Tüp Bebek Merkezleri Doç.dr.ulun uluğ

ya verdamm nasıll o kadar kısa sürede çıkardınnn raporuu..bende ordan rapor aldımmm fakat benim ki çok uzun sürdü.....bi kere sadece rahim testii içinn 3 ay bekledimmm....hormon zaten hemen veriliyorrr...ama simir testinidee 2 ay beklemiştimmm.....kısaca benim kesinlikle çok uzun sürdü....
ilk eşim başladıı testlerinee sonra ben başladımm..başladığımızda 1 yıllık evli bile değildikk testler bittiğindee 2 yılı geçmiştii evliliğimizz...zatenn yasa değiştiii o sıraa yaştan dolayıı bekledimm ondan sonrdaaa bide 3yıllık evlilik şartıı vardıı bide onu bekledikk....ben çok bekledim çokk..zaten tüpüde orda deniycektikk fakatt 3 yıllık evli olmadığım için özel bi hastanede yaptırmıştımm...

canım biz 4 yıllık evliyiz 3 yıldır tedavi görüyoruz ben ilk olarak z.kamilde başladım orda aşılamaya geçmeden bütün tahlillerim yapıldı 4 ay felan sürdü hsg yide yine orda kavga gürültü hemen yaptırmıştım yaklaşık 1 sene sonra ordan sonuç alamyınca eşim çapaya başladı prof.dr.ateş kadıoğlunda muayeneye başladı 1 sene gitti geldi bide varikoselden ameliyat oldu orda ateş hoca eşime ilaç tedavisi başlıcaktı bu bir senenin sonunda eşim itiraz etti bizim pskolojimiz alt üst oldu artık en kesin çözüm neyse onu yapın dedi lafını esirgemedi ateş hoca o gün tüp bebek uygulnması uygundur diye bir androloji raporu hazırladı benimde kadın infertilitesinde muayene olmamı söyledi hemen randevü alıp gittik tüp bebek istek raporumuz olduğu halde devlet prosedürüne uyması için 2. aşılama tedavim başladı spontal ovulasyon oldu tedavi iptal oldu bir sonraki adetimde 3. aşılamaya başladık oda olmayınca prof.dr.hasan serdaroğlu hoca tüp bebek kararı verdi bizim orda takiplerimiz olduğu için bütün tahlillerimiz hazırdı.
benim ilk mikro denemem orda oldu sonuç alamadık hiç vakit geçirmeden raporu yenilemek için tahlillerimin fotokopilerini hazırlayıp götürdüm 20 günde felan çıktı rapor ama tedavime başlayana kadar yaklaşık 3 ay hastaneden almadım 2. denemem umutta ulun beyle oldu .
peşini bırakmayın yılmadan devam edin yok o yok bu diyolar ama biz eşim de bende biraz dişliyiz hemen hemen her hafta doktortaydık son 1 yıldır
doktorum ulun bey tahlillerimize bakınca siz kısa zamanda çok şey başarmışsınz bu kadar çabuk ilerlemenize şaşırdım doğrusu dedi öyleki genetik analiz, sperm dna analizi,tunel analizi ,vakosel ameliyatı 2 kez rahim filmi,3 ayda bir spermiyogram,lenfosit alt gurupları tahlili rahim kabiliyeti tahlili ve sayamıcam birçok tahlil bizim eşim ve benim ayr ayrı dosyalarımız vardır evde ve okadar doluki
hiç bişey kolay elde edilmiyor inat ettik peşini bırakmadık sürekli araştırma halindeydik nasıl daha kolay halledebiliriz bu işi diye bu 3 yılda çok ta yıprandık gerek maddi gerekse manevi
neticede... bebeğimiz bizimle....

canım bu tahlillerden eşim için olanları çapada araştırma sırasında yaptılar ameliyatta olacağı için herşeyi araştırmak istediler bişey çıkmadı
benimkiler ise rutin tahliller orda takip sırasında oldu.çapadan sonuç alamayınca bir arayışa girdik ben alman hastanesine mail yazdım bana döndüler siz ve eşiniz için randevü ayarladık dediler gittiğimizde eşimden sadece spermiyogram istediler benden bu değişik tahlilleri ve genetik istediler olmaması için bi sepep göremedi çünkü dr.velhasıl hsg ve genetiği özelde yaptırdım genetik hakkında yasa değişmişti ozaman z.kamil eşle beraber periferik kanda kromozom analizi yapmıyordu özele git dedi.diğerlerinide göztepede yaptırdım güç bela
her hastanın durumu farklıdır herkes tüp bebek yaptırıyo ama herkesin ilacı farklı ondan pay biç bizden istediler çünkü bebek olmaması için bi sebep yoktu atladığımız bişey varmı diye baktılar senin sebebin bariz bir şekilde ortada sizden istemeyebilirler genetik analize gelince bir kez negatif sonuçlanırsa rutin olarak isteniyo endişelenme
bide rabbim eğer olduracaksa işlerin su gibi kolaylıkla akıyo benim eşim izin konusunda iş yerinde problem yaşıyodu ben ümraniyeden taa çapaya gittim geldim 1 seneden fazla yaz demeden kş demeden saat saah 5,30-6,00da akşama zor dönüyodum rabbim hiç bir emeği göz ardı etmiyor sabırlı ol bebeğin bu sefer gelecek buna inan ve başkalrının durumuyla kendini kıyaslama derim üzülürsün
annem tek çocuğu olmayan sen misin diye kendince beni tesellli ederdi bense olabilir ama bu benim acım bu şekilde kendimi avutamam dedim ve peşini bırakmadım

yaa ben çok konuşuyorum galiba:kedi:

canım ne cok konusmalsı bu arada gunaydın tabıkı anlatıcan bılen bılmeyene ılgı verırken cok yazdın az yazdın olurmu kız.ben dun ızmıtte umuttepe fakultesı var oraya gıdıp ama bır dolsun zamanım hem rapor almak hemde 2,tupu orda deneyebılırım.umuttan ulun beyden cok memnuınum ama ben 5000 tl bırıktırene kadar 2010 belkıde sonu olur.esımın ıslerınde cok buyuk krız var ılk denemyı bıle kıt kanaat yaptrdık o yuzden orayıda pek methedıyorlar beyenmezsen rapor alır ulunb eyın yolunu tuttarım canım kafam cok karısıyor ıster ıstemez su devlet bıze daha fazla nıye butce acmıyor yaa bu kadar cocugu olmayan ınsanlar ellerı mahkum kalıyorlar ben daha cok tup bebekte kac kısıyız topıgıne takılıyorum hemde herzman ordayım senı dun gorsem konusurdum yaa
gorusmek ısterım senınle canım bılgılerınden yararlanmalk ısterım cunku haklarımzı hııc bılmıyoruz

fatmanur senden naber canım bebısın kalp atıslarını duymaya gıttınızmı

canm maddi imkansızlıkları anlayabilirim emin ol biz ilk tedaviye başladığımızda eşim pek gitmek şstemedi ben kendim hastahane hastahane gezdim kim ne diyor diye eşim bu işe yanaşmayınca ben tek başıma çocuk yapamıyorum diye resti çektim ondan sonra başladık bi hastaneye gittik özel yumurta takipi için 3 yıl önce 350 lira istedi eşim veremeyiz o kadar parayı diyince artık bitti dedim bizim çocuğumuz olmaz sonra evden elişi felan yapmaya başladım biraz rahatladık sonra eşim istedi gitmeyi ben istemedim hele aşılama ve ilk tüp denememiz olumsuz olunca umutsuzluğa kapıldım eşim için 2. denemeye peki dedim o gün 350 tlye çok diyen adam 1 senede 10.000tlden fazla harcama yaptı bebek için
canım kafanı karıştırma içinden geleni yap kalbin nereye sıcak bakıyosa oraya git ropor hakkın varsa umutta raporlu tedavi için oraya sadece 804 tl veriyosun biz öyle oldu ekstra tedaviler için tese tesa veya pıcsı için ayrı ayrı para ödüyosun
varya yine ulun bey dicem bir gün takipe gittiğimde kafamı karıştırdı embriyolag aşina hanım daha kesin çözüm felan diye pıcsı yapalım dedi onun için 500tl istedi artık opu gününü kararlaştırdık ulun beye sordum bana pıcsı felan dediler siz ne dersiniz dedim bunlarla kafanı karıştırma dedi gerek yok size dedi ben opuya girdim bide eşim sormuş hocam napalım yaptıralım mı diye ulun bey senin fazladan ödeyecek paran varsa bilmem ama gerek yok boşa masraf niye yapacaksın demiş bitane ya bu ulun bey hastasını her durumda gözetiyo bizim tedavimiz raporla 1500tl civarı ilaçlar 804 tl hastane transfer sonrası ilaçlar ortalama maksimum 500tl desem işte hesap et
bizim avantajımız görümcem eczacı paramızla alacağımız ilaçları depodan gelişine aldık canını sıkma herşey bir düzen alır sen kendini rahatlatacak şeylerle meşgul ol bu konuyu pekde düşünmemeye çalış ben opuya girdim trasfere girdim hiiiçç aklımda bebek yoktu inanmazsın belki ama normal muayene gibi hisstetim ruhen rahattım ne heyecan ne endişe boş vermiştim benim yada bir başkasının yapacak bişeyi yok allahın elinde olan bişey için canımı sıkmamam gerektiğine inandım o benim eziyetlerimi görüyo dedim rahat ol sende

ayyyyyy canım yaa okadar rahatlatıyorsunkı benı sana habıre soru sormak ıstegu doguyor ıcımden.sımdı ben gozumu ulun beyde actım anla yanı ılk tup bebek ıcın gıttgım bır hastaneydı yanı ve cıder uyesı olarak cekılıste cıktım 3500 tl tedavı parası verdım ıste 4000 geldı eksrtalarla.ulun bey bızden bır sey ıstemedı eskı tahlıllerle basladık tedavıye.ıkıncıyı uzun protokol yaparız dedı sen kısamı yaptın uzunmu ıkıncı denemenı canım.olmazsa bende rapor cıkarırız yanı 2000 tl mı gelıyor cnım o bıle hıc yanı dımı hele su martta gecelım gıtmeyı dusunuyorum umut tepe unıversıteye yanı canım

ben normalde cok heycanlı cok streslı bırıyım ılk denemem olmasına ragmen yınede okadar panık degıldım ama sakınde degıldım ama hıc korkmadım ıslemlerden yanı senın kadar sakın keske olabılsem esımde cok stres yapıyon dıyore ama ne yapaım elımde degıl canım yaa bu para ısı benı ve calısıyosun benı dahada gerıyor.tedavı sını rafa kaldırmak ıstemıyorum yasımız gıdıyor habıre.
bırde senden kac yumurta toplamıslardı unuttum yaa donmusum varmı

canım ben 2. denememize uzun protokolle başladık ama bana verilen lucrin iğne kist yaptıı adetim gecikti estrodiol hormonum çok yukseldi tedaviyi iptal ettik doğumkontrol hapı kullandım takip eden adette kısa protokol başladım 12 yumurta topladılar 9tane döllendi benim ısrarım üzere 3 tane transfer edildi 2 tane blastosit donduruldu.
tabikide tedavini erteleme ama gerilme çokça dua et bu ne senin nede doktorun elinde olan bişey bu biyere kadar elinden geleni yapıyolar gerisi allaha kalmış
bu seferki denemnde akapuntur dene bide ben yaklaşık 6 ay kadar psikoloğa gittim ilk denememden önce bişeye yaramadı sandım ama şimdi şimdi fark ediyorum rahatladığımı psikolojik destek al belki stresini azaltır
sıkldığın zaman konuşmak istediğinde özelden de yazabilirsin elimden geleni yaparım

verdammm senin eşin varikoselden ameliyatmı olduuu???
benim eşimdede varikosel var fakat ameliyat olmadıkk...olsandaa yineede çocuğun olmaz dedi dr.larr...bizde ameliyat yaptırmadık....
sankii beni anlatıyorsun bu aradaa benimde ilk tedavimde uzun protokol uygulandı ve lukrinden dolayı kist oluştu 2 ay doğum kontrol hapı kullandım ve öle tekrar tedaviye başlamıştım....
neyse şimdii 2.denemeninn sonuna geldim yarın sonuça alıcamm..inşş benimde yüzüm güler 2.denemede senin gibi...

canım eşim varikoselden ameliyat oldu ama bizim bütün tahlillerimiz temiz çıkmıştı eşimin sperm sayısı 170 milyondan fazla çıkıyodu sebep bulamayınca ameliyat dediler buna karar verende çapanın adıroloji profeserü ateş kadıoğlu.neyse oldu ameliyat ama tabi tam sonuç almak için 6ay bir yıl beklemek lazımmış biz beklemek istemedik ateş bey sağ olsun normalde kimseye yapmıyomuş ama bize adıroloji raporu hazırladı öyle tedaviye başladık.
umudunu kaybetme olacak tabi yarınmı belli olacak bebeğin tutup tutmadığı
aslına bakarsan sadece tutmasıyla da iş bitmiyo beni şimdi kalp atışlarını duymak konusu endişelendiriyo inş. salı günü dr gideceğim

verdamcığım inşallah kalp atışınıda duyarsın bebişin

benim eşimin dr.udaa ateş beydii...fakat ameliyat olma dediii....zaten benim eşimde 1 milyon sperm vardıı çapadaykenn.....
bu arada sonucumu aldımmm pozitif çktıı...tabikiii endişelenmekk hiç bitmiyorrr tüp bebekdee..benide 15 gün sonra çağırdı ulun beyyy o heyecann varr...şimdilikk kese heyecanııı...
inşş salı günüü kalp atışlarını duyarsınn..

canım çok sevindim heyecanını anlabiliyorum ama rahat ol
değerin ilk olarak ne çıktı
benim transfer akşam 4-5 arası oldu 11 gün kanda 103.9 çıkmıştı bir hafta boyunca 48 saatte bir testi tekrarladık beni 10 gün sonra çağırmıştı bizim biraz hassastı lekelenme oldu bize normal dedi dr. ama 10 gün sonra gittik ya eşime demiş sizin için endişeliylim lekelenmeden dolayı demiş onun için erken çağırdım demiş
hadi bakalım aramıza hoş geldin canım valla çok sevindim

gunaydıııııııııın kızlar ahhh hılalcım sende verdam fatmanur kervanına katılanlardan oldun cok sukur canım ınsaalh bu kez cocugunu 9ay sonra sag salım kucagına alırsın canım benım

verdamcım sen 2.umun beyde denemıstın dımı uzun protokol kıst yapınca kısayamı dondunuz yanı.pekı o kıstler sonradan yokoldumu yaa.nekadarda olsa hep hormon ıgnesı alıyoz ıllakı bıze problem yaratıyor ıste.ınsaalh canım bebgın kalp atıslarını duyarsın sende hayırlısıyla evladını kucagını alırsın

fatmanur sen bebegın kalp atıslarını dınledınmı cogulmu gebelıgın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…