• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dizi teklifi ? :)

22 yaşında mutsuz bir annenin kendi yapamadıklarını çocuğunda deneme isteğini okudunuz.
22 mi 96 li yani kendisi daha cocukmus. bu istegi normal bence . yazik . ins kendine guzel bi yol cizer .

Aleyna tilki ye özenenler de var.kazandığı paraları duyunca annelerin babaların ağzının suyu akıyor.anne baba evlatda bakarken artık avladın anne babaya bakması bekleniyor pesss çocuk yaşta

Ortaokul-lise çağlarında çok hevesliydim oyunculuğa. Anam aylar süren ısrar ve yalvarmalarıma dayanamayıp beni birkaç ajansa götürmüştü.
Bir kere doğru düzgün hiç bir ajans para istemez.
İkincisi, yine doğru düzgün hiç bir ajans sana mutlaka çocuğun 2 ay içinde bir projede yer alacak diye garanti veremez. Ne belli ki çocuğun o role uygun olduğu, yeteneğinin olup olmadığı falan...Oraya bin tane çocuk geliyor, hepsi mi mutlaka bir projede yer alıyor? Mantığınız alıyor mu böyle bir garantiyi?

Sizi kandırıp paranızı söğüşlemeye çalışıyorlar. O kadar meraklısıysanız düzgün ajansları araştırın.

Benim amacim para kazanmak degil gercekten. Sadece kizim hevesleniyor , iyi bir yerde olmasini neden istemez anne.ne kadar severek izledigimiz cocuklar var.

Tüm yorumları okumadim ama koyu renkli yere kafam takildi, çocuğunuz nasil hevesleniyor yani çocuk dizide reklamda oynamak için nasil heveslenebilir.

Ben şahsen çocukları bu şekilde calistirilmasina karşıyım, pedagog oluyor evet ama yanında bağrış çağrışli sahneler..
Evet iyi yerlerde olsun isterim çocuğumun okusun insalık için güzel buluşlar yapsin iyi yerde olsun

Aleyna tilki ye özenenler de var.kazandığı paraları duyunca annelerin babaların ağzının suyu akıyor.anne baba evlatda bakarken artık avladın anne babaya bakması bekleniyor pesss çocuk yaşta
Aleyna tilkinin konserinde bi kadının muhabire aleyna tilkiyi gösterip kızıma örnek dediğini ağzım acik izlemiştim. Eskiden meslek kariyer sahibi insanlar örnek gösterilirdi. Şimdi şarkıcı türkücü oyuncular.

Aleyna tilkinin konserinde bi kadının muhabire aleyna tilkiyi gösterip kızıma örnek dediğini ağzım acik izlemiştim. Eskiden meslek kariyer sahibi insanlar örnek gösterilirdi. Şimdi şarkıcı türkücü oyuncular.
meslek sahibi insanlar işsizlikten kırılıyor
yetişkin halde günde 10 saat çalıştırılıp canımız çıkarılıyor
kızın ileride en azından kenarda köşede parası olur

Yeni mezun olduğumda çocuklarla ilgili bir yerde çalışıyordum. Bir gün 'tanitim cekimi' var dediler, bir sürü renkli gözlü çocuk dolusturdular. O zaman gözlem yapma şansım oldu; çocuklar saatlerce bekliyorlar, sıkılıp koşturmak istiyorlar- set görevlisi azalıyor,eğlenceden ziyade günlük hosteslik işi gibi geldi bana, devamlı 'yemek ne zaman? Yemekte ne var?' falan diye mizirdandilar falan. Hiç de mutlu görünmüyorlardı. Bence oyuncu olmak değil de bir deneme çekimi için başka şehre gitmek, herkesin bunu bilmesi-size şans dilemesi...AMA seçmelerde elenmek bir çocugun başına gelecek kötü bir şey olsa gerek. O seçilememe hissi,o başarısızlık duygusu falan... Küçük yaşta hissedilmemesi gereken kötü duygular :KK43:
Bu arada ben de küçükken oyuncu olmak isterdim, her çocuk ister. Bunu yadirgamaya gerek yok. Eleştirenler hiç mi hatırlamıyorlar çocukken eline şişe alıp mikrofon gibi sarkıcı taklidi yaptıkları günleri?
bizim bir nesil ayşecik diye bir dizide ki kıza özendi hatırlıyorum

yapmayın allahaşkına.bunlara inanmıyorsunuz değil mi?

o dizilerde oynayan,8-10 yaş altı çocukların çoğu,bu sektörden tanıdıkları olan,ailelerin çocukları.bu işlerde de torpil dönüyor anlayacağınız.(oğlum tv de çalışıyor)büyük çocukların ise,belli bir eğitim almış olmasını tercih ediyorlar.

çocuğunuz da istek ve yetenek varsa,okul çağında,tiyatroya yönlendirebilirsiniz.büyüyünce,yolunu çizer.diğer türlü
dolandırılacaksınız.
buna katılıyorum
çoğu o ajansta bir zamanlar çalışmış olan eski mankenler yapımcı tanıdıkları olanlar her şeyde torpil olduğu gibi orada da oluyor

Benim arkadaşımin oğlu (18 aylik)
Tschibo, h&m vs. icin foto modellik yapdi.
Ajanslar asla para istemedi (yurtdışında).

Bulduğunuz ajanslar bana güvenilir gelmedi

Yaaa oda doğru :))
o kadar çok genç kızın aleyna tilkiye serenay sarıkayaya özendiğini görürseniz şaşırırsınız önceden kızardım ama artık kızamıyorum
Türkiye'de okumak = para kazanmak iyi yerlere gelmek toplumda statü kazanmak değil
herkes güce ve paraya tapınıyor
onca yıl okuyup atanma çilesi çekmiş öğretmenler
saçlarında tel kalmayıncaya kadar okuyan saatlerce çalışan doktorlar pas pas edilmiş
o kadar okuduğuyla kalanları veya asgari ücretin biraz üstüne çalıştırılan yüksek lisanslıları saymıyorum

durum böyle olunca sen sabahtan akşama kadar anlat okumanın önemini sahne dünyasının sahte parıltılarını

Bizde bir zamanlar doldurmuştuk o formları. Kardeşim ve ben ikimizi de çağırdılar belli bir miktar para istiyorlar. Reklam ve diZi çekimleri için uygun bulundunuz diyorlar. İstanbula kadar gidiyorsun afedersin bir tarafına baka baka geri geliyorsun.

Yıllardır çıt yok .

Bu adamlar para peşinde sadece.

medya okuyorum okuduğum bölüm gereği sektörle haşır neşirim.
arkadaşımın ajansı var ona sormuştum neden para alıyorsunuz diye kayıt için
bir kere aldıklarını ve fotoğraf çekimi vs vs için aldıklarını söylemişti./90 tl alıyordu en son ve 10 tlsi kayıt alabilen kişiye prim olarak veriliyordu diye hatırlıyorum.

Size garanti vermiyorlar çağırılırsınız diye,çağırılırsanız da şayet 10 saatten fazla mahvolarak setlerde sürünüyorsunuz.
set ortamı gerçekten berbattır.başrol,yanrol değilseniz sürünürsünüz.

Çocuğunuzu illa bu tarz şeylere yönlendirmek istiyorsanız ajanstan ziyade,çocuk tiyatrosuna falan yollayın.En azından kendini geliştirir,özgüveni artar.Perişan olmaz.

Yorum yapmak ayri annelik sorgulamak ayri. Bakarsiniz görursunuz sevgiler :KK66:
Evet ben hala düşüncesiz bir anne olduğunu düşünüyorum.
Çocuktan çok sen heveslisin.
Sen yazıl ajanslara, git başvur her yere.
Ortamı bizzat sen yaşa, ondan sonra kızınla ilgili daha doğru karar verirsin.

Mesela ben bu Karadeniz dizisindeki çocuğa çok üzülüyorum. Dağ bayır kosturuyorlar. Gece gündüz yazık, hatta küçücuk çocuğu uçurumdan suya atlattılar ya :(

Mesela ben bu Karadeniz dizisindeki çocuğa çok üzülüyorum. Dağ bayır kosturuyorlar. Gece gündüz yazık, hatta küçücuk çocuğu uçurumdan suya atlattılar ya :KK43:
Onlar bilgisayar destekli görüntü canım :)
Çocuk kamera arkasında yüzme havuzuna atlıyor. 1-2 dakika durup çıkıyor.
Dağ bayır koşarken kucakta gerçekten çocuk yok, o boyutlarda oyuncak var.
Ama sonuçta elbette yorucu iş ve çocuk yoruluyor.

Yok cok yorucu yok yipranma payi yuksek.. Normal isci hayati hic yorucu degil dimi sabahin köründe kalkıp işe gitmek asgari ucretle gecinmek ay sonunu denk getirememek istedigin hicbiseyi alamamak devamli hayati baska bir gune aya yila ertelemek :))) dizi oyunculari sefil biz krallar gibi yasiyoruz :D kendinizi avutuyorsunuz kıskançlik yapmayin guzel paralar kazanmak sansi varsa ve guvenilir bi ajanssa neden olmasın ? Cocugun gelecegi kurtulur. 300 lira mi mesele. Hepiniz kendini amorti bile etmemeyecek standart ozellikte ve zekada cocuklariniza ne paralar dokuyosunuz sacma sapan. Buyuyunce dogru duzgun bi meslegi bile olmayacak olsa bile mutlu olmayacak esnek calisma saatleri olmadigi icin. Bu duzene bas kaldirmamiz gerekirken savunuosunuz nesi guzel alaskina hepimiz mutsuz zombileriz. Tiyatroya goturmus tiyatro mu var dogru duzgun devlet tiyatrolari kan aglio abuk subuk oyunlar cikio paso kirkta yilda bir guzel bisey gelirse gelio. Kendinizi kandirmayin. Ben de onun yasinda dansoz olmak istiodum niye oynamayi dusunemesin 4 yasindaki cocuk. 4 yasinda insan neler neler dusunur gorsen aklin durur.

Yok cok yorucu yok yipranma payi yuksek.. Normal isci hayati hic yorucu degil dimi sabahin köründe kalkıp işe gitmek asgari ucretle gecinmek ay sonunu denk getirememek istedigin hicbiseyi alamamak devamli hayati baska bir gune aya yila ertelemek :))) dizi oyunculari sefil biz krallar gibi yasiyoruz :KK70: kendinizi avutuyorsunuz kıskançlik yapmayin guzel paralar kazanmak sansi varsa ve guvenilir bi ajanssa neden olmasın ? Cocugun gelecegi kurtulur. 300 lira mi mesele. Hepiniz kendini amorti bile etmemeyecek standart ozellikte ve zekada cocuklariniza ne paralar dokuyosunuz sacma sapan. Buyuyunce dogru duzgun bi meslegi bile olmayacak olsa bile mutlu olmayacak esnek calisma saatleri olmadigi icin. Bu duzene bas kaldirmamiz gerekirken savunuosunuz nesi guzel alaskina hepimiz mutsuz zombileriz. Tiyatroya goturmus tiyatro mu var dogru duzgun devlet tiyatrolari kan aglio abuk subuk oyunlar cikio paso kirkta yilda bir guzel bisey gelirse gelio. Kendinizi kandirmayin. Ben de onun yasinda dansoz olmak istiodum niye oynamayi dusunemesin 4 yasindaki cocuk. 4 yasinda insan neler neler dusunur gorsen aklin durur.

Burda cocugu ajansa kaydettirmek istedigim icin , ne anneligim kaldi ne ayrilik konusunda velayeti insallah babaya veririlir denmesi kaldi. Inanin burdaki insanlar sadece kendilerini iyi görüp karsindaki insani yerle bir etme cabasinda.
Bir kaca ajansa basvurdum birtanesi suanda ücret istemiyor. Simdi onada bulacaklar bisey.
Daha ortada fol yok yumurta yok cocuk isci oldu,psikolojisi bozuldu,kisiligini kaybetti.
Ben anne olarak bunlari tabiki dusunuyorum. Ama burda herkes bilincli anne,ben kötüyüm ne yazikki.

Back
X