Doğu batı meselesi

Beni anlayıp da yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim yalnız bazı arkadaşlar konuyu nerelere getirmiş. Kürt Türk meselesi yok ortada bu bir ikincisi ben kimseyi küçük görmüyorum burada bir anlaşalım. Küçük görsem baştan sevgili olmazdım. Benim için problem yok diyorum. Sevgim de de bir sorun yok . Gerçekten seven insan herşeye katlanır denilmiş. Oyle birşey yok. Herşey toz pembe olmayacak ilerde neler yaşayacağımı tahmin ediyorum. Sevgilimun ailesi doğuda ve biz batıda yaşayacağız. Bu iyi birşey mesela ama yinede ben ailemden korkuyorum. Sevgim yerinde çok şükür ama dediğim gibi mantigimi tamamen bırakıp seviyorum herşeye katlanırim demek istemiyorum. Hepimiz insanız sonucunda ve ben tekrar söylüyorum kimseyi küçük görmüyorum. Üniversite okumamis olmasi sorun değil o yine benim sevgilim ama bu ilerde sorun olacak. Şunu bir anlatamadım

Hayatım ben senden özür beklemiyorum basit olmadığını biliyorum ama sence de önemli olan kalp değil mi? Üzme kendini nolur etrafındakiler senin aşık olduğun biri icin seni kıracak kadar kaba insanlarsa sende öyle ol bitanem. Nereden bileceksin ki o aranızda güya kültür farkı bulunan insan belkide seni en çok seven insan. Hayatım birde şunu unutma eğer sen onun yerinde olsaydın ve o böyle bir nedenden ötürü konu açsaydı sen çok üzülürdün. Yargılamadan infaz yapma lütfen belkide herşey çok güzel geçecek.

Kesinlikle söylediklerine katılıyorum hangi ilin şivesi yok ki genellikle köstek olanlar batıyı daha üstün tutanlar. Yok öyle birşey ya. Doğu Batı yok sadece Türkiye var.

Pardonda asilamicak ne var ? Dogulu olmasimi yoksa universite okumamis olmaisimi sizin onu kucuk gormenizi sagladi ?
Siz niye bana celallendiniz ki?Evet ikisi de birer adet problem.hemde küçümsenmeyecek. Ama sandığınız gibi mesele doğu batıdan ziyade kültür farkı.dediğim gibi çok seviyorsanız ve adam adam gibi adamsa ZAMANLA aşarsınız.becerebilirseniz o da...

Ikimizde batiliyiz ona ragmen aramizda bazi konularda catisma olabiliyor ikimizde calisiyoruz devlette. Benim egitimin esimden yuksek isimiz oldugu icin pek sorun olmuyor bu aramizda... Dogu kulturunde kadindan ozellikle aileler asiri bir hizmet bekliyor cevremden gordugum bu istisnalar olabilir tabiki.. ben olsam evlenmezdim ileride sorun yasarsiniz suan seviyorsunuz ama ask omur boyu surmez bigun dayanamaz bi laf edersiniz hos olmaz...

Aksini idda etmedim zaten elbette dunyada iyi insanlarda kotu insanlarda var.
Yazmiyim dedim ama duramadim neden bu kadar fevri yorumların var ,kimse hiç bir milleti kotulemedi asagilamadi kendi tarafından bakmak yerine orta yollu bakmaya calissan konu sahibine daha çok yardımcı olursun

Kendi kültürünü kötülediğimizi sanıyor. Halbuki amaç o değil. Arada ki göz ardı edilemeyecek gerçekler. Olaya yanlı baktığı için yanlış anlıyor. Yoksa şimdiye kadar okuduğum kimse kötülemedi ya da hakaret etmedi.

Hanımlar konu iyice etnik köken tartışmasına dönmüş bir sürü de yanlış anlaşılmalar var sanırım, bilmeden kalp kırabilirsiniz, ötekileştirmeler olabilir, konu yorumlara kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…