Doğmamış bebeklerin isimleri hazır bense sinir oluyorummmm..

AY bu mevzu sisirir beni hep. Konunuzu okuyunca aklima geldi, Kayinvalidem anlatmisti. Bir arkadasinin torununa yine böyle zorla kayinvalide kendi ismini koydormus. Gelinle de birlikte oturuyorlarmis. Diyelimki kayinvalidenin ismi X olsun. Gelin sürekli evin icinde A.tal X napiyosun. S,alak X ben sana öyle yapma demedim mi vs. Güya kendi kizina kiziyor ama kayinvalideye saydiriyor. Kadin gelip benim kayinvalideye agliyormus nereden koydular benim ismimi diye. 8Burada ki aglamak mecazi degil, cidden agliyormus kadin artik hüngür hüngür)

kaynanaya kapak olmuş iyi olmuş gelin hıncını çıkarıyo ama çocuğa yazık olmuş nerden bilsin annesinin babannesine sürekli laf soktuğunu

AY bu mevzu sisirir beni hep. Konunuzu okuyunca aklima geldi, Kayinvalidem anlatmisti. Bir arkadasinin torununa yine böyle zorla kayinvalide kendi ismini koydormus. Gelinle de birlikte oturuyorlarmis. Diyelimki kayinvalidenin ismi X olsun. Gelin sürekli evin icinde A.tal X napiyosun. S,alak X ben sana öyle yapma demedim mi vs. Güya kendi kizina kiziyor ama kayinvalideye saydiriyor. Kadin gelip benim kayinvalideye agliyormus nereden koydular benim ismimi diye. 8Burada ki aglamak mecazi degil, cidden agliyormus kadin artik hüngür hüngür)

ayy arkadaşım sabah sabah ne güldüm allah da seni güldürsün..:1::1:

Hahaha, ay hic gülecegim yoktu! Bende yanlis okumusum, hani önce kiz cocugunuz olmus ve kv'denizin isimini vermisiniz ve sonrada oglunuz olmus ve kayinpederinizin isimini koymak istemediniz diye. Bende düsünüyordum bu kiz'dan hamilekene niye tepki vermemis diye.

Kusuruma bakmayin yani :1: ve insallah kiz cocugunuzda olur (çok tatli oluyorlaarr :16:)

tşk ederim canım inşallah oda olur:1: ben dereyi görmeden paçaları sıvamak istemedim çok şükürki oğlum oldu ve tartışmayı bi dahaki çocuğa kadar ertelemiş oldum :)

Arkadaşlar yorumlarından dolayı herkese teşekkür ederim konu eşimle konuşuldu iki isime karar verildi bu da en azından gelişme hiç olmazsa biri benm istedğim gibi olsun diye artık daha fazla bişi diyemedim herkese teşşekkr...

isim konusunda çok sinir oluyorum baskı yapılmasına benim babannemde annemlere duyurmuş ama tabi annem takmamış kendi istediği ismi koymuş iyikide öyle olmuş geçendede bir arkadaşım az kalsın ismim abdullah bora olcakmış annem hastaneyi birbirine katmışta olmamış dedi siz taviz vermeyin kesinlikle çok önemli bu isim sonra içinizde ukde kalır çocukta sıkıntı çeker ne gerek var herkes kendi çocuğunun ismini koysun.ayrıca sınıftaki özellikle erkeklerin yarısının iki ismi var okulda çoğuda ilk ismini kullanmak istemiyor dedesinin vs ismi diye yazık yani ne gerek var sıkıntı çektiriyorsunuz insanlara azalarak bitsin bu büyüklerin adını koyma geleneği inşallah:1:

onu da söyledim bari yanınan ikinci bi isim koyayım diorum ozman da koymak istememişiz de mecburiyetten koymuşuz gibi olur dio kv nin ismi emine bide geçen gün kv iki isim koymanın iyi olmadığını söyledi bikaç örnek var iki isimli yeni doğmuş ilki iyi de o ikincisi ne oluyo dedi durdu bilmiyorummmm :((

kayınvalidenize söyleyin 2 isim iyi değil demiş ya çok biliyolar herşeyi zaten 2 isim sünnettir canım

Emine ismi kötü bi isim değil ama bende olsam sırf diretiliyor diye koymazdım :1:

ben olsam müsaade etmezdim. ne istersem onu koyarım. 2 isim de hiç sevmem. uzmanlar da önermiyor zaten. bir tane isim koyarım, o da beğendiğim anlamı güzel olan bir isim olur.

gelenekmiş güyaa kendi ismi de babannesinin ismiymiş..Annesi kv nin üzerinde çok etkili ve anne yani anane de kendi ismini kız torununa koydurtmuş güya gelenek gibi düşünüyolar bende anlamadım isimler eski ama konulması gerekiyo sanki...

Aynisini suan bende yasiyorum hamileyim esimin ailesinde erkek cocugu babasinin ismini koyarmis gelenekleri oyleymis esimde tek erkek cocugu babamin ismini kymak istiyorum dedi..kmse kusura bakmasinda onu karnimda bn tasiycam bn buyutucem kimse su ismi koyucaz diyemez dedim..esimde kvye gelininiz istemiyo diyince biraz tripler fln yapmislar uzulmusler fln (banada ne laflar soylediler kimbilir) ama cokta tinn..boyle sacma adetleri anlamiyorum ismini torunun kullancakta nolcak..

daha çok yeni evliyim ama doğmamış bebklerin isimleri eşim tarafından kondu bile..düğünden önce erkek olursa babamın ismi demişti ailede hiç erkek torun yoktu. Kabul ettim neyse kız olursa da annemin ismi diooooo..ailede üçüncü ve son gelinim diğer gelinlerin kızları var ve bu isim mevzusu hep konu olmuş kayınvalide kendi ismini koydurtmak istemiş nitekim eşleride istemedikleri için konulmamış ama bizim ki çürük yumurta dio ki ben o olaylara şahit oldum annem çok ağladı üzüldü anneme söz verdim anne senin ismini ben kızıma koyacağım dedim diyo... Bende bu çocuğun anası benim 9 ay ben karnımda taşıcam hiç isim hakkım yok gibi hazır isimler kv nin ismi de eski ve hiç konulası bi isim değil :((( diorum küçük bebeğe ben o ismi yakıştırmıyorum söz verdim alışırsın dio offfffffffffffffff

çok mantıksız haklısın bence ısmı demek kı konmayacak kadar irite senın için koyma tabıkı. Bu nasıl bır egodur ya. Bnm kv ısmı nazlı taa eskıden konulmuş gunumuze uyuyor bazen guluyorum anne nazlı koyarım falan amannn kızım hayır dıyor ben sıkıntı cektım torunum cekmesın fln. Ya düşün nazlı da konabılır yanı çokta kötu değil. Nasıl gıcık ınsanlar var allah yardımcın olsun.

Nedir bu insanların benim ismimi koy egosu anlamadım gitti?:19:
Ne varmış üzülüp ağlayacak?
Bir tanıdığımın da eşinin annesi yani kayınvalidesi vefat edince aynı şeyi yaptı, arkadaşta hamileydi, kız olursa annemin adını koyacağım demiş.
Kız da oldu, bari iki isim koyalım demiş yok, gitmiş çıkartmış nüfus cüzdanını şehriban diye.. :ssz:
Bir tek onların annesi anne sanki, bende bir ara içimden geçirdim annemin adını koymak isteyeceğimi ama insan azıcık o çocuğu da düşünmeli, iki isim konulmalı hiç olmadı diye düşünüyorum ki, o bebeği doğuracak, bakacak olan sensin.

İsim hakkı annenindir. Yani anne baba isimlerini koyunca ne olacak? Hayatta böyle saçma bir şey görmedim..
Allah Allah diyorum…
Sen hayırlısıyla önce bir hamile kal sonra düşün. Olmamış bir şey için oturup üzülmek de ayrı bir gereksizlik.

iyi oldu sizde inat edin benim annemle babamın ismi olacak diye bu ne ya ona söz verdim buna söz verdim senin içine sinmedikten sonra allah korusun isimden soğuyup çocuğuna koyduğu isimle seslenmeyenler var:31: benim annem babam hayatta değiller bizim taraf sürekli sizin dediğiniz gibi piyasada olmayan bebeklere kendi anne babamın ismini vermem gerektiğini söylüyorlar ama ben karşıyım onlar bizim kalbimizdeler hem siz koydunuz diyelim o çocuğa anne babanızın ismiyle bağıracaksınız belki eşiniz söylemez ama oldu ki kötü bir laf söyleyecek babası annesi alınmayacak mı bence bunları düşünmek lazım ya da eşinize bence bunları söyle anne babana hakaret gibi olacak olmaz göbek adlarını onların adını koyalım de:34::34:

Son düzenleme:
bende kendi anneme söz verdim diyin bakalım ne diyecek

şaka bi yana iki isim koyun yada koymak zorunda değilsiniz
kibarca reddedin

büyüklerin ismini koydurma merakı da ayrı bir dert.

valla aile ve eş arasında kalmak çok zor.. eşim de bi kereşakayla karışık öyle söylemişti içime sıkıntı çökmüştü hiç mi fikir hakkım yok diye sonra şakasına dedim falan dedi ya bilmem bakalım benım de başıma gelebilr boyle bısey .. öyle olursa iki isim koymak en mantıklısı

onu da söyledim bari yanınan ikinci bi isim koyayım diorum ozman da koymak istememişiz de mecburiyetten koymuşuz gibi olur dio kv nin ismi emine bide geçen gün kv iki isim koymanın iyi olmadığını söyledi bikaç örnek var iki isimli yeni doğmuş ilki iyi de o ikincisi ne oluyo dedi durdu bilmiyorummmm :((

2 isim sünnettir canım

her zaman derim ya, eğer herkes anne-babasının adını koysaydı ülke "Adem-Havva" cenneti olurdu :27: diretin, koydurmayın istemediğiniz isimleri.. egonun da böylesi yahu, ne olacak küçük kaynanacıklar dolanınca ortada :19:

daha çok yeni evliyim ama doğmamış bebklerin isimleri eşim tarafından kondu bile..Düğünden önce erkek olursa babamın ismi demişti ailede hiç erkek torun yoktu. Kabul ettim neyse kız olursa da annemin ismi diooooo..Ailede üçüncü ve son gelinim diğer gelinlerin kızları var ve bu isim mevzusu hep konu olmuş kayınvalide kendi ismini koydurtmak istemiş nitekim eşleride istemedikleri için konulmamış ama bizim ki çürük yumurta dio ki ben o olaylara şahit oldum annem çok ağladı üzüldü anneme söz verdim anne senin ismini ben kızıma koyacağım dedim diyo... bende bu çocuğun anası benim 9 ay ben karnımda taşıcam hiç isim hakkım yok gibi hazır isimler kv nin ismi de eski ve hiç konulası bi isim değil :((( diorum küçük bebeğe ben o ismi yakıştırmıyorum söz verdim alışırsın dio offfffffffffffffff

bnde babaanne adı taşıyorum gerçi kimlik isimler farklı bende sevmem öyle dede babnne ismi isme uygun isim düşünemz misin eşin illa anne babamın adı iyorsa sende ikinci ismi kendin seç derim

daha hamile bile değilmişsin , şimdiden bence bu kadar yıpratma kendini. zamanı gelince sende diretirsin , gerekirse hergün başının etini yedirir en azından iki isim koydurursun. pek kayle alma , önemseme önemsedikçe eşin daha çok inat edecek. zamanı gelince ANNESİ olarak ben diyeceğimi derim de kapat konuyu.

Asla izin vermeyin. Güzellikle isim teklif etmek başka ağlayarak ayılıp bayılarak kendi isminin konmasını istemek başka.

Back
X