Kızlar selam.. Ben tam olarak diyet değil de kalori takibi yapıyorum. Kalori takibinde öyle çok fazla yasaklar yok. Şöyle ki bazal metabolizma hızını ve günlük kalori ihtiyacımı hesaplayarak gün içinde canım ne isterse (tabi aşırı şekerli unlu yiyecekler yemeden) yiyerek günde 1400 kaloriyi geçmeyecek şekilde besleniyorum. Benim yaptığım biraz farklı yani. Diyet programları kibrit kutusu kadar peynir VS bana göre değil. Ben onlardan çok çabuk sıkılıyorum ve yarıda bırakıyorum. Kilo kontrolü canımı yakmamalı.. Mesela dondurma istediysem onu yiyebilmeliyim. Ben bu kalori takibi ile bir kaç sene önce 13 kg vermiştim 4 ayda. Ama sonra kendimi yemeğe verdim takibi bıraktım aynen aldım kiloyu. Ben aslında bu yıl 29 martta başladım kalori takibine. İlk kilom 83.7 Di. Bu sistem ve tabiki sporla dün tartıda 80 kg çıktım. Spor çok önemli. Günde en az 7500 adım. Ben daha çok leslie yürüyüşü tercih ediyorum. Bir ara ip atlıyordum ama onu bel fıtığı nedeniyle bıraktım. Zararlıymış. Velhasıl benim paylaştığım menüleri görünce şaşırmayın. Dediğim gibi benim sistem az farklı.

Günde 3 lt su içiyorum ama onu belirteyim. Birde Yeşil çay olmazsa olmazım. Verdiğim bu 4 kg a yakın kilo kaybında lahmacun da yedim dondurmada

ama işin matematiği var. Onları yediğim zaman gün içinde başka şeyleri kısarak günü kurtardım. Ayrıca arada bir vucudu şaşırtmak da gerekiyormuş duraklama yaşamamak için. Fazla uzun yazdım sıktıysam affedin sevgiler