedim doktorum vermedi.Acaba ondanmı kızım tombik değildi.Çatlak başlayabilir niye ağlıyosun ah canım ya,bunlar normal cildin çatlamaya müsait demek ki.Komple çatlıyacağını düşünmüyorum o kısım Ela nın hareketlerinden dolayı çok gerilmiş çatlamıştır.Benim kalça da çatlak çok kırmızı kırmızı:)yapacak bir şey yok üzülme..
Ben pahalı çatlak kremleri aldım kullandım yine çatladı.
Biz napalım uğraşıyoruz Nilsuyla,elleri sürekli ağzında dişleri kaşınıyor salyalar akıyor.Ek gıdaya geçtik yoğurt,sebze çorbası,meyve suyu içiyor.Kilo alımımız çok fazla değil bebek sütü vermeye başladım,süt sağma olayını kestim.Çünkü bir ara anne sütüne tepki verdi o sırada sütüm azaldı sonra düşkünlüğü başladı ama geçmiş olsun dedim bıraktım.Nilsu dengesizlikler yapıyor bolca:)Ben kilo verme çabasında dikkat etmeye başladım spor yapıyorum tabı kaçamaklarla:))73 kilo oldum bakalım.
Sen şimdi kaç kg sın vitamin şişiriyor demişsin?

sağol cnm, ben ilk baştan beri vitamin içiyorum ama kabız yapıyordu en son dayanamadım doktora söyledim hemeroit başladı içmek istemiyorum dedim.doktorda tamam hergün içme bebek zaten baya kilo almış sende almışsın dedi.1 ay içmedim bebek 200 gr.aldı ben hiç almadım sonra doktor tekrar başla vitamine dedi,başladım ve hemen kilom arttı şu an aç karınla 82 kiloyum
Çatlak konusunda baştan beri önlem alıyorum cildim çok kuru zaten ergenlikten kalma çatlaklarım var,yıllardır onları dert ettim şimdi göbeğimde çatlarsa her yerim çatlak olucak yazık bana yaaa.
Her türlü krem aldım yağ aldım 3. Aydan beri sürüyorum ama sanırım faydası olmayacak,bu hamilelik sürecini en az hasarla atlatmaya çalışıcam.
Senin kilonda az kalmış cnm onlarıda verirsin ben inanıyorum senin azmine,nilsu bebiş dk gıdaya geçti demekki yerim onu ben,
Alışverişe çıkıcamda göğüs pompası Alayım mı kararsız kaldım,lazım oluyor mu,
Neler almamı tavsiye edersin şöyle bir liste yap bana,öptüm byee

Demekki vitamin bebeğe kilo aldırıyor.Yerim ben o minik Ela yı Bebek sağlıklı olsun kiloyu dert etme.Ben doğuma 81-82 girmiştim diyet yapmadan 75 olmuştum.Sana dediğim gibi çatlak kremi yağı ne varsa bende sürdüm ama çatlıyacaksa çatlıyor sen sürekli nemlendirip masaj yap bence daha etkili.
İnşallah veririm giyecek hiç bir şeyim yok ve yaz geliyor.
Çalışan anneler için lazım göğüs pompası ve benim gibi sezeryan olanlar ,prematüre bebeği doğanlar.
sana en çok lazım olan en gereksiz olanların listesini yapıcam kafamı toplayım düşüneyim.

evet vitamin bebeğede banada kilo aldırıyor,bende yediklerime hiç dikkat etmedim ohh sefam olsun yiyorum valla
napalım artık ela sağlıklı olsunda kilo önemli değil.
ben 1 sene ücretsiz izin almayı düşünüyorum ama yinede göğüs pompasını alayım her ihtimale karşı belki lazım olur,
sen müsait olduğunda hangisinden alayım ne alayım bi liste yaparsın canım.
markalar çeşit çeşit kararsızım,bide emzik alıcam inşallah alışırda rahat ederim.
anladığım kadarıyla nilsu emmeyi bırakmış,rahatça diyet yaparsın canım dikişlerinde iyileşimiştir sporda yapar verirsin.
nilsu kime benziyor nasıl bi kız oldu,kumral mı,sarışın mı esmer mi yoksa kızıl mı:44:

Ohh canım benim yerimede ye,yarasın Ela ya.Benimki sütü almak istemedi mamayı daha çok sevdi kilo az alınca bıraktım sağmayı yoksa sütüm vardı.Süt sağma pompamı burada satışa çıkardım.Sana satımmı
Ben zorla alıştırdım emziğe:)nuk ve chıcco tavsiye ederim.
Nilsu aynı babası hafif kızıllık var çok hafif,kumral gözü tam net belli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…