Doğu batı meselesi

Simdi cok sey yazardim da ban yemek istemiyorum. Şu kadarini söylim ilerde işin içine aileler karışınca, sen ailesiyle bi sorun yasayinca, sen ailesine ayak uydurup onlarin zihniyetine göre hareket etmeyince o zaman gör bakalim o efendi cocugu o aşkı sevgiyi, simdi sevgilisiniz ya hersey toz pembe gibi gelir. Olmaz bu cocukla, kendine yazik etme, nokta!

+1000
Bir de doğulu aileler birbirine çok bağımlı olur erkegin sözü geçer gibi fikirleri var
Misafire her daim açık olmak gerekir erkek ailesi sürekli gelir gider
Bunları kabullenebilecek misin ona bakmak lazım
Sirf kültür ayrimlari nedeniyle boşanan kişi sayısı az değil
Not: babası doğulu olan biri

Benim eşim de Doğu'lu. Her yerin iyisi kötüsü var. Sevgiliniz anlattığınıza göre düzgün bir adammış sizi üzmek istemez belki ama bazen ellerinde olmayan durumlar oluyor. Ailesi size göre daha tutucu, muhafazakar insanlar olabilir. Biz bunla ilgili bir sorun yaşıyoruz mesela. Ya da sürekli yanlarında istiyorlar gelinlerini. Sürekli süslü,saygılı, oturmasını kalkmasını bilen insanlar istiyorlar. Ve bu saygı anlayışı bizdeki gibi değil Doğu'da. Aklınızın almayacağı şeyleri önemsiyorlar. Hepsi değil elbette, belki sizin sevgilinizin ailesi farklıdır ama en azından benim eşimin memleketi için bu böyle. Benim eşim de üniversite okumadı. Sizle benzer sorunları ben de yaşadım. Bana kötü bir şey söylediklerinde üzülürdüm ama içten içe doğru olduğunu bilirdim. Evlenirken de biliyordum. Ki öyle de oldu. Çok zorlandım. Hala zorlanıyorum. Aileden ve tanıdıklardan ayrı bir şehirde yaşarsanız, sevgiliniz de değişmezse sıkıntınız çok çok azalır. Evlenene kadar biraz yıpranırsınız.Ama öbür türlü kolay değil.

Ayrıca Doğu kötü Batı iyi diye bir şey yok. Benim yadırgadığını adetleri var, onlar da beni yadırgıyordur belki. Onlara makul gelen bana gelmiyor. Bana normal gelen de onlara anormal. Mevzu iyilik kötülük değil, mevzu anlaşmanız gereken çok fazla farklılığın olması.

Evet. Kuzenime sormadan kardeşlerini eve çağırdı. Birkaç ay evlerinde kaldılar. İşe girdiler. Düşün. Kuzenim çok zorlandı. Kendisi kapalı bir bayan. Kocasının haricinde evde 2 erkek var. Yaz sıcağında hep uzun kollu giyinmek zorunda kaldı. 5 ayda kafayı yedi. Kocasıyla kavga etti. Her sene kv desi de geliyor 2 ay da o kalıyor.

Eşim eğitim kariyeri olan türkçeyi de çok iyi konuşan bir doğulu.
Ailesi ile uzakken çok iyi anlaşırız.
Ama onların yanındayken birden soğuk, aşırı hürmet bekleyen,kadını ikinci sınıf gören ve eve sürekli birilerinin gelip gitmesini isteyen, yani kısacası türünün tüm özelliklerini birden sergilemeye başlayan birine dönüşür.
Çünkü ailesi ve gelenekleri gereği böyle olmak zorunda hisseder kendini.
Onların geneli (hepsi demiyorum alınganlık yapılmasın) gelinden ve evlatlarından tüm ailenin yükünü çekmesini beklerler.
Maddi manevi sürekli desteklenmek isterler...
Kısacası hep beklenti beklenti beklenti......
Böyle geçer ömrün.....

Bence siz sevmiyorsunuz , seven insan bunlari dert etmez cunku

Dun de benzer bir konu vardi , orda pek cok kisi konu sahibini vaz gevirmeye calisti ama o inatla seviyorum evlenicem dedi

Hani şimdi diyorlar bunları yapan sadece dogulular mi batılı olup kaynanasindan çeken yok mu
Elbette her yerde var ama bunların görülme oranı doğuda daha yüksek
Ha sadece doğu da değil bazı Iç Anadolu da Karadeniz de öyleleri var ki dogulularin gelinlere davranışları prenses muamelesi gibi kalır yanlarinda

Ayni yollardan gecmis biri olarak yazicam.
Ben batiliyim esim gubeydogulu. Ben lisans mezunuyum esim lise mezunu. (Evlendigimizde ben de lise mezunuydum evliyken universite okudum).
Gelenekleri bana her zaman cok agir gelmistir. 1 yil esimin memleketinde yasadik. 8 yildir benim memleketimde yasiyoruz. Burada o bana uyum sagladi. Oraya gidince ben ona uyum sagliyorum. Gecim konusunda sorunumuz yok.
Kendisi ailesinin ve kardeslerinin aksine onlarin kafasinda olan birisi degil cok sukur.
Ama sunu soyleyeyim. Burada degil onun memleketinde yasiyor olsaydik boyle uzun sureli bir evlilik olur muydu bilemiyorum.
Kulturleri gelenekleri bana cok ters. Surekli koloni halinde yasamak istemeleri, ic ice olmalari, misafirin birip tukenmemesi, tek dertlerinin cocuk dogurmak olmasi Bana gore seyler degil. Burada esimle kafam rahat ama dedigim gibi orada yasasaydim bu kadar mutlu olamazdim.

Ben üniversite okumayan kültürsüzdur diye bir kelime kullandım mı? Öyle birşey düşünsem onunla olmam. Ben ilerde bunlar sorun olacak dedim ailem ve akrabalarım için. Ben ondan üstün olduğumu da iddia etmedim anlamadan yorum yapmayalım lütfen

Ben okumakla adam olunur olunmaz öyle bir yorum yapmadım. Ben ailemin bunu sorun edeceğini düşünüyorum bunu söyledim. Kafamda olmayan şeyler için varmış gibi kendi kendinize yanlış olgu oluşturup yorum yapmayın

Yani tam olarak şöyle söyleyeyim doğuda büyümüş ve 5 yıldır falan batıda yani yaşadığım şehirde. Türkçesi var normal bir şekilde konusup anlaşılabiliyor ama hani şivesi belli oluyor farklı konuşuyor biraz

Bakin ben diyarbakirliyim. Hemen hemen hepiniz miasafilerden yakinmissiniz.hayretler icindeyim ben misafir gelmeyen eve ev demem ya yedi yabanci olsun kapimiz herzaman misafire aciktir.bazilariniz cok bencilce davraniyor hep kendi rahatligini dusunuyor nerde kaldi insanlik ya.aranizdan biri yazmiski belki guneydoguda olsaydik esimle bosanmistik bizde ölümde bir evlilikte bir ha sen kendi keyfin rahatin icin esini bosarsan o ayri mesele.mademki doguda kultur gelenek agirsa bi cogunuz burda ogrenmis oldunuz evlenmeyin onlarla

Evlendiğinde toz pembe olmayacak hiçbir şey maalesef bir de hayatın gerçekleri var. Türkçe'yi iyi konuşamıyor diyorsun ya o bile batmaya başlar sana bir süre sonra. Ailesiyle çıkacak problemlere hiç girmiyorum bile. Hiçbir şeyiniz denk değil evlilik için sadece aşık olmak yetmiyor mantık da lazım ve ilerde bir evlilik olursa bu işin hiçbir mantıklı tarafı yok bana göre. Ha illa ben aşkımın peşinden giderim dersen evlendikten birkaç sene sonra buraya konu aç hayatın hakkında...

Ben problem olacağını düşünüyorum ,normalde eğitim farkını problem etmem ama sizin durum biraz farklı ve ciddi anlamda kültür farki olacak çünkü dillerinizi anlamakta zorluk cekeceksiniz
Farklı ortamlara girdiğinde sohbete katılabilecek düzeyde olur mu olmaz mı bunlar bana göre sorun
Ve ne kadar çok seversen sev bir yerden sonra o da yeterli gelmiyor iyi düşünüp karar ver

Sen en bastan bunu bilmiyomuydun simdimi aklin basina geldi yol yakinken geri don ozman

Maalesef sadece eşiniz ile evlenmiyorsunuz ailesi ile de evleniyorsunuz.

Polyannacılık yapmaya gerek yok her zaman sadece sevgi yetmiyor, kültürel olarak aileler arasında çok fark varsa ilerde çok zorluk çekersiniz.

Üniversite okumuş, üniversite hayatını solumuş biri ile okumamış biri aynı olamaz, hayata bakış açıları farklı oluyor.

Hayatı biraz analitik değerlendirmek gerekir, pembe gözlükler ardından bakarak sevgi herşeyin üstesinden gelir demek çok ütopik..

Bence siz sevmiyorsunuz , seven insan bunlari dert etmez cunku

Dun de benzer bir konu vardi , orda pek cok kisi konu sahibini vaz gevirmeye calisti ama o inatla seviyorum evlenicem dedi
Sevmediğimi nerden çıkardınız bilmiyorum. Ama herşey sevmek değildir. Benim için ailem herşeyden önce gelir ve ilerde onlara karşı çıkamam. Şimdiden dusunuyorum olur mu olmaz mı. Seviyorum diye herkesi karşıma alıp herseye göz yummak değil sevmek.

Sen en bastan bunu bilmiyomuydun simdimi aklin basina geldi yol yakinken geri don ozman

Yazmiyim dedim ama duramadim neden bu kadar fevri yorumların var ,kimse hiç bir milleti kotulemedi asagilamadi kendi tarafından bakmak yerine orta yollu bakmaya calissan konu sahibine daha çok yardımcı olursun

Yazmiyim dedim ama duramadim neden bu kadar fevri yorumların var ,kimse hiç bir milleti kotulemedi asagilamadi kendi tarafından bakmak yerine orta yollu bakmaya calissan konu sahibine daha çok yardımcı olursun

Alkisss mesajimla fevri oldugumu nasil cikardin oyle yardimci oluyorum iste yol yakinken geri donsun daha ne bekliyorsun bnden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…