Doğru zaman ne zaman?

gizemakyüz severek okudum yazılarını............

gizemakyüz nekadar güzel anlatmışsın yaa. bebek yapasın gedli şaka biyana ben çok istiyorum ama eşim laf aramızda korkuyor beyfendi hazır değilmiş baba olmaya. yahu diyorum fiziği bozulacak olan çatlayacak olan benim sana ne oluyo gerçi yeni evliyiz ama ben çocukları çok çok severim. aşırı derecede. annelerimizde genç ayrıca bebek olduktan sonra çok yardımcı olacaklardır bize eminim. maddi açıdan istemiyo desem Allah'a şükür kötü bi kazancımızda yok durumumuz iyi. şu günlerde bu konu canımı sıkıyo. eşim hiç istemiyo. ben 23 eşim 27 yaşında bu arada. ve biz birbirimizi 8 senedir tanıyoruz yaşayacağımızı yaşadık diyorum artık dolu dolu. bir bebek olsa fenamı olur.

Ne kadar benzer durumlarımız.
Biz de yeniyiz evlilikte ama 6 yıldır birlikteyiz.
Çocukları ben de aşırı seviyorum
ve hep söylediğim şey şudur
aileler henüz dinçken hem yardımcı olurlar
hem de onlar da tadarlar torun sevgisini
ama işte eşim de hazır değilmiş henüz
sanırım sorumluluk almak zor geliyor onlara..

Arkadaşlar çok teşekkür ederim söyledikleriniz için :)))

Erkeklerin kendini hazır hissetmesini beklersek daha işimiz var demektir :)))
Arkadaş demiş ya; "vücudu bozulacak olan, çatlayacak olan benim, sana ne oluyor" diye :))) Çok doğru! :))

Burda bir konuda okumuştum, bir kadıncağız doğum yapacağı gün eşinin de doğumhaneye girmesini istiyor, adam "tamam" diyor.... Kadın devam ediyor; "eğer istersen bebeğin göbek bağını da sen kesebilirsin" deyince adam "onu da mı ben yapıcam! " diye feryat ediyor
9 ay bebeği taşıyan, zamanı gelince doğumu yapan kişi; kadın. Ama sıra adama gelince "onu da mı ben yapıcam" oluyor
Erkekleri anlamak mümkün değil
Günlerce gülmüştüm ben buna....

9 aylık o süreci yaşamış biri bile bu paniğe kapılabiliyorsa, henüz yolun başındakilerin paniğe kapılması çok normal sanırım. Ama bence unutmamak gereken bir şey var ki, insan ne olursa olsun bu tip şeylere asla tam olarak hazır olamaz bence... Kadın da erkek de... Bilinmez bir yola giriyorsunuz... Gebelikte de, sonrasında da.... Hayatınızda o güne kadar hiç yapmadığınız alışverişler yapıp, hiç yapmadığınız işler yapmanız gerekiyor... Belki hiç yakalanmadığınız hastalıklara yakalanıp, hiç ağlamadığınız şeylere ağlar hale geliyorsunuz.. Bunları önceden tahmin edip de tam olarak hazırlanmak mümkün değil bence...

Erkekler için de benzer bir durum söz konusu sanırım...

Düşünün ki 6 yıldır, 8 yıldır birlikte olduğu kadın artık o kadın değil gibi... Vücudu değişiyor, duyguları değişiyor, ihtiyaçları değişiyor... Ve onların bu durumu değiştirmek için ellerinden gelen bir şey olmuyor, her şey kontrolleri dışında gelişiyor.. Sizin yersiz duygu patlamalarınızla karşı karşıya kalacaklar, uykusuz gecelerinizle yüzleşecekler, yeri gelecek evin temizliğine yardım edecekler.... Öte yandan artık rahat rahat gezip tozamayacakmışsınız, dünyanız daralacakmış gibi gelecek..
Dünya daralmasına rağmen masraflarınız artacak, sorumluluklarınız artacak... Erkeğinizin daha çok çalışması gerekecek çünkü artan masraflara rağmen siz bir süre çalışamayacaksınız da.... Tüm bunların altından kalkıp kalkamayacağını bilemez.
Hem şimdi böyle rahatken, ayağı göl başı pınarken neden kendini zora soksun? 2 saatte bir uyanan bir bebek, ağlıyor, acıkıyor, gazı oluyor, altını kirletiyor, uyumak bilmiyor... Onunla beraber her yere çıkamaz, istediğin kadar gezemezsin, karda karınla el ele yürüyemezsin çünkü bebek üş hastalanır,offff.... bir ton kısıtlama............. Üstelik o sizinle şu an gayet mutlu, hayatında ilk defa rahata ermiş, kendi evi, kendi düzeni oluşmuş... Sizin gözdeniz şimdi o.. Çocuk doğduğunda gözünüzdeki yerini kaybetmekten korkar... Evin gözdesi bebek olursa, eşinizin göreceği ilgi azalır... Tüm dertlerin üzerine bir de kenara itilmiş bir şahsiyet olur çıkar evde.... Eşek gibi çalışır ama eve geldiğinde yemek hazır değildir, çocuk ağlamaktadır.... Eskiden gördüğü ilgiyi göremez.....

"Bebeğimi kucağıma alıp da kokladığım an bütün yorgunluğum gider" diye duygusal biçimde düşünecek erkek ben çok zor hayal ediyorum açıkçası :)))

Onların bir şeye hazır olması mümkün değil. Onlar ancak her şey olup bittikten sonra, bebek doğup da kucaklarına alıp kokladıklarında anlarlar bence....

Kadınlar daha duygusal ve olumlu bakıyorlar bu sorunlara. Çünkü daha olgunlar... Ve daha sakinler, ayakları yere daha sağlam basıyor.. Ama erkeklerin paniğe kapılması çok kolay...
Bizde durum tam tersiydi. O paniklerin çoğunu eşim değil, ben yaşadım :))) Çünkü eşim benden 12 yaş büyük ve bu duruma daha olgun olan o :))) Beni hep o rahatlattı.... Bizim evin tırsak ve panik karakteri bendim yani... :)))

Ama şu an ikimiz de o kadar heyecanlıyız ki... Sabırsızlanıyoruz bebiş doğsun diye... Yani yaşadıkça insan her şeye adapte de oluyor, her şeyin iyi yanını da görebiliyor....

Üstelik işin bir de şu kısmı var ki; 4 yıl sonra çocuk yapmayı planladınız, kendinizi ona göre hazırladınız, çok güzel.... Peki 4 saat sonra başımıza ne geleceğimizi biliyor muyuz ki? Ya bir daha çocuk sahibi olamayacağımız bir kaza geçirirsek birimiz? Ya birimize bir şey olursa?..... Beni bunlar da çok korkutmuştu.... İmkanımız varken yapalım istedim bebeği :)))

Ha bir de işin tıbbi boyutu var ki ben de yaşadıkça farkına vardım bazı şeylerin; bir kadının bebek sahibi olması için fiziksel olarak da en uygun, en elverişli yaşlar 23-27 yaş arası falan.... Her şey de zamanında güzel, zamanında kolay oluyor.... Ben daha önce 30 lu yaşlarımda bebek sahibi olmayı hayal ederdim.. Ama gebeliğimde anladım ki fiziksel olarak da kadın bedeni bu yaşlarda doğuma, bebek sahibi olmaya en elverişli dönemlerinde oluyor... İyi ki şimdi olmuş, iyi ki ertelememişiz diyorum ben şimdi....

Gittikçe de çenem düşüyor :)))

Sen yaz böyle güzel güzel,bizim isteklerimiz tavan yapsın,sonra da yiyelim kocalarımızın başının etini=))
Babalık duygusu ne yazık ki önceden olan değil de,snradan kazanılan bir şey.
yani evet,onlar ancak çocuk doğunca,onunla zaman geçirince anlayacaklar bu duyguyu.
annelik ise çok farklı bir şey..
hamile olduğunu öğrendiğin anda hissediyorsun onu taa içten..
işte bunları bir erkeğe açıklamak çok zor oluyor.
benim eşimle aramda sadece 1 yaş fark var
ben 24 yaşındayım,eşim 25
hayalimde hep bu yaşlarda anne olmak vardı
ama işte şimdi eşim istemeyince en doğal hakkım elimden alınmış gibi hissediyorum
onun iyi bir baba olacağına inanmasam aslında bu kadar ısrar etmem
ama buna da inanıyorum
ahh ne yapsam bilmiyorum ki..
çok güzel bir belgesel buldum.
bebeğin gelişimi ile ilgili..
hikayemsi bir belgesel..
bugün eşime onu izletmeyi düşünüyorum.
henüz pek bilgi sahibi değil bu konularda
istemese de bilgilensin
bakalım düşünceleri az da olsa değişecek mi=)

Harika şeyler oldu dün=)
Nihayet eşimle çocuk konusunu uzunn uzuuunnnn konuştuk.
Ben istediklerimi anlattım,o da anlattı.
En son ortak kararlar aldık.
Kısmetse 4 ay sonra falan bebek düşünüyoruz artık.
Ben doktor kontrolüne gidip,folik asite başlayacağım.
Bu arada da yeme,içme düzenimizi oturtacağız iyice..
Sonrası da kısmet artık..

Ayyy canım nasıl sevindim ya anlatamam!!! :))))
Suratımda bir tebessüm belirdi inan :))))
Belgeseli izleyince mi oldu bu iş :)))) Ne belgeselmiş ya, bu kadar strese gireceğime keşke ben de izleseymişim en başından :)))))
Ya çoooookkkk sevindim!!!!
Hadi bakalım inşallah..... :)))))))))))))))))))

En güzelini yapıyorsun evet, doktora git, folik asitine başla... Ama unutma, en önemlisi senin rahat olman... Kafan rahat olsun... Anne olmak için en uygun yaştasın, çok fazla forumlardaki olumsuzlukları falan okuyup kafana takma olur olmaz şeyleri sakın. İnsan okudukça huylanıyor çünkü :))) Sağlıklıyım, yaşım genç, evelallah hiçbir sorun çıkmayacak hamileliğimde diye düşün.... Öyle olacaktır emin ol....
Doktoruna güven... Her şeyi takma kafana....

Bir de hamile kalmadan önce, hamile kalabilmen için kafanın rahat olması lazım. Yani "acaba hamile kalabilir miyim, kalamaz mıyım, kaldım mı, kalmadım mı, oldu mu, olmadı mı....." falan diye sakın kafanda düşünüp düşünüp öyle streslere girme. Stres en büyük düşmanın, unutma!
Biz de "aman çok stresliyiz, bu stresle hamile kalınmaz zaten" diyorduk, bir haftasonu tatile gittik, bebişle döndük
Zaten hamileliklerin çoğu, çiftler tatildeyken meydana geliyor... İki tarafın da kafası rahatken....

Hımmm... Çok heyecanlandım, aklıma şimdilik başka bir şey gelmiyor ama gelirse gene yazarım :)))
Ayy, hadi bakalım hayırlısı :))))
Eşini de seni çooookkkk tebrik ederim!!!! :))))))

(Bu arada benim hamile olduğumu öğrenince bir arkadaşım sevinçten çığlık atıp, bana sarılıp zıplamaya başlamıştı. Çok garipsemiştim o zaman, "bu kız niye böyle sevindi ki" diye ama insan gerçekten seviniyormuş :)))) Onun da çocuğu vardı... Şimdi anlıyorum yahu.. Demek ki anne-baba olmak kadar güzel ki, başkasının anne-baba olacağına bu kadar seviniyor insan.... Her gün yeni bir şey öğreniyorum yav :)) )

Canım benim çokkkkk teşekkür ediyorum sana=)
Ben anne olmadığım halde,hamilelik haberlerini alınca heyecanlanıyordum.
Bir de anne olsam deliririm herhalde başkalarının hamilelik haberlerine=))
Yok tatlım belgeseli izlemedik.
Yani ben teklif ettim ama istemedi gıcık eşim=)
Sonra bir hayli konuştum ben,anlattım..
Bunları senin düşüncelerini değiştirmek için anlatmıyorum dedim ama
ne yalan söyliyim asıl düşüncem oydu:kedi:
Neyse o hep dinledi cevap vermedi
sonra yatağa gittik bikaç kelime bikaç kelime derken
konuştu nihayet=)
içimde öyle büyük bi sevinç,heyecan var ki anlatamam..
ama bunu çok da belli edip kocişi en başından ürkütmek istemiyorum=)
şimdilik yavaş yavaş hayatımı düzene sokmaya falan çabalıyorum.
arada öğrendiğim önemli şeyler olursa eşimle paylaşıyorum ama sıkmadan
tamam dedi ama biliyorum ki hala aklında tereddütler var
iyi bir gebelik ve sonrası için onun bana çok destek olması gerekiyor ve
ben bunun için şimdi elimden geleni yapmalıyım.
Senin sevinçli cümlelerini okudukça daha bi heyecanlanır oldum=)

Ama dediğin şeyleri nasıl başaracağım bilmiyorum.
Ben kesin takarım kafama ya..ay oldu mu olacak mı diye=)
neyse sanırım korunmayı bıraktığımız zaman düzene girer her şey.
bi de önceden karar verdiğimiz için öyle çok panik de yapmam.

İnşallah Allah en uygun zamanda,hayırlısını nasip eder.
Bu arada hep soracağım,unutuyorum
Senin bebiş ne kadarlık?
Az kaldı sanırım,çünkü normal doğum için konun vardı sanırım.
Sana da kolaycık doğumlar diliyorum=))
Ve bir de darısı başıma diyorum :kedi:

aaa yuh bana,ticker varmış da altta görmemişim,pardon
oyy çok az kalmış senin yaaa:1shok:

hadi hayırlı olsun esrant. 4 ay çabucak geçsin inşallah:) ondan sonrada 9 ay tabiki darısı başıma bizde dün akşam konuştuk biraz yumuşuyo gibi oluyo sonra az daha zaman geçsin diyo bakalım bizimki ne olur.

aaa yuh bana,ticker varmış da altta görmemişim,pardon
oyy çok az kalmış senin yaaa:1shok:

Ehehe 19 gün kaldı benim :)) Tabii sıpa yerinde durursa :))
Son 3 haftaya girince herhangi bir gün doğabiliyorlar, biz de bekliyoruz her an "acaba doğar mı" diye :))
:)))

kk'de yeniyim.o yüzden nerede ne var tam kavrayamadım birkaç haftadır keşif amaçlı geziniyorum sitede:) benim de sizlerle paylaşmak iştediğim bir durum var buna en yakın başlığı buldum neyseki.ben de 3 yıllık evliyim ve en mükemmel zamanı yakalamak amacıyla erteledim hep bebeği.yani stressiz bir dönemim olsun kilo vereyim biraz vs diye.evlenmeden önce çok çıtı pıtı bir tiptim 3 yılda 8 kilo kadar aldım.o kiloları vermeden asla diyordum ama kafamı kurcalayan bazı şeyler oldu. mesela Allah korusun ya çocuğumuz olmuyorsa.. bunu bilmiyorum çünkü hiç denemedik korunmasız ilişkimiz hiç olmadı.o yüzden artık yavaş yavaş çalışmalara başlayalım diyoruz. o da olsun bu da olsun falan diye diye 4. yıla girdik neredeyse. İnşallah hayırlı sağlıklı sıhhatli bir çocuğumuz olur.nasip kısmet.. işin bize bakan yönünü değerlendirecek olursak tavsiyeleriniz nelerdir.doğum öncesi neler yapmalı.lütfen tecrübelerinizi paylaşın.ruhen ve fiziken olması gerekenler nelerdir.ben bunu birebir yaşayanlardan duymak istiyorum.kk klubuünün paylaşımcı ve nazik üyelerinden rica ediyorum..

gizemakyüz harikasın.paylaşımların için çok çok çok teşekkür ederim.beni çok olumlu etkiledi.okurken bazen duygulandım gözlerim yaşardı bazen gülümsedim.bu konuya ilk mesajımı yazarken sadece ilk sayfayı okumuştum asıl bombaların diğer sayfalarda olduğunu nereden bilebilirdim :) bu başlık gebelik öncesi kendini iyi hazırlamaya çalışan anne adaylarının paylaşım başlığı olsun.ben 1 yıldır erteliyorum en son eylül demiştik vazgeçtim.şimdi kasım aralıkta başlayalım çalışmalara diyoruz ama bilemiyorum..Allah hakkımızda hayırlı olan neyse onu nasip etsin..

Son düzenleme:
hadi hayırlı olsun esrant. 4 ay çabucak geçsin inşallah:) ondan sonrada 9 ay tabiki darısı başıma bizde dün akşam konuştuk biraz yumuşuyo gibi oluyo sonra az daha zaman geçsin diyo bakalım bizimki ne olur.

Çok sağol canım..inşallah=)
hadi bakalım,hayırlısıyla senden de güzel haberleri bekliyorum inşallah=)

Ehehe 19 gün kaldı benim :)) Tabii sıpa yerinde durursa :))
Son 3 haftaya girince herhangi bir gün doğabiliyorlar, biz de bekliyoruz her an "acaba doğar mı" diye :))
:)))

Ayy çok heyecanlı olur bu dönemler eminimeyvahedigeldismile
Sağlıkcakla kucağına aldığın haberlerini de bekliyorum canım=)

Merhabalar,hoşgeldiniz..
Umarım istediğiniz zamanda herhangi bir sorunla karşılaşmadan gelir bebişiniz.
Tecrübelilerden demişsiniz,ben tecrübeli değilim ama anlatabilirim.
Biz de yeni karar verdik bebeğe ama tabii henüz korunuyoruz.
Ben şimdiden bazı şeylere dikkat etmeye başladım çünkü biliyorum gebelik öncesi dönem de gerçekten çok önemli.
Neyse ki benim bırakmam gereken zararlı alışkanlıklarım yok..
Sigaram,alkolüm yok rahatım..
Çay,kahve de içmiyorum.
Kola çok seviyorum,bu ara ondan vazgeçmeye çalışıyorum.
Bol bol su içiyorum,alışmam gerekiyor çünkü..
Fazla olan birkaç kilom var,onları verebilmem gerekiyor..
Dişimde küçük bir krıık vardı mesela,bugün onun için dişçiye gidiyorum.
Gebelikte zorlamasın beni.
İlaç falan kullanmamaya,kendime çok dikkat etmeye çalışıyorum.
Haftaya da bi kadın doğuma gidip hem muayene olacağım,hem de folik asit yazıracağım.
Yani elimden ne geliyorsa,ufak tefek yapmaya,düzeltmeye çalışıyorum.
Ben elimden geleni yapayım,gerisi Allah'a kalmış..

eveeeettt sonunda eşimi kandırdım çalışmalara başladık gibi bişey oldu
hadi hayırlısı:)

gizemakyüz az kalmış seninde Allah sağlıkla doğmasını nasip etsin.

eveeeettt sonunda eşimi kandırdım çalışmalara başladık gibi bişey oldu
hadi hayırlısı:)

gizemakyüz az kalmış seninde Allah sağlıkla doğmasını nasip etsin.

Ayy inanmıyorum,ne kadar sevindim anlatamam,hatta niye bu kadar sevindim onu da anlatamamsempatiksalakcinni
Ya ben de çok dedim bu ay başlayalım diye ama cıkkssss dedi eşim.
Önümüzdeki ay başlayacağız çalışmalara inşallah.
Güzel haberleri paylaşırız inşallahaklinialirimsmile

benim eşimde ilkden yılbaşından sonra dedi ama ne olduysa oluverdi işte
seninkide çok geçmez bu ay oluverir gör bak:)
bende çok mutluyum bi yandan da korkuyorum olacakmı diye acaba. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

=)Ne güzel..
Yok canım bu ay olmaz artık.
Zaten 30'u gibi regl olacağım.
Sonrasında inşallah başlayacağız çalışmalara:kedi:
Olur olmaz endişesi bende de var ama inşallah bu endişelere kalmadan olurbayanssulusmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…