Doğru zaman ne zaman?

1 yıllık evliyim, evlendikten 1 sene sonra düşünürüz demiştik. Hiçbir borç harç durumumuz yok ama kariyer olarak ve gezme tozma anlamında yapmak istediklerimiz vardı. Sonuç 7 aydır yapmak istediğimiz hiçbir şeyi yapamadığımız için bu kararı erteledik. Nasip..
Geç kalıyormuş gibi de hissettiğim oluyor ama bu süreç böyle ilerlemeseydi de belki şuan yine hazır hissetmeyecektim kendimi bilemiyorum.

O hazır olma durumu hiç bir zaman gelmiyormuş öyle diyorlar.
Bende geç kalıyor gibi hissediyorum, sonra vazgeçiyorum.
Karma karışık

Eskiden erken anne olma fikri hosuma giderdi. Genc anne olmak kusak farki yasamamak vs. cok cocuk fikri de hosuma giderdi.

evlendikten sonra yurtdisina geldim. Dil, ehliyet, okul baska zorunluluklarim oldu siz gibi. Bir de evlendikten sonra esimde kendimde yetistirilis hatasi olan bazi hareketlerin sonucunu gordum. Bir danisman arkadasa esimle ilgili sorun denilebilecek bir seyi paylastim. O da taa cocukluk doneminde ailesinin yaptigi hatalardan bahsetti. Erken yasta bilincsiz anne olmaktansa ya da dogru duzgun yetistiremeyecegin sayida cocuga anne olmaktansa diger ihtimal daha mantikli geldi. Simdi bir seyleri hallettim. Buyuk kavgalarimiz olan ayrilma noktasina gelen bir cift degildik. Ama iyiki evliligimizin o ilk yillarina bebek gelmemis diyorum. Simdi daha huzurlu ortamimiz var evlilik oturdu cunku. Maddi olarak da daha haziriz.
Bilinc olarak da farkliyim belki sabrim az olacakti erken anne olunca cocugu suclayacaktim yapamadiklarimdan dolayi.

Eskiden erken anne olma fikri hosuma giderdi. Genc anne olmak kusak farki yasamamak vs. cok cocuk fikri de hosuma giderdi.

evlendikten sonra yurtdisina geldim. Dil, ehliyet, okul baska zorunluluklarim oldu siz gibi. Bir de evlendikten sonra esimde kendimde yetistirilis hatasi olan bazi hareketlerin sonucunu gordum. Bir danisman arkadasa esimle ilgili sorun denilebilecek bir seyi paylastim. O da taa cocukluk doneminde ailesinin yaptigi hatalardan bahsetti. Erken yasta bilincsiz anne olmaktansa ya da dogru duzgun yetistiremeyecegin sayida cocuga anne olmaktansa diger ihtimal daha mantikli geldi. Simdi bir seyleri hallettim. Buyuk kavgalarimiz olan ayrilma noktasina gelen bir cift degildik. Ama iyiki evliligimizin o ilk yillarina bebek gelmemis diyorum. Simdi daha huzurlu ortamimiz var evlilik oturdu cunku. Maddi olarak da daha haziriz.
Bilinc olarak da farkliyim belki sabrim az olacakti erken anne olunca cocugu suclayacaktim yapamadiklarimdan dolayi.

Erken anne olma fikri annemi görünce hoşuma gidiyordu benimde.
Annemle aramda 21 yaş var benim, gören arkadaş sanar.
Dediğin gibi kuşak farkı, fazla yaş olmaması artı sebep.
Yalnız eksi ve daha büyük olan kısmı ise, kadın ne kadar erken anne olursa tahammül sınırı o kadar düşük, daha çabuk yaşlanan, böyle yıpranmışlık durumu daha yüksek oluyor.
Ben ondan sonra vazgeçtim.
Benim etrafımda genç anne olan ama bunun pişmanlığını yaşayan çok kadın var.
Şimdiki aklım olsa daha geç yapardım, gençliğimden hiç bir şey anlamadım falan filan.
Bunun sonucu da boşanmaları getiriyor işte.
Kadın çocuğu büyütürken tahammülü ona harcıyor ve evliliğine bir şey kalmıyor.
Evlilikten pes ediyor.
Evet bundan sonrası daha değerli bizim de evliliğimiz oturdu.
Eşimle akşam konuşacağım vazgeçsin :)

Erken anne olma fikri annemi görünce hoşuma gidiyordu benimde.
Annemle aramda 21 yaş var benim, gören arkadaş sanar.
Dediğin gibi kuşak farkı, fazla yaş olmaması artı sebep.
Yalnız eksi ve daha büyük olan kısmı ise, kadın ne kadar erken anne olursa tahammül sınırı o kadar düşük, daha çabuk yaşlanan, böyle yıpranmışlık durumu daha yüksek oluyor.
Ben ondan sonra vazgeçtim.
Benim etrafımda genç anne olan ama bunun pişmanlığını yaşayan çok kadın var.
Şimdiki aklım olsa daha geç yapardım, gençliğimden hiç bir şey anlamadım falan filan.
Bunun sonucu da boşanmaları getiriyor işte.
Kadın çocuğu büyütürken tahammülü ona harcıyor ve evliliğine bir şey kalmıyor.
Evlilikten pes ediyor.
Evet bundan sonrası daha değerli bizim de evliliğimiz oturdu.
Eşimle akşam konuşacağım vazgeçsin :)
Bir de genc annem olmasi mi, yas farki olmasina ragmen daha ozguvenli, daha guclu, maasi olan, sorunlarima nasil yaklasacagini daha iyi bilen annem olmasini mi isterdim? Bu tartisilir. insan 30 yasina kadar daha kendini bulamiyor. Bir de bebege rehberlik edeceksin. Eskiden 19,20 yaslarda evlenilirmis. Simi evlilik yasi da gec anne olma yasi da..

Ben bir de uykuya çok düşkünüm nasıl olurum bilmiyorum :KK70:
Bebeğim çok şükür kolay bir bebek hakkını yiyemem. Buna rağmen eşimin tam desteği olmasa çok zorlanırdım. Eş desteği önemli. Mesela gece boyu anne kalkıp emzirdiği için sabah bez değiştirme gibi görevler babada olmalı.

Bebeğim çok şükür kolay bir bebek hakkını yiyemem. Buna rağmen eşimin tam desteği olmasa çok zorlanırdım. Eş desteği önemli. Mesela gece boyu anne kalkıp emzirdiği için sabah bez değiştirme gibi görevler babada olmalı.

O konuda eşime güveniyorum.
Yardımcı olacaktır.
Hatta uykuyla arası çok yoktur, geceleri benden çok o bakacaktır :D

Bir de genc annem olmasi mi, yas farki olmasina ragmen daha ozguvenli, daha guclu, maasi olan, sorunlarima nasil yaklasacagini daha iyi bilen annem olmasini mi isterdim? Bu tartisilir. insan 30 yasina kadar daha kendini bulamiyor. Bir de bebege rehberlik edeceksin. Eskiden 19,20 yaslarda evlenilirmis. Simi evlilik yasi da gec anne olma yasi da..

Kendi hayatımda yaşadığım en büyük tecrübem ne olursa olsun ayaklarımın üstünde durmak, kendi paramı kazanmaktı.
Zamanında kendi ailesinden bile tokat yemiş, yüklü borcun altında kalmış insanım çünkü.
Kendi çocuğuma da bunu öğretmek ve annesinin onun her koşulda arkasında durduğunu göstermek istiyorum.
Yani ikinci seçenek; özgüvenli, daha güçlü, maaşlı bir anne.
Bu seçenek daha doğru :)
Ben 20 yaşında top peşinde koşturuyordum :D

Kızlar selam hepinize :KK36:
Uzun süredir içinden çıkamadığım bir konum var.
Sizlere akıl danışmak istiyorum.

Evliliğimde 2.senemi doldurdum. Çok şükür öyle çok büyük sorunlarımın olmadığı, sevdiğim adamlayım. Daha önceki konularımı bilenler vardır. Çok yüklü bir borçla evlendim, ilk 1 sene falan acayip zorlandım. Çalıştığım halde maaşı hiç göremezdim. Eşim bir dönem işsiz kaldı, o zamanlar daha da battık hem maddi hem de manevi.

Tam durumları toparladık krediyi kapattık derken eşim pandemi dolasıyla tekrar işsiz kaldı ve her şeyi göze alarak araba aldık. Arabayı almamızın sebebi yeni başladığı işi arabasız yapamıyor olması. ( bir kargo firmasıyla çalışıyor, kargo dağıtımı yapıyor) Ben ise smm stajeyeriyim daha stajın bitmesine de var da var :KK43: Bir yandan ev hala kira, maaşlar şuan kira, kredilere ve genel giderlere gidiyor. Yani başladığımız yere geri döndük.

Gelelim asıl soruma; 29 yaşındayım. Bazen anne olma fikri geliyor ama sonra içinde bulunduğum duruma bakınca vazgeçiyorum. Daha ev alamadık diyorum, 3 seneden daha az kredi var diyorum, staj bitmedi diyorum falan filan. Her şeyi kenara bırakıp çocuk mu yapmalı? Yoksa her borcu bitirip çocuğu öyle mi yapmalıyım ?

Çocuğumun da günahına girmek istemiyorum. Ben çok zor şartlar altında büyüdüm, çalıştığım yerlere çok kolay gelmedim. O olduğunda rahat etsin istiyorum ama insanlara bu fikri de anlatınca çocuk nasibiyle gelir, her şey düzene girer diyorlar. Borçların bitmesini beklerseniz o borçlar hiç bitmez diyorlar. İnanın kafam çok karışık.

Lütfen bana fikirlerinizi yazın.

Sağlıcakla kalın :KK200:
Bence borçları hafiflerin,stajinizi da bitirip smn belgenizi alın. Sonrasinda cocuk çalışmalarına başlayın. Yaşınız gencmis bunları bir iki seneye yaparsınız

Evet çoğu fikir bu yönde.
Tavsiyelere uyacağım :KK36:
Biliyorum o belge zor alınıyor ama alınca da iş değiştirirken tercih sebebi olacak...hamileyken ve cocukla o işler zor. Hamileyken insan çabuk yoruluyor. Çocuk olunca da şöyle anlatayım:4 aylık ve şu an kucağımda uyuduğu için wc ye bile gidemiyorum 😃

Biliyorum o belge zor alınıyor ama alınca da iş değiştirirken tercih sebebi olacak...hamileyken ve cocukla o işler zor. Hamileyken insan çabuk yoruluyor. Çocuk olunca da şöyle anlatayım:4 aylık ve şu an kucağımda uyuduğu için wc ye bile gidemiyorum 😃

Ruhsatı alıp kendi yerimi açınca iş değiştirme gibi sıkıntım da olmayacak ve en azından insanlarla ofiste uğraşmayacağım :dua:
Gönder biraz ben bakayım :)

Ruhsatı alıp kendi yerimi açınca iş değiştirme gibi sıkıntım da olmayacak ve en azından insanlarla ofiste uğraşmayacağım :dua:
Gönder biraz ben bakayım :)
Canim sen baksan çocuktan vazgeçersin. Uyku gerileme dönemi miymiş neymiş bu aralar çok zor uyutuyorum. 2 saatten fazla uyanik kalınca 'da evde tatsızlık çıkarıyor kendisi 😂

Bebeğim 4.5 aylık. Özel hastanede doğum yaptım ama özel var özel var 10 bin küsur fiyata da doğum yapan var benimki 2.750 gibi bişeydi. Yatak odası henüz yapmadık neden yapayım çünkü 😁 seneye yaparız diye düşündük.

Yatak masrafı 500 bile tutmamıştır.
Aldığım giysiler şimdiye dek 500 tutmamıştır.

Biberonu suluğu kaşığı filan aldık yeni. Eski aldıklarımız ve yeni ihtiyaçlar ile aldıklarım sanmıyorum 500’ü geçsin.

Vitamini mesela devletin verdiğini kullanmıyorum 50 tl verdim iki kez 100 olsun o 😁

özel aşılarına bu ay dahil 1.000 verdik. Yani çocuğum mahrum büyümüyor demek istiyorum o şekilde hesaplıyorum.

Anne sütü içiyor şükür mama masrafı yok.

Bebek bezi olarak da en son migros minies aldık 50 adet 28 tl. Doğdu doğalı bez ıslak mendil masrafı kabaca 1.000 olsun.
Başka ne var ki hadi esneme payı 1.000 tl daha koyayım.

Yani ben 10 bin lirayı bile bulamadım şu an 50 bin neden tutsun ki masraflar.

Ha çok zenginimdir her şeyin en âlâsını alarak tabi ki de 50-100-200 bin masraf yaparım neticede altın emzik satılan kuyumcular bile var 😁

Sözün özü; Allah korusun hastalık haricinde bebek olayı çok masraflı bir olay değil, ama durumlar çok sıkışık ise borç vs çok ise yaşınız da geç değil ertelenebilir karar sizin 😁🌺
Bebek arabası ana kucağı araç koltuğu puset bunlar zaruri ihtiyaç ve hiçte ucuz değil. Odayı şimdi yapmasanız en gec 3 yaşında yapmak zorunda kalacaksınız. Çocuğun eşyası ıvırı zıvırı Bi dolap lazım. Sadece Bi beşikle de büyür Bi bebek ona lafım yok ama hakkıyla yapmaya kalkınca çok çok pahalı. Bugun Bi haber gördüm adamın 19 çocuğu var onların beşiği bile yoktur ama büyümüş ama nasıl büyümüş. Ben vicdani olarak dünyaya getirdiğim için elimden geleni yapmak isterim

A
En azindan elinizi biraz daha rahatlattiktan sonra cocuk düşünmeniz doğru gibi. Artik Kirada olmayan yok zaten, ev de alip cocuk yapicam derseniz ev borcu da hemen bitmeyeceği icin yine beklemek zorunda kalirsiniz. Kredilerinizi azaltinca cocuk dusunmeniz daha iyi olur hemde stajiniz da biter belki 30 lu yaslarda anne olan cok kadin var gec kalmis olmazsiniz
Aklın yolu bir

Bebek arabası ana kucağı araç koltuğu puset bunlar zaruri ihtiyaç ve hiçte ucuz değil. Odayı şimdi yapmasanız en gec 3 yaşında yapmak zorunda kalacaksınız. Çocuğun eşyası ıvırı zıvırı Bi dolap lazım. Sadece Bi beşikle de büyür Bi bebek ona lafım yok ama hakkıyla yapmaya kalkınca çok çok pahalı. Bugun Bi haber gördüm adamın 19 çocuğu var onların beşiği bile yoktur ama büyümüş ama nasıl büyümüş. Ben vicdani olarak dünyaya getirdiğim için elimden geleni yapmak isterim
Tabi ki dedikleriniz gerekli ama her bütçeye uyan ürünler var herkes en pahalısını almak zorunda değil. En pahalısını alamayan anne baba olmasın mı. Benim alım gücüm var çok şükür ama her şeyin en pahalısını almalıyım kafasında değilim. Bir de ikinci el alım satım çok yapıyorum bu da tabi tercih meselesi. En son 1.500 liralık ikea yatak artı içindeki döşeği 200 küsur fiyata aldım letgodan gıcır gıcır, artı kadın bana hiç kullanılmamış zara home nevresim takımı hediye etmiş sağolsun. Letgo kalp 😁

Back
X