Arkadaşlar oğlum 8.5 aylık henüz hiç dişimiz yok.
1 haftaya kadar anne sütü veriyordum ama artık yok denecek kadar azaldı sütüm gece bile veremiyorum artık.Tabi durum böyle olunca mama vermeye başladım.Biberon daha kolay olur diye ona alıştırmak istedim ama içiremedim kaşık maması aldı böyle devam ediyoruz şimdilik.
Bizim günlük menümüz şöyle :
Sabah : yumurta sarısını haşlama olarak semviyor ben de yumurtalı ekmek ya da krep gibi şeeyler yapıp veriyorum hiç değilse ondan yiyor peynir v.s.(çok çeşitlendiremiyorum yemiyor)kahvaltı yapmadığı zaman kaşık maması.
Arada meyve suyu
Öğle : tarhana,mercimek,sebze veya şehriye çorbası
Aralarda anne sütü alıyordu artık kaşık maması (Sütlü ballı irmikli)
Akşam : yine ogün yaptığım çorba ve yanında yoğurt.Yoğurdu başka bir saatte cevizli olarak da veriyorum
Yatmadan önce yine kaşık maması.
Gece aralarında önce alabildiği kadar anne sütü sonra mama.
Dişlerimiz olmadığı için katı gıdalar geçemedim ama kendimize yaptığım yemeklerden azar azar veriyorum çiğneme refleksi gelişsin diye.
Eksik veya yanlış gördüğünüz noktalar varsa lüfen paylaşın.Teşekkürler.
'zeynep'' aslında haklısın ama oğlumun daha hiç dişi yok o yüzden katılara geçmedim.Bugün öğlen çorba yanında köfte verdim 1-2 aldı o kadar daha erken sanırım bunun için.çorba olarak her trlüsünü yapıyorum kış sebzelerini kullanıyorum.menüyü zenginleştirememin tek sebebi dişler malesef.sen meyve olarak kahvaltısına ne atıyorsun detaylandırabilir misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?