Doğru olan ne?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.884
57.710
798
Merhaba herkese. .
Normalin aksine kısa öz ifade etmeye çalışacağım.
Kafamın karışık olduğu ciddi bir konu bu.

Yaşım 31.
Tek eksik çocuk demediğim, tam anlamıyla sonuna güvenemediğim ama noktalayamadığım da bir evliliğim var 5 yıllık.

Çocuğumuz yok. 3 senedir korunmadığımız halde olmadı.

Ben mesleğim gereği çocuklarla iç içe olduğum için belki bu beni derinden üzmeyen bir konu. En azından şimdilik..

Eşimin yaşı ise 33. Bizden sonra evlenenlerin ve yaşça ondan küçük arkadaşlarının çocuğu oldu. Kendisinin ciddi anlamda üzüldüğü bir konu bu artık. Üzerine gidelim tedavi gerekiyorsa yapalım diyor artık.

Size saçma gelebilir ama bense bu konuda biraz tuhaf fikirlere sahibim.

Bir kere eğitim araştırma hastanesinde kontrollerimizi yaptırmıştık ve ikinizde de sorun yok acelemiz var diyorsanız gelin tedaviye başlayalım demişlerdi 2 yıl kadar önceydi bu.. Istemedik oluruna bıraktık.

Bir kaç kadın doğumcuya gitmiştim hepsi her şey yolunda yumurtaların çok güzel falan demişti hep. 2 hafta önce öylesine bir ultrason ole baktirayim dedim ilk kez kistler göründü. Adet düzensizliği yapabilir önemsizler çocuğa engel olabilir de ama tahlil yaptırmak gerekir dedi. Öylece bıraktım.

Şimdi saçma gelebilecek düşüncem şu ki ben Allah vermiyorsa eğer benim evliliğime çocuk yakıştırmıyor demektir hayırlısı diyerek beklemekten yanayım.

Çevremde pek çok kişi ise pişman olursun ilerde. Bugün üzülmüyorsun ilerde çok üzülürsün yaşın gecmeden bak çaresine diyorlar.

Kafam karışık bilemiyorum..
Sizce de pişman olur muyum gerçekten?

Tedavi düşünmeli miyim?

Yazdıklarına bakacak olursak cevabım hayır.

Her işte bi hayır vardır diyerek doğru zamanı beklerdim ben. Madem çocuk isteğiyle de yanıp tutuşmuyorsun.. Üstelik evliliğin konusunda şaibeli düşüncelerin var. Çocuk için tedavi olmanı gerektirecek tek bi mantıklı sebep bile göremiyorum.

Çocuk istiyorsanız tedavi düşünün tabiki
Ama tam oturmamış bı evliliğe çocuk olmaz
Bence ilk iş evlilikteki sorunları halletmek olmalı

Hakkinizda hayırlısı..

5 yıldır biri bitiyor başka sorun çıkıyor. Sanki bir taraf duzelirken diğer taraf yamuluyor gibi.
Bazen diyorum ki böyle bir ömür geçer sanırım..

Canım bence tedavini ol..ilerde keşke diyebilirsin

Evet diyebilirim ama olduktan sonra keşke dersem diye de çok korkuyorum.
Hani tedaviyle yapsam ve evliliğim biterse bir çocuğa zorla parçalanmış yuva verdiğim için kendimi suçlarım galiba ben. Çünkü ille de yapmış olmak var ucunda..

Yazdıklarına bakacak olursak cevabım hayır.

Her işte bi hayır vardır diyerek doğru zamanı beklerdim ben. Madem çocuk isteğiyle de yanıp tutuşmuyorsun.. Üstelik evliliğin konusunda şaibeli düşüncelerin var. Çocuk için tedavi olmanı gerektirecek tek bi mantıklı sebep bile göremiyorum.

Bir gerçekten çok istiyorum ben de anne olmalıyım artık olmayacaksam neden evlendim hiç gerek yoktu diyorum.

Bir hayırlısı buysa razıyım çocuk=mutluluk değildir diyerek kendimi frenliyorum.

Bir yandan ayrılsam tekrar evlenemem büyük ihtimal bari bir yavrum olsaydı der miyim diyorum.

Kafa bir milyon..

çok zor bir karar,
ve bu kararı kimseden etkilenmeden sizin vermeniz gerektiğini düşünüyorum,
ama madem sormuşsunuz, çocuk sahibi olmak bir insanın hayatında alabileceği en büyük sorumluluk,
eğer gerçekten istemiyorsanız, acele etmeyin, yaşınız genç...

Fazlasıyla sorumluluk sahibi biriyim.
Kimseye ihtiyacım olmadan büyütebilirim çocuğumu.

Ama duygusal olarak gel git yaşıyorum ben..

Evliliğinle ilgili şüphelerin varsa konusulur zamana bırakılır düzelir oturur hem bitirmek istesen bunca senedir noktalardın ama bence zaman kaybetme tedaviye başla

Yaa işte bana da arkadaşlarım diyor ki sen eşini şimdiye dek birakmadiysan bir daha birakmazsin.
Boşuna annelik duygusundan mahrum etme kendini diyorlar.
O zaman acaba yaşıyorum.

Sorun yok ve korunmuyorsun.
Demek hamile kalsan sorun yok.
Şuan çekindiğin tedavinin getireceği maddi-manevi fedakarlıklar mı? Bu fedakarlıklardan çekiniyorsan veya çocuğa hazır değilsen şimdi de korunsan iyi olmaz mı?

Evliliğinizle ilgili içinize sinmeyen şeyler sizi bu düşünceye itiyor sanırım.
Bilinçaltınız bekle diyorsa bekleyin. Demekki bu evliliğe bir çocuk fikrini henüz oturtamıyorsunuz ve bununda sebeplerini en iyi siz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun :)

Yaa işte bana da arkadaşlarım diyor ki sen eşini şimdiye dek birakmadiysan bir daha birakmazsin.
Boşuna annelik duygusundan mahrum etme kendini diyorlar.
O zaman acaba yaşıyorum.
Babasından emin olmadığın çocuğu ne yapacaksın? Annelik bencil olmamaktır. Çocuk sırf "anne olma duygusunu tatma" amacıyla doğurulmaz ki. Ona mutlu bi yuva vermeniz gerekiyor. Her çocuk birbirini seven sayan anne-babayla büyümeyi hak ediyor.

Olmasa da olur diye düşündüğünüz eşten çocuk yapmamalısınız bence.

Evliliginde sorun yoksa tedavini ol.. Ve evliligime yakismiyo diye düsünme vardir bir zamani mutlaka hayirlisi olsun

Sorun hala var diyemem ama gönül rahatlığıyla sorun yok da diyemem.

Evet böyle düşünüyorum sonra da ne evliliklere yakıştırıyor Rabbim çocuğu salak salak konuşma diyorlar kalıyorum :)

Evliligindeki durumdan dolayi cocuk yapma derim. Cunku dedigim gibi tek eksigin cocuk degil su an. Ve diger eksikler tamam olmadan da o cocuk sana yuk olur. Evliligi bitirecek cesaretinin olmamasi cocuk yapmani gerektirmez sahsi fikrim. Aynen devam boyle

Yük olur diyen küçük azınlıktasin darkcim.
Herkes çocuk yaptığım en güzel şey asla pişman olmazsın sen esini seviyorsun ondan ayrilmazsin bosa düşünme diyor.
Iste orda kafam karışıyor.

ÖYLESİNE gidip ultrasona girdiğine göre,aslında bilinçaltında çocuk istiyorsun,ama kendiliğinden olursa sanki Allahın sana verdiği evliliğe devam sinyali olacak sanıyorsun.bence sen bu evliliği devam ettirmeyi istemiyorsun

Ultrasona girdim çünkü hastane kampanyası vardı başka bölümlere de girdim :D

Çocuk evliliğime devam etme gibi bir kararı verdirmez bana maalesef.
Işın kötüsü yürümüyorsa orada biteriz yavruya olur olan diye sürümceme yaşıyorum.

neyden tam olarak emin değilsin? evlilikte 5 senede oturmayan ne? 3 sene uzun bir süre belkide o sorunla çocuk sahibi olamamanız sebep ilk 2 senede böyle bir şey var mıydı? 2 sene sonra çocuk istemiyordunuz ama korunmayı bırakmışsınız ve bu süreçte kaldım mı kalmadım mı bir sorun mu var hasta mıyız hem kadın için hem erkek için stressli bir dönem belkide bundan dolayı oturmayan sorunlarınız vardır.
burda çok görüyoruz erkek direk kadına suç atıyor gitmiyor bile. istemiyorsanızda ben anne olmak istemiyorum diyin direk 2 kişide devam edebilirsiniz ama kişinin benim çocuğum olmuyor diye endişelenmeside acı verici
sizi elbet zorlayamaz ama siz çok isteyip onun bir çare aramadığınızı düşündüğünde kötü hissetmez miydiniz

Sorun hala var diyemem ama gönül rahatlığıyla sorun yok da diyemem.

Evet böyle düşünüyorum sonra da ne evliliklere yakıştırıyor Rabbim çocuğu salak salak konuşma diyorlar kalıyorum :)

Yük olur diyen küçük azınlıktasin darkcim.
Herkes çocuk yaptığım en güzel şey asla pişman olmazsın sen esini seviyorsun ondan ayrilmazsin bosa düşünme diyor.
Iste orda kafam karışıyor.

Ultrasona girdim çünkü hastane kampanyası vardı başka bölümlere de girdim :KK70:

Çocuk evliliğime devam etme gibi bir kararı verdirmez bana maalesef.
Işın kötüsü yürümüyorsa orada biteriz yavruya olur olan diye sürümceme yaşıyorum.
Valla cocuk yuktur insana. Maddi manevi. Cogu kadin cocuk yokken kocayi bosayamazken cocukla hic bosayamiyorlar. Sozum meclisten disari, herkesin kocaya "katlanma" sebebi baska olabiliyor,yargilayamam. Senin kosullarini tam anlamiyla da bilemem. Tek soyleyebilecegim,%100 sorun yok evliligimde,bende ve esimde demedigin surece cocuk yapma. Ha cocugun olur sonra bir seyler ters gidebilir nasiptir. Ama bile bile lades yapilmamali. Dilim dondugunce anlatmaya calistim,kusurum olduysa affola,sen beni bilirsin bana darilmazsin en azindan ;)

Sorun yok ve korunmuyorsun.
Demek hamile kalsan sorun yok.
Şuan çekindiğin tedavinin getireceği maddi-manevi fedakarlıklar mı? Bu fedakarlıklardan çekiniyorsan veya çocuğa hazır değilsen şimdi de korunsan iyi olmaz mı?

Kendiliğinden hamile kalsam sorun yok sanırım evet.
Ama zorla çocuk yapacak kadar mükemmel bir evliliğim de yok..
Çekindigim kısım ola ki sonumuz ayrılık oldu ulan Allah vermiyordu sana ya ne diye gittin zorla çocuk yaptın pismanligini yaşar miyim kısmı.

Evliliğinizle ilgili içinize sinmeyen şeyler sizi bu düşünceye itiyor sanırım.
Bilinçaltınız bekle diyorsa bekleyin. Demekki bu evliliğe bir çocuk fikrini henüz oturtamıyorsunuz ve bununda sebeplerini en iyi siz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun :)

Bilinçaltım çocuk istiyor bence bilincim boşver zorlama oluruna bırak diyor aslında..

Cevrenizdekiler doğru söylüyor tabii ki istiyorsanız eger. Evlat bambaşka birşey.

Mutlaka öyledir.
Hayirlisi olsun hakkımızda. .

Babasından emin olmadığın çocuğu ne yapacaksın? Annelik bencil olmamaktır. Çocuk sırf "anne olma duygusunu tatma" amacıyla doğurulmaz ki. Ona mutlu bi yuva vermeniz gerekiyor. Her çocuk birbirini seven sayan anne-babayla büyümeyi hak ediyor.

Olmasa da olur diye düşündüğünüz eşten çocuk yapmamalısınız bence.

Olmasa da olur gibi kesin bir düşüncem yok eşim hakkında.
Öyle olsa evliliğimi bitirmem daha kolay olurdu sanırım.
Seviyorum. Çokça artısı da var. Ama bazen bir eksi çokça artinin üzerini örter ve düşündürür. Durum bu.

Kaldırıp kenara atamadıgim ama gözüm kapalı da ucamadigim bir evlilik olduğu için böyle bekledim zaten ama iki yıl sonra belki her şey tamam olacak çocuk sahibi olmak için geç kalmış olacağım.
Iste bu beni korkutan..

o minik kollar anneciğim diye içten bi sarılınca dünya da hiçbirşeyin acının derdin kardeşin arkadaşın önemi kalmıyor

Eminim ki öyledir..
Allah hayırlı karar almayi nasip etsin bana.
Hayatımda hiç bir kararı sadece kendimi düşünerek alamadım ben her şeyi herkesi düşünüyorum..

Valla konu sahibi, bu bakış açısı bana öok uzak, anlayamıyorum o sebepten.
Yani kendiliğinden veya tedaviyle, iki şekilde de senin çocuğun olacak, ve ondan sorumlu olacaksın, ileride boşanma vs olursa da o soracağın soruyu yine soracaksın zaten, niye korunmadın diyeceksin belki.

Back
X