Ehehehe ben tüpten ne kadar tırsıp gözümde büyütmüştüm bilmezsin tabi. "İnşallah tüpe gerek kalmaz"dı duam hep

ama İnan aşılamadan çok daha rahat geçti çünkü git gel olmadı Trabzon-Gümüşhane aşılama için git gel perişan olmuştım. Burda hastane eve 5 dakika. Markete giderken hastaneye uğramış gibi geçti her takip kontrol. Tedavinin başı sonu 12 gün oldu zaten. Bunca sene boşuna gözümü bu kadar korkutmuşum dedim ama bunca sene tüpe yanaşmayışımın da elbet bir hayrı vardır.
Zaten sana da gel hemen tüp yapalım demezler. Önce bir testler yenilenir senin ve eşinin. Sonra herşey yolunda ise klomen ile yumurta takibi yapılır 3-5 ay. Olmadı ise iğne ile yumurta takibi.Yine olmadı ise rahim filmi çekilir (ki bunu istanbulda isen İstanbul'da yaptır echomarda ağrısız sancısız diye önereyim hemen. ) yine olmadı ise aşılama bir yada iki kere. Yine olmadı ise o zaman tüp bebek.
İnan tüp bebek bu sürecin en kolay bölümü oldu bizim için arada histereskopi ve eşimin varikisel ameliyatı da var.
Neyse zaten sen tedaviye karar verdiğinde doktorun aşama aşama yönlendirecek seni. Ama kolay ve kısa bir süreç olmayabileceğini düşünerek başla bir yerden ufak ufak derim. Zaten olmaması hayırlı ise tedavi ile de olmaz.