Diyetisyenlerimizden İpuçları

rica ederim kelebekimohaoldumsmile,

tarçın gece öğünümün içinde var,şöyle ki;

1 su bardağı yağsız sütün içine,1-2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın atılacak,yanında da bir porsiyon meyve var,bu gece öğünü yatmadan yarım saat önce alınıyor.

crimsonlady arkadaşım bende herzaman yağsız bulamıyorum,bulduğum sütü içiyorum,
diyet kuralları biraz esnek olmalı dimi ?bayanssulusmile

zuzuu bu emzirme olayında çok acıkılıyo haklısın,
ama zaten 3 kupa hepi topu,bişey olacağını sanmıyorum,
çünkü ben emzirirken demlik demlik siyah çay içiyordum,hiç bir zararını görmedim(belki de zararı vardır ben farketmemişimdir, yanlış bilgi vermeyeyim)
yeşil çay siyahtan daha sağlıklı ve zararsız
yine de senin için bi daha gidişimde soracağım yeşil çayı,

arkadaşlarım katılımlarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim,
bilgilerimi paylaşmayı ve yeni bilgiler edinmeyi çok seviyorum,
yalnız biberiye arkadaşımın söylediği şeyi merak ettim;
neden sabah elma sirkeli su içilmiyor,ne zararı varmış acaba sormadın mı?
büyük bir ihtimalle mide içindir,
yalnız ben sabahları ılık suyla içiyorum çok güzel tuvalete çıkarıyor

Glisemik indeksi üstüne basa basa söylüyorum tekrardan,
acıkmamanın,yaşlanmamanın,yediğin en ufak şeyin posasız bir şekilde olduğu gibi yağ deposuna dönüşmemesinin tek çaresi düşük glisemik indeks,
ama dikkatinizi çekerim ,kalori hesabı değil,glisemik indeks hesabı,

örneğin karpuz ve patates gibi masum sandığımız şeyler 70 den yukarı gi'ye,
bitter çikolata ise sandığımızın tersine sadece 22 gi değerine sahip,
kalori hesabı da önemli ama aslolan gi hesabıdır

saol cnm teşekkürler opuyorumnanaktan

ben de mideden dolayıdır diye düşünüyorum..

bu pek bilmediğimiz bişey aslında..araştırmak lazım yediğimiz özellikle çok tükettiğimiz şeylerinkini mutlaka..

harika bilgiler paylaşmışsınız kızlar... ben de diyetisyene gidiyorum, daha doğrusu yeni başladım...
bana da elma sirkesi vs içme dedi, yağ yakımı için en mucizevi şeyin su olduğunu söyledi. söylediğini de rakamlarla vs destekledi.
Ayrıca yağlardan büyük ölçüde kurtulana kadar ağırlık çalışmaları, kardiyo egzersizleri yapma dedi. çünkü kas dokularının araları bile yağlarla doluymuş. şu an yaptığın çalışmalar kaslara ulaşamaz dedi... yani o bunu uzun uzun anlattı ama umarım ben doğru anlatabilmişimdir...
Ayrıca gece öğününde süt içmemi bana da doktorum önerdi...

bende ağırlıklı fitness'a başlamam gerektiğini söyledim,diyetisyenim önce normal kilomuza gelelim sonra kaslanma yaparız ,şu anda yağları eritmeye bakacağız dedi ve sadece 50 dk yürüyüş önerdi

Neden yazmıyorsunuz ,hiç mi diyetisyene giden yok,
ya da bildiği,işe yarayan,denenmiş ayrıntıları püf noktaları olan.kaydirigubbakcemile
Tabiki kilolular diyetisyene gitmeli,diyetisyende kişiye göre onun yapısına göre bilgiler,listeler vermeli.
Ama bu topicin, diyetisyene gidecek imkanı bulamayanlara çok faydalı olacağını düşünüyorum .
Ayrıca biribirimize de bilgi aktarımı yapmış olur,bilinçli bir şekilde zayıflamış oluruz:hulya:
Ben zayıflarken çok hatalar yaptım ama şimdi daha bilinçliyim,daha sağlıklı kilo veriyorum

herkese selam

bende diyetisyene başlayalı 3 hafta oldu
genelde aynı şeyler hep kızlar mesela bende benim diyetisyenimin tavsiyelerinden bahsedeyim

genel olarak kesinlikle öğün atlama,kahvaltısız evden çıkma gibi durumlar yok.. yasak.
sabah kahvaltıdan 2 saat sonra ara öğün ya meyve yada 3-5 ceviz yada galeta kepekli.
öğlen 8 kaşık sebze yemeği yanında 2 kaşık lıght yoğurt ve mutlaka 1 dilim kepek ekmek
ben 1-2 gün öğlen yemeklerinde ekmek yemedim kızdı bana yemen lazım dedi.
ara öğünde yine meyve yada yağsız süt yada kuru erik kuru kayısı yada kepekli 2-3 adet bisküvi...
akşam yemeğindede yine sebze yemeği olabilir yada 3-4 adet ızgara köfte yada ızgara balık (haftada 1 mutlaka olmalı kalorisi çok düşükve çok besleyici)

akşamda yağsız tarçınlı süt yada meyve ...

bunların dışında ,ilk hafta günde sadece 15 dak yürüyüş verdi.
sonraki haftalar bunu haftada 3 kez 45 dak olarak devam et dedi
bende bazen 1 saate tamamlıyodum bunu söylediğimde sakın dedi 45 i geçme :)

salatalar yağsız ama ben 1 tatlı kaşığı koyuyorum
yağı tamamen kesmek vücudun yağ yakmasını engellermiş bu çok önemli
vücut yağ gelmiyo diye yağı depolarmış o yüzden azar azar almak en mantıklısı

ben zaten diyetteyim demiyorum artık az ve sık yiyorum diyorum
3haftada alıştım bile :)

tatlandırıcı kullanmak ileride kemik erimesine yol açıyomuş mümkünse kullanma şekersiz iç dedi ama günde 2 tanesininde bir zararı olmazmış

önemli olan kile verirken yağdan yakmak bunuda olması için süt ve yoğurdu asla atlamamak gerekiyormuş.

şimdilik aklıma gelenler

bence paylaşmaya devam edelim kızlar

herekese sağlıklı kilo vermelerrrrrrrrrrrrrrrrrr:)

kızlar harikasınız çok teşekkürler sizi takip ediyorum bende kilo veremiyorum endokrin. randevu aldım onu bekliyorum nedeni için ama bu arada yinede vermeye çalışıyorum şimdi ömer coşkunun dolunay diyetini yapıyorum onunda olmazsa olmazı funda suyu yemekten önce ve bol bol bitki çayı kırmızı et yok sebze ve meyve 21 gün sonra tartılıcaz 10 kilo dedi ama ben 5 e de razıyım lütfen öğrendiklerinizi burdan paylaşmaya devam edinnnnnnn

beril78 işte budur.:lepi:
süpersin...
özellillede diyette olmadığını kendine kabul ettirdiğin için,olumlu bir psikolojide olduğun için ve beynine kıtlık sinyalini göndermediğin için

ewet sanırım en büyük sıkıntı diyetteyim demede.düşündükçe ters tepiyo bence..yani çok erken konuşmak için ama 3 gündür bende "sağlıklı besleniyorum"..öğünler 2 saatten az 3 saatten fazla olmıycak kuralına dikkat ediyorum..bi baktım tüm gün tokum ama akşam saydığım zaman yediklerimi aslında ne az yemişim öncekine göre..bide bizim eşimle en kötü huyumuz herakşam çayyanına tatlı bişiler..kek filan yada çiko..onu bitirdik..haftasonları ödül wericez kendimize..onun dışında hafta içi bişiy yapmıycam o da almıycak..bakalım işe yarıcakmı 2mizde kilo wercez:)

benimmmm bi uğrayim dedim yine :)

kızlar ya şu bitki çayları ile ilgili nette araştırma yaparken bişe okudum
bu çaylar insanın vücudunda olan ama birşey tetiklemediği takdirde ortaya çıkmayan kanser hücrelerini harekete geçiriyomuş.bunu okuyunca elim artık bitki çaylarına gitmiyo valla.tabiki bununda çoğu bu şekilde zarar olabiliyo belki.sadece arasıra form çayı içiyorum haftada 2 yi geçmez.bence bunları çok tüketmeden bir doktora yada bilen birine danışmak.benim diyetisyenim bana sadece yeşil çay dedi mesela diğerlerinin konusu bile geçmedi.
birde şunu yapabilirsiniz çok işe yarıyor.yediklerinizi gün gün yazmak.
ben şirin bi defter aldım.akşama kadar ne yediysem yazıyorum
bide en üste kaç lt su içtiğimi en altada ne kadar yürüyüş yaptığımı.haftanın sonuna da kilomu ekliyorum kocamannnnn yazarak:).
inanın haftasonu dönüp baktığımızda kaçamaklarıda görüyoruz neden kilo veremediğimizide:) yada ne yaptığımız zaman kiloların gittiğini...
ben buna ara vermiştim ama yeniden başladım.diyetisyen de istiyor zaten.
kilo verememişsen programını değiştiriyor.
şimdilik bunlar kızlar
kaydirigubbakcemile3

Ne kadar güzel bilgiler paylaşmışsınız..
Bunlar da bende size olsun..

Glisemik ındeksi Tablosu

Şekerler
glikoz 100
fruktoz (meyve şekeri) 23
laktoz (süt şekeri) 46
maltoz 105
sukroz (toz şeker) 65
bal 58
Meyveler
elma 38
muz 62
kayısı-taze 57-kuru 31
kiraz 22
greyfurt 25
üzüm 25
kuru üzüm 64
kivi 52
mango 55
portakal 44
şeftali 42
erik 39
karpuz 72
kavun 65
armut 38
ananas 2 dilim 66
Ekmek-Bisküviler-Kekler
beyaz ekmek 70
elenmemiş undan yapılmış ekmek 69
çavdar ekmeği 41
pide 57
pizza 2 dilim (domates-peynirli) 60
bagel 72
kuruvasan 67
fransız baget 95
hamburger ekmeği 65
waffle 76
bisküvi-yulaflı 55-buğday unuyla 62
murfi 44
doughnut 76
sade kek 46
börek 50
müsli-kavrulmuş 43 kavrulmamış 56
conflakes (mısır gevreği)80
Tahıllar-Makarnalar
pirinç-beyaz 87-kepekli 76-basmati 58
şehriye 46
bulgur 48
kuskus 65
irmik 55
makarna çeşitleri
spagetti-beyaz 41-elenmemiş unla 37
linguine 55
gnocchi 68
fettucini 32
vermicelli 35
Baklagiller
kuru fasulye 48
barbunya 27
merçimek 28
nohut 33
soya fasulyesi 18
börülce 42
Sebzeler
havuç 49
bezelye 48
patates-haşlanmış 62-kızartma 75-fırında 85
balkabağı 75
mısır 55
Süt ve süt ürünleri
süt-tam yağlı 27-yağsız 32-çikolatalı 34
dondurma 61
yoğurt (az yağlı)33
ıçecek-Cipsler-Çikolata vs.
portakal suyu 46
elma suyu 40
fanta 68
patates cipsi 54
mısır cipsi 72
pop corn (patlamış mısır) 55
fıstık (75 gr )14
çikolata 49
mars bar (çikolata)68
Çorbalar
merçimek 44
domates 38
bezelye 66

-ALINTIDIR-

Son düzenleme:
:1hug: Kendinizi aç bıraktığınız zaman vucut otomatik kendini korumaya alıyor ve depodan harcıyor. Diyetisyenler bile ara öğünler çok önemli diyor yazda geldi bereket bolluk sebzeler meyveler bitki çayınıda unutmayın ben durmadan ara öğünler yiyorum meyve kraker vs. Ve çevrem bile zayıflamışsın diyor hiç aç kalmıyorm ara öğünlerimden dolayı akşama yüklenmiyorum akşam yemeği çooook önemli aç kalmayın hadi kolay gele arkadaşlarım vereliniortak

ıNTERNETTEKı HERŞEYE ıNANMAYIN ALLAHIN YARATTIĞI ŞEYLER ŞıFADIR HER YERDEN VE BıLMEDıĞıN MARKALARDAN KAÇIN EN GÜZELı BıZZAT TAZE TAZE AKTARCILARDAN AL DEMLE ıÇıN RAHAT OLSUN NıCE ıNSAN ŞıFA BULUYOR KıMı BEBEK SAHıBı OLUYOR KıMı HASTALIĞINDAN KURTULUYOR. :1hug:

Merhaba arkadaşlar.ışlerim iki gündür çok yoğun, bu günde devam edecek,nete giremiyorum iki gündür,
Şu bitki çaylarının kanser yapma olasılığı ürkütücü tabi ama hiç duymamıştım daha önce.
Doktorlar ve diyetisyenler sürekli bitki çaylarını tavsiye ediyorlar.

Benim oğlumu götürdüğüm profesör çocuk doktoru bile sürekli bitki çayı,ıhlamur,kuşburnu vs. içir çocuğa diyor.Bağışıklık sistemi için vitamin ve mineraller içeriyor,koruyor diyor her gittiğimde

Ama bence bitki çaylarının çeşidi de önemli,bazıları zararlı olabilir,sinameki gibi.
Bitkisel diye zararsız diyemeyiz,afyon ve eroinde bitkisel ve katkısız.
Ama çay bitkisi yeşil siyah farketmez,zekayı bile açıyor,kalbi koruyor.
Yeşil çay üç kupa fazlası değil,böbrekleri koruyormuş,yağ yakıyormuş.
Buna rağmen çok içilince bende olduğu gibi kansızlık ve demir eksikliği sonu.

Ben bitki çaylarının kanser yaptığını düşünmüyorum,ölçü çok önemli.Ama arkadaşımıza da kesinlikle hayır bu bilgi yanlış diyemem.Bu çok teknik bir konu .Kaldı ki bu konunun uzmanları bile kendi aralarında muallaktalar.Ispanağın içinde çok demir var diye yıllarca inanmadık mı?
Yumurta kollesterol yapıyor diye bize yıllarca yanlış bilgi verilmedi mi?

Herşeyin fazlası zararlı,geçen yıl uzaktan tanıdığım genç bir akrabamızı kaybettik,ölüm sebebi olarak bir doktorun beşi bir yerde çayının içindeki kekikin fazla alındığını ve böbrek ve diyer organlarının iflas ettiğini söylediler.Çok içmiş o çaydan.

Birde kekik suyunu gelip gidip bilinçsizce tüketen bir dostumuzun gırtlak sinir uçları ölmüş,çok büyük acılar çekti.Adam uzun süre yutamıyordu doktorlar anlayamamış,psikolojik diyip durmuşlar,antidepresan vermişler önce.
Sonra Hakkariden bir pratisyen arkadaş hocama sorayım demiş ,alternatif tıpla ilgileniyormuş hocası.Sürekli kullandığı bişey var mı demiş.Birtek o teşhis koymuş ,olay çok sonra anlaşılmış

Söylediğim gibi ölçü çok önemli,aşırıya kaçmak zaten her konuda olduğu gibi bu konuda da zarar.

çok yararlı bilgiler paylaşmışsınız,teşekkür ederim kızlar..ben de glisemik endeksi düşük yiyeceklere bakmak için internete göz atarken,çok güzel bir siteye rastladım..mesela Besinleri ne kadar ufak boyuta getirirseniz glisemik değeri de bir o kadar yükselecektir deniyor..ben de besinleri çabuk bitirmeyeyim diye ufak parçalara ayırıyordum..bu yanlıştan dönmüş oldum..mesela patates haşlamasının glisemik endeksi patates püresinden daha düşüktür deniyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…