bak ne buldum.
KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?
Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
Tekrar belirtmekte fayda var ki hangi ay bitti hangi aya girdim gibi sorularla kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yoktur, önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır çünkü gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır. Gebelik toplam 40 haftadır. Doğumların çoğu 38-40 hafta arasında gerçekleşir. Bazen günü geçenlerde 41 haftada doğum gerçekleşir. Bunlar hesaplanırken de son adetinizin başladığı ilk güne göre hesaplanır.
bi video izledim anladığım kadarıyla benim 19 mart satım.nisan,mayıs,19 haziran yani yarın 3.ayım bitmiş oluyo:44:
Ben daha 6.aya ulaşamadım iki hafta sonra 7.aydan gün alıcamBen zaman geçsin diye uğraşıyorum bu hesaplar uzatıyorda uzatıyor zaten sezeryan önceden alıyorlar o yüzden eski hesap yapsam da olur
aynen canım ya kafa karıştırıyor
yemeğini yedinmi
doğrudur 16-17 hafta bitince 4.ayın doluyor o zaman dimi?
17-18.hafta bitince 4.ay doluyor.
aylık hesaplanıyo anladığım kadarıyla mesela benim sat 19 mart her ayın 19 unda 1 ayım dolmuş oluyor.30 gün 1 ay olarak hesaplanıyormuş.tabi aylar bazen 30 bazen 31 ona görede 1 hafta daha değişiklik oluyor.
Yok yemedim,kahvaltıyı 9 da yaptım zaten,şimdi büyük bir bardak nesquikli süt içiyorum öncesinde de daninio yedim
sabah azıcık meyva yedim 10 gibi kahvaltı yaptım şimdide 1 meyva yiyom
annen yanındamı hala.yemeklerini o yapıyordur
Ohh en güzeli afiyet olsun.Annem yanımda tabi en riskli aylarım şişko oldum iyicebenim yüzümden oda Ankarada hapiste
Herşeyi annem yapıyor sadece yemekmiçorabımı bile o giydiriyor hahaa.Bugün akşama patlıcan salatası,kahvaltılık bişiyler ve karpuz düşünüyoruz.Acıkırsak dünden kalma barbunya ve makarna var onu yeriz.
makarna bende yanma yapıyo.
akşam olsunda birşeyler düşünürüm.
masada kullanıyorum bilgisayarı eşim kızıyo.burdada yoruldum gidip biraz uzanayım şimdi çıkıyorum ara ara uğrarım kendine ve bebişine iyi bak tekmelere dikkatgörüşürüz
kızlar ne guzel kovalayın benı emıı cabucak geçsın gunlerınız cunku su son haftalar gecmıyor yaaaaaaaaaaaaaa :26:efeeylulcum tekmlerın bol kuvvetlemesı dılegımlee
nehırcım hayırla cınsıyetını ogrenme zamanın yaklasımıs hayırlı cıns ler olsun ınsallahhhhhhhhh
dua ıle ınsll kolay dogumlar dılıyorum hepımız ıcınnnnnnnnnn
ayy ınsallah canım dua ıle ınsll az kaldı paşaamı kucagıma almayı nasıp ıste nerdenn nereye ne ka zaman sonraa senelerdır bekledıgım mucızem emanetım hepsı bır anda hayatıma gırcek ve enn buyuk askım olucakk anne den baba dan es den öteee canımın ıcın olucak hepsı hepımız ııcn gecerlı bu ınsl saglıcakla kavusmak dılegımleeeeeeeKovalıycaz seniinşallah çabucak geçer ve senin zamanına erişebiliriz.Amin canım sen önce sağlıklı bir şekilde hayırlısıyla doğur,hayırlı haberlerini bekliyoruz..
ayy ınsallah canım dua ıle ınsll az kaldı paşaamı kucagıma almayı nasıp ıste nerdenn nereye ne ka zaman sonraa senelerdır bekledıgım mucızem emanetım hepsı bır anda hayatıma gırcek ve enn buyuk askım olucakk anne den baba dan es den öteee canımın ıcın olucak hepsı hepımız ııcn gecerlı bu ınsl saglıcakla kavusmak dılegımleeeeeee
ahh efeeylülüm okulların son 2-3haftası çok yoğun bilirsin sınavlar notlar kurul toplantıları e okul derken canımızı çıkarttılar :) şuan seminer dönemindeyiz rahatladık artık, tabi buarada annem geldi yanıma ev topluyoruz kapatıyoruz burdaki evi artık yaz tatilinde evimdeyim hep
nehirası cnmm kocaman oldu senin kuzunda yaa maşallah.. şuan 3.ayın bitiyor evet, bende 4.ayımı bitirdim 5.ayıma girdim, gün aldım yanibenim sat 17 şubattı, ay olarakta hafta olarakta 5.ayımdayım şükür
bu cmt kontrolüm ve 4lü taramam var... umarım herşey güzel çıkar. 8 haziranda kontrole gittiğimde 60.5 kiloydum, 61le hamile kalmıştım, hala geçen yazki şortları tshirtleri giyip dolanıyorum, doktor 5.ay kiloda patlama ayı olur genelde bakalım nolcaksın dedibu cumartesi günü kontrolümde çok çıkmam inşallah.. kuzum büyümüş olsunda
bende hala kıyafet almadım hiç, seminerlerden sonra alıcam paşama ciciler inşşallahhh
inşallah canım 1 ay sonraya randevumuz var o zaman cinsiyeti belli olur herhalde.kızlar ne guzel kovalayın benı emıı cabucak geçsın gunlerınız cunku su son haftalar gecmıyor yaaaaaaaaaaaaaa :26:efeeylulcum tekmlerın bol kuvvetlemesı dılegımlee
nehırcım hayırla cınsıyetını ogrenme zamanın yaklasımıs hayırlı cıns ler olsun ınsallahhhhhhhhh
dua ıle ınsll kolay dogumlar dılıyorum hepımız ıcınnnnnnnnnn
ahh efeeylülüm okulların son 2-3haftası çok yoğun bilirsin sınavlar notlar kurul toplantıları e okul derken canımızı çıkarttılar :) şuan seminer dönemindeyiz rahatladık artık, tabi buarada annem geldi yanıma ev topluyoruz kapatıyoruz burdaki evi artık yaz tatilinde evimdeyim hep
nehirası cnmm kocaman oldu senin kuzunda yaa maşallah.. şuan 3.ayın bitiyor evet, bende 4.ayımı bitirdim 5.ayıma girdim, gün aldım yanibenim sat 17 şubattı, ay olarakta hafta olarakta 5.ayımdayım şükür
bu cmt kontrolüm ve 4lü taramam var... umarım herşey güzel çıkar. 8 haziranda kontrole gittiğimde 60.5 kiloydum, 61le hamile kalmıştım, hala geçen yazki şortları tshirtleri giyip dolanıyorum, doktor 5.ay kiloda patlama ayı olur genelde bakalım nolcaksın dedibu cumartesi günü kontrolümde çok çıkmam inşallah.. kuzum büyümüş olsunda
bende hala kıyafet almadım hiç, seminerlerden sonra alıcam paşama ciciler inşşallahhh
Duam seninle canım
Haklısın yoğun olmuştur son dönem neyse ki rahatlamışsın zaten havalarda baya baya ısındı.Ohh ohh şimdi sen denize de girersin
Oğluşunda kocaman olmuş maşallahkimisi 5.,6.aydan sonra kilo alıyor ama sen hareketlısın fazla almazsın bence.Benimde
yarın ayrıntılı ultrasonum var,kontrollerimizin güzel geçmesi dileğiyle inşallah
inşallah canım 1 ay sonraya randevumuz var o zaman cinsiyeti belli olur herhalde.
seninde az zamanın kalmış sağlıkla doğurup alperenini kucağına alırsın,uslu bebek olur annesini üzmez inşallah :26:
evet baya büyüdük takipteyim seni
ben bugün 14+3 oldum bir kaçgün önden gidiyoruz.4 tarama ne canım bende 1 ay sonra af ile başlayan bi test yapıcağını söyledi aynı şeymi acaba kemik ölçümü yapıcaz dedi yanlış hatırlamıyorsam :44:
bende henüz kilo almadım.5.ayda patlama aklımda bulunsun
göbeğin çıktımı senin?
canım nasıl geçti kontrolün bebişin nasıl büyüdümü cadı
kızlar geçen gün eşimle dışarıdayken kermes vardı bi bakayım dedim.kot hamile pantolonu ve tulum aldım.hiç aklımda yoktu tanesi 15 liraydı normalde o fiyata bulamazdım,benim hamilelik dönemi kışa gelecek son 3 ay bebişim rahat eder
öpüyorum sizi kendinize ve bebişlerinize iyi bakın
selam kızımın güzel teyzeleri
uzun zamandır giremiyorum çünkü kızımın kuzenidünyaya geldi
onunla ilgilenmekten gözümüz başka bişey görmedi
teyzemin kızıda hamileydi geçen hafta dünyalar tatlısı bi kız bebekleri oldu allahım elleri kolları ayakları minicik
çok güzel bi şey rabbim hayırlısı ile bizede nasip etsin inşallah bebişlerimizi kucağımıza almayı
buarada kızım için alışverişin büyük bir kısmını hallettik nevresim takımı hastane çıkışıları,çantası,alt açma,battaniyesi,yorganı derken baya bişeyler aldık resimlerini çekip ekleyeceğim buraya
bu hafta sonuda kontrolümüz var sabırsızlıkla bekliyoruz görmeyi
sizler nasılsınız görüşmeyeli ne var ne yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?