Harikasınızbaba yanında bacak bacak ustune atmam,uzanmam bana gore saygıdır bu.doğulu değilim batılıyım(batasıca).dedemin yanında uzandım tv unıtesıne dıktım bacaklarımı keyıf yapıyorum.kafama bır deynek yedımazıcık doğrul kızım dedi.(doğulu değilim)
kültür önemli bir etken fakat kendi tercihin sonuçta. bilerek evlendiğin için doğunun kültürünü reddedip kabul etmeyip ben boyleyım yağğğ diyemezsin.saygı duyulmalı bence her kültüre.doğu kültürünü severim.(saygılılar,ego yok,misafirperverler,becerıklıler,çalışkanlar,yemek kültürü mis.çıt kırıldım değiller her iş gelır ellerınden köy ınsanımızda böyle)sevmediğimiz yönleride bütün kv konularında var zaten.(batılılar açıyor genelde,okumuş görmüş insanlar)(beraber yaşamak vs vs)batıda kültür mü var medenıyetten başka.tutturulmuş gönderi.
Bu para mevzusunda o kadar çok kavga ediyorum ki kendisi ile. Güzellikle söylüyorum yok. Kızıyorum yine yok. Ne yaparsam yapayım onlarda ki bu sistemi engelleyemiyorum. Ha kendisinin ihtiyacı olsa kimseye asla söylemeyeceği için kimsede para falan yollamaz.Ben doğu ile batı kültürü arasında ciddi fark olduğunu düşünüyorum ama bu fark aileden aileye çok değişiyor.
Benim sevgililerimin hepsi doğu kültüründen idi ama batıda doğmuş büyümüş, çok iyi eğitim almış insanlardı, aileleri de iyi eğitimli idi o yüzden bir sorun olacağını hiç düşünmedim.
Bir tanesi ile çok güzel anlaşıyorduk, tabi ailesi ile tanışana kadar. Ailesi resmen koloni halinde yaşıyorlar, evlerinden bir gün misafir eksik olmaz, seven için güzel de ben çalışan insanım her gün misafir alamam. Bana da evlerine gitmiyorum diye sürekli baskı yapıyorlardı, evlenince biz sürekli geliriz biz şöyle bağlıyız birbirimize diye alttan altan sürekli mesajlar. Sevgilimin durumu iyiydi, dayısının mı ihtiyacı oldu ona ver, kardeşinin mi ihtiyacı var ona ver, amcasının mı ihtiyacı var ona ver elinde para kalmıyordu. O da bu kültürle büyüdüğü için bu durumu hiç garipsemiyordu ama benim aile yapıma göre garip bir durum bu.
Bir tanesi de kapan diye tutturmuştu, ki öyle açık giyinmem zaten, en başta da öyle gördü beni ve öyle beğendi, neden diye sordum, annem kapalı gelin istiyor dediAyrıldım tabi, hemen gidip annesinin bulduğu kapalı birisi ile evlendi anne sözü çok dinliyorlar yani. Bende dinlerim annemin sözünü kötü birşey değil ama evleneceğim erkeğe kendim karar verebilmeyelim, gerektiği yerde pat pat diye de konuşurum yani, onlarda bu yok her daim büyüğü saygılı olmalısın.
Ben çok çektim valla ama sanki yine gidip bir doğulu bulucam gibi geliyor, acı çekmeyi seviyorum kesin benŞaka bir yana doğu erkeği kadını aşırı sahipleniyor, koruyor, kolluyor, bu benim çok hoşuma giden bir şey, ben bunu batılı erkeklerde görmedim. Türkiye'nin batısında görmedim ama, yoksa İtalyan erkekleri de aşırı korumacı, kadına değer veren bir yapıya sahiptir, aynı Türkiye'nın doğu erkeği dersin, sahiplenip çok kıskanırlar.
Ailesi ile dengeyi kurabilen bir doğu erkeği bulabilirsen candır ama ailem her şeyden önce gelir sen hep arka planda kalacaksın diyorsa koşarak uzaklaşmak lazım. Senin nişanlının bu tarzda biri olduğunu sanmıyorum hiç ama onda da doğu kültürü biraz da olsa hakim, kendini zora sokup ablasına para verdiği konundan biliyorum.
Ne kadar güzel bir anlatım bu böyle...Kimi insanlar nasıl desem, ağaç gibiler. Yetiştikleri toprakla fazla iç içe geçmişler, adeta bi bütünler. Hiç hareket etmemişler sanki, yetiştikleri topraktan ötesini hiç görmemişler.
Siz onları sökün mesela sehirlerinden başka bi şehre dikin, yine en fazla diktiğiniz küçücük çevreyi görür ötesine gitmek istemezler.
Kimi insanlar da kuş gibiler. Evet bi göç yolları, belli rutinleri var, bi düzene bi geleneğe bağlılar. Ama öte yandan özgürler, hayata başladıkları yere öyle körü körüne bağlı değiller. Çok gezmiş çok görmüşler sonra, e gördükçe de alışmışlar. Daha uyumlular, daha geniş bi pencerelerden bakarlar hayata. Onların da vardır sınırları ama daha siliktir, kafes sevmezler. (Ki kültür büyük ölcüde bi kafes ya bence, neyse.)
Agaçlar, kuşlar, böcekler diye daha fazla coşmadan konuyu toparlyayayım.
Demek istiyorum ki eğer nişanlınız yukarıdaki tabirimle bi ağaçsa ve siz onun toprağına ait değilseniz kültürleri sentezlemek sandıgınız kadar kolay olmayacaktır. Bu sizi kırıp üzeceği anlamına gelmez ama en iyi ihtimalle sizde tutunamayacak, yadırgadıgı seylerle barısamayacak, aranızda aşılmayan bi duvar mutlaka kalacaktır.
Küçük yaşta şehir değiştirmiş olması hiçbi şeyi değiştirmez, zira kültür insanla taşınır, coğrafi sınırları aştığınızda öylece ortadan kaybolmaz. Aileniz, arkadaşlarınız, anılarınız da sizinle gelir.
En basitinden nişanlınız atıyorum 5 yaşına kadar doguda (ya da herhangi bir yerde) kaldıysa anne babası kafadan 30 yıl o kültürde kaldı. Kaldı ki İstanbul dediğiniz Anadolu'nun küçük bi simulasyonu resmen, şehir değiştirdiler de ne oldu sanıyorsunuz, yüksek ihtimalle burada da kendilerine benzeyen insanlarla olmadılar mı sizce? Ki çok normal. Herkes kendini evi de hissettiren ortak bi paylaşımının olduğu insanlarla bir arada olmak ister.
Öte yandan sevgiliniz yine yukarıda bahsettigim üzere bir kuşsa, beraber o kültürden bu kültüre tatlış tatlış gezinirsiniz. O durumda ailenin de bi önemi olmaz mesela, adı üstünde kuş bu yuvasından öyle ya da böyle uçmuştur.
Özetle kültürle ne denli yoğurulacağınızı karakteriniz belirler, genellemelere takılmayıp kişi bazlı düşünmeye çalışın, dogru yere zaten varırsınız.
Nişanlım bayramda bile ailesinin yanına gitmez hatta aramaz bile. Çok karmaşık bir aile ilişkisi olmuş zamanında , sonrasında hepsine rest çekmiş. Kardeşini 16 yıl görmemiş mesela düşünün.ilk tercihim olmazdı doğulu bir erkek
ben de doğulu bir erkekle evlendim
ama bu sorunlar yüzünden boşanmıştı ilk eşinden
aileler yüzünden yıpranmaya başlamış sonra başka başka sorunlar...
şimdi rahatım çünkü eşim ilk evliliğindeki hataları yapmamaya yeminli
tabi ilk evlilikte genç olmanın etkisi de var, aile her şeye burnunu sokuyor sen de geride tutamıyorsun onları.
ama iki tarafın da yıprandığı bir sürü yıl, yazık.
Hala daha karışıyorlar ufak ufak ama onlar da yaşlandığı ağızları yandığı için çok kıyısından köşesinden.
ben batılıyım ailem anne tarafı baba tarafı batılı
Gelenek göreneklerin zerresini sevmiyorum, hepsi kadını küçümseyici.
Bende tek gelenek bayramda seyranda aileleri ziyaret.
Daha fazlasına gerek yok
Hiç eksikliğini hissetmedim açıkçası
Önce sıcaklığıyla sizi içine çekiyor, sonrasında tüm hayatınızı elinizden alıyor gibi geliyor.
Ben de bursadayım dünyanın en nemli şehirlerinden biridir bursaurfanın sıcagıyla kıyaslayınca adana falan sandımbursa en sıcak halıyle cennet yahu
Bu para mevzusunda o kadar çok kavga ediyorum ki kendisi ile. Güzellikle söylüyorum yok. Kızıyorum yine yok. Ne yaparsam yapayım onlarda ki bu sistemi engelleyemiyorum. Ha kendisinin ihtiyacı olsa kimseye asla söylemeyeceği için kimsede para falan yollamaz.
Ama hani şu diğer saydığınız özellikler varya işte onlar bu sorundan çok daha fazla ağır geliyor.
Yorumunuz için teşekkür ederim ❤
Evet daha 2 ay oldu çalışmayalı.Küçüklükten itibaren öyle gördükleri için o sistemi normal görüyorlar, ailelerine de karşı gelemiyorlar. Bende çok çalışıyorum, benim kazancımı ihtiyacı olmayan açgözlü bir ailenin yemesi düşüncesini kaldıramıyorum ben açıkcası. Ama hatırladığım kadarı ile siz çalışmıyorsunuz, en azından benim kazancımı başkasına veremeyecek kendi emeğini veriyor diye içinizi rahatlatmaya çalışın.
Mutluluklar
Çerkeslerin adetleri o kadar gereksiz ki (bana göre). Ben de yapamazdım adet diye tutturan biriyle.Sadece sorun doğu-batı mı zannediyorsunuz? Yabancı olduğunuz kültürdür sıkıntı olan. Benim eşim Çerkes. Ben Balkanlardan göçmüş bir aileye sahibim. Eşimin ailesi beni bir türlü kabullenemedi. Adetleri o kadar saçma geliyor ki (Çerkes arkadaşlardan özür dilerim) mantığıma uymadığı için yapamıyorum. Zaten yapmak zorunda da hissetmiyorum. Sırf bu yüzden zibilyon tane sıkıntı yaşadım eşimin ailesi ile. Evlenmeyelim diye atla karayı seçtiler. Allah'tan eşim bana oldukça düşkündür, arkamdadır. Yoksa 2 aya kalmaz boşanmamıza neden olmuşlardı. Eğer gelin gittiğiniz aile sizi içine katmak değil sıkıntı yaratmak niyetinde ise doğuya batıya gerek yok, her türlü belanızı buluyorsunuz
Çok sinir bozucu sahiden.Daha geçen yaşadım bu bacak bacak üstüne atma mevzusunu, ben batılıyım eşim doğulu, ama Batı’da doğmuş, ben bırak babamı dedemin yanında bile bacak bacak atarım dedemde atar bizde samimiyet göstergesiyken eşimin ailesi bana laf ediyormuş, umrumda mı değil eşimde cevabını vermiş zaten
Evet herkesin yanında bacak bacak atıp gülüyormuşum, eşimin aileside Batı’ya yerleştiği için çoğu şeyi aşmışlar ama gel gör ki bunlar kalmış, benim yapım öyle çok gülerim mizah yaparım karakterimi mi değiştireyim benim ailem böyle yetiştirdi, eşimde omlara benzese yapamazdım sanırım, beni savunacağını biliyorum, önemli olan nişanlınız ne düsünüyorÇok sinir bozucu sahiden.
Sanki bacak bacak üstüne atınca saygısızlık oluyor.
Atmayanlar epey saygılı :)
Nişanlım adet -örf falan çok saçma buluyor.Evet herkesin yanında bacak bacak atıp gülüyormuşum, eşimin aileside Batı’ya yerleştiği için çoğu şeyi aşmışlar ama gel gör ki bunlar kalmış, benim yapım öyle çok gülerim mizah yaparım karakterimi mi değiştireyim benim ailem böyle yetiştirdi, eşimde omlara benzese yapamazdım sanırım, beni savunacağını biliyorum, önemli olan nişanlınız ne düsünüyor
Peki.Ayrilmak icin bahane arayip duruyorsunuz. Ayrilin kurtulun bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?