Doğru mu yaptım yaptım.. bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
erkekler aılelerıne duskun...yanı ben kendımden ornekleyecek olsam buralara sıgmaz..sana hak verır gıbı gorunur kalben aılesının annesının dedıgı yanlıs da olsa kalben onları dogru bulurlar.
kısacası aıleler onemlı bir kriter evlilik öncesi..Su an kı aklımla bekar olsam neler neler vermezdım..o kadar ufacık seyler bıle evlılıgın nasıl olacagını gosteren ısaretler aslında..
yerınde olsam senın dusundugu gıbı tutum sergılerdım ama bu ılıskıde bıterdı kesın ve net

Eski konuna nerden bakılıyor bulamadım ne dedi de sizi ve annenizi yaraladı nbu kadar

Biz 4 yıl önce nişanlımla tanıştık ünide.. aramızda kültür ve mezhep farkı vardı.
Ikimizin arasındaki olurları olmazları konuşup ilişkimizi oturttuk ve harika bir arkadaşlık ve sevgililik dönemi yaşadık.. onun ailesinden hiç bir sıkıntı yoktu fakat benim sülalem ailem ayaklandı bu iş olmaz diye.. ben 4 yıl ailemi ikna etmek için savaştım ve bir mucize gerçekleşti bizim iş oldu.. özellikle son zamanlardın nışanlımın annesi artık mürvetinizi görmek istiyorum diye bana baskı yapıyordu..
Ailemi ikna etmek için vermedığim savaş kalmadı.. nişanlımın desteği ile de o dönemi atlattım. Sonra ailem onu tanıdı ve çok sevdi.
Ta ki 1 buçuk ay önce kv ve kp olacak şahsiyetler düğünde başını açıcaksın diye baski yapana kadar bende asla öyle bir şey yapmayacağımı ben yeni kapandım sayılır bu yaparken kimseye sormadıgımı açarsamda kimseye sormayacağımı söyledim. Ve bana bu insanlar hep özgürlükten bahseden insanlar.
Ben de kv ye ben senin oğluna baskıyla bir şey yaptırırsam hoşuna gider mi dedim o da bana öyle bir şey yaparsan 10 yıl sonra da olsa sizi ayırırım dedi. Suratına kapatıp yüzüğü fırlattım.. nisanlım kıyametleri koparttı.. ondan sonra özür dilemeler ağlamalar yalvarmalar başladı işte..
O günden sonra bir dediğim iki olmuyor her aradığında bana o kelimeleri ben sana nasıl kullandım unutacaksın dimi deyip duruyor kv.
Barışmazsan asla kendimi affetmem falan filan.. özeti bu.
Önemli olan baş açma kapama değil. Saygısızlık. O yüzden okuyan arkadaşlar lütfen dine çekmeyin.
Bu arada beni hep olduğum gibi tanıyıp.. bizler özgür insalarız derlerdi.

Canım ben eski konularını da biliyorum. Bana kalırsa o kadın düzelmez. Eski konuları yansıtmak istemedin sanırım bu başlığa o yüzden bişey demeyeceğim ama bu kadın ne sana ne inancına saygı göstermemiş bir kadın. Ayrıca eninde sonunda sizi ayırırım tarzı bir şey de demişti yanlış hatırlamıyorsam. Oğlu ona resti çekti diye sırf o yüzden alttan alıyor. Sakın bu mesafeni bozma. Evlerinde de kalmanızı pek tavsiye etmem ama sana kalmış. Evlendikten sonra da böylr alttan alan bir kayınvalide bulacağını pek sanmam.

Evet bende nişanlımdan dolayı böyle olduğunu düşünüyorum.. çünkü çok çekiniyor ondan bir de tek çocuk..

Him kötü olmuş sana böyle birşey talep edip söylemeye kesinlikle hakları yok tabi .bilmiyorum ben olsam napardim nişanlın ile birbirinizi seviyormussunuz o da oğlunun sana ne kadar değer verdiğini anlamıştır belki sonuçta bitirmisin istese gelip özür dilemez bitti diye sevinirdi.düğün için acele etme biraz bekle bakalım tavırlar davranışlar ne yönde

Evlilik kararı hassas bir karar hele hele ortada kv problemleri çokken ama kendiniz söylediniz bişeyleri ertelemişsiniz tam konuyu bilmiyorum ama üzülmekte tereddüt etmekte bence haklısınız belliki çok kırmışlar sizi haa özür dilemişler ama kimi insanların içi hemen soğumaz benden nacizane tavsiyem şudur içinizde en ufak bi kırılganlık devam ettiği takdirde sizde beklemeye bu ilişkiye zaman vermeye devam edin ne zamanki tam anlamıyla emin olursunuz o zaman evliliğe adım atın derim. Şuan hiç kendinizi kötü hissetmenize gerek yok kendinize ve karşı tarafa verdiğiniz bu zaman zarfında bakın bakalım neler değişmiş gidişat nasıl bir süre sonra herşey netleşecektir. Ama ben son olarak şunu diyorum madem nişanlınız bu kadar arkanızda yazık etmeyin.

Evet anlaşılan oğlanı kaybetmekten gözü korkunca aklı başına gelmiş. Bu konuda nişanlından bu kadar büyük destek alman çok güzel. Bak buralarda her gün kaç kişi yazıyor "kocam annesinin dolduruşuna geliyor" diye.
Bu büyük bir ders olmuştur. Kayınvalideni görmediğim için cidden samimi mi yoksa idare etmek için mi böyle davrandığı konusunda net bir şey söyleyemem. Ancak kesinlikle şunu söyleyebilirim ki, bu kadın bir defa haddini aşmış akabinde haddi bildirilmiş. Kolay kolay bir daha cesaret edebileceğini sanmıyorum aynı şeye.
Nitekim şunu unutma ne koşulda olursa olsun özür dilemek erdemdir. Ne saygı da kusur et, ne de can ciğer ol. Bence güzel bir mesafe yakalamışsın, bunu koru ama küslük olarak değil. Genel tavrın olarak. Her şey gönlünce olur umarım.

Nişanlınız sizin yanınızdaysa bence tavrınızda cok sert olmayın dengeyı korursanız bence daha saglıklı bır ilişki bile olabilir.. Her serde bır hayır vardır dıyelim bu sorunlar sayesınde herkes kendıne cekı duzen vermiş ıyı tarafından bakılırsa..

Ben çok olumsuz bakamayacagim açıkçası konuya..Adı üstünde "kaynana"..
En başında böyle bir davranış sergileyip tepki alması,, oğlu ile karşı karşıya gelmesi emin olun içinden gelmese bile size temkinli yaklaşmaya mecbur..
Burada is sadece nişanlıniza sonuna kadar güvenip guvenmemekte bitiyor. .
Ben açık bir bayanım sizin zıddınız olayları yaşadım ve asla taviz vermedim ama arkamda eşim vardı beni muhattap etmeyen..
Mesafenizi koyduğunuz yerde esiniz destekse eğer o mesafede kalır.

eger devam etmeyı dusunuyorsanız artık kendınıze bır tavır sececeksınız
mesafelı olacak ama aynı zamanda esınızle bu konuda yuz goz olmaycaksınız
senın annen bunu da yaptı sunu da yaptı dıye
bunlar sızın kozlarınız ama dogru zamanda kullanırsanız

kv denız melek roluyle esınızı elbet kandırmaya calısacak ya da onayını alacaktır
ama sonucta bu yazdıklarınız basıt olaylar olmamakla beraber kv denızın bıraz saf oldugunu gosterıyor
kotu nıyetlı ama saf , benım kv ve aılesı profesyonel olduklarından hıc boyle seylerı agızlarına almadan ayırmaya calısırlar

sızınkı de artık agzına laf almadan ve sıze cok ıyı davranarak bu surecı unutturacaktır
sonrası da sıze esınıze ve sergıleyecegınız tavra baglı

konunuzu baştan sona bende okumuştum. kızmakta haklısınız ve ayrılmaktada ama afettmektede haklısınız. nişanlınız arkanızda durmuş sizi olması gerektiği gibi sahiplenmiş bende eskisi gibi olamazdım öyle bir kadına ama öyle bir nişanlı için unutmaya çalışırdım olanları. onun içinde kolay olmamıştır. ailesi ve sevdiğinin arasında kalmış hiç bir suçu yokken. mesafeli olun ve affetim deyin kayınvalidenize . konu bir daha gündeme gelmesin çünkü yıpranan siz ve nişanlınız olur. o mesafe zaten hep olmalı ki bir daha benzer şeyler yaşanmasın.

Ben konunuzu hatırlıyorum, baya zorlamışlardı sizi düğünde nasıl olmanız gerektiği konusunda. Olay baya büyük, ama insan öfkeyi içinde biriktirince hem kendi ağırlığı artıyor hem de ilişkinizi yıpratabilir. Mesafenizi asla değiştirmeyin, unutmayın da yaptıklarını. İnsan unutunca yine yaşıyor bir şeyler. Ama madem nişanlınız destek çıktı iletişiminizi de koparmayın.

Bence duygularınıza nefreti karıştırmadan devam ederseniz sanki daha iyi olur..
Hadsizlik her insanın mutlaka hayatında yapabildiği bir şey.. Hele yaş baş aldıktan sonra kimi insanlar her konuda "baskın" hissettirmek, yönetmek ister ya.. Cahillik mi? Evet.. Ama gerçekten pişman olduysa eğer, en azından nefreti silmeye çalışın. Bunu da kayınvalide iyiliği için değil, sizin güzel yüreğinizde oynatacağı dengeler yüzünden yazıyorum. Nefret kuvvetli duygudur. Yüreğinizde kim için beslerseniz besleyin, zamanla iyi duygularınızı da erozyona uğratır. Çok kuvvetli bir duygu..

Mesafe gayet güzel, mis gibi de olmuş. Samimi olmamak adına daima kullanabileceğiniz bir geçer akçe üstelik, yaşadığınız o konu.. Nişanlınız da yanınızda.. "Kırgın" kalın.. Konu açıldığında "Mahsun" kalın.. Ama nefret duymayın.. Kırgınlık ve incinmişlik, pek çok insanı yanınıza çeker, haklılığınızı anlatır.. Nefret ise ağızdan istenmeyen sözler çıkarabilir.. Gittikçe büyüyebilir.. Haklılığınızı haksızlığa dönüştürebilir.. Bazen konu açılırsa, üslubunuzu bile çirkinleştirebilir evlilikte.. Bence nefret olmasın.. Kayınvalideye kırgın kalın.. Naif bir üslubla.. gayet mesafeli.. gayet saygılı.. Öyle ki o da aynı saygıyı çekinerek size duysun..

Müstakbel eşin için görüşmelisin tabi ki kv ile. Haa mesafeni korursun ve oda anlar nedenini
Hem eşinle aran iyi olur, hem de kv yi evliliğinden uzak tutmuş olursun.
Ama kin beslememeye çalış.
Kin zehir gibidir.
Çevresine zarar verir..

Ben konuyu hatırladım,gerçekden pişmanmı değilmi zamanla anlarsınız çok fazla dayanacağını sanmıyorum KV nin bi yerden patlak verir yine,ertelemek iyi olmuş.

Allah tamamina erdirsin, sizi mutlu mesut etsin. Nisanliniz istemeseydi ailesi bu kadar israrla ozur dilemezdi sanirim. Onun kiymetini bilin geri kalanlari takmayin bence. Ozur dilemisler sonucta. Rol ya da degil, o onlarin kalp huzurunu etkiler ancak.
Calsin sazlar calsin bu gece...

Ben cok mutlu bi son goremedim. Annesi oglunun hatrina boyle davraniyor. Hele bi evlen o cok sevdigin nisanlin da anasina donecek. Hersey evlenene kadar, yine gercek yuzleri cikacak ortaya.

Ve kv nin söylediği on yilda gecse bosatirim lafini ben asla unutmaz, unutamazdim.

cidden pişmanda olabilir bilemezsin.
tabi sen gene mesafeni koru . düğün ne zaman peki şimdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…