Doğu- Batı sentezi.

Ben batının da batısında doğdum büyüdüm ama eşim tutucu bir şehirden. Önemli olan kafa yapınız. Yukarıda yazdığınız sorunlar aşılmayacak sorunlar değil. Kafa yapınız uyuyorsa tamamdır.

Harikasınız

Bu para mevzusunda o kadar çok kavga ediyorum ki kendisi ile. Güzellikle söylüyorum yok. Kızıyorum yine yok. Ne yaparsam yapayım onlarda ki bu sistemi engelleyemiyorum. Ha kendisinin ihtiyacı olsa kimseye asla söylemeyeceği için kimsede para falan yollamaz.

Ama hani şu diğer saydığınız özellikler varya işte onlar bu sorundan çok daha fazla ağır geliyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim

Ne kadar güzel bir anlatım bu böyle...
Gerçekten çok dikkatli biçimde okudum.
Umarım nişanlımla semada süzülebiliriz

Doğuda da güzellikler var batıda da. Dünya insanı olmak lazım. Hosgörmek ve görülmek anahtar kelime bu bence. Benim nisanlım da dogulu ve o kültürden geliyor. Benim atalarım avrupalı (fark edicekse Die belirttim bunu) Onlar bizi biz onları oldugu gbi kabul etmeyi sectik. Kaygı duyuyor muyum acıkcası hiç duymuyorum bu konuda. İnsan kendi ailesi bile aynı fikirde olmuyor ki cogu zaman. Evet kültürel olarak ailemizden cok etkileniyoruz ama onların ısıgında da yasamıyoruz. En azından ben yasamıyorum. Nişanlınızın tutum ve davranışları su an sizi rahatsız etmiyorsa sonrasında değişen birsey olacağını sanmıyorum, kaygılanmayın.

Doğulu ama küçük yaştan beri eşim batıda büyümüş. O öyle büyümüş de içinde yetiştiği aile yıllarca o bölgede yaşamış. Haliyle adamın dünya görüşü buna göre şekillenmiş. Bana bazen çok abartı geliyor düşünce yapıları. Heralde daha mantıklı karar verecek olsam memleket olayına dikkat ederdim ama daha duygusal davrandım evlenirken.

Eşim de ben de doğuluyuz. Eşim istanbulda büyümüş ama istanbulun göbeğinde tüm adetlerini korumuşlar.
Ben de doğuda büyüdüm ama gayet modern bir hayat yaşadık. Evlendikten sonra bir sene birlik oturdum ama resmen kaçtım oradan, büyüdüğüm yere geldim.
Daha modern yaşıyoruz şimdi. Eşim de memnun. Uzak olması bizi zorluyor o kadar.

Demek istediğim bu konular kişinin kendisiyle alakalı, nereli olduğunuz değil nasıl bir kafa yapısına sahip olduğunuz önemli. Erkekler biraz daha gelenekçi kadınlara göre. Değiştirmek de sana düşüyor biraz.

ilk tercihim olmazdı doğulu bir erkek
ben de doğulu bir erkekle evlendim
ama bu sorunlar yüzünden boşanmıştı ilk eşinden
aileler yüzünden yıpranmaya başlamış sonra başka başka sorunlar...

şimdi rahatım çünkü eşim ilk evliliğindeki hataları yapmamaya yeminli
tabi ilk evlilikte genç olmanın etkisi de var, aile her şeye burnunu sokuyor sen de geride tutamıyorsun onları.
ama iki tarafın da yıprandığı bir sürü yıl, yazık.
Hala daha karışıyorlar ufak ufak ama onlar da yaşlandığı ağızları yandığı için çok kıyısından köşesinden.
ben batılıyım ailem anne tarafı baba tarafı batılı
Gelenek göreneklerin zerresini sevmiyorum, hepsi kadını küçümseyici.
Bende tek gelenek bayramda seyranda aileleri ziyaret.
Daha fazlasına gerek yok
Hiç eksikliğini hissetmedim açıkçası
Önce sıcaklığıyla sizi içine çekiyor, sonrasında tüm hayatınızı elinizden alıyor gibi geliyor.

Nişanlım bayramda bile ailesinin yanına gitmez hatta aramaz bile. Çok karmaşık bir aile ilişkisi olmuş zamanında , sonrasında hepsine rest çekmiş. Kardeşini 16 yıl görmemiş mesela düşünün.
Bana sürekli kimseyle görüşmeye mecbur değilsin diyor. Şimdiye kadar 2 bayram geçirdik , ailesini aramadım ama o benim ailemi aradı mesela. Ve hiç bir tepkide vermedi.
Umarım hep böyle devam eder.

Küçüklükten itibaren öyle gördükleri için o sistemi normal görüyorlar, ailelerine de karşı gelemiyorlar. Bende çok çalışıyorum, benim kazancımı ihtiyacı olmayan açgözlü bir ailenin yemesi düşüncesini kaldıramıyorum ben açıkcası. Ama hatırladığım kadarı ile siz çalışmıyorsunuz, en azından benim kazancımı başkasına veremeyecek kendi emeğini veriyor diye içinizi rahatlatmaya çalışın.

Mutluluklar

Evet daha 2 ay oldu çalışmayalı.
Sağ olsun bana da hep sorar, ne kadar kızsam da banka hesabıma mutlaka ayda bir miktar yollar. Harca- harcama umurumda değil der.
Ama bu cömertliği benim ailem için de geçerli. Hiç bir zaman paradan kaçmaz ve hep ihtiyacı olana verir.
Umarım bu savurganlığına engel olabilirim. Epey bi düzelme var kendisinde :)
Teşekkür ederim , çok yardımcı oldunuz.

Sadece sorun doğu-batı mı zannediyorsunuz? Yabancı olduğunuz kültürdür sıkıntı olan. Benim eşim Çerkes. Ben Balkanlardan göçmüş bir aileye sahibim. Eşimin ailesi beni bir türlü kabullenemedi. Adetleri o kadar saçma geliyor ki (Çerkes arkadaşlardan özür dilerim) mantığıma uymadığı için yapamıyorum. Zaten yapmak zorunda da hissetmiyorum. Sırf bu yüzden zibilyon tane sıkıntı yaşadım eşimin ailesi ile. Evlenmeyelim diye atla karayı seçtiler. Allah'tan eşim bana oldukça düşkündür, arkamdadır. Yoksa 2 aya kalmaz boşanmamıza neden olmuşlardı. Eğer gelin gittiğiniz aile sizi içine katmak değil sıkıntı yaratmak niyetinde ise doğuya batıya gerek yok, her türlü belanızı buluyorsunuz

Çerkeslerin adetleri o kadar gereksiz ki (bana göre). Ben de yapamazdım adet diye tutturan biriyle.
Nişanlımın hiç adet takıntısı yok. Hatta hep söyler çok gereksiz diye.

Daha geçen yaşadım bu bacak bacak üstüne atma mevzusunu, ben batılıyım eşim doğulu, ama Batı’da doğmuş, ben bırak babamı dedemin yanında bile bacak bacak atarım dedemde atar bizde samimiyet göstergesiyken eşimin ailesi bana laf ediyormuş, umrumda mı değil eşimde cevabını vermiş zaten

Çok sinir bozucu sahiden.
Sanki bacak bacak üstüne atınca saygısızlık oluyor.
Atmayanlar epey saygılı :)

Çok sinir bozucu sahiden.
Sanki bacak bacak üstüne atınca saygısızlık oluyor.
Atmayanlar epey saygılı :)
Evet herkesin yanında bacak bacak atıp gülüyormuşum, eşimin aileside Batı’ya yerleştiği için çoğu şeyi aşmışlar ama gel gör ki bunlar kalmış, benim yapım öyle çok gülerim mizah yaparım karakterimi mi değiştireyim benim ailem böyle yetiştirdi, eşimde omlara benzese yapamazdım sanırım, beni savunacağını biliyorum, önemli olan nişanlınız ne düsünüyor

Nişanlım adet -örf falan çok saçma buluyor.
Her fırsatta da söyler. Ben sen ne istersen yapayım tamam ama bana adet diye yaptırma diyor.
Mesela bohça asla yaptırmadı. Ama bana bir sürü şey aldı. Sen bana yapma yeter ki dedi.
Böyle şeyleri taksa yanında nargile içmemede izin vermez bence :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…