Doğu batı meselesi

Bana kalırsa bunu bu kadar dert etmeyin akışına bırakın, bazı arkadaşlar nasıl Türkçe yi öğrenmemiş vs yorumlar yapmış ama, tabiki öğrenmiştir tabiki biliyordur ancak şive ya da konuşma tarzı yerleşiyor bunda ne var daha gırtlaktan konuşuyorlar şive de eklenince böyle oluyor çünkü normal olarak doğduğunda büyüdüğünde başka bir dil konuşulmuş yanında ilk okulda henüz öğrenmiş oluyor çoğu Türkçeyi bunda ne var, kaldı ki Karadeniz de de şive var, Erzurum da, Erzincan da, Yozgat da ne bileyim daha nicesinde ne diyelim herkesi dışlayalım mı bu yanlış olmaz mı önemli olan insanların ne yaptıkları toplumdaki yerlerinin kişilik vicdan olarak ne olduğu bence..
aile konusunda ise elbette örf adetleri farklı olabilir sizinkine göre ama bu sadece o bölge için değil yani birçok bölgede bu veya benzeri seyler olmuyor mu kv kp ile yaşayan her gelin doğulu biri ile mi evli mesela.. Bence akışına bırakın zamanla sevgilinizin de konu hakkında fikirlerini alırsınız. Belki de çok iyi insanlardır seversiniz bu durumu belki de hiç öyle bir aile değildir önce tanıyıp gözlem yapmanızda fayda var derim ben.

Zor olur senin için. Yeri geliyor aynı şehirde köyde yaşayan ve şehirde yaşayanlar arasında bile sorun oluyor.

keşke sizde okumasaydınız da en azından okumuş cahil desemeseydik !!! siz zaten baştan ayırım yapıp onu küçümsüyorsunuz bence de evlenmeyin .....

Bende de bu tarz düşünceler vardı. doğulu batılı diye problem ettim kendime hayatı ikimize de rezil ettim. Benim sevgiliminde şivesi var onu dinlemek hoşuma giderdi.Türkçeyi yanlış kullanınca uyarırdım kızardı sonra gülerdik zaman zaman oda benim Türkçemde açık bulurdu Türkçe öğretmeni olması sayesinde. Bir ay olacak görüşmüyoruz içim yanıyor o beni mutlu etti hep ben onu mutsuz ettim bu fikirlerle. Beğenmedim kültürünü aile yapısını falan ne bileyim herşey de bundan ibaret değil ki istanbul da büyüse bekli çok başka bir adam olacaktı. Coğrafya kaderdir diye bir söz var. Herşeyi göze alıp evlenmeyi düşünüyorum. Geç olmadan. Üniversite de ne öğretiyorlar Allah aşkına yani kültürlenmek açısından ne var kampüs havasını mı koklamamış üniversiteye giden adam kitap mı okuyor okuyorsa kaç tanesi ? Bence erkek arkadaşının karekteri herşeyden daha önemli . Tabi bu benim fikrim. Yolunuz açık olsun .

Kültür ülkeye özgüdür illere değil.
Aile faktörü elbette çok önemli ama gerçek şu ki evlenecek olanlar sizlersiniz. "Bula bula bunu mu buldun" diyen çevrendeki o insanlar neden daha iyilerini kendilerine bulmuyorlar? Ayrıca erkek arkadaşının konuşması bozuk değil şiveli olsa gerek bu çok normal. Günümüzde zaten saf türkçe konuşan yok ki. Hatta sen bile konuşmuyorsundur. Eğitim durumuna gelecek olursak eğer çok iyi bir işi olsaydı eminim egitim durumu bir engel gibi görünmeyecekti. Bende doğuluyum erkek arkadaşım batılı. Böyle bir konu açman benim gibi bircok doğuluyu üzdüğüne eminim. Kalbinin sesini dinle. Emin ol kimse mükemmel değil etrafında erkek arkadaşlarını küçümseyen insanlar bile.

Burda tek bn değil bir çok kişi böyle anlamış ise problem bizde değil sizde anlatiminda

Adamı öve öve bitiremiyorsun herşey yolunda iyi pekâlâ, "başkaları" olumsuz yorum yapınca kafan karışıyor demek? Ayrıl yazık etme bari adama.

Ayrıca o konuşan yorum yapan insanlar hiç btmycek önyargı çağımızın sorunlarından minnak bir ayrıntı.

Einstein çok güzel söylemiş insanlardaki önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zor diye...

Hanımefendi genelleme yapmayın,
Bu dediklerinizin çogunu batıdakilerde yapıyor,
Sanki sadece doguda olan bişeymiş gibi göstermenize gerek yok,
Sizin eşinizle anlaşamadınız diye herkes anlaşmayacak degil,
Çocuk türkçe konuşamıyor dememiş konuşabiliyorki anlaşmışlar bugüne gelmişler,
Biraz şivedende kimseye zarar gelmez sanki herkes mükemmel türkçe uzmanı,
Kötü olan sizin düşünceleriniz.

Doğulu ya da batılı, kültür farkı her zaman sorun yaratır. Eşim İç Anadolu'lu benim ailem de, ama yine de bakış açımızda farklılıklar var. Her iki aile de açık, Atatürkçü. Ama mentalite farkı var. İyi düşün ama zaten iş olacağına varır, negatif ya da pozitif.

İki taraf da aynı memleketten olunca her şeyin güllük gülistanlik olduğunu gördük ya hep.
Memleketle alakası yok, bir anlasak.

Doğulu-Batılı, eğitimli-cahil, şiveli-şivesiz, cok misafirli-az misafirli eş tartışmasına hiç girmeyecegim çünkü bana son derece lüzumsuz gelmekte bunlar.
Nacizane tavsiyem ayrılmanız. madem bunlarin sizin için ilerde sorun teşkil etme ihtimali var, halihazırda aileniz için de sorun teşkil etmekte o zaman bu kadar iyi kalpli biri olduğunu söylediginiz kişiyi üzmeyin.
Aile yapisi da kültürü de malununuz olduguna gore ne gerek var süreci uzatıp kırgınlıkları büyütmeye.

Ben diyorum ki benim için hiç bir sorun yok. Ama arkadaşım ailem akrabam bitmeyecek.

Ben oyle aksettiysem özür dilerim etrafımda bir çok doğulu arkadaşım var hepsini de çok severim kesinlikle öyle biri değilim sadece kültür farkı olmasından korkuyorum bu basit görünse de basit olmayan birsey

Doguluyum,cogu batilidan daha kulturlu tanidiklarim var. Dogu bati diye ayirmamak lazim ama bu devirde tahsil yapmamis adamla tahsilli bir kiz da bence evlenmemeli. Simdi hic "kendini gelistirdiyse sorun degil"palavrasina gerek yok. Herkes dengiyle evlensin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…