Meraba hocam ben 1.5 yıldır evliyim normalde adetlerim hep düzenliydi evlendikten sonra düzensizlik ortaya cıktı polikistik over teşhisi konuldu ve 6 ay korunduk 3 ayı dogum kontrol haplarıyla daha sonrasından bir var bir yok denildi hormon testlerim defalarca bakılmasına ragmen normal cıktı daha sonrasından pco degilsin dediler ama ara kanamalarım oluyordu uzun süren normal adet gibi bakıldıgında ultrasonla hep temiz dediler ve 9 ay önce kimyasal gebelik yaşadım daha sonrasından yılda 3 4 kez ara kanama yasıyordum.en son ultrason görüntümde multikistik yapılar izlendi en son 15 subatta rahim içini tanımak için doktorum probe küretaj yaptı ve patoloji tanım proliferatif endometriyum denildi eşim 9 yıl önce varikosel ameliyatı oldu her sene tekrar sperm kalitesine bakılmıs ve sperm sayısı ve canlı sperm miktarı oldukca iyiymiş gectigimiz ay yenilendi.simdi bana rahim filmi çektirmem gerektigini söylediler ve onun için reglimi bekliyorum yasım 25 bu adetim kürtajdan sonrası oldugu için ne zaman gelir bilmiyorum nasıl bir yol izlemeliyiz normal yollarla bebegimiz olur mu
Hocam merhaba 26 yaşında pco hastasıyım. 1 yıllık evliyim sadece 2 ay korudum. 3 ay önce çatlatma iğnesi ver klomen kullandım fakat hamile kalamadım. Şuan glifor inofolic toz kullanıyorum 3 gün önce hormon testlerini yeniledik. E2 31.15 TSH 1.18 FSH 6.5 prolaktin 28.48 LH 15.14 ayrıca ultrason da 38 mm basit kistik görüldü. Bu değerlerle ilaç tedavisiyle hamile kalabilir miyim yoksa tüp bebeğe kadar gider mi durumum
Henüz yaşınız genç ve sadece 1 yıllık evlisiniz. Eşinizin sperm değerleri ve sizin rahim filminizde problem yoksa size önerim üreme tıbbı alanında uzman birine başvurarak öncelikle 1-2 kez hormon kullanımıyla beraber aşılama yöntemi deneyebilir eğer bu yöntemle de gebe kalamazsanız o zaman tüp bebeğe geçebilirsiniz. Şu anda bana göndermiş olduğunuz hormon değerleri normal görünüyor ancak ultrasonda görülmüş olan 3cm. lik kisti takip ettirip tamamen geçtikten sonra tedaviye başlamanız en mantıklısı olacaktır.
hocam merabalar benim hormonal değerlerim bunlar doktorum yumurta kalitemin ve rezervimin düşük olduğunu söuledi siz de yorumlayabilir misiniz lütfen şimdiden teşekkürler...ne yapmam gerekiyor acaba
e2:33,65
tsh:3,14
fsh:8,67
lh:6,26
prolaktin:18.64