- 24 Aralık 2015
- 4.405
- 6.191
- 158
Ben hala sıkıntı çekiyorım bazı konularda, örneğin birbirlerine çok düşkünler, Kabile yaşamını seviyorlar, her gün birinde yiyelim her gün görüşelim yerde yiyelim vs. Eşim istemiyor mesela Yorgunum diyor, bu sefer ona baskı kuruluyor, biz ailemizi sevmiyormuyuz bizde çok seviyoruz ama onlarda şöyle birşey var erkek onlara katılmayıp reddederse onlardan kopucağını düşünüyorlar veya aralarında ayıplıyorlar aşağılıyorlar, kv mi çok doldururlar mesela, bende cevap olarak ben kimseyle ilgilenmiyorum onlar neden her gün beni düşünüp sana anlatıyor diyorum, kendi dillerini kullanıyorlar aralarında mal gibi kalıyorum, bana öğren dediklerinde ben İngilizce İspanyolca öğrensem daha yararlı diyorum, eşim zaten dillerini bilmiyor, düğünlerine katılmak davetlerine katılmak zorunda hissettiriyolar, ama eşim asla onlara benzemiyor içkimizide içeriz sabaha kadar gezerizde, sıkıntılar bunlar ama bir saatten sonra takmamayı öğreniyorsunNişanlım adet -örf falan çok saçma buluyor.
Her fırsatta da söyler. Ben sen ne istersen yapayım tamam ama bana adet diye yaptırma diyor.
Mesela bohça asla yaptırmadı. Ama bana bir sürü şey aldı. Sen bana yapma yeter ki dedi.
Böyle şeyleri taksa yanında nargile içmemede izin vermez bence :))
Dil olayını bir kere yaptı. Bende ingilizce konuşacağım bundan sonra dedim. O saaten sonra bir daha yapmamaya çalışıyor.Ben hala sıkıntı çekiyorım bazı konularda, örneğin birbirlerine çok düşkünler, Kabile yaşamını seviyorlar, her gün birinde yiyelim her gün görüşelim yerde yiyelim vs. Eşim istemiyor mesela Yorgunum diyor, bu sefer ona baskı kuruluyor, biz ailemizi sevmiyormuyuz bizde çok seviyoruz ama onlarda şöyle birşey var erkek onlara katılmayıp reddederse onlardan kopucağını düşünüyorlar veya aralarında ayıplıyorlar aşağılıyorlar, kv mi çok doldururlar mesela, bende cevap olarak ben kimseyle ilgilenmiyorum onlar neden her gün beni düşünüp sana anlatıyor diyorum, kendi dillerini kullanıyorlar aralarında mal gibi kalıyorum, bana öğren dediklerinde ben İngilizce İspanyolca öğrensem daha yararlı diyorum, eşim zaten dillerini bilmiyor, düğünlerine katılmak davetlerine katılmak zorunda hissettiriyolar, ama eşim asla onlara benzemiyor içkimizide içeriz sabaha kadar gezerizde, sıkıntılar bunlar ama bir saatten sonra takmamayı öğreniyorsun
Evet bizim dilimizi bilmeseler en doğal hakları ama ortamda bilmeyen ve ortak dilimiz varken onu konuşmaları ayıp geliyor banada, ne hakkında konuşup gülüyorlar belli değil hele birde senin ismin geçiyorsa, ben çocuğumunda şuan yok ama onlarla çok vakit geçirmesini istemem mesela, sıcakkanlılar ama çok daraltıyorlar yüz vermeyince arkandan konuşup sevilmeyen istenmeyen gelin yapmaya bayılırlar, daha yaşayacaksınız umarım benimkileri yaşamazsınız mutluluklarDil olayını bir kere yaptı. Bende ingilizce konuşacağım bundan sonra dedim. O saaten sonra bir daha yapmamaya çalışıyor.
Çok ayıp bir durum çünkü. Eşinizin farklı olması sizin için çok iyi olmuş.
Merhaba ben aslen bir dolgulu olup we eşi dolgulu Bi kadın olarak yorum yapmak isterim müsaadenizle. Ben aslen doguluyum ama dogma büyüme adanalıyım we sadece adana kültürünü tasıyorum sizin gibi babamla arkadaş gibiydik en yakın dostumdur her sırrımı we nişanlimla her derdimi babamla paylaşırım yanında bacak bacak üstüne atardım sigara içerdim yürürken bazen elele bazen elini omzuma atardı. özgürce giyinip çok rahat büyüdüm ailemde dogu kültürüne ait en ufak Bi iz yoktu. Ama eşim eğitim nedeniyle doguda fazla kalmasa bile ailesi orada yasadığı için yılın en az 4 ayını doguda geçirirdi.Düşünce hayat tarzı we kültür olarak o kadar farklıyız ki( nişanlıyken kesinlikle bilmiyordum bu yönlerini) Ailesinden uzak olunca ewet her yönüyle tam benim gibi ama ailesinin yanında tam Bi dogu erkeği ben çok zorluk çekiyorum.Yani işin aslı zor faklı kültürlerde yetişip evlenmek çok zoorr. Uzun oldu kusura bakmayınYeniden Merhabalar
Dün konuma yazdığınız şahane yorumlar için hepinize çok teşekkür ederim.
Dün akşam bir arkadaş grubumlaydık. Orada da konu tam olarak doğu- batı kültürüne geldi.
Çok samimi bir arkadaşımla bu konu hakkında epey sohbet ettik.
Ben ve başka bir kız arkadaşım doğu-batı kültürüne inanmadığımızı söyledik. Benim nişanlım doğulu , arkadaşımın eşi de doğulu. Biz şöyle düşünüyoruz; insanı yaşadığı yer çok değiştiriyor. Özellikle küçük yaşlarda şehir değişikliği yaptıysa. Benim nişanlım çok küçük yaşta istanbul’a gelmiş. O yüzden aile ve kültür kavramından çok uzak büyümüş. Aynı şekilde evli olan arkadaşımın da eşi doğu kültüründen uzakta yaşamış.
Diğer arkadaşlarım ise mutlaka etkili olduğunu söyledi. Kültürün insanın hayatından asla kaybolmayacağını.
Sonradan bende düşündüm evet bazı konularda cidden çok ayrı yetişmişiz. Mesela ben babamla çok samimiyimdir. O babasına karşı çok mesafeli.
Ben babamın yanında bacak bacak üstüne atarım, nişanlıma göre bu çok ters bir hareket.
Şimdi ben şunu merak ediyorum gerçekten arada bir fark varsa bunu nasıl anlarım? Çünkü herkes doğulu insanla evli olmak çok zor diyor.
Cidden kültürlerimiz sentezleyip , bir arada yaşamak bu kadar zor mu ?
Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Anneniz batılı babanız doğuluymuş, kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz, Türküm diyormusunuz, gelecekti çocuğum için merak ediyorum daBu değişken bir durum insana bağlı annem batılı baba doğulu ama çok rahat yetiştik biz babamın yanında istedigim gibi davranır ve konuşurum da ama amcamin çocukları için durum farklı
Büyükşehirde yetiştik onlar farklı ilde belki bunun da etkisi vardir ama babam çok anlayışlı biri
Merhabalar. Öncelikle zahmet edip bu kadar uzun yazdığınız için teşekkür ederimMerhaba ben aslen bir dolgulu olup we eşi dolgulu Bi kadın olarak yorum yapmak isterim müsaadenizle. Ben aslen doguluyum ama dogma büyüme adanalıyım we sadece adana kültürünü tasıyorum sizin gibi babamla arkadaş gibiydik en yakın dostumdur her sırrımı we nişanlimla her derdimi babamla paylaşırım yanında bacak bacak üstüne atardım sigara içerdim yürürken bazen elele bazen elini omzuma atardı. özgürce giyinip çok rahat büyüdüm ailemde dogu kültürüne ait en ufak Bi iz yoktu. Ama eşim eğitim nedeniyle doguda fazla kalmasa bile ailesi orada yasadığı için yılın en az 4 ayını doguda geçirirdi.Düşünce hayat tarzı we kültür olarak o kadar farklıyız ki( nişanlıyken kesinlikle bilmiyordum bu yönlerini) Ailesinden uzak olunca ewet her yönüyle tam benim gibi ama ailesinin yanında tam Bi dogu erkeği ben çok zorluk çekiyorum.Yani işin aslı zor faklı kültürlerde yetişip evlenmek çok zoorr. Uzun oldu kusura bakmayın
Az görüşmesi çok büyük bir avantaj kesinlikle çünkü dogu erkekleri çok egolu oluyor ailelerinin yaninda. Örneğin evimizde yaptığım bi şakaya gülerken ailesinin yanında çok farklı tepki werebiliyor hep Bi maço hawası yaratmaya çalışıyor oysa ki ewde kedi gibiMerhabalar. Öncelikle zahmet edip bu kadar uzun yazdığınız için teşekkür ederim☺
Nişanlım ailesi ile çok az görüşüyor. Yanlarında da gözlemledim hiç bir farkı yoktu. Umarım hep böyle olur. Yoksa cidden çok zorlanırız.
Peki ne konuda zorluk çekiyorsunuz ?
Yok artık...Az görüşmesi çok büyük bir avantaj kesinlikle çünkü dogu erkekleri çok egolu oluyor ailelerinin yaninda. Örneğin evimizde yaptığım bi şakaya gülerken ailesinin yanında çok farklı tepki werebiliyor hep Bi maço hawası yaratmaya çalışıyor oysa ki ewde kedi gibifikir olarak çok çatışıyoruz bana çok normal gelen eşime çok ters gelebiliyor. Babamın yanındaki davranışlarım mesela yada ben bekarken ailemin yanında sigara içiyordum eşim we ailesine göre Bi kadının sigara içmesi çok ayıp çocugumla ilgili kararları ben degil de oblar werebilirmiş gibi davranıyorlar çocuk annenin degil babanın sülalesinin
Werdim zaten o yüzden Türkiye'nin en batısına taşındım. Ben alttan alan aman boşwer diyen biri değilim o yüzden çok fazla yüz göz olduk sizde az Çok biliyorsunuz. Benim yanımda asla ne benimle ne çocugumla ne evimle ilgili tek kelime edemiyorlar ama gizli gizli eşime söylüyorlar. Evimizde sıkıntı yokta oraya gidip geri dönene kadar kavga ediyoruz. Mesela ailesinin yanında benimle hiç ilgilenmez dogrum düzgün konuşmaz bileYok artık...
Peki neden bu kadarına izin veriyorsunuz ?
Hani bir ayar versenizde kendine gelse. Hele çocuk konusunda bana kimse karışsın istemem sanırım.
O zaman ben olsam (ki bunu daha evvel yaptım) bende onu görmezden gelirim.Werdim zaten o yüzden Türkiye'nin en batısına taşındım. Ben alttan alan aman boşwer diyen biri değilim o yüzden çok fazla yüz göz olduk sizde az Çok biliyorsunuz. Benim yanımda asla ne benimle ne çocugumla ne evimle ilgili tek kelime edemiyorlar ama gizli gizli eşime söylüyorlar. Evimizde sıkıntı yokta oraya gidip geri dönene kadar kavga ediyoruz. Mesela ailesinin yanında benimle hiç ilgilenmez dogrum düzgün konuşmaz bile
Benim eşim evde asla böyle degil her yönüyle çok iyi ama orada ki davranışlarını düzeltemiyorum ben kendi bildiğimi yapıyorum hatta Bi konu açmıştım eşim annesi ve yeğenleriyle uyudu diyeYok artık...
Peki neden bu kadarına izin veriyorsunuz ?
Hani bir ayar versenizde kendine gelse. Hele çocuk konusunda bana kimse karışsın istemem sanırım.
Çok iyi yapmışsınız bence, bizde komşu çocuğuna bile yan gözle bakılmaz kardeşsiniz derlerdi hep, şimdiyse eşimin ailesi sürekli teyze çocuklarını birbirine yamamaya çalışıyor veya evlenenler var bana kötü geliyor, ileride benim çocuğuma böyle gözle bakmayacakları ne malum diyorsun, benim kp ve kv herkesin içinde konuşmaz bile, ama kv gayet açık giyinir, kültürlerini hep taşıyorlar, eşim babasıyla pek muhabbet etmez, evlendiğimizde eşimin ilk Doğum gününü kutladığımızda eşimin boynuna atlayıp iyiki doğdun demiştim babası tip tip bakmıştıWerdim zaten o yüzden Türkiye'nin en batısına taşındım. Ben alttan alan aman boşwer diyen biri değilim o yüzden çok fazla yüz göz olduk sizde az Çok biliyorsunuz. Benim yanımda asla ne benimle ne çocugumla ne evimle ilgili tek kelime edemiyorlar ama gizli gizli eşime söylüyorlar. Evimizde sıkıntı yokta oraya gidip geri dönene kadar kavga ediyoruz. Mesela ailesinin yanında benimle hiç ilgilenmez dogrum düzgün konuşmaz bile
Aynen dedigi gibi yapıyorum bende uzak durdum hatta gecen hafta gitti ben gitmedim 4 gün kaldı dayanamadı geri geldiO zaman ben olsam (ki bunu daha evvel yaptım) bende onu görmezden gelirim.
O bana 1 adım mı uzak? Ben ona 3 adım uzak kalırım.
Şimdi ailesiyle dertleşiyordur yada ailesi akıl vermek istiyordur. Ama önemli olan eşinin tutumu.
Ben konularını aramızda hoş olmayan bir durum sayesinde öğrendim ve sana tek diyeceğim şey kesinlikle taviz verme. Gerekirse bırak kendi başına gidip, gelsin. Senin kıymetini anlasın.
Böyle şeyler için de bence tepki verme. Emin ol önemsenmemek o kişileri daha çok üzecektir.
En akıllıcası bence bu.Aynen dedigi gibi yapıyorum bende uzak durdum hatta gecen hafta gitti ben gitmedim 4 gün kaldı dayanamadı geri geldi
Ben uzun yıllardır ewliyim eşim benim çizgimden Bi adım öne geçse boşanacagımı çok iyi bilir ha ailesi anlatır eşim dinler terslemez ama bana söyle yapalım böyle yapalım demeye cesaret edemez. Bi kaç defa ailesine uydu beni de uydurmaya çalıştı evi terk ettim boşanacagımı bundan sonra söyleyeceği warsa babamı aramasını söyledim ertesi gün yalvarmaya başladı. O göklere çıkardığı ailesinin yaninda aslında bensiz kimsesiz olduğunu söyledi Bi daha da aynı hatayı yapmadıEn akıllıcası bence bu.
Ben kızınca uzaklaşıyorum, hemen anlıyor zaten.
Davranışlarını kesinlikle tolere etmemelisin. Çünkü sen böyle yaparsan pekiştirme yapar.
Aman dur yuvanı aile için yıkma.Ben uzun yıllardır ewliyim eşim benim çizgimden Bi adım öne geçse boşanacagımı çok iyi bilir ha ailesi anlatır eşim dinler terslemez ama bana söyle yapalım böyle yapalım demeye cesaret edemez. Bi kaç defa ailesine uydu beni de uydurmaya çalıştı evi terk ettim boşanacagımı bundan sonra söyleyeceği warsa babamı aramasını söyledim ertesi gün yalvarmaya başladı. O göklere çıkardığı ailesinin yaninda aslında bensiz kimsesiz olduğunu söyledi Bi daha da aynı hatayı yapmadı
Merak etme ben işimi saglama alırım eşimin hatasını ancak bu sekile anlayacağını we asla boşanmayacagımızı biliyordum yoksa gider miyimAman dur yuvanı aile için yıkma.
Bir yuva çok zahmetle kuruluyor. Eşin de anladığım kadarıyla biraz fevri sende fevri davranma.
inan boşanınca da çocuklara olan oluyor.
Bak ben boşanmış bir kadınım.Merak etme ben işimi saglama alırım eşimin hatasını ancak bu sekile anlayacağını we asla boşanmayacagımızı biliyordum yoksa gider miyimben çok fewriyim dogru ama eşim çok aşırı uysal saf sorunda o yüzden çıkıyor haklı olsa bile tepkisini koyamıyor. Aile baskısı mı babasız büyüdügnden mi bilmiyorum bu durum beni çok üzüyor.
Haklısın bir iki defa o söz ortaya atılınca artık acaba boşansam mı diye sempati oluyor insanda. Benimki 2015 yılındaydı tek sefere mahsus. Ama gerçekten artık gücüm kalmamıştı belkide o gün herseyden wazgeçip gitmeseydim şimdi hala o ewde yasayacaktımBak ben boşanmış bir kadınım.
Sürekli boşanma lafı ederdi eski eş.
Bana sürekli rest çekerdi . Boşanamayacağımı düşünüp. Ki cidden ben boşanmayı falan düşünmüyordum.
Hani böyle gelmiş , böyle gider diyerekten 3,5 yıl heba ettim. İnan karşındakinin de bir kotası var.
Çok seviyor olsa bile tak etme durumuna gelmemelisiniz.
Babasız büyüyen erkekler annelerine karşı çok duygusal oluyor.
Annesine olan baglılıgını anlıyordum da yeğenlerine baba gibi dawranmasını anlamıyordum. Bi de annesi çok büyük haksızlıklar yaptı eşime onun kendini savunamamasına çok üzülüyordum simdi geçti o baglılık herseyin farkında eşim.sürekli Bende ailesiyle görüşüyorum telefonda geçti gitti karsılıklı yapılan hatalar herkes seviyesini bilerek hareket edince tüm kötü anılar silindi bendeBak ben boşanmış bir kadınım.
Sürekli boşanma lafı ederdi eski eş.
Bana sürekli rest çekerdi . Boşanamayacağımı düşünüp. Ki cidden ben boşanmayı falan düşünmüyordum.
Hani böyle gelmiş , böyle gider diyerekten 3,5 yıl heba ettim. İnan karşındakinin de bir kotası var.
Çok seviyor olsa bile tak etme durumuna gelmemelisiniz.
Babasız büyüyen erkekler annelerine karşı çok duygusal oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?