Diyet Manyağı Ece'nin Deneyimleri

EceZ

B: 64.8 Güncel: 51.3 Hedef: 51.0
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2016
3.642
9.331
158
Selam kızlar, yaklaşık 10 gündür kilo verme maratonundayım ve savaşımı da sürdürmeye devam ediyorum. Bu topiği de kilo verirken yaşadıklarımı yazabilmek ve bir hatıra olarak saklayabilmek için açıyorum.

Herkesin bir şişmanlama hikayesi vardır. Benimkisi de sakatlıktan ötürü 3 ay kadar yatakta geçirdiğim zamanların cezası oldu. Ye, yat, ye, yat derken sıfır hareket ile 52 kilodan 63 kiloya kadar çıktım. Buraya gelmeden önce 61.8 kiloya düşmeyi başardım ve daha sonra motive olmak amaçlı KK forumuna üye oldum.

Şimdi her şey çok daha güzel, daha pozitif. En güçsüzleştiğim anlarda bile benim gibi kilo vermek için savaşan kadınları görüp yeniden gaza geliyorum. 26 yaşındayım ve 4 sene sonra yavaşlamaya başlayan metabolizmamdan ötürü artık daha zor kilo vermeye başlayacağım. O yüzden şimdiden fit olup bunu da olabildiğince sürdürmek gerekli. :)

Gelelim 6 Haziran 2016'dan beri geçirdiğim kilo değişiminine:

6 Haziran: 61.8
9 Haziram: 60.1 (2 günlük pirinç lapası diyeti başlangıç kilosu)
10 Haziran: 59.7 (2 günlük pirinç lapası diyeti 2. günü)
11 Haziran: 59.4 (2 günlük pirinç lapası diyeti bitiş kilosu) (Lapanın bittiği gün normal beslendim ve kilomu geri almadım.)
12 Haziran: 59.4 (5 günlük 5'te 5 diyeti başlangıç kilosu)
13 Haziran: 59.0 (5'te 5 diyeti 2. günü)
14 Haziran: 58.8 (5'te 5 diyeti 3. günü)
15 Haziran: 58.5 (5'te 5 diyeti 4. günü)
16 Haziran: 58.2 (5'te 5 diyeti 5. günü)
17 Haziran 57.4 (5'te5 diyeti sonucu giden 2 kilo)
21 Haziran 57.0
28 Haziran 57.1 (1 haftalık diyetsiz yaşamdan sonra sadece 100 gram artışı olmuş.) (5'te 5 diyeti 2. tur başlangıcı)
3 Temmuz 54.7 (5'te 5 diyeti bitimi. 5 gün toplamında verilen kilo 2.4)
6 Temmuz 55.7 (Regl başladı, regl ile birlikte 1 kilo alındı.) (Pirinç lapası diyetine başlandı.)
7 Temmuz 54.9 (Pirinç lapası diyeti 1 gün uygulandı. 1 günde 800 gram ödem atıldı.)
11 Temmuz 54.2
12 Temmuz 54.1
18 Temmuz 52.7
1 Ağustos 51.2

Yaptığım diyetleri sıfır kaçamak ile tamamladım ve kilo değişimlerimi günlük olarak buraya yazmaya devam edeceğim ve tabi kilo verirken neler yaptığımı da. Herkese kolay gelsin umarım diyetlerinizde başarılı olup ideal kilonuza kavuşursunuz. :*

Son düzenleme:
Bugün 5'te 5 diyetimin son günü. Yoğurt süt ya da yumurta seçeneklerinden en çok tok tutanı yani yumurtayı tercih edeceğim. Hem haşlanmış hem de tavada yemeyi düşünüyorum gün içerisinde.

Yağ yok. Tuz yok. Sadece baharat.

Protein ve karbonhidrat günlerinde pul biber, kara biber kullanmanın insanı nasıl kabız yaptığını acı bir deneyim ile öğrendim. Tek tip gıda diyetlerinde mesela 5'te 5'teki gibi patates ya da yumurta günlerinde sakın sakın sakın acı biber, kara biber kullanmayın. Direk kabız yapıyor ve çok çekiyorsunuz sonra benim gibi.

Yarın sabah 5'te 5 diyeti sonuç kilomu yazacağım. Herkese kolay gelsin. :*

Bu da 10 Haziran- 16 Haziran arasındaki bel ve karın bölgesi değişimim: Verdiğim 1.5 kilonun büyük bir kısmı bel bölgesinden gittiği için bu şekilde çekip koyuyorum.

Konun hayırlı olsun şekerim :)) deneyimlerini sayganda toplaman iyi olmuş tatlım.. Faydalananlar olacakdır :)

Günaydın herkese. Bu sabah 5'te 5 diyetimi sonlandırdım ve 59.4 ile başladığım listeme 57.4 ile veda ediyorum.

5 günde 2 kilo verdim 5'5 listesi ile. İdeal kilom zaten 54-55 olduğu için 2 kilo benim adıma çok güzel bir rakam. :)

Şimdi 1-2 gün normal düzende beslenip vücudumun ihtiyaçlarını karşılayacağım. Tabi ki yağsız, tuzsuz, unsuz olmak kaydı ile.

Akşama bugün yediklerimi yazarım. :*

Canım selam.. pirinc lapasi diyetini nasil yaptın? Galiba regl zamanı yapılıyormus bende onumuzdeki hafta olucam 11 gundur dietteim ve 3 kilo verdim ama regl zamanaı yavaslamasini istemiorum odem olmasin diyede yapılıyormus o diet galiba sen onu nasıl yaptın?

Canım evet lapayı normal zamanda yaparsan o kadar da etki göremiyorsun. Çünkü ödem atma üzerine kurulu bir sistem ve vücudumuz en çok regl döneminde su toplayıp şişiyor.

Diyetinin 2. gününden itibaren herhangi bir gününde deneyebilirsin.

Ben 4 ve 5. günlerinde yaptım. İstersen 2. ve 3. günde yap sana kalmış birşey yani o.

Biraz zor bir diyet ama 2. günün sonunda aynaya baktığında tüm şişliğinin gittiğini görünce değer diyorsun.

Sabah öğle ve akşam 1 çay bardağı pirinci yağsız tuzsuz suda haşlıyorsun. Üstüne bol baharat ve limon sıkarak yiyorsun. Limon sıkmak önemli tat veriyor çünkü.

Yanında da bol bol su ve bitki çayı, yeşil çay vs içebilirsin. Başka bir şey yok.

Saf pirinci bol suyla tükettiğinde vücudundaki suyu dışarıya atıyor. Zaten 2. günün sonunda dediğim gibi sende kendini aynada fark edersin.

Bugünkü menüm:

Sabah:

1 porsiyon kaşarlı omlet
2 zeytin
1 domates
1 KK peynir
1 bardak tarçınlı süt

Öğle:
1 kase baharatlı yoğurt

Akşam:
2 salatalık

Buralarda havalar çok sıcak yoğurt çok feci şişkinlik yaptı. O yüzden akşamı hafif geçiştirdim. Bol bol su içtim. 1 bardak da form çay içeceğim ve bugünü bitiriyorum böylelikle.

Herkese merhaba benide araniza alirmisiniz?? Ilaclara birlikte arti moral bozukluguyla deli gibi kilo alip sonra farkettikten sonra arastirmalara girdim ve burayi buldum diyet konusunda moral ve destege cok ihtiyacim var acikcasi :) git giden artan kilolarima dur demenin zamani geldi ustelik 1 ayda vermem gerekiyor yarin 5 te 5 diyetine basliyorum sans dileyin :)

Tabi ki katılabilirsin canım. Bende 5'5 diyetini yaptım kilom düşük olmasına rağmen güzel de sonuç aldım 2 kilo olarak. ^^

Yarın 1. gününse sadece haşlanmış patates yiyeceksin unutma başka hiçbir şey yok. İstediğin kadar yiyebilirsin baharatta serbest. :)

Ben suan 66 kiloyum ideal kilom 55 bugun patateste zorlanmicam diye dusunuyorum bakalim :) 5gun sonra 5 kilo verebilirmiyim acaba

Ben suan 66 kiloyum ideal kilom 55 bugun patateste zorlanmicam diye dusunuyorum bakalim :) 5gun sonra 5 kilo verebilirmiyim acaba

66 kilodan düşüyorsan ve tam yaparsan en kötü 3 kilo canım. Patatesleri sadece haşlayarak yiyorsun baharat dışında hiçbir şey yok sakın unutma. :*

Merhavalar herkese sitede cok yeniyim iki gündür 5te5 diyetiyle ilgili seyleri okuyorum yalniz ben 165 boyunda 53 kiloyum 50 olmak istiyorum bu diyette az kiloluysan az gider diye bir mantik var sanirim ne yapsam sizce baslasam mi baslamasam mi?

Tam yaparsan 1-2 kilo civarı kaybedersin canım boyuna göre kilon zaten az biliyorsun. Hani gidebilecek pek fazla yağın kalmamış artık vücudunda. Ama sınırsız yeme olayından ötürü aç kalmadan yapabileceğin bir diyet olacaktır. Kaçamaksız tamamlarsan güzel sonuç alırsın sonra da başka diyet yapmana gerek kalmaz zaten. :)

Teşekkür ederim canim kilom sadece basenlerimde bu diyetle birlikte strec sararak basen egzersizleri de yapicam o 2 kilo da ordan gitsin mümkünse hep zayiftim ama hep bir iki kilo da alsam basen oluyor 95cmin altina inmiyor

Teşekkür ederim canim kilom sadece basenlerimde bu diyetle birlikte strec sararak basen egzersizleri de yapicam o 2 kilo da ordan gitsin mümkünse hep zayiftim ama hep bir iki kilo da alsam basen oluyor 95cmin altina inmiyor

Aynı benimde sıkıntım kendimi bildiğim bileli basen. Bizim ırsi oluyor muhtemelen annende anneannende, babaannende de basen vardır yani genlerin etkisi çok büyük basen konusunda.

Dediğin yöntemi deniyordum aktardan aldığım yağları karıştırıp streç sarıp spor yapıyordum güzel de sıkılaştırmıştı eskiden. Şuan bizim buralar çok sıcak bir şey sarıp da duramam sanırım zaten aktif spor da yapamıyorum şu aralar.

Ama kilon az boylarımız da hemen hemen aynı gibi. Yani vücut tipi olarak da yakınız. 52-51e insen fıstık gibi olursun çünkü bende o kilolarda çok güzel zayıf oluyordum. Basenlerinde ister istemez küçülüyor çünkü başka yağ dokusu kalmıyor neredeyse vücudunda. :)

Unutma sadece diyet ile basenlerini hiçbir zaman istediğin ölçüye getiremezsin çünkü kilo verdikçe diğer bölgelerden de gidecek ve basenlerin yine vücuduna göre büyük kalacaktır. :)

Cok haklısın canim zaten esimsen gizli yapmayi düşünüyorum çünkü çok kiziyor zayiflamami istemiyor ama basenlerimle de cok güzel dalga geçiyor o yüzden bende takinti haline geldiler maalesef suan en büyük motivasyonum strec yada sauna sort olayi

Zayıflama kemerleri de işe yarıyor. Titreşimli olanlar var ya, kaslarını çalıştırıyorlar basen için onlar da çok avantajlı. Tatile gitmeyecek olsaydım alacaktım bende basen çevresine sarıyorsun o kendi kendine çalıştırıyor oynatıyor sürekli bacağını. Önce kemerle titreştirip kasları hareketlendirdikten sonra yağ sürüp streçleyip spor yapabilirsin mesela. Etkisi felaket derecede olur. :)

Fiyatları da 30 TL'den başlıyor bir market alışverişimiz nerdeyse öyle yüzlerce lira değil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…