doğal yoldan şansımız çok mu düşük??

emebe

La Tahzen İnnallahe Meassabirin..
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
676
1.247
113
merhaba dr bey

Son düzenleme:

FSH aydan aya farklılık gösteren bir hormon olmakla beraber 12’e kadar rezervinizin çok da kötü olmadığını düşündürmektedir. Ancak bunu en iyi size yapacağımız ultrasonda yumurtalık rezervinizi değerlendirerek söylemek mümkün olacaktır. Gerek FSH gerekse AMH hormonu ultrasona yardımcı tanı tetkikleridir. Bu konuda deneyimli bir gözün ultrasonda göreceği rezerv size nasıl bir yol almanız gerektiği konusunda kesinlikle yol gösterici olacaktır. Bu iyiyse ve eşinizin spermleri normalse o zaman belki 6 ay daha denemenizin zararı olmayacaktır. Kimyasal gebelik de geçirdiğiniz için istenmediyse bir rahim filmi de yaptırıp gelmeniz en doğrusu olacaktır.

MERHABA DR BEY
Ben 22 yaşındayım 6 ay klomen ve femara kullandım gebe kalamadım PKO VAR gecen ayda çikolata kisti oldu doktorum ben size artık tüp bebek öneririm dedi sizcede öylemi yapmalıyım 3 yıldır bebek sahibi olamıyorum
şimdiden tesekkür ederim

Yaşınız genç olmasına rağmen 3 yıldır halen gebe kalamamanızın mutlaka detaylı araştırılması gerekmektedir. Adetleriniz düzenliyse tek başına polikistik over sendromunun buna neden olacağını düşünmüyorum. Çikolata kisti (endometriozis) esas sebep olabilir. Sizi görüp muayene etmeli ve endometriozisin hangi evrede olduğunu yumurtalık ve tüplerinizi ne boyutta etkilediğini anlamaya çalışmalıyız. Bu arada eşinizin de sperm durumu önem taşımaktadır. Tüm bunlardan sonra sizin için en doğru tedavinin tüp bebek mi yoksa başka bir yöntem mi olduğuna ancak bu şekilde karar verebiliriz.

merhaba.ben 42 yaşındayım.3 ay önce 3,tüp bebek denemeleri sonucu erken doğum(7 ayllık)ile bebeğimi kaybettim.bugün tekrar tüp bebek tedavisine başladım.yaşım ilerlediği için doktor 3 ayı olumlu gördü.bugün sonuçlarım e2:17,65,aptt:27,4
diğer sonuçlarım tam çıkmadı.sezeryan sonrası tüp bebeğin tekrar tutma şansı sizce nasıldır.bugün ilaçlarımı aldım gonapeptl bugün başladım.yarından itibaren gonalf,menagon,azitro,gynoflor a başlıycam.tsk ederim

Mrb Dr bey biz 1 yıldır korunmuyorz 2 ay önce kimyasal gebelik yaşadım bir çok Dr gorunduk yumurtaliklarim da hormonlarimda problem olmadığını soyluyor. Eşimde sperm testi yaptırdı sorun yok. Ama bekliyoruz hala. Benim yumurtlama gunlerimde kanamam oluyor bazen 1 hafta sürüyor. Sizce ne yapmalıyım ?

TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM

Hocam merhaba.ben polikistik over hastasiyim.adetim ilac almadan gelmiyor.ve 1 yildir cocuk istegimiz war.1 sene yasmin kullandim duzenler belki die ama malesef.braktim 3 ay adet olmadim.sora dr a gttik ve malum sonuc pko.klomenle denedik arti inofolic toz ictim 16mm yumurtam oldu doktorum dogal deneyin dedi denedik malesef adet oldum.sora dozu artirdik bukez hic gelismedi.sonra gonalfle asilama yaptik 3 yumurtam olustu hepsi 16 mm.we doktorum ovitrel igne yptirdi.c
Acaba diorum boyutlari kucukken mi asilama yapti?oda nasib olmadi.smdi yeni bir doktorum war 2.asilamayi olucam puregon ignelerle.ama reglim bir turlu gelmiyor.40 gunu gecti.we ibrahim saracoglunun sogan kuruyle iki ay regl olabildim ben bile sasirdim dogrusu..ama iki ay duzenli gelen adetim bukeZ hala gelmedi.sizce icmemelimiyim sogan suyunu?we hsg cekildim acaba buda adet gecikmesi yaparmi?????cevaplarsaniz cok mutlu olurum hocam.smdiden tesekkur ederim size

çikolata kisti çıkana kadar (2 ay) düzenliydi HOCAM suan 10 gün gecikiyo
Rahim filmi çektirmiştim tüplerim açık
eşimin sperm testide normal kistim 3 cm bu ay yarım cm daha büyümüş bu şekilde davam ederse bana negibi sıkıntılar çıkarır en kısa zamanda tüp bebekmi yaptırmalıyım bilemedim VAKTİNİZİ ALDIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

merhaba doktor bey ben 3 yıllık evliyim ve hiç cocugum yok olmadı ve korunmadık hc ama malesef olmadı benim adetlerim herzaman bildgim bileli düzensiz olmam 4 ay 8 ay 1 yil suredir kistim vardı o duzene girdi hormonlarım düzenli tek sorun kilo ve adet olamam böyle olup hamile olan varmi ama ben asarı kiloluyum ama vermeye calisiyorum anca 1 iki kılo veremiyorum hiç coçugum olmaz mi

benımde ole cnm pkoyum.adet olamama sorunum war kılom 72

Tüp bebek konusunda deneyimli kadın doğum uzmanlarına gitmediğiniz zaman malesef deneyim yetersiz olduğundan hem vakit hem de para kaybetmektesiniz. Sizde polikistik over sendromu mevcut ve bu durumun çok iyi yönetilmesi gerekmektedir. 2 kez aşılamayla sonuç alınamamış bence artık tüp bebek gibi sizin durumunuzda hamilelik şansı daha yüksek bir yönteme geçmek gerekmektedir. Rahim filmi çekilmesi adet düzensizliği kesinlikle yapmaz. Bu durum da malesef polikistik over sendromunuzdan kaynaklanmaktadır. Size ve eşinize bu zamana kadar yapılan tüm tetkiklerle birlikte bize başvurabilirsiniz.

Öncelikle başınız sağolsun. Doğumunuz sezaryen olduğu için rahim iyileşmesi için en az 6 ayın geçmesini uygun buluyoruz. Bu süre zarfında yaşınız 42 olduğu için doktorunuzun beklememek istemesi rezervinizin daha da azalmaması için ancak şu halde toplanan embryolar dondurulmadan size direkt transfer edilirse ve gebe kalırsanız gebelikte rahminizin erken yırtılmasına kadar giden ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Madem tedaviye başlandı mutlaka embriyolarınızın dondurulmasını talep edin.

Cok tesekkurler doktor bey cevap icin.ama daha 2.asilama olmadim ben.haklisiniz tup bebekte sans daha yuksek ama onada maddi durum lazim

Yumurtlama günlerinde bazı bayanlarda leke şeklinde 1 gün süren kanama görülebilmektedir ancak bu durum kesinlikle 1 hafta sürmez. Size önerim jinekolojik bir ultrasonografi yaptırarak rahiminizin içinde polip, myom gibi yer kaplayıcı ve lekelenmeye neden olabilecek bir yapı var mı mutlaka bakılmasını öneririm. Rahim filmi çekilmediyse çektirmenizi öneririm. Bu filmle de rahim içi ve özellikle tüpleriniz değerlendirilebilecektir. 2 ay önce hamile kalabilmişsiniz panik olmadan bu tetkikleri yaptırdıktan sonra konuşmakta fayda olacaktır.

Hocam merhaba, yaşım 38 yaklaşık 10 yıldır evliyim ve korunmaktaydım. Adetlerim düzenli 28 günde bir mutlaka regl olurum, 4 ay önce korunmayı bırakarak ön hazırlıklar için bir hekime başvurdum.Hormon testi sonuçlarıma göre ilk ay fsh 23,6 ve e2 21,7 çıktı.. o ay bu değerlerle hamile kalamayacağım söylenerek eve gönderildim. 1 ay farklı kürler ve beslenme uygulayarak fsh ımı 10,21 e indirdim ve e2 mi 37 ye çıkardım, ultrasonda 5 adet folikül görüldü, o ay gebe kaldım ama kimsayaldı,regl ile sonlandı... Arkasından eşimde problem olabileceği düşünülerek sperm testi yaptırdık, ml sperm sayısı 51 milyon, ileri+hareketli toplamı %60 çıktı yanılmıyorsam,doktorlar spermlerde sorun olmadığını söylediler. o ay hsg çekildim ve tüplerim açık çıktı, sonraki ay denemelere devam ederken tekrar bir gebelik yaşadım,yine kimyasal olarak regl ile sonuçlandı ve rahim içinde miyom saptandı, 3 gün önce histeroskopi ameliyatı ile 2,5 cmlik miyomum alındı ve rahim ağzında görülen yapışıklık açıldı.

Sorum şu, ovulasyona 3 gün kaldı,bu ay korunmalı mıyım? kullandığım antibiyotik ve anestezinin zararı olur mu korunmazsam?
kendiliğimden hamile kalma şansım var mı? yoksa hemen aşılama vb yöntem mi denemeliyim?

şimdiden çok teşekkür ederim yanıtınız için...

Hocam merhaba 26 yaşında pco hastasıyım. 1 yıllık evliyim sadece 2 ay korudum. 3 ay önce çatlatma iğnesi ver klomen kullandım fakat hamile kalamadım. Şuan glifor inofolic toz kullanıyorum 3 gün önce hormon testlerini yeniledik. E2 31.15 TSH 1.18 FSH 6.5 prolaktin 28.48 LH 15.14 ayrıca ultrason da 38 mm basit kistik görüldü. Bu değerlerle ilaç tedavisiyle hamile kalabilir miyim yoksa tüp bebeğe kadar gider mi durumum

Eğer ameliyatınız sorunsuz geçtiyse ve doktorunuz gebeliğe uygun bir antibiyotik reçete ettiyse bu ay korunmanızı gerektiren bir durum bulunmamaktadır. Ancak size önerim mutlaka size ve eşinize genetik analiz yapılmasıdır, tekrarlayan kayıpların genetik bir nedene bağlı olmadığından emin olunması gerekir aksi taktirde kimyasal gebelikler devam eder. Bu ay gebe kalamazsanız da rahim filminizi tekrar ettirerek myom ameliyatına bağlı olarak rahminizde bir yapışıklık oldu mu, tüplerinizde bir sorun var mı mutlaka bakılmalıdır.

çok teşekkür ederim yanıtınız için, genetik testi dediğiniz sanırım kromozom testi, bu test için kanlarımızı verdik eşim ve ben, henüz sonuçları alınmadı. önümüzdeki ay aşılama denemek istiyor doktorum, önerilerinize uyacağım. tekrardan çok teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba dr by,ben 36 yaşındayım biri normal yolla ikincisi tup bebek olan iki dusugum var ikiside 8 haftalikti.tup bebek olan kayip icin patoloji temiz cikti bizden kan alip kromozom testi yapildi oda temiz dendi ayrıca bu gebelik bir hafta geriden geliyordu.şimdi kürtaj dan sonra dondurulmuş iki embriyo ile tedaviye basladik bir hafta oldu.bize cgh yapalım mi diye soruldu ama yumurta iki tane olduğu için istemedik.direk transfer yaptırmak istememiz sizce de doğru mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…