- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
- Konu Sahibi Becauseimhappy
-
+1000Bak cnm birebir şahidim. Kuzenim doğulu biriyle evli. Bizler doğma büyüme istanbulluyuz.
Kuzenimin eşi gerçekten iyi bi insan. Gel gör ki ailesi.! Sadece adamla evlenmiyorsun ki ailesiyle de....
Kuzenim eşinin ailesi yüzünden çok sıkıntı çekti haliyle karı koca ilişkisine çok yansıdı.
Bak bizden küçüksündür eminim ki. Şartlarınız bir değil. Olaya toz pembe bakma. Sevgililik döneminde sorun çıkmaz ama evlenince ohoooo dertlerin bitmeyecek.
Abla tavsiyesi olarak dediklerimi iyi düşün. Okumamış, türkçesi nerdeyse yok, aile faktörleri, adet gelenek görenek vs. Uymuyorsunuz.
Şimdi anlamazsın belki ama ileride çok sorun çıkacak maalesef.
Evet. Kuzenime sormadan kardeşlerini eve çağırdı. Birkaç ay evlerinde kaldılar. İşe girdiler. Düşün. Kuzenim çok zorlandı. Kendisi kapalı bir bayan. Kocasının haricinde evde 2 erkek var. Yaz sıcağında hep uzun kollu giyinmek zorunda kaldı. 5 ayda kafayı yedi. Kocasıyla kavga etti. Her sene kv desi de geliyor 2 ay da o kalıyor.+1000
Bir de doğulu aileler birbirine çok bağımlı olur erkegin sözü geçer gibi fikirleri var
Misafire her daim açık olmak gerekir erkek ailesi sürekli gelir gider
Bunları kabullenebilecek misin ona bakmak lazım
Sirf kültür ayrimlari nedeniyle boşanan kişi sayısı az değil
Not: babası doğulu olan biri
Hani şimdi diyorlar bunları yapan sadece dogulular mi batılı olup kaynanasindan çeken yok muEvet. Kuzenime sormadan kardeşlerini eve çağırdı. Birkaç ay evlerinde kaldılar. İşe girdiler. Düşün. Kuzenim çok zorlandı. Kendisi kapalı bir bayan. Kocasının haricinde evde 2 erkek var. Yaz sıcağında hep uzun kollu giyinmek zorunda kaldı. 5 ayda kafayı yedi. Kocasıyla kavga etti. Her sene kv desi de geliyor 2 ay da o kalıyor.
Konuya yapılan yorumları fazlaca yanlı anlıyorsunuz. Arada ki kültür farkından bahsediyorlar kimsenin kimseyi kötülediği yok.
Kim olursa olsun bu dünya da insanın iyisi de var kötüsü de.
Ben üniversite okumayan kültürsüzdur diye bir kelime kullandım mı? Öyle birşey düşünsem onunla olmam. Ben ilerde bunlar sorun olacak dedim ailem ve akrabalarım için. Ben ondan üstün olduğumu da iddia etmedim anlamadan yorum yapmayalım lütfen1. Doğulu insanlar kültür farkını batılılardan(!) daha az sorun ediyor.
2.üniversite okumamış olması kültürsüz olduğu anlamına gelmez
3. Üniversite okudunuz diye ondan üstün değilsiniz bu neden sorun olsun?
4. Kişiliğinin iyi olduğunu söyleyip bunları düşünüyosanız eğer yazdığınız şeylerden emin değilsiniz demektir
5. Henüz ilişki yeniyken bunları düşünmek ilişkiyi yıpratır ve hep kısa bi ilişki olarak kalır
Ben okumakla adam olunur olunmaz öyle bir yorum yapmadım. Ben ailemin bunu sorun edeceğini düşünüyorum bunu söyledim. Kafamda olmayan şeyler için varmış gibi kendi kendinize yanlış olgu oluşturup yorum yapmayınAdamın doğulu olup olmadığını bilmem de bu ulkede doktor ama eşini dövüyor diye kaç haber çıktı... Son haber vatan şaşmaz noldu okudum da filiz Aker ? Demek ki neymiş OKUMAKLA ADAM OLUNMUYORMUS. önce kafandan sen bunu at da sonra sevgimiz güçlüyse zaten ailelerin karşında da durursun. Adet örf olarak çok değişikler eşimin bir tarafı dogulu ama bu beni etkilemiyor çünkü eşim burda büyümüş. Kapım ayrı bnim milletin yaşam tarzından banane kırk yılın başı görüyorum sonuçta hepsini çok severim ama kafa yapılarının bir değil napayim şimdi silip atacak mıyız illahi sen su konuları suraya açan kişiler ne kdr okuyor lacaba
Yani tam olarak şöyle söyleyeyim doğuda büyümüş ve 5 yıldır falan batıda yani yaşadığım şehirde. Türkçesi var normal bir şekilde konusup anlaşılabiliyor ama hani şivesi belli oluyor farklı konuşuyor birazBen hepsini geçtim, memleketi, ailesi, vs. bunlar önemli değil.
Benim için önemli olan hadi üniversite okumayı geçtim, doğduğu büyüdüğü ülkenin dilini doğru düzgün öğrenememiş daha. Bunun bahanesi yok bence, yaşlı başlı bir teyzeden bahsetmiyoruz. Gencecik delikanlı ve sene 2017 elinin altında her türlü imkan var. Millet sırf heves için alakasız yabancı dilleri öğreniyor.
Kendini geliştirmemiş olması benim gözümde büyük eksi, uzun vadede düşünün yuva kurup, çocuk yetiştireceksiniz.
Yani tam olarak şöyle söyleyeyim doğuda büyümüş ve 5 yıldır falan batıda yani yaşadığım şehirde. Türkçesi var normal bir şekilde konusup anlaşılabiliyor ama hani şivesi belli oluyor farklı konuşuyor biraz
Sevmediğimi nerden çıkardınız bilmiyorum. Ama herşey sevmek değildir. Benim için ailem herşeyden önce gelir ve ilerde onlara karşı çıkamam. Şimdiden dusunuyorum olur mu olmaz mı. Seviyorum diye herkesi karşıma alıp herseye göz yummak değil sevmek.Bence siz sevmiyorsunuz , seven insan bunlari dert etmez cunku
Dun de benzer bir konu vardi , orda pek cok kisi konu sahibini vaz gevirmeye calisti ama o inatla seviyorum evlenicem dedi
Sen en bastan bunu bilmiyomuydun simdimi aklin basina geldi yol yakinken geri don ozman
Yazmiyim dedim ama duramadim neden bu kadar fevri yorumların var ,kimse hiç bir milleti kotulemedi asagilamadi kendi tarafından bakmak yerine orta yollu bakmaya calissan konu sahibine daha çok yardımcı olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?