Doğmamış çocuğa don biçmek. ( endişelerim)

Tavrinizi net koyun ,ilk cocugum istedigim gibi gonlume gore esya almak isterim,cocugun yeri baba ocagiysa niye ablasi kv de baktirmamis ,nalinci keseri gibi krndine yontmasin bir sure cocuk yapmayin bikac yil ,calisin bu aileden cok icraat çıkar
 
Hanımlar merhaba.

Bu platformda herkesin başka boyutlarda sıkıntıları var , Yaradan herkesin yardımcısı olsun. Benim konum saçma gelebilir ama gönlümde ve gözümde büyüyor büyük endişelerim oluşuyor. Lütfen yargılamayın fikriniz varsa paylaşın, veya yaşadıysanız.

Eşimle yeni evliyiz 4 ay kadar oldu.
Gelecekten bahsederken, çocuk konusu açıldı ve ileride nasip olursa kendi annesinin bakması gerektiğini söylüyor.
“Çocuğun yeri baba ocağıdır” diyor.
Çocuğu babaannenin büyütmesi gerekirmiş.
Annem ve kv evime aynı uzaklıkta.
Kv kendi kızının çocuğunu büyütüyor şu an yani torun sevgisini tattı, büyüttü.
Eşim kendi çocuğunu da annesinin büyütmesini istiyor yani ben çalışırsam.
Benim ailemi yani kadın tarafının ailesini dışlıyor gibi. Aile ziyaretlerinde hep nazlanır, zorla götürürüm. ( bu arada ailem, çok kibar naif insanlar onlarla birlikteyken kuzu gibi)

Benim isteğim ılımlı olması. Ya anneanne de babaanne de bakar ikisinin de gönlünü yapmamız lazım demesi gerekirken beni ve ailemi asla düşünmemesi.

Bu arada yeğeninden kalma sözde kullanmadığı birkaç eşya doğmamış çocuğum için saklanıyor...
Eşim kullanılabilir olarak görüyor , durumumuz var ama ben yenisini alacak olsam kursağımda bırakacak gibi şimdiden tavırları.

Arkadaşlar endişelerim var.
Lohusalık vs bu sorunları endişeleri yaşayarak geçsin istemiyorum. Size tuhaf gelmesin lütfen.
Fikirleriniz

2.el eşya kullanmak bana normal geliyor. (Tabi tercih meselesi) Oğlumdada kullandim yeni dogacak bebegimede kullanicam. Kalan bütçemide daha özel şeylere ayırabiliyorum. Eskiler çocuğun yediği helal giydiği haram derler. benim bir elbisem vardi küçükken o elbiseyi benden sonra en az 4 5 kuzenimde giydi. (hepimizin o elbiseyle resmimiz var)
 
Sana ne mi akfjsjf. Bende okuyucuyu farkında mısın?
İnsanların vaktini çalmak senin ne haddine?
Buradaki insanları saf yerine koymak senin ne haddine?
Had bildirecek olan sen misin?
Okuma, bakma.
Herkesin kendi aklı fikri.
Yorum yapmak zorla değil, fikrini beyan etmek isteyen ediyor. Hak savunacaksan burası yeri değil, dışarıda stklar var birçok, gerçek mağdurları savun.
 
2.el eşya kullanmak bana normal geliyor. (Tabi tercih meselesi) Oğlumdada kullandim yeni dogacak bebegimede kullanicam. Kalan bütçemide daha özel şeylere ayırabiliyorum. Eskiler çocuğun yediği helal giydiği haram derler. benim bir elbisem vardi küçükken o elbiseyi benden sonra en az 4 5 kuzenimde giydi. (hepimizin o elbiseyle resmimiz var)
Mesele giydirmek kullanmak değil. Benim tarafımdan gelecek ikinci ele eşim müdahale eder mesela erkek olduğu halde, bu bana garip geliyor.
 
Had bildirecek olan sen misin?
Okuma, bakma.
Herkesin kendi aklı fikri.
Yorum yapmak zorla değil, fikrini beyan etmek isteyen ediyor. Hak savunacaksan burası yeri değil, dışarıda stklar var birçok, gerçek mağdurları savun.
Ben had bildirecek olan benim dedim mi?
Burada herkes gibi okuyucuyum, görgü kurallarının dışına çıkmadan istediğim konuya istediğim yorumu yazabilirim, bu bana verilmiş bir hak. Dolayısıyla okumamamı, bakmamamı söyleyecek kişi sen değilsin. Eğer yorumumu beğenmiyorsan beğenmedim atıp geçebilirsin, bu da sana verilmiş bir hak. Ben sana nasıl yaklaşmışım, sen bana nasıl cevap vermişsin dön bir bak. "aklıma takıldı, eşim tekrar tekrar bu konuyu açıyor, benimde moralim bozuluyor, daha açıklayıcı fikirler için konuyu tekrar açtım" diye açıklamak zor muydu? Milleti saf yerine koyacağına, soran kişiyi iğneleyeceğine kendini açıklamayı öğren.
Hak savunduğumu nereden çıkardın, o ne alaka ya.
 
Bana söylediğinde şok oldum. Dedim anne biliyorsun doğumdan ya ben ya bebeğim sağ çıkmayabilirdi. Tansiyonumu asla düşüremediler. Ben o halde sana yaldızlı davetiye mi bastırcaktım. Bak yine sinirim zıpladı😂

Şaka gibi nasıl insan o öyle

Zaten rahatsızmışsınız onun tavrı garip de olağan şartlarda da gelin mi çağıracak

Oğullarını yol yordam öğreterek yetiştirsinler

Doğum haber verilecekse doğuran değil yanındaki haber verir
 
ya cocuk bakmak lutufmus gibi bide bunu tartistinizmi :) yeterki birisi baksin kimin baktiginin ne onemi var kvde cocuk bakmis tekrar bakmak isteyecekmi acaba. Esinde sanki cocuk bakmak icin aileler yarisiyor gibi davraniyor cocuk bakmanin zorluklarindan haberi yok galiba. Sahsen kvdem baksa anneme vermek icin israr etmezdim cok istiyorsa bakabilir tabi iyi bakabilecekse.
 
kendi kızının çocuğunu büyütüyor... neden? madem cocuk erkek tarafinin kizinin cocuguna bakmasaymış, bıraksaymış kızını erkek tarafına?
benim eşim bana şöyle bir konuşma yapsa her şey çok farklı olurdu.
böyle bir adamıda sülalesini de çoluk çocuk torun sahibi yapmayın.
 
“Çocuğun yeri baba ocağıdır”

Bu kısımdan sonra okuma gereği bile duymadım. Bu adamdan çocuk yapmayın. Cinsiyetçi ve acımasız. Bir çocuğun babası kadar annesi de vardır ve anne akrabaları ile baba akrabaları arasında bir üstünlük yoktur.
 
Yegenin niye ana ocaginda bakılıyor o zaman .O ana ocaginda bakiliyorsa benimki de bakılabilir.Ailelerden torun sakinamasin deyin.Belki de kayinvalidenizin sizin cocuguniza bakmaya fiziksel okarak gücü yetmeyecek.Koyun tavrinizi ne sacma fikirler.Ne soylese ,yegenini ortaya koyun.Lafınin altinda kalmayin.Kafasina yerlestirin.Esinizin o eski kafayi degistirmesi lazim.
 
Açtığınız konuları iyi hatırlıyorum. Flört etmiş miydiniz bilmiyorum ama tanımadan evlenmişsiniz. Hep evlilik öncesi konuşulan tartılan konular evlendikten sonra sizin gündeminizde. Tabiki böyle bir çifte standart olamaz. Hangi kanunda nerede yazıyor babanne bakar diye?

şu bir gercek bu adamın kafa yapısı değişmez. aileniz ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bu damada. istemiyor adam ailenizle ısınmak. Bu sekilde huzurunuzun olmaycagını aynı seyi siz onun ailesine yapsanız neler hissedeceğini öğretmeniz lazım adama.
 
X