Doğmamış çocuğa don almak...

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
5 aylık hamileyim. Yavaş yavaş alışveriş işine girişelim diyorum ama ne alacağımı bilmiyorum. Milyon tane şey var. Bebek arabalarının bin çeşidi; beşiklerin ise on bin çeşidi var. Görsellikten ziyade kullanışlı olanları tercih etmek istiyorum. Üç gün kullanıp köşeye atılacaktan ziyade uzun vadeli eşyaları almak istiyorum. Ivır zıvır dan ziyade gerçek ihtiyaçlara yönelmek istiyorum ama me alacağımı hiç bilmiyorum. Hadi bana bir yardım tecrübeli anneler mutlaka almalısın dediğiniz neler var?

muslin bezler ve penye kundaklardan alın bence toplamda 5 tane falan olsun..sonra takımdan ziyade tek üst kiyafet alın,çok kusuyor yenidoganlar..bi pijama altini 4 gün giyiyorsa,pijama ustlerini gunde 4 tane falan degistiriyorduk :) çorap alın eldiven almayın,coraplari eldiven seklinde kullanin,çünkü eldivenler devamlı elinden çıkıyor kullanisli olmuyor..alt acma diye satılan yastıkli 2 parça ürünler var onlardan da almayın bence.gereksiz yer kaplıyorlar,onun yerine atılabilir 10lu paketlerde satılan alt degistirme bezlerinden alin kullan at olanlardan..

Yegane tavsiyem bebeğiniz kışın doğacağı için bebek arabası işini bahara bırakın (bazi cocuklar arabada durmaktan nefret ediyor bizim bebek arabamiz hic kullanilmadi mesela 0 olarak duruyor evde)

Bebek arabası olarak baston araba alın. Çok güzel modeller var. Ana kucagiyla beraber alın onları. Kocaman saçma sapan arabalardan almayın. Allah onları bildiği gibi yapsın. Hiçbir islevsellikleri yok. Biz sağlamdır diye aldık elimizde patladı. Neyse tamam sakinim. Bol bol citcitli badi alın çok lazım olur. Yeni doğan için özellikle tulum diyeceğim. Bence çok kullanışlı. Sapkalarin küçük olmamasına dikkat edin esnek olsun. Çocuğun başını sıkıyor sonra. Onlu alt değiştirme örtülerinden alın çok rahat edersiniz. Bebek bezlerini ıslak kendileri netten takip edin ve toplu alın. Marketten çok fark ediyor fiyatı. Hastane çıkış setleri çok işe yaramıyor bir tane yeterlidir. Çocuk hemen büyüyor iki üç kez ya giyer ya giymez. Bebek küveti alın. Set olarak satılır. Kovasi filesi masrapasi geliyor. Tek tek de alınabilir tabi fiyatına göre bakarsiniz.

Hafif taşimasi kolay uygun fiyatli bebek arabasi, park yatak bu hem taşınır hem pratik kullanişli.Kullan at 10lu alt açma.10lu hastane çıkışı 2paket alin derim.Çorap alin bi kac cift.Kendinize emzirme atleti almayin ip askili askilari lastikli normal kadin atleti alin yeter.yakasi kolay acilan örnek esofman üstü giymistim evde atletin üstüne emzirmek kolay olmustu.hastane cikisinda battaniye dgiz silme bezi filan oluyor.Ekstra lazim oldukca alirsiniz.Ayakkabi vs almayin greksiz oluyor.mont ana kucagi kanguru hic kullanisli degil bosuna almisim.Saglikla büyütün bebisinizi

Ne güzel sizin bebisin cinsiyeti bellidir en azından. Bende çok şeyler almak istiyorum ama 9. Haftadayiz. Indirimdeki ürünleri görünce çıldırıyorum ama yapacak birşey yok. Biraz daha sabretmek lazım. Benim bu ikinci çocuğum o yüzden biraz tavsiye verebilirim. Citcitli bafi (zibin) çok lazım oluyor bazı zaman çiş yada kaka dışarı çıkabiliyor bezi kayıyor yada başka bir sebepten. Ağız silme mendilleri çok ise yarıyor hatta ilk başta bebek küçük olduğu için sırt bezi olarak bile kullanabilirsin. Arkadaşın dediği gibi üst kıyafetler çok kirleniyor. Aldığınız kıyafetlerin görünümünden cok(taşlı bakış ki vs) pamuklu ve yüksek derece utulenebilir olmasına dikkat edin. Genellikle ilk hangi bebek bezi ile başlarsan onunla devam ediliyor değiştirince pisik oluyor. Ona gore bir marka seçim. Kafanızdaki kriterlere uygun. Ondan sonra kesinlikle ben park beşik diyorum. 2-3 yaşına kadar çok rahat idare ediyor. Sonra kendi odası olur daha iyi olur. Birde çok hızlı buyuyorlar çok minik olmasın kıyafetleri. Aklıma gelenler bunlar. Allah sağ salim kucağımiza almayı nasip etsin.

Baston arabalar yeni doğan için uygun mu ki? Pozisyon açısından daha ileriki aylar için uygun gibi duruyor. Bir de şu kangrular hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlk tecrübem az kıyafet oldu sağdan soldanda geliyor ve okadar hızlı büyüyorlarki bazı kıyafetleri 1-2 haftada küçüldü. Askılı kısakollu ve uzunkollu düz beyaz çıtçıtlı badileri çok kullanıyorum çoraplı donları çok kullanıyorum müslin battaniyeleri çok kullanıyorum. Çıtçıtlı badileri ensesinin iki yerinden açılır olanlardan al bebekler çol rahatsız oluyor kafasından geçirince onları alttan çıkarınca çok ağlamıyorlar. Kendinden eldivenli pijama takımları var ben ne eldiven ne çorap durduramadım ellerinde. Bebek arabasını doğduktan sonra al çok acelesi yok. Ana kucağı aşırı lazım değil ben almış bulundum ama genelde kucağımda taşımak kolay geliyor. Asla kucağında yada hiçbirşekilde sallamaya alıştırma derim. Benim bebeklerim küvezde kaldı kendi uyumayı öğrendiler ama kv geldiğinde 1-2 kucağında salladı sonra ben baya zorlandım gerçi benim ikiz olduğu için zorlanıyorum ama tekte olsa zorluyor..

Bu arada e bebekte çok güzel indirimler var. 10 lü hastane çıkışı 60 70 tl. Çok güzeller ama ben cinsiyet bilmediğim için uzaktan bakıp iç cekiyorum

Baston arabalar yeni doğan için uygun mu ki? Pozisyon açısından daha ileriki aylar için uygun gibi duruyor. Bir de şu kangrular hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kanguru bende arıyorum şahsen kullanışlı diye düşünüyorum arkadaşım üstüne birde bez atıyor yürürken bile emiyor bebeği aşırı pratik bence

ben tek parca tulum cok kullandım

hava serın oldugu zaman ustune yelek gıydırdım bırde ektra corap okadar
tek parca daha pratık geldı bana

bol mıktarda her boy muslın bez

kullan at alt acma ortulerınden alın bolca

ıslak mendıl stoklayın bolca

burun aspırator tarak makas setı

ayaklı kuvvetden cok memnun kaldım ben 5 ay kullandım ondan sonra yıkamak daha kolay oldu mama sandalyesıne oturtup yıkadım

bebek arabası ve pusetı bırlıkte olanlar dan tavsıye ederım araba olarak

sırt cantası olarak tavsıye ederım bebek urunlerını yanınızda tasımanız ıcın

kızımı once tahtaravallı bambu besıkde yatırdım ılk 6 ay
ondan sonra dırek buyuyebılen oda takımı aldım

emzırme yastıgı sart
emzırırken aldıgım koltuk acayıp ısımı gordu

4 aylıkken oyun halısı aldım 1 yasına kadar cok severek kullandı

2 bucuk yasında kızım hala yorganla yatmadı uyku tulumu en sevdıgımız yazlık ayrı muslın tulum kıslık da polar tulum

biz ne dersek yalnis olur gibime geliyor. internetde bir sürü liste var hepsini okudum ona göre alisveris yaptim. esyalarin bazilerini hic kullanmadim bile. cocukla bilgilerde büyüyor ona göre aliniyor. lazim oldukca alirsin.

misal bana ay bez icin özel cöp diye basimi yediler toplasan üc kere kullanmisimdir.

yukarda arkadas bebek arabasi kisin lazim olmaz demis bende karda dogurdum sürekli araba lazim oldu. günde iki saat gezdigim icin.

senin hayat stiline bagli. misal benim arkim asiri sporcu. dag icin daha cok esya lazim oluyo yada kosu yapmak icin dogru araba.

sürekli düz yolda gidiyorsan en ucuz bebek arabasi bile dayanir...

benim sadece önere bilicegim cok az kiyafet al. cünki cok hediye gelir zaten ve bebekler ztn haftada bir boy atiyor gibiler. bebek bakim seti bol bez.

oglum binlerce sükür belki iki ayda bir kusmustur. agzini silmek icin birsey kullanmadim. ztn kusunca her yere dagilio her ummadik anda basa geldigi icin :) ben bu yüzden beyaz crem esyalar tercih ettim bol bol kaynata bilmek icin

acil birsey oldugunda esi artik yollarsin sag sola :).

hi bide bebek banyosuda vardi bir ay kullanmisimdir. sonra dedim bende isterimmm. her defasinda küveti iice temizleyip ya ben yada babasi girdik banyoya. sarila sarila koklasa koklasa banyomuzu yaptik. su an 18 aylik ayni rituele devam. beraber oynayip yoruluruz caktirmadan saci basi yikayip cikariz. ondan aglama krizinede girmio cok sükür

Biz de çok arastirdik. Ozellikle tecrubeli anne arkadaşlarımdan bilgi aldım .
Bebek arabasi; anne açısından hafif ve kolay kullanimli, bebek acisindan guvenli olmali. Peg perego aldik.
Yatak; tamamen gorsellige dayali ama yeni dogan bebek icin kullanisli degil. O yuzden kraft calipso park yatak aldik, mobilya konusuna 2 3 yaslarinda girmeyi dusunuyoruz. Park yatak icine koymak için kraft yatak.
Bebek alezi (altina kacirirsa yatak islanmasin diye)
Calisiyorsaniz veya calisacaksaniz avent süt pompası.
Ilk baslarda emzik ve bineron kesinlikle kullanmayin.
Muslin bez denen bezler var. Hem emzirirken hem de kucaginiza alirken çok işlevli ortuler.
Agiz temizleme bezleri. Ebebek'te 10lu 20li paketlerde satiliyor.
Bebek telsizi philips avent (24 saat bebegin tepesinde olamayacaginiz icin odasindan sesini duyabilmeniz için)
1 veya 2 takim yenidogan hastane çıkış seti.
Bol bol citcitli body. Alt ust ayri takımlar.
Havlu
Battaniye. (Yorgan yastik kesinlikle almayin. Ilk 1 sene kullanmayacaksınız )
Banyo malzemeleri kuvet sampuan vs
Camasirlari icin deterjan
Arabanız varsa oto koltuğu (bunu 1 yas sonrasina da alabilirsiniz. Ilk 1 sene aldigimiz arabanin ana kucagini kullanacagiz)

Kendiniz icin:
gecelik veya pijama en az 2 3 takim
Göğüs kremi
Gogus kalkanı
Emzirme sutyeni (çok rahat oldugundan normalde de giyilebilir)
Hastane oda suslemesi dusunuyorsaniz; hastanede ikram edeceginiz serbet, çikolata, seker, kapı süsü vs..

Aklima gelenler şimdilik bunlar..

Chicco nun baston tipi arabası var ana kucagi da monte ediliyor alacaksaniz ondan veya o tarz bisey alın. Arkadaslar demiş bol bol üst alın hatta çıt citli body lerden alın tulum bence kullanışsız.. Yine arkadaşlara katılıyorum kullan at 10 lu alt açma alın. ilk bezi 3 numara alin. Emzirme için hastaneye giderken yanınızda silikon meme ucu olsun mutlaka. meme ucu çıkmadığı, bebek memeyi tutamadığı için çok yardımcı oluyor. Emzirme danışmanları tavsiye etmiyoruz kesinlikle kullanmayın derlerse dinlemeyin. o silikon uçlar candir ben ilk basta dinledim pişman oldum.. sonra dinlemedim oğlumu onlar sayesinde emzirebildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…