Diyetisyenlerimizden İpuçları

proton808

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
161
1
96
Konya
Arkadaşlar uzun süredir diyetteyim,:sinifsinif:

6 dan sonra yemedim, kilo verdim fakat aç yatıyordum ve eziyet çekiyordum,
Şu an diyetisyenle devam ediyorum;

Akşam yemeği 7.5 da,
ve yatmadan yarım saat önce süt,tarçın ve meyve yiyorumcokacimcoook
Aynı hızla belki daha da hızlı kilo veriyorum, ertesi sabah da yemeklere saldırmıyorum.
O açlığın üstüne bide tartıda kilo verememek daha da işkenceydi geride kaldı.sositososito
Bence akşamları aç geçirmek metobolizmayı yavaşlatıyor.
Aç olunca çocuğunuza ve eşinize karşı ya durgun yada sinirli oluyosunuz hem.

Açlıkla zayıflanmaz diyenlerin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum artık.
Siz ne düşünüyorsunuz,bence hiçbir zaman aç kalmayın.
Yemek araları 2,5 saat olmalı ve bu rejim işi de işkenceye dönüşmemelidir.
Aç hallerimden daha çok kilo veriyorum şu an ; sonunda bir düzene oturttum.:lepi::teytey:hihoyyyt
Şok diyetleri hiç söylemiyorum bile boşverin klava:klava:klava:.(yaptığım şok diyetler;elma diyeti,et rejimi, 5 günde 5 kilo,beyonce limon diyeti)Vadettikleri olsaydı ben şu an sıfır bedendim.
Ah kafam ah.klava:

Bana kulak verin ne gündüz ne gece aç kalmayın.lmaz:Tecrübeyle sabittir....buyrunnnnnnnnn

canım ben 6 da akşam yemeğimi daha doğrusu 1 kase çorbamı içiyorum ardında 8.30 gibi meyvemi yiyorum ve yeşil çayımı içiyorum ama çok geç yattığım için haliyle acıkıyorum..fakat sabah kalktığımda niyeyse açlık hissetmiyorum ve normal kahvaltımı ediyorum..yatmadan yarım saat önce süt içmek kilo aldırmaz mı ki?

evet ya bu süt işi doğruysa çoooooook sevinecem ben çok seviyorum çünki şöyle 9 gibi tarçınlı azıcık neskafeli süt

Süt işi doğru,diyetisyen verdi, listedeki gece öğünüm,
Tarçın ise metobolizmayı hızlandırıp iştah kesiyomuş,
proteinlerin 4 saatte ,karbonhidratların 1 saatte sindirilmesinden dolayı tok olmamızı sağlıyormuş.
Kilo aldırır mı size bilmem ama bende işe yarıyor,
Sütü yağsız alıyorum ben,yatmadan yarım saat önce hemde (11:00 gibi)

sağol cevabın için canım başka tavsiyelerin varmı çok memnun olurum bide neskafe için bişey dedimi diyetisyenin acaba kilo aldırır dediler şimdiden teşekkürler takipteyim

Merhaba diyetisyenimden bikaç bişey daha yazayım işe yarayan;

*2,5 saatten fazla aç kalmamak gerekiyor,

*kahvaltıda bir adet kırmızı biber yemenin metobolizmayı hızlnadıracağını söyledi,(közlemelik olanlardan)

*ceviz,kuru kayısı, fındık,siyah üzüm hergün menümde var,

*glisemik indeks değerlerinin çok önemli olduğunu, acıkmamak istiyorsan düşük olanları yememi söyledi bana,
örneğin tavuk yediğimde vücudum 4 saatte sindiriyormuş ve acıkmıyomuşum,ama pasta yediğimde 1 saatte sindiriyormuşum, kan şekerim yükseliyormuş,kan şekerimin fazlası yağa dönüşüyormuş ardından kan şekerim hızla düşüyormuş ve beni 1 saat sonra hemen acıktırıyormuş,
glisemik indeksi yüksek besinlerin aynı zamanda yaşlandırdığını söyledi,
Günlük tüketeceğim besinlerin sadece onda birini ,70 üstü glisemik indeksi olanlardan seçmemi söyledi,
mesela beyaz ekmek çok yüksekken ,çavdar ekmeği çok düşük gılisemik indekse sahip,
Glisemik indeks değerleri çok önemli ,listeleri internette var,anlamı kötü karbondioksit demek.
çok kolay sindiriliyor ve posasızlar,hemen yağa dönüşüyor ve çabucak acıktırıyor vede yaşlandırıyorlarmış.

*nescafe içmememi bunun bağırsaklarımdaki doluluğu yok ettiğini söyledi,bağırsakların boş olması açlık sinyali demekmiş,

*yemek aralarında su içme sindirimi hızlandırma dedi,suyu iki öğün arsında iç dedi ve günlük 10 bardak yeter dedi.

*günde 3 bardak yeşil çay içmemi söyledi ( ama 5 i biryerde falan değil,direk yeşil çay iç,poşet olabilir dedi)

*Öğünün geldiğinde tok ya da aç olman önemli değil,toksan bile yiyeceksin dedi,
çok şeyleri yanlış biliyoruz ,yemediğimizi kar sanıyoruz ya,öyle değilmiş dostlar,

umarım bu bilgilerin birilerine bir faydası olur.

Son düzenleme:
protona %100katılıyorum, benim diyetisyen de bunları söyledi, benim de gece sütüm var, light , tarçınlı..ayrıca onun yerine ketentohumlu yoğurt da yiyebilirmişim

Benim gibi püf noktaları olanlar varsa yazabilirler,
hepimiz önerilerinizi bekliyoruz,benim bir önerim daha var;

plates gibi sporlar sıkılaşma sağlıyormuş,ama zayıflatmıyormuş
gerçek yağ yakımını ve kas oluşumunu kardiyo ve ağırlık çalışmaları sağlıyormuş

canım harika bilgiler veriyosun teşekkür ederim..böyle bilgileri paylaşmaya devam edersen çok mutlu oluruz..

[QUOTEcanım harika bilgiler veriyosun teşekkür ederim..böyle bilgileri paylaşmaya devam edersen çok mutlu oluruz.. ][/QUOTE]

herkez dahil olsa daha da iyi olur,herkez yazsın bildiklerini,bilmediklerimizi öğrenelim,
ben diyetisyene gittikçe yeni bilgileri aktaracağım ama şimdilik bu kadar,

Bir de su konusu hakkında araştırmalar yaptım,
suyu daha çok sabah saatlerinde içmek gerekiyormuş,
akşam içilenin gündüz kadar faydası yokmuş,
yemek yerken içmemek gerekiyormuş,bu sindirimi bozuyormuş
öğünlerden 40 dakika önce içmek en ideal olanıymış,
yemeklerden sonraki 1 saat içinde su içmemek gerekiyormuş,
daha sonra içilmeliymiş

merhaba dün yine diyetisyenimdeydim,bazı bilgiler daha verdi,
Yeşil çay, böbrek nefronlarında zamanla meydana gelen deformasyonu önlüyormuş,
Yaş ilerledikçe böbrek süzme hücreleri zayıflıyormuş,yeşil çay bunu da düzenliyormuş,
günde 50 dk yürüyüş dedi,
diyetisyenin verdiği listeyle 13 günde 1,7 kg yağ yakmışım ben,
bide menümdeki yeşilliklere limon sıkarsam demir emiliminin gerçekleşeceğini söyledi,
uzun süredir diyetteyim ve demir eksikliğim var.yeşillikle limon bu işi çözermiş dostlar

bak bunu bilmiyodum ben öğünlerden hemen sonra 2 bardak su içiyorum..

yeşil çay gerçekten mucize günde 2 kupa içiyorum ama 3e çıkarmak istiyorum..ayrıca salatayı hiç yemiyorum aslında öğünlerimin yanına eklemem lazım biliyorum ama midem kabul etmiyo..nar ekşisini çok severim oda kalorili sanırım o yüzden yeşillik olarak sadece maydanoz yiyorum..oda kahvaltıda..teşekkürler bilgiler içinopuyorumnanaktan

Bana göre de akşam 6 dana sonra bişey yememek yanlış önümüz yaz günler uzadı akşamları 8 den sonra meyve saati olabilir şimdi yaz meyveleri de çıkıyor . Güzel bilgiler olacağına eminim burda takip etmek isterim

Merhaba Proton,
Tarçını ne şekilde yediğini anlatabilir misin acaba? Ayrıca çubuk tarçın mı yoksa öğütülmüş mü kullanıyorsun? Bir de yağsız süt içemiyorum ben, yağlı sütle denesem olur mu :)? Teşekkürler

benim diyetisyenimin bana verdiği genel şeyler
-sabahları elma sirkeli karışım kesinlikle içmicekmişim..onun yerine kolesterol için akşamdan cevizli su hazırlayıp kahvaltıdan önce onu içecekmişim
-gnde 3 litre su
-keten tohumu..ama aktardan alma dedi migrostan,eczanelerden falan al demişti
-verdiği et-tavuk-balık bunları öğle yemeği olarak yememi söylemişti akşam değil.
-yatmadan önce süt,meyve falanda vermişti ama yatmadan 2 saat önce
-listtem hep 2 saatlikti nasıl desem kahvaltı 2 saat sonra ara öün 2 saat sonra öğle yemeği
-uyku düzenine önem vermişti
-bitki çayları içmen siyah çaya göre daha yararlı olur demişti
-hazır hiç bir şey yoktu hepsi yasaktı aklınıza ne geliyosa
-günde en az 1 saat yürüyüş
-şeker falan her diyetteki genel yasaklar vardı bide

ben 1 ay gitmiştim ve benim tek hareketim o 1 saat yürüyüş olmasına rağmen 3 kilo kadar yağ vermiştim..1400kalorilik diyeti vermişti bana ama her hafta bi değişiklik yapıyodu..

werdiğiniz bilgiler için teşekkürler..geçengün de bi sağlıklı yaşam uzmanı tvde,ğün araları 2 saatten az 3 saatten fazla olmamalı demişti..2 gündür 2 saatte bi bişiler yiyorum..we farkettimki bütün gün tok geziyorum ama hep az yiyorum..we akşam da çok iştahlı olmuoyrum..benim en büyük zorluğum emziriyo olmam birden çılgın bi açlık geliyo emzirme sonrası..bide diyetisyeninize gittiğinzde rica etsem emzirme döneminde yeşilçayın bi sakıncası olup olmadığını sorarsanız çok sewinirim..bi skaıncası yoksa tabi:)

bende akşam tarçınlı süt içtim yatmadan 2 saat önce falan öyle iyi geldi ki çok acıkmıştım ama sonrada korktum kilo alıcam diye sanırım bi daha içmiycem..içersemde 9 da meyve yerine 1 bardak tarçınlı süt içicem acaip tok tutuyo..teşekkürler proton

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…