- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
- Konu Sahibi Becauseimhappy
-
Alkisss mesajimla fevri oldugumu nasil cikardin oyle yardimci oluyorum iste yol yakinken geri donsun daha ne bekliyorsun bnden
Ben ne yazdigimin farkindayim tekrar soyluyorum agir geliyosa bizle yasam ozaman ikileyin pasamDiğer mesajlarına istinaden söyledim son mesajından alıntı yaptım o kadar ,ilk sayfalarda ki yorumlarını bir oku bakalım
Ben ne yazdigimin farkindayim tekrar soyluyorum agir geliyosa bizle yasam ozaman ikileyin pasam
Daha fazla yazmicam banlanicam biraz daha yazarsam nokta
keşke sizde okumasaydınız da en azından okumuş cahil desemeseydik !!! siz zaten baştan ayırım yapıp onu küçümsüyorsunuz bence de evlenmeyin .....Direk konuya girmek gerekirse kısa süreli bir ilişkim var uzun süre tanışma dönemimiz oldu bir süredir de sevgiliyiz. Daha önce çok ilişkim oldu ve ben hiç bu kadar sevildiğimi hatırlamıyorum. Bende seviyorum herşey güzel ama iki tane sorun var: birincisi sevgilim doğulu, ikincisi ben üniversite okuyorum o okumamış şu anda çalışıyor. Bunlar benim için sorun değil ama biliyorum ki ilerde çok sorun olacak. Belki yeni bir ilişki bunları düşünmek için erken diyeceksiniz ama şimdiden düşünmek zorundayım çünkü içim hic rahat olmuyor. Ailem açısından sorun olacağından ve kültür farkı olacağından eminim. Şu an benim yaşadığım şehirde çalışıyor evlensek de burda yaşayacağız ilerde . Kendisi gerçekten çok iyi biri benim tanıdığım kadarıyla kibar ve efendi ama Türkçeyi çok düzgün konuşmuyor. Ailesi doğuda ve onlardan da Türkçe bilen az kişi var. Hiç tutucu birisi değil kıyafetime gittiğim yere neredeyse hiç karismiyor. Gerçekten onun kişiliğinden efendiliginden bana olan sevgisinden yana hiç bir sıkıntı yok bende onu seviyorum. Ama bu sorunlardan dolayı huzurlu olamıyorum. herhangi bir arkadaşıma bahsettiğim zaman "olur mu onunla saçmalama" veya "Bula Bula öyle birini mi buldun" gibi bir yorum yapıldigi zaman benim bütün moralim bozuluyor kafamda soru işaretleri oluşuyor. Ne yapayım kime ne söyleyeyim bilmiyorum ama kafam karmakarışık sadece yorumlariniza ihtiyacım var
Ben okumakla adam olunur olunmaz öyle bir yorum yapmadım. Ben ailemin bunu sorun edeceğini düşünüyorum bunu söyledim. Kafamda olmayan şeyler için varmış gibi kendi kendinize yanlış olgu oluşturup yorum yapmayın
Hanımefendi genelleme yapmayın,Tribüne oynayanların gazına gelme tatlım. lk evliliğimde eşim doğuluydu. Ben egeliyim. Adetleri çok ağır; aileler çok iç içe, komun halde yaşıyorlar. Maddi olarak da böyle bu. Misafirin eksik olmaz, istekler, talepler bitmez. Çok anlayışlıdırlar modernite konusunda oku, çalış isterler ama çalışan kadından hizmet, alaka, ağırlama, gelme gitme beklerler. Ne kadar eğitim olsa da kafa maalesef ortadoğulu gibi çalışıyor. Bir de sevgilin üniversite okumamış, maalesef uçurum var aranızda. Türkçe'yi bilmiyor diyorsun. Ya da düzgün konuşamıyor. Tahminen kürtçesi iyi. Maalesef Türkçe' sini ilerletmek zorunda. Bu bir seçenek değil. Kendini nasıl ifade ediyor? Annene babana nasıl anlatacak kendini? Bir kere ülkedeki okullarda verilen eğitimin dili belli. İlkokulu mu bitirmiş sadece?
Çok kötü
Ben ayrim yapmıyorum, cahil olan sizsiniz ki okuduğunuzdan başka anlamlar çıkarıyorsunuzkeşke sizde okumasaydınız da en azından okumuş cahil desemeseydik !!! siz zaten baştan ayırım yapıp onu küçümsüyorsunuz bence de evlenmeyin .....
Ben diyorum ki benim için hiç bir sorun yok. Ama arkadaşım ailem akrabam bitmeyecek.Adamı öve öve bitiremiyorsun herşey yolunda iyi pekâlâ, "başkaları" olumsuz yorum yapınca kafan karışıyor demek? Ayrıl yazık etme bari adama.
Ayrıca o konuşan yorum yapan insanlar hiç btmycek önyargı çağımızın sorunlarından minnak bir ayrıntı.
Einstein çok güzel söylemiş insanlardaki önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zor diye...
Ben oyle aksettiysem özür dilerim etrafımda bir çok doğulu arkadaşım var hepsini de çok severim kesinlikle öyle biri değilim sadece kültür farkı olmasından korkuyorum bu basit görünse de basit olmayan birseyKültür ülkeye özgüdür illere değil.
Aile faktörü elbette çok önemli ama gerçek şu ki evlenecek olanlar sizlersiniz. "Bula bula bunu mu buldun" diyen çevrendeki o insanlar neden daha iyilerini kendilerine bulmuyorlar? Ayrıca erkek arkadaşının konuşması bozuk değil şiveli olsa gerek bu çok normal. Günümüzde zaten saf türkçe konuşan yok ki. Hatta sen bile konuşmuyorsundur. Eğitim durumuna gelecek olursak eğer çok iyi bir işi olsaydı eminim egitim durumu bir engel gibi görünmeyecekti. Bende doğuluyum erkek arkadaşım batılı. Böyle bir konu açman benim gibi bircok doğuluyu üzdüğüne eminim. Kalbinin sesini dinle. Emin ol kimse mükemmel değil etrafında erkek arkadaşlarını küçümseyen insanlar bile.
Problem zaten bir çok kişinin on yargılı olması çoğu kişinin aynı şeyi anlaması onu doğru yapmıyorBurda tek bn değil bir çok kişi böyle anlamış ise problem bizde değil sizde anlatiminda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?