Dizi teklifi ? :)

- Pudra Pembe -

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
2.977
17.162
408
30
Kizlar, bazilariniz biliyorsunuzdur dünya tatlisi bir kizim var 4 yasina yaklasti. Bundan bir hafta önce internet üzerinden bir kac ajansa basvurdum. (Refaranslari iyi olan) bir haftadir ajansalrdan yagmur gibi telefon geliyor.
Ilk arayan sut reklami icin uygun evladiniz dedi. Daha sonra ist. Yerimiz siz bize para yoluyorsunuz kayit yapiyoruz dedi.(fotograf istemeden) bizim esimle aklimiza yatmadi.

Bugun baska bir ajansdan,aradim Vip ajans diye.. kiziniz yeni gelin dizisi icin uygun gorulmustur dedi. 6 kisi sunulucak bu projeye 4 kisi secilecek dedi.. 300 tl fotograf parasi,veb kayit parasi,menejer parasi adi altinda para istedi ve yilda 4 kez ayri ayri bu ucret dahilinde fotograf cekilecegi söylendi..

Benim aklima yatti acikcasi, ve kadinin dedigine göre kiziniz 2 ay icerisinde mutlaka bir projedr rol alacaktir dedi..
Biz ankaradayiz burda analasmali sutüdyalari varmis. Diziye kabul edilirsek istanbulda butun hersey karsilanip,adanaya yollanacakmisiz.
Kizlar heyecanlandim ama biliyorsunuz ne olacagi belli olmaz. Boyle bir durum yasayan varmi?

Bunlari hep soyluyorlar
Kayit parasini alana kadar tabii
Cocugun uzerinden bu tarz para kazanmayin bence. Set kosullari o yastaki cocuklar icin gercekten olumsuz. Saatlerce yuzlerce wattlik isik altinda ac susuz. Heyecaninizi anliyorum ama o 300lirayi alana kadar deli gibi arar ajanslar zaten.

ben de hep merak ederdim o saçma sapan dizilerde çocuklarıını kim oynatıyor, nasıl izin veriyolar diye. gerçekten çok ilginç ya. 4 yaşında kızın çalıştırılması, üzerinden para kazanılması, elden ele dolaştırılması. hani bi reklam olur onu anlarım da dizi yahu bu.

madem iş garantisi veriyolar neden para istiyolar? işi ayarlasınlar ilk kazancınızdan pay verin. ona yanaşmazlar tabi. yazılı bi taahhüt var mı mesela iki ay içinde bi dizide rol almazsa paranız iade diye. yok. şifahen söylenen bi söze de ben inanmazdım.

tabi burada asıl problem sizin çocuğunuzu bu işe sürükleme isteğiniz...

ajanslar hiçbir şekilde ödeme istemez sakın bu paraları ödemeyin. ciddi ajanslar sizinle sözleşme yaparlar kızınızı oynattıkları projelerden komisyon alırlar. para isteyenler kesinlikle dolandırıcı veya gayriciddi yerlerdir. az buçuk sektörü bilen biri olarak söylüyorum.
kanmayınız..

Benim amacim para kazanmak degil gercekten. Sadece kizim hevesleniyor , iyi bir yerde olmasini neden istemez anne.ne kadar severek izledigimiz cocuklar var.

canım ya inanma bunlara 300 tl aldıktan sonra kaybolurlar ama 4 yaşında çoçukla dizi setlerinde olmak istemeniz tuhaf olmuş

Yanlış anlamayın ama ben çocukların, ebeveynlerinin bu tarz zevklerine alet edilmesini hiç doğru bulmuyorum. Bakalım çocuk bunu kabul edecek mi? İlerde sorun olacak mı?
Bence doğru değil.
Ama tabiki siz ben değilsiniz. Tek isteğim çocuklar üzerinden bir şeyler kazanılmasın.

Benim amacim para kazanmak degil gercekten. Sadece kizim hevesleniyor , iyi bir yerde olmasini neden istemez anne.ne kadar severek izledigimiz cocuklar var.
4 yasindaki kiziniz mi hevesleniyor ya benim kiz saf ya da ben 1 yasima daha girdim. Heveslenmesi icin ne yapiyorsunuz merak ettim. Ya da cocuk soyle mi diyor ' anne ben de oynayayim ?"

Para tuzağı hepsi benim kuzenim tüm ajanslara para yatirdi para alana kadar sürekli aradılar sonra bi ajanstan saçma sapan bi teklif geldi kabul etti 8 saat orda bekletip 100 tl verip göndermişler
2 saniyelik bi görüntü için kırilmayin ama
Bence heveslenmeyin derim

Ama bu durum cocuk istismari. Cocugunuzu tv dizilerine ve reklamlarina yonlendirmek ileride pek cok soruna yol acabilir. Boyle niyetleriniz var ise bari devlet tiyatrolariyla gorusun. Hic degilse faydali yerlerde bulunsun cocuk

Evet pedogog özel olarak geliyormus.

Dizilerde oynatılan çocuklarda sonradan sosyal hayatta problemler çıkıyor.
Çocuk erken yaşta büyüyor ve okula başlayınca yaşıtlarıyla iletişim sorunu yaşıyor.
Bir arkadaşım oğlum için ajansa yazdır diyor ama ben sıcak bakmıyorum. Reklam belki olabilir güzel bir anı olur. Katalog çekimi de bir nebze tamam.
Ama uzun saatler süren üstelik başka şehirde çekilen bir dizi için hiç mantıklı değil.
Yetişkin oyuncular bile zorlanıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…