Doğu batı meselesi

Becauseimhappy

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2017
421
324
18
Direk konuya girmek gerekirse kısa süreli bir ilişkim var uzun süre tanışma dönemimiz oldu bir süredir de sevgiliyiz. Daha önce çok ilişkim oldu ve ben hiç bu kadar sevildiğimi hatırlamıyorum. Bende seviyorum herşey güzel ama iki tane sorun var: birincisi sevgilim doğulu, ikincisi ben üniversite okuyorum o okumamış şu anda çalışıyor. Bunlar benim için sorun değil ama biliyorum ki ilerde çok sorun olacak. Belki yeni bir ilişki bunları düşünmek için erken diyeceksiniz ama şimdiden düşünmek zorundayım çünkü içim hic rahat olmuyor. Ailem açısından sorun olacağından ve kültür farkı olacağından eminim. Şu an benim yaşadığım şehirde çalışıyor evlensek de burda yaşayacağız ilerde . Kendisi gerçekten çok iyi biri benim tanıdığım kadarıyla kibar ve efendi ama Türkçeyi çok düzgün konuşmuyor. Ailesi doğuda ve onlardan da Türkçe bilen az kişi var. Hiç tutucu birisi değil kıyafetime gittiğim yere neredeyse hiç karismiyor. Gerçekten onun kişiliğinden efendiliginden bana olan sevgisinden yana hiç bir sıkıntı yok bende onu seviyorum. Ama bu sorunlardan dolayı huzurlu olamıyorum. herhangi bir arkadaşıma bahsettiğim zaman "olur mu onunla saçmalama" veya "Bula Bula öyle birini mi buldun" gibi bir yorum yapıldigi zaman benim bütün moralim bozuluyor kafamda soru işaretleri oluşuyor. Ne yapayım kime ne söyleyeyim bilmiyorum ama kafam karmakarışık sadece yorumlariniza ihtiyacım var

Ben doğulu değilim fakat doğulu birçok arkadaşım var. Hepsini o kadar çok seviyorum ki, mis gibi insanlar. Çok da iyi anlaşırız. Hiçbirine laf ettirmem. Her şehrin iyisi de vardır kötüsü de. Bu tamamen karakterle alakalı bir durum, nereli olduğuyla değil. Anlattığına göre erkek arkadaşında zaten efendi birisi. Tabi ailesi de çok önemli. Bence adam gibi adamsa, karakteri düzgünse bir de sana değer verip önemsiyorsa bu pek önemli bir kıstas değil, benim şahsi fikrim tabi. Hiç canını sıkma. Elalem zaten hep konuşur, boş ver.

1. Doğulu insanlar kültür farkını batılılardan(!) daha az sorun ediyor.
2.üniversite okumamış olması kültürsüz olduğu anlamına gelmez
3. Üniversite okudunuz diye ondan üstün değilsiniz bu neden sorun olsun?
4. Kişiliğinin iyi olduğunu söyleyip bunları düşünüyosanız eğer yazdığınız şeylerden emin değilsiniz demektir
5. Henüz ilişki yeniyken bunları düşünmek ilişkiyi yıpratır ve hep kısa bi ilişki olarak kalır

Adamın doğulu olup olmadığını bilmem de bu ulkede doktor ama eşini dövüyor diye kaç haber çıktı... Son haber vatan şaşmaz noldu okudum da filiz Aker ? Demek ki neymiş OKUMAKLA ADAM OLUNMUYORMUS. önce kafandan sen bunu at da sonra sevgimiz güçlüyse zaten ailelerin karşında da durursun. Adet örf olarak çok değişikler eşimin bir tarafı dogulu ama bu beni etkilemiyor çünkü eşim burda büyümüş. Kapım ayrı bnim milletin yaşam tarzından banane kırk yılın başı görüyorum sonuçta hepsini çok severim ama kafa yapılarının bir değil napayim şimdi silip atacak mıyız illahi sen su konuları suraya açan kişiler ne kdr okuyor lacaba

Bak cnm birebir şahidim. Kuzenim doğulu biriyle evli. Bizler doğma büyüme istanbulluyuz.

Kuzenimin eşi gerçekten iyi bi insan. Gel gör ki ailesi.! Sadece adamla evlenmiyorsun ki ailesiyle de....

Kuzenim eşinin ailesi yüzünden çok sıkıntı çekti haliyle karı koca ilişkisine çok yansıdı.

Bak bizden küçüksündür eminim ki. Şartlarınız bir değil. Olaya toz pembe bakma. Sevgililik döneminde sorun çıkmaz ama evlenince ohoooo dertlerin bitmeyecek.

Abla tavsiyesi olarak dediklerimi iyi düşün. Okumamış, türkçesi nerdeyse yok, aile faktörleri, adet gelenek görenek vs. Uymuyorsunuz.

Şimdi anlamazsın belki ama ileride çok sorun çıkacak maalesef.

Tribüne oynayanların gazına gelme tatlım. lk evliliğimde eşim doğuluydu. Ben egeliyim. Adetleri çok ağır; aileler çok iç içe, komun halde yaşıyorlar. Maddi olarak da böyle bu. Misafirin eksik olmaz, istekler, talepler bitmez. Çok anlayışlıdırlar modernite konusunda oku, çalış isterler ama çalışan kadından hizmet, alaka, ağırlama, gelme gitme beklerler. Ne kadar eğitim olsa da kafa maalesef ortadoğulu gibi çalışıyor. Bir de sevgilin üniversite okumamış, maalesef uçurum var aranızda. Türkçe'yi bilmiyor diyorsun. Ya da düzgün konuşamıyor. Tahminen kürtçesi iyi. Maalesef Türkçe' sini ilerletmek zorunda. Bu bir seçenek değil. Kendini nasıl ifade ediyor? Annene babana nasıl anlatacak kendini? Bir kere ülkedeki okullarda verilen eğitimin dili belli. İlkokulu mu bitirmiş sadece?

Çok kötü

Ben hepsini geçtim, memleketi, ailesi, vs. bunlar önemli değil.
Benim için önemli olan hadi üniversite okumayı geçtim, doğduğu büyüdüğü ülkenin dilini doğru düzgün öğrenememiş daha. Bunun bahanesi yok bence, yaşlı başlı bir teyzeden bahsetmiyoruz. Gencecik delikanlı ve sene 2017 elinin altında her türlü imkan var. Millet sırf heves için alakasız yabancı dilleri öğreniyor.
Kendini geliştirmemiş olması benim gözümde büyük eksi, uzun vadede düşünün yuva kurup, çocuk yetiştireceksiniz.

Sen bence birak bu adami haketmiyosun zaten seviyorum diyip yok kultur farki yok turkceyi iyi konusamiyor ama yurtdisindan biri olsaydi turkcesini sorun etmezdin o nalet on yargini al ve cocugu terk et iyilik etmis olursun

Bunun dogulu olup ta ailesiyle anlasamamasinin ne alakasi var .dogulu olunca ailelerin hepsi kotumu oluyolar

Kültür denilince insanlar okumayı mı anlıyor sadece? Örf adet gelenek yaşam tarzını ne yapacağız? Benim eşim de doğulu hep batıda yaşamışlar ama düşünce tarzları halen bir ilginç. Bir ataeekillik almış başını gidiyor. Erkeğin de çay doldurabileceğini, çay kahve yapabileceğini, kadının sofrada hizmet etmesi gereken tek kişi olmadığını ancak öğretebildim. İster istemez uyum sorunu yaşanıyor. Sadece doğuyla da sınırlı değil bir egeyle iç Anadolu insanı da aynı değil orda bile kültür çatışması olabiliyor. İnce eleyip sık doku

Biri kuzenim çok sıkıntı çekmiş demiş valla bu kimden kaynaklı biliyor musun EŞTEN KAYNAKLİ. eşim beni ailesinin yanında ezmedi kalabalık gidip gelmeyi seviyorlardı 3 kere misafir aldım 3. Sunde birdaha bu kdr kalabalık misafir istemiyorum dedi bende bunu ara laf da soktum artık sizi aile aile alicam yeni evliyim ya o kdr becerikli değilim dedim buydu aslında esinsenin yanindaysa ezilmezsin. Arkanda kocan vardır bilirsin bazen derim bak bana bunu bunu yapıyorlar karşılık vermiyorum sıkıldım o zamn saygısızlık yapmadan lafını şok der buna annesi de dahildir. He şu da var doğum yapan biri vardı onlarda çaylı böreklik lohusa kadının evine gitmişler hizmet beklemişler dedim bu kdr rezil bir durum olamaz lohusa kadının yanında ne işiniz var sizin kadının 40 gün en azindangitmeyinrahat bırakın dedim bna KV olmaz bizde öyle değil dedi bizde ayıp karşılarlar ne kdr Görgüsüzler derler dedim bn çaylı borekli kimseyi kabul edemem bizde gelen kişi meyve suyuyla gelir evi de iş güç olmasın diye yarım saat oturulmaz ayıp karşılanır. Ve bunu eşime spyledigimde sen nasıl istersen öyle olacak dedi herşey esde bitiyor kalkar kahvaltı da hazırlar afedersin WC de temizler ve bnevhanimiyim yine de ucundan tutar işin

Bunun dogulu olup ta ailesiyle anlasamamasinin ne alakasi var .dogulu olunca ailelerin hepsi kotumu oluyolar
Konuya yapılan yorumları fazlaca yanlı anlıyorsunuz. Arada ki kültür farkından bahsediyorlar kimsenin kimseyi kötülediği yok.
Kim olursa olsun bu dünya da insanın iyisi de var kötüsü de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…