Dogru olani mi yaptim?

DurFakatDinle

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2015
670
1.494
113
Kizlar hepinize merhabalar

Ikinci bir üyelik aldim, desifre edilmekten korkuyorum. Konuya hemen gireyim.

Ben bosanmis, güzel bir meslegi olan, hayatini garantiye almis 29 yasinda bir kadinim.
3 ay önce biriyle tanistim, nasil oldu anlamadan istemeye geldiler ailemden, bende kabul ettim. Cok cabuk oldu hersey farkindayim, ama ona cok isinmistim. Beraber gülebilmemiz, eglenceli bir insan olusu beni cok etkiledi.
Gel gelelim ki, sözlendikten sonra bir akrabanin araciligi ile, onun borclarindan haberdar oldum.
Kendisinin 80 bin lira borcu var, bu paralari neye harcadigini sordugumda ise, merak etme tamamen keyfi harcamalar diyebilecek kadar da piskin, düsünebiliyormusunuz?
Bende bu sebebten dolayi hemen kestirip atmak olmaz dedim, ve bir sans verdim, bir geriye cekilip izleyim hele dedim.
Meslegi yok, bunu kabul ettim, önemli olan insanlik, adamliktir dedim.

Ama kendisi onu tanidim taniyali calismiyor.

Bunca borcuna ragmen, hunharca para harciyor, kendine yeni kiyafetler, ailesine hediyeler filan.

Sürekli dügünü nasil yapacagiz, evi nasil dayayip döseyecegiz, borcmu alsam, diye sizlaniyor. Calisip kazanalabilecek bir para bu dügün masraflari kizlar. Ama bey efendi hala borcuna borc katma pesinde. Hayir konusu acilinca, eve dügüne yardimci olurum, bu kadar endiselenme de diyorum. Ama yok konu yine dönüyor dolasiyor, "e yapmasak mi dügün, nikah olsa sadece" ye geliyor. Ben dügün istemedim aslinda ondan, kendisinin fikriydi, sonra vazgecti, aileme söyledim, vazgecemeyiz ki dedim.

Kizlar bende cok gerildim bu 3 ay icinde, borclarinada, dügünúnede, evinede Yeter artik dedim. Kendisi beni evlenmeye Ikna etti, e simdi bu ne?

Ya borc Almak yerine calis? Ama is begenmiyor bey efendi, orasi uzak, burasi zor maasi Az vs.
Bende borclarindan kurtulana kadar evlenmek istemiyorum seninle dedim. Onun üstüne bir sirkelendi sanki, ama ben hala cok endiseleniyorum.

Gecen hafta agzini aradim, benim harcamalarim cok yüksek aldigim maastan iki kurus arta kalmiyor dedim, cok büyüttü bunu. Bir kadin nasil bukadar harcarmis? E ozaman Evlenince bütün yük bunun omuzlarinda mi olacakmis? Kiz kardesi duysa nekadar sasirirmis falan filan. Bu konusmadan sonra, 2 gün ne aradi ne yazdi.

Halbuki sözlendigimizde, senin maasina hic el sürmeyecegim, evin giderlerini ben üstlenirim demisti. Beni yanlis anlamayin, ben tabikide destek olurum, sadece nabiz yoklamak istedim.

En basinda uyardim, tembel evde oturan bir erkege tahammül edemem diye. Ama o hala kös kös evde inanin, bunca borca ragmen.

Bende dün aksam bütün bunlari göz önüne alarak nisani attim kizlar.
Cok kötüyüm aslinda, sesi cok kötü geliyordu. Cok dramatik konustu, Bunlar disinda hic bir problemimiz olmadi, tanidigim en sefkatli en kibar erkek o. Bu yüzden baglandim aslinda, ama bukadar sorumsuz oldugunu bilmiyordum. Cok üzgünüm, dünden beri agliyorum, onu cok özleyecegim...

Dogru olanimi yaptim?

ben genellikle maddi konuları bu ilişkilere karıştırmayın derim ama sizinki doğru

adamın borcu da olur geliri de düşük olur ama çalışır çabalar

yani 500 alır ama almak için yırtınır

siz 5000 alırsınız o zaman lafı edilmez

fakat bu adam küçük de değildir 80000 borcu olup da çalışmaya da gönlü yoksa ne uğraşacaksın

değişmez ki o

siz de toy değilsiniz deneyip görmüşsünüz evliliğin o kadar da toz pembe olmadığını zorlamaya gerek yok

Üstelik 35 yasinda, ben nasil degistirebilirm ki onu?

Sonunu okumaya gerek duymadım ve diyeceğim tek şey var:
Çalışmaya gönlü olmayan adamla bir ömür geçmez.
Ha benim dertsiz başıma dert almak hoşuma gidiyor, çalışıp kendime de kocama da olacak çocuklarıma da bakarım, nasılsa ayaklarımın üzerinde duruyorum ya, dünyanın da yükünü kaldırırım dersen, o zaman bize laf düşmez...

kesinlikle doğru olanı yaptın için rahat olsun.. senin gözünü boyamak için bile kıpırdamıyor adama baksana. evlendikten sonra aynı umarsızlık sizi çileden çıkarır. hem daha önce bi kere canınız yanmış.
benim eşimin de issiz olduğu dönemler oldu, ama bana yansıtmamaya calıstı cektıgı sıkıntıları bıle. siz simdi o mevcvut borcu sıneye cektınız dıyelım, bi sure onu odemeye calıstınız, sonra boyle gıderse bu adam yenılerı de cıkcak karsınııza. omur boyu dert..
şimdi ayrılmak zor da en ıyı sız bılırısınız evlendıkten sonra ayırlmak daha da zordur..
üzülmeyin, önünüze bakın, acınız da çabuk geçer umarım, kendınıze uygun birini bulursunuz sonrasında da..

Bence doğru olanı yaptın.Anlattığın kadarıyla sorumsuz bi adama benziyo.Şimdilik görmezden gelsen bile evlenince sorun yaşardınız.
Ben 15 yasimdan beri calisirim, borctan hic hoslanmam, ama o hala borc üstüne borc ekliyor.
Kumar aliskanligida varmis 5 sene önce tövbe etmis, tekrar baslarmi diyede endiseleniyorum.

verdiğiniz kararın doğruluğu tartışılmaz bile. 80bin borç demek her ay bin lira ödese bile 80 ay demek ki daha düğün borcu da eklenecekti üstüne. üstelik adamın çalışmaya niyeti yok. gerçekten 3-5 gün üzülürsünüz sonra da oh be dersiniz bu adamdan kurtulduğunuz için.

Yazının sonunda oh çektim, evet doğru olan da nişanı atman.

"Önemli olan adamlık,insanlık" demişsin de arkadaşım borç yiğidin kamçısıdır.
Borcu olduğu halde umarsızca harcamalarına devam eden, kçını kaldırmaktan aciz haliyle "Düğün yapmayalım" demeye utanmayan ve henüz bismillah yolun başındayken kendi keyfi 80 binlik harcamasına bakmadan senin harcamalarına laf edebilen bi tipin adamlığı mı olur allasen?

Bu adam resmen kene asalak gibi birsey. Sana demesede maasinla ilgili hesabi kafasindan yapmis beyefendi sen oyle deyince cani sıkılmış. Borc bataginda boyle ise yaramaz asalak parazit bi herifle omrunu gecirmeyeceksin iste iyi yapmissin nisani atmakla. Yok sefkatli iyi vs deme hangi magazaya gitsen saticilarda oyle dunya iyisi ama bi urunle ilgili sorunu git soyle nasil oluyorlar.

Ben zaten evlilikten korkuyordum, ikinci kez ailemin karsisina gecip bosaniyorum demekten cok korktum. Ama onu cok seviyorum ve cok üzgünúm.

Evlenip evde yatan adamı beslemeye başlayınca o aşktan sevgiden eser kalmazdı zaten merak etme.
Bence üzülmek yerine yat kalk dua et borcunu falan erkenden öğrendiğin için.

Ayrılmakla en iyisini yapmışsınız.
Böyle tembel ruhlu erkekler hiç düzelmiyorlar 7sinde neyse 70inde odur misali.
Gururu olsa işsiz dolaşmayı bi kere kendine yediremez insan.
Teyzem böyle bir adamla evliydi adam iş begenmez çalışmaz teyzem çalışır hem de 2 işte birden .Bir de evde dırdırı vardı adamın resmen rolleri değiştirmişlerdi.Kadın gibi evde poğaça börek yapardı teyzemi sömürdü durdu.Sonuç yıllarca çekti çekti sonunda dayanamadı boşandı, şimdi nasıl mı?,Valla çok mutlu huzur buldu kadın yıllar sonra..
Nitekim siz de dönmeyin sakın kararınızdan.

sorulur mu bu hiç.
bu profildeki bi adamla evlenilir mi yahu.
çok iyi yapmışssın sakın geri dönme.
her yeri borç çalışmayan bi adam.
belli ki senin maaşa deayayacak sırtını.
senin ev araba filan varsa bi de ohh keyfi kefif olacaktı.
kötü olma mutlu ol.
erkenden kurtulduğun için

gerçekten en iyisini yapmışsın.. dönmeye çalışsa bile ismediğini belli et bence düzelmez bu saatten sonra.. maddi yönden sana güvendiği çok belli.. şükretki erkenden görmüşsün herşeyi.. Allahın sevilen kuluymuşsun görmüşsün gerçek yüzünü :) dua et bol bol Allahım yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…