Ben de 3 yıldır boyuyorum saçlarımı. Sarı dışında her rengi denedim. Şimdi amacım tamamen doğal rengime kavuşup sarıyı saçlarımda görmek.
Ama direk boyamayacağım. Doğal saç rengim sarı yansımalı kumral. Yazın baya açılır açık kumral uçlara doğru sarı olur. İyice uzadığında papatya, ıhamur gibi doğal yöntemlerle açıp, açık sarı krepe balyaj yaptıracağım. Bu resimdeki gibi istiyorum;
Şu an baya geldi dipler. Saçlarımı toplayınca boyalı kısımlar gözükmüyor. Yanık zaten o kısımlar, rengi de berbat bakır yansımalı bir kumral, hava da sıcak olduğu için hep topluyorum. Sürekli uçlarından alarak boyalı kısımlardan kurtulmaya çalışıyorum.
Sürekli boyadığım ve yaktığım için yıllardır belime gelmedi saçlar. Boyadan tamamen kurtulup belime kadar uzatmak istiyorum.
Bu arada doğal siyah isteyenler olmuş. Saçları simsiyah dediğimiz insanların saçları aslında 3 numara koyu kahvedir, bunu göz önünde bulundurarak boyayın saçlarınızı. Boyayacağınız renk 3 numaradan açık olsun, 4, 5 gibi. Yansımalı renkleri kullanmayın, 5.0 gibi yansımasız renkleri tercih edin. Eğer saçlarınızda kızıl/turuncu yansıma varsa 5.1 gibi küllü renkleri de tercih edebilirsiniz. Oksidanı %6lık kullanın.
günydın,
bu hepimizin sorunu aslında.bir renk görünce acaba bunu mu yapsam demek. :)
bu arada ben simsiyah saçlarımı 4 şişe %9luk peroksit ve yarım paket karbonatla açtım ve çikolata kahveye boymıstım.
bu malzamalri karıştırıp saça sürüyoruz ama saçı paket yapıyoruz alüminyum folyo ile.15-20 dk sonra yıkıyoruz ısıltılı tatlı bir siyah oluyor.
Ben de 3 yıldır boyuyorum saçlarımı. Sarı dışında her rengi denedim. Şimdi amacım tamamen doğal rengime kavuşup sarıyı saçlarımda görmek.
Ama direk boyamayacağım. Doğal saç rengim sarı yansımalı kumral. Yazın baya açılır açık kumral uçlara doğru sarı olur. İyice uzadığında papatya, ıhamur gibi doğal yöntemlerle açıp, açık sarı krepe balyaj yaptıracağım. Bu resimdeki gibi istiyorum;
.
Köpük boyalar çok mu kötü yahu kullananların bazısı hiç memnun değil bazısı ise çok memnun ?
Benim saç uçlarım oyuncak bebek saçı gibi duruyor ama dokununca aslaa öyle değil
Saç uçlarımda altın yansımalarım daha fazla olduğu için yani sırf altın yansıması var diye öyle duruyor
Son bir defa koyu kahveye boyama isteği var içimde ama
En nihayetinde yıpranacak saçım
Sırf boya yapıyorum diye düzleştirici kullanmıyorum 1 yıldır
Boya-düzleştirici bu saçlar plastiğinde plastiği olurdu
Ama artık hem kendi rengime dönmeyi hem de düzleştirmeyi istiyorum
Sanırım 2 yıl sonra tamamen kendi saç rengime kavuşmuş olacağım ..
He sen kokusundan dolayı kötü dediiinCanım ben loreal sublime mousse la başladım ya o güzeldi aslında ama boyarken falan berbat bir koku oluyor öğğ yani bir an dedim heralde zehirleniyorum ben ölücem bu odada
Onda 8.0 yok. 8.3 var boyayınca da o turunculuk verdi nedense (kapakta hiç turunculuk falan yoktu halbuki)
Koleston köpük boya da 8.0 vardı uyguladım ve sonuç felaket.
Renk tuttu tutmasına ama saçım bir garip oldu. Yani böyle yıprandı da diyemem, yanma falan olmadı çünkü açmadan boyuyorum ama garip bir his oldu yani saçımda. Güzelim saçlarım yolunuk yolunuk oldu sanki. Bir daha kolestona asla boyamam. Kimseye de önermiyorum. Ayrıca saç derimi de tahriş etti, kepek yaptı.
Doğal yöntemlerle beyazlarını koyu renge çevirebilirsinboyatmak istemiyorum ama beyaz saçları ne yapacağım? bu grey away falanda işe yaramıyor diyorlar.ne yapmalı????
Merhaba,
Yazdıklarına bakıldığında, saçınız aşırı boyama ve diğer işlemlerden yıpranmış. Profesyonel kuaför olan arkadaşım. Boyama ve diğer(fön) ve diğer işlemlerin saca azırı saca verdiğini söylüyor. Bu zararı azalmanın en iyi yollarından biri, bu tür işlemlerin sayısını azaltırken, diğer yandan kaliteli saç bakım ürünü ve şampuan kullanılmalıdır. Argan Life adında, argan yağlı, sulfate, alkol, silikon ve tuz içermeyen ir ürün var. Bu ürünü inceleye bilirsin. wwwww. life argan.... commmm
He sen kokusundan dolayı kötü dediiin
Tamam tamam canım lorealdan memnun kaldın yaniii ?
Ben son defa boyama isteğim var demiştim hani altın sarılarım var
Bazen gözüme güzel geliyor bazen gelmiyor
E boyayacaksam da köpükle boyayım hem kendm boyarım hem de 1 kutu boyayla çabucak hallolur demiştim
Koleston için yazılan yorumların çoğunda memnun kalmadım saçlarım yandı diye yazılmıştı
Üzüldüm açıkcası saçlarının öyle olmasına canım
Benimde koyu kahveye boyayınca yaniii saçlarım kömür siyahı olunca yanmış gibi olmuştu
Halbuki açmamıştım aksine koyulaştırmıştım
Doğal yöntemlerle beyazlarını koyu renge çevirebilirsin
Mesela ceviz yaprağını falan kaynatıp içerisine bir iki şey daha konuluyordu
Onları koyup günde 2-3 defa uygularsın çok etkili oluyor bence beyazlarda
Babannemin beyaz saçlarını bu yöntemle çok hoş bir kahve tonuna getirmiştik
tam tarifi verebilir misin canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?