Tek seferde değil de aylık ya da haftalık almak mantıklı gibi duruyor. Ben öyle yapacağım sanırım. Zaten ben daha bir şey almadım. Çevrem başlamış amaBu kiyafet benim de kafami kurcaliyor. Cogu arkadasim bi ton kiyafetlerini giydirememis bile. Cabuk buyudukleri icin. Nasil alsak napsak bende bilemiyorum.
Ergonomik kanguruda sıkıntı yok, kız-erkek farketmezKanguru erkek bebekler icin cok uygun degil yalniz. Kiz icin pek skinti olmuyor ama erkek bebeklere pek onermiyorlar
Benim çocuğumda erkek. Çok pratik görünüyordu hatta ilk zamanlar bebek arabası yerine onu mu alsam diye düşünüyordum. Bizim arabamız YÖK bi yere giderken toplu taşıma kullanacağız muhtemelen bebek arabasıyla zor olur gibi geliyordu.Bebeklerim erkek birşey diyen olmadı bende aranıyordum çifter çifter herşeyi sıfır almak zor diye baya incelemem gerekiyor. En azından 1 tane almam gerek tek başıma hastaneye falan götürebilmek istiyorum hep bağlı kalmiyim birilerine. Birini kanguruyla alırım birini arabaya koyarım diyordum. Halada başka çözümüm yok(
Islak mendil de pisik yapiyor , sizinkinde yapmamis olabilir ama benim iki cocugumda da belli markalar haric pisik yapti o yuzden cok degistiremiyorum islak mendilibol bol çıtçıtlı badi alın, kısa kollu sıfır kollu uzun kollu, her türlüsü o kadar lazım oluyor ki. Yenidoğan az alın, genelde 0-3 ve 3-6 ay alın, merak etmeyin hemen büyüyorlar kullanıyorlar.
Müslin büyük ve küçük bezler çok işe yarıyor. Banyo havlusunun üstüne koyuyorum büyükleri, ilk suyu onla alıyorum sonra havluyla kuruluyorum bebeğimi.
Patikli patiksiz alt pijama alın sayısını çok abartmadan.
Bez depolamak yerine ıslak mendil depolayın, çünkü aldığınız bez markası iyi de olsa bazen çocuğa pişik yapabiliyor. Ama ıslak pamuk mendil her türlü kullanılıyor. Tabi gene 4-5 paket bez de elinizde hazır olsun.
Bebek arabası olarak inanın o çok abartı fiyatlı ürünlere gerek yok. Ben 700 liraya ortalama kalitede travel sistem almıştım, 8 aylık oldu hala kullanıyoruz. Seneye de baston puset almayı dişünüyorum.
Park yatak gayet kullanışlı tavsiye ederim. Öyle anne yanı beşiklere dünya para vermeye hiç gerek yok. Çünkü her çocuğun huyu farklı bazen uyumayı reddedebiliyor.
Bunun dışında ateşölçer, tırnak makası, bebek telsizi, saç fırçası, her ihtimale karşı biberon, burun aspiratörü, hazır alt açma bezi (ebebekte satılanlar çok kullanışlı) , bebe şampuanı ( ilk başlarda sebamed kullandım,şuan unibaby, ikisi de çok güzel )
Aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa cevaplayabilirim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)
Kaldırım yok canım tek arabayla bile yoldan gidiyoruz kaldırıma sığmıyor yolda dar ve kamyon tır ağırlıklı bir yol ikiz arabası sığmaz yaniCanım iki tane tekli kafana göre şstediğin bir modrl al. Bir tanede letgodan yada sahibindenden ikinci el ikiz arabası al. Çok çok acil kendin çıkacağın zamanlar kullanırsın
Numarası çabuk değişiyor, elimde kaldı paketlerBol bol bez stoklayın
Islak mendil de pisik yapiyor , sizinkinde yapmamis olabilir ama benim iki cocugumda da belli markalar haric pisik yapti o yuzden cok degistiremiyorum islak mendili
5 aylık hamileyim. Yavaş yavaş alışveriş işine girişelim diyorum ama ne alacağımı bilmiyorum. Milyon tane şey var. Bebek arabalarının bin çeşidi; beşiklerin ise on bin çeşidi var. Görsellikten ziyade kullanışlı olanları tercih etmek istiyorum. Üç gün kullanıp köşeye atılacaktan ziyade uzun vadeli eşyaları almak istiyorum. Ivır zıvır dan ziyade gerçek ihtiyaçlara yönelmek istiyorum ama me alacağımı hiç bilmiyorum. Hadi bana bir yardım tecrübeli anneler mutlaka almalısın dediğiniz neler var?
Doğrudur olabilir, dediğiniz gibi benimkinde bir sorun yaşamadık. Yalnız ben ıslak mendil değil de , yenidoğanlar için ıslak pamuk olarak geçen türünden kullandım hep. Belki bu yüzden pişik olmamıştır bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?