Doğmamış çocuğa don biçmek. ( endişelerim)

Evet ya ıslat ıslat döv :olamaz:
Bir de yazmış ya yeğeninin eşyalarını getirecekmiş diye Allah'a büyük konuşmuyorum ama benim çocuğum kuzeninin eskisiyle mi büyüsün hele ki almaya durumum varken :sinirli:
Sanki eşi doğuruyor da anası baksın istiyor.

Allah'ım ter bastı beniii :ukala::ukala::ukala::ukala:
Böyle söyleyen b,r kocanın yeğen eşyalarını ben bile giydirmem.
Okkalı çakmalı bu kocaya
 
Eşinize demediniz mi peki madem çocugun yeri baba ocağı o zaman neden ablanın çocugunu babaannesi büyütmüyorda niye anneanne büyütüyor diye.

Size gelince baba ocağı oluyor ama kendi kızkardeşine gelince anne ocagı mı oluyor.

Bebek eşyası olayına gelince eğer eşyalar yeniyse kullanılabilir bebek zaten cabuk büyüyor.

Gerçi ben olsam sizin yerinizde çocuk olayını uzun süre ertlerdim böyle düşünceye sahip oldugu için çocugu sadece baba tarafına ait gördüğü için.
 
Allah yardımcın olsun bu adamla hayat zor geçecek gibi. Ne seni tanıyor ne de aileni. Çocuk herkesten önce senin önemli kararlardan senin düşüncelerin daha önemli.
 
Vah vah ben babaanne,anaanne olsam toruna öyle bakmak istemem, her kesin kendi hayatı var. Bence maddi durumunuz iyiyse çocuğa kendiniz bakarsınız. 3 seneye kadar bebeğinizle istediğiniz gibi zaman geçirirsiniz. Sonra da kreş. Ben olsam öyle yapardım. Akraba ziyaretinde de gene sizin yerinize olsam aynı şekilde karşılık verirdim.
 
Kim o dönemin şartlarına göre müsaitse o bakar veya bir taraf daha istekli olur o yönde karar verilir. Ya da kimse bakmaz kreşe gider. Çocuğun yeri baba ocağı ne kadar saçma sapan bir düşünce böyle.
 
Hanımlar merhaba.

Bu platformda herkesin başka boyutlarda sıkıntıları var , Yaradan herkesin yardımcısı olsun. Benim konum saçma gelebilir ama gönlümde ve gözümde büyüyor büyük endişelerim oluşuyor. Lütfen yargılamayın fikriniz varsa paylaşın, veya yaşadıysanız.

Eşimle yeni evliyiz 4 ay kadar oldu.
Gelecekten bahsederken, çocuk konusu açıldı ve ileride nasip olursa kendi annesinin bakması gerektiğini söylüyor.
“Çocuğun yeri baba ocağıdır” diyor.
Çocuğu babaannenin büyütmesi gerekirmiş.
Annem ve kv evime aynı uzaklıkta.
Kv kendi kızının çocuğunu büyütüyor şu an yani torun sevgisini tattı, büyüttü.
Eşim kendi çocuğunu da annesinin büyütmesini istiyor yani ben çalışırsam.
Benim ailemi yani kadın tarafının ailesini dışlıyor gibi. Aile ziyaretlerinde hep nazlanır, zorla götürürüm. ( bu arada ailem, çok kibar naif insanlar onlarla birlikteyken kuzu gibi)

Benim isteğim ılımlı olması. Ya anneanne de babaanne de bakar ikisinin de gönlünü yapmamız lazım demesi gerekirken beni ve ailemi asla düşünmemesi.

Bu arada yeğeninden kalma sözde kullanmadığı birkaç eşya doğmamış çocuğum için saklanıyor...
Eşim kullanılabilir olarak görüyor , durumumuz var ama ben yenisini alacak olsam kursağımda bırakacak gibi şimdiden tavırları.

Arkadaşlar endişelerim var.
Lohusalık vs bu sorunları endişeleri yaşayarak geçsin istemiyorum. Size tuhaf gelmesin lütfen.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Ona deki madem çocuğun yeri baba ocağı neden annen ablanın çocuğuna bakıyor babanesi gelsin baksın ...
İkincisi bir eşya varsa kullanılabilir durumdaysa yenisini almak saçma çünkü çabuk büyüyorlar küçüklükte alınan çoğuşey boşa alınmış gibi oluyor hem maddi hem manevi zarar bence bu .....
Üçüncüsü ve en önemlisi isteklerinizi düşüncelerinizi net bir şekilde söyleyin sonradan sorun olmasın bunu kavga ederek değil tatlı dille yapın aklına girer bu fikre alışır ha alışmazsa da kendi istediğini diretirse çocuk felan yapmayın bu adama ....
 
Evlenirken ne olduğu aşağı yukarı bellidir bu adamın da ne olduğu 4 ay içinde ortaya çıkmamıştır.
Çalışırsam annem baksın/kv baksın diyorsunuz iş yok sanırım önce iş bulun, iş bulmak ayrı bir mesele, iş varsa bile hamilelik bile insanı yerden yere çarpan bir süreç en azından benimki öyle geçiyor ağız tadıyla yiyebildiğim öğünüm yok aylardır.
ortada bakmaya razı bir kv/ anne yok, olsa bile niye onlar bakacak tutun birini o baksın? İlla anam bakacak çocuğun yeri baba ocağı diyen adama diyecek tek bir söz var: gitsin ocakta kendi kendine yapsın ocaktan çocuk. Kız kardeşi niye baba ocağına atmamış anası evinden mi bulmuş çocuğunu madem? Çifte standart.
Şu evlilik oturmadan çocuk yapma, bekle bir iki sene. Çok babacansa evin işlerinin ucundan tutmayı da öğrensin, şu an eşimin yardımı olmasa bazen su içemiyorum hamilelikte bile yardıma ihtiyaç var çocuk olunca zaten koca yardımı şart. Demem o ki öküz gibi biriyse çocuk falan yapma, baktırmaktan daha önemli dertlerin ortaya çıkacak.
anne konusunda sidik yarışı yapan adama da pes, yarın evinize senin tarafını sokmam falan demeye de başlar bu.

Demem o ki don biçmekten önce sen bi kumaş bak hele
 
Can sıkıntısından hep bunlar...

ama diğer konularında sayfalarca yazdım

adamı kendi çizdiğin sınırlara sokmaya çalışma

ille de birimiz baskın olacağız diye uğraşmayın şu evlilikte diye


ortada çoluk yok çocuk yok kim bakacak tartışması var

yani eşyaları da dayısının çocuğu olunca kullanılır diye genel bir cümle kurulmuştur muhtemelen


mesela evimde bir bebek tartısı var

oğlum 10,5 yaşında zamanında dünya para verip aldık bir kaç kez kullandık

gerçekten işine yarayacak bir yakınım olsa anında vereceğim ama kime vereceğim

yani sokağa çıkıp da bebek tartım var ihtiyacı olan var mı denmiyor

ama oğlumun halası o zaman çocuk sahibi olmaya karar vermişti, ona veririm diye düşünmüştüm

yenisini alalım, hevesimiz var denilecek bir şey değil ki elektronik alet

belki beşiktir, battaniyedir olmaz da diğerleri neden olmasın

tartıyı buradan prematüre bebeği olan birisine göndersem mi teklif etsem mi diye de düşündüm de sonra ben alamıyor muyum tepkisinden korkup burada dahi teklif edemedim

yine zamanında dünya para verdiğim mama sandalyesi vardı onu belediyeye verdim ihtiyacı olana versin diye hiç sıkıntı değil de belki kuzen olsaydı ona teklif ederdim

bu arada çocuğun yeri baba ocağıdır lafına tepki gelmiş de çocuğun yeri baba ocağı dediği ocak, anne ve babasının şu an bulunduğu ocak

yani ne adamın ailesinin ne de kadının ailesinin yanı, mümkünse onların himayesinden uzak kendi ocakları

bu tarz bir senin ailen benim ailem çekişmesi ile büyüyen ama babaannem buna izin veriyor sen neden hayır diyorsun deyip neneleri birbirine düşüren çocuk o kadar çok ki

çocuğa annesi bakar diğerleri ihtiyaç olduğunda yardımcı olur, çalışma nedeni ile bakılacaksa da bakıcı bakar diyeyim yine de konu sahibi bir kaç haftaya tekrar sorar
 
Şimdiden konuşmak çok saçma olmuş tamam fikir olarak söylenebilir ama oldu ki kv ben bakamam iki çocuğa birden dedi nolcak ya da şartlar değişecek kv bakacak durumda olmayacak şimdiden bunları düşünmek için erken bence. Eşin yeğeninin kıyafetlerini saklamışta aynı cinsiyette olmayacağı hiç aklına gelmemiş mi acaba ?
 
X