Diyetisyenlerimizden İpuçları

Glisemik indeks değerleri için Yağmurluk'a çok teşekkür ederim.
Bendeki listelerin aynısı mı bilmiyorum inceleyemedim,liste yanımda değil ama bana diyetisyen 70 üstü glisemik indeks değeri olan gıdaları çok çok az tüket dedi,
Günlük yediklerinin %10 u kadar olmalı diyor.
70 üstü gıdaların çok çabuk yaşlandırdığını söyledi,mesela beyaz pirinç.

Son düzenleme:

sayenizde bilmediğimiz çok şey öğreniyoruz gerçekten teşekkürler...

paylasın ıcın sagol herkes bogazına hakım olsun

Keşke boğazına hakim olmak yeterli olsa,
bir zamandan sonra tıkanıp kalıyor,kilo veremiyorsun,ben iki 1-2 aydır resmen kilo olarak sabitlendim,rejime uyuyorum ama tık yok,
platoya rastlama evresi imiş,
Nasıl motive kırıcı bir bilseniz
mafoldumben
Bu rejim işi de bilerek yapılmalı,ben bunu sağlamaya çalışıyorum,
Bilinçsiz yapmayalım bedenimize acı çektirmeyelim

Bu forumda okumuştum,
Hatunun birisi 15 kilo vermiş,demir eksikliğinden neredeyse kel kalıyormuş,
sonra tedavi ilaçlar falan değerleri ve saçları düzelmiş,ama 15 kiloyu geri almış.
Benimde saçlarım dökülüyor,demir değerlerim çok düştü,
Ama artık daha bilinçliyim,yanlışlarımdan dersler çıkardım,size deneyimlerimi aktarıyorum
Sizde yazın deneyimlerinizi

kızlar ya benim motivasyon yerlerdeeee :sinifsinif:

diyetisyene gitmeye başlamıştım zaten
9 gün sonunda 1 kg vermiştim sevindim tabi dedim ohh be bende diyetisyene başlayan herkes gibi ayda 4 kilo vereceğim.ama sonraki hafta sadece 300 gr verdim.
o tarihten bu yanada 1 gr veremedim üstelik rejime uyup haftada 4 kere 45 dak yürüyüş yapmama rağmen tam 2 haftadır gram oynamadı yaaa
bende bi hevesle 1 hafta boyunca hiç tartılmamıştım çok eminim çünkü en azından 800 gr verdim diye düşünürken.
bir anda çok sinirlendim moralim bozuldu.
haaaa ama bu arada eski bir pantolonum vardı düğmesi zor kapanan
bu sabah çok rahat oldu.ama kilo aynı:)
kilo vermeden sıkılaştım sanırım biraz ama bunu istemiyorum yaaaaa
kilo vermemde lazım aynı zamanda
çok moralim bozuk çokkkkkkkkkkkkkk

slmlar
bende diyetisyene gitmeye karar verdim ne yaparsam yapayım kendi başıma ve spor ile kilo veremiyorum malesef diyetisyene gidip araştırmak neden kilo veremediğimi öğrenmem lazım
izmirde olup diyetisyene gidenler bana doktor tavsiye edebilirler mi?

Sakın ha moralini bozma ,''Zahmetsiz Rahmet olmaz''
Şu anda bırakırsan 3 ay sonra pişman olur,keşke bırakmasaydım dersin,
Zaman akıp gidiyor hemencecik,
100 gr -200 gr da versen kar kardır, istikrar önemli,
Birazcık yavaş veriyorsun sende ne yapalım yani,
Ayrıca bence sen yağ yakmışsın ama su toplamışsın,
Bende 2,5 aydır sabitlendim ama diyetisyenim Kilom aynı olsa bile yağ yaktığımın ispatını son teknoloji bir tartıda gösteriyor,
Örneğin 1,5 kilo yağ değerim azalıyor,1,5 kilo su değerim artıyor veya kas yapmış oluyorum,
kilom değişmiyor ama aynı elbise bol geliyor

proton seni tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum ayrıca tüm yardımların ve iyiniyetin için.:) ben de diyetisyene gidemeyenlerdenim en azından şu anda.o yüzden bu tavsiye çok ihtitacım var.keşke listeni yazabilsen detaylı olarak

izmirde hangi diyetisyene gidiyorsun ve memnun musun canım?Ben de dyt araştırıyorum çünkü.CADIARZU

Beni doğru anladığınız ve değerlendirdiğiniz için size çok teşekkür ederim

Listemi yazarım ama o liste bütün tahlil,horman ,kan vs.,
günlük yaşam tarzım,işimdeki hareketliliğim,yaşım,boyum,kas ve yağ oranım,beslenme özelliklerim,metabolizma hızım vs. incelendikten sonra kişiye özel olarak yazıldı,
mesela ilk bir hafta liste vermedi ve yediğim herşeyi not etmemi söyledi,onları inceledi ve 1 haftada aldığım kiloya göre metabolizma hızıma baktı,

Bu listenin kişisel olması dolayısıyla kimseye faydası olacağını sanmıyorum ama istiyorsanız tabi ki veririm,
ancak burda önemli olan püf noktalarıdır ve belli besin gruplarının gün içerisinde yeterli miktarda tüketilmesidir yani mesela bir öğünde bir porsiyon süt veya et grubu,bir porsiyon yeşillik ve sebze,bir porsiyonda yararlı karbonhidratlar içermesidir diyetin.Ara öğünlerde ise,fındık,ceviz,kuru kayısı,kuru üzüm ve meyve içermeli ideal bir diyet.
Ana menülerde haftada 2-3 defa baklagil yenmesi gerektiğini söyledi.
Birde günde 6 öğünlük beslenme sonucu bu diyet benim metabolizma hızımı artırdı çok şükür:sm_cool:

kk ya ilk üye olduğumda izmirdeydim şimdi evlendim taşındım malesef ama değiştiremedim şehir kısmını canım yaa
izmirde giden arkadaşımda yokki hiç diyetisyene :) malum izmir kızları işte :) pek ihtiyaçları olmuyor.
desteğin için çok teşekkür ederim arkadaşım
dediğin gibi bırakırsam pişman olacağıma eminim
evet çok az kilo verebiliyorum ne kadar çabalasamda ama en azından veriyorum dimi :lepi:
şu listelerin biraz detayına girsek yada en son kim gittiyse diyetisyene yeni haberler varmı
yeni öneriler?
ben cumartesi gideceğim
eğer kilo verdiysem yağdanmı kastanmı sudanmı göreceğz bakalım
ama veremezsem değiştireceğim diyetisyeni var bu işte bi yanlışklık çünkü
şu an gittiğim çok genç bir bayan acaba daha tecrübeli bir dr daha buldum bakalım

paylaşım için çook teşekkür ederim
bende 6 sayfayı dikkatle okudum
yaptığım çok yanlış olmadığını gördüm
yaptığım ve zayıflamama yardımcı olan şeylerin farkına vardım
teşekkürler bu güzel bilgilere devam

ben bide pul biberli yoğurt yiyorum ara ögün olarak o ne kadar doğru bilgisi olan varmı merak ettim

avukat hanım,heyart ve haticehepinize çok teşekkür ederim,ben yeni öğrendiklerimi yazmaya devam ederim ama bildiklerim bu kadar şimdiilk,herkez püf noktasını yazarsa daha çok bilgi edinmiş oluruz.Pul biber mide problemin yoksa çok çok etkili bir seçim.

merhabalar

böyle güzel bir konu varmışta benim habeirm yokmuş demek çok ii bir konu açmış proton tebrikler
bend3 26 yaşındayım 21 aylık ikiz ogluşlarım var hayatımın her dönemi kilolu idim özellikle dogum yaptıktan sonra aldım bi çogunu ve bir gün tartıda 90 ı görünce yeter artık deidm ve ertesi gün hemen başladım bende pko var (düzensiz adet olmak ve kilo vermekte güçlük gibi belirtileri var)

4 ay kendim yaptım diyet sonra baktım gramla gidiyor diyetsiyene başladım
1300 kalorilik diyetim var ben ilk 1 ay uyguladım sonra azalttım yeidkleirmi diyetisyene gitmeden
sonra geçen hafta gittim tekrar diyetisyene ve çok kızdı azlattıgım için

benimde senin gibi tarçınlı sütüm ve meyvem var akşamalrı
ben sütü içmiyordum dr içmelisin dedi kestiginde metabolizma dahada yavaşladr dedi

akşam yemegim ise
1 tabak sebze
1 kase çorba
1 dilim ekmek vardı

ben sadece 1 çeşit yiyordum çorba ve ya sebze ekmeksiz onun içinde kızdı
ne kadar az yersne okadar yavaşlar metabolizma dedi yemelisin dedi

ama çevremdeki bir çok insan akşam 7 den sonra bişiy yemiyor bu benmde kafamı kurcalıyordu ama yazılarını okuyunca yanlış yapmadıgımı fark ettim bende gram gram veriyorum ama sabrediyorum hedefim 65 olmak

herekse kolay gelsin

bir püf noktada ben söleyim

kabızlık çekiyordanız eger akşa sütünüzle birlikte kuru meyve yiyin

1 kilo sebze yemeğini 2 yemek kaşığı sıvı yağ kullanılıoyormuş. kola ve nescafe çay tarzı içecekler vücuttaki suyu atıyormuş .

dün gece ahmet marankiyi izledim televizyonda ve 3 günlük dolunay döneminde her öğün sadece yarımşar kilo kiraz yesin hanımlar ve değişimi görsünler dedi. Ben tek yönlü beslenmeye karşı olduğum için olur mu öyle şey dedim hemen sonra şey dedi doktorlar diyetisyenler hemen karşı çıkarlar olurmu öyle şey sadece kiraz yenirmi diye karşı çıkanlar olur ama 3 gün kiraz yemekle kimse ölmez dedi bende paylaşmak istedimm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…